Fidget Spinner

Fidget Spinner

Dit zijn de 7 beste Fidget spinners van 2022

De meeste mensen weten wel wat een fidget spinner is. Wat veel mensen niet weten, is dat een fidget spinner al veel eerder werd ontdekt dan in 2017, toen de rage echt van de grond kwam. De fidget spinner stamt af van de tol. Er waren eerdere versies, die vooral gebruikt werden voor kinderen met ADHD, autisme en ADD. De eerdere versies van de fidget spinners waren ontzettend duur, maar onder meer dankzij 3D-printers werden er steeds goedkopere uitvoeringen gemaakt. En tegenwoordig heeft bijna ieder kind wel een fidget spinner en zijn er alle mogelijke uitvoering te vinden.

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Onze top 5 beste fidget spinners

Fidget spinner metaal goud Nomad Pro

Deze stijlvolle fidget spinner is gemaakt van hoogwaardige kwaliteit materialen. De roestvrijstalen lagers zorgen voor soepele en gebalanceerde spintijden van wel 5 minuten. De Nomad Pro is lichtgewicht en is van een zakformaat, zodat deze altijd makkelijk meegenomen kan worden en overal gebruikt kan worden. De fidget spinner heeft een gouden look en past prettig op de vinger, om zo heerlijk te draaien. De fidget spinner wordt geleverd in een mooi geschenkendoosje. Het weegt 102 gram en kinderen vanaf 12 jaar kunnen gebruik maken van deze fidget spinner.

Voordelen:

Roestvrijstalen lagers

Lichtgewicht en zakformaat

Zit in een mooi geschenkdoosje

De NOMAD Fidget Spinner!

Fidget spinner rainbow glow in the dark

Dankzij de holografische look van deze fidget spinner krijg je een glow in the dark effect of een regenboog effect tijdens het spinnen. Er zijn diverse uitvoeringen en het is een verrassing welke uitvoering je krijgt. Dat kan een draak- of dollaruitvoering zijn, maar ook een met stoere punten of een zonnelook. Met deze stoere uitvoering steel je altijd de show en kan je heerlijk ontspannen. De afmeting is 4 centimeter bij 4 centimeter en kinderen vanaf 3 jaar kunnen er al mee spelen. De fidget spinner is snel en compact en je kan deze dus ook heel makkelijk met je meenemen.

Voordelen:

Holografische look

Diverse modellen en uitvoeringen

Compact en snel formaat

Nummer 2

Relaxdays fidget spinner

Je kan deze fidget spinner in verschillende kleuren krijgen. Dat dien je aan te geven bij je bestelling. De spinner is gemaakt van ABS kunststof en heeft een high performance kogellager voor een soepele en lange draaitijd. Natuurlijk is de fidget spinner hierdoor ook lekker snel. Het is een goed uitgebalanceerde tri-spinner en daardoor ook geschikt voor beginners. De draaiingen zijn gelijkmatig en geluidsarm. De spinner weegt ongeveer 58 gram en is makkelijk mee te nemen voor onderweg. De afmeting is 1 centimeter bij 7 centimeter bij 7 centimeter en geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

Voordelen:

Handige compacte fidget spinner voor onderweg

Met high performance kogellager

Soepele en lange draaitijd

Nummer 3

Glow in the dark fidget spinner

Met deze fidget spinner steel jij de show in het donker. De glow-in-the-dark spinner licht op en dat ziet er nog mooier uit in het donker. Deze tri-spinner ligt lekker in de hand en heeft een stabiel center, waardoor het lekker is om deze te laten spinnen, het draaien soepel gaat en fijn lang duurt. Het ziet er niet alleen fantastisch uit, maar het is ook nog eens heel erg prettig om met deze tri-spinner te spinnen. Kinderen vanaf 9 jaar kunnen veilig alleen met deze fidget spinner spelen. Voor jongere kinderen is het beter om dit onder toezicht te doen.

Voordelen:

Glow-in-the-dark

Stabiel center en ligt lekker in de hand

Makkelijk om mee te nemen voor onderweg

Nummer 4

Fidget spinner Panda

Wie houdt er nou niet van pandabeertjes. Met deze fidget spinner krijg je er een heleboel. Het is een tri-spinner gemaakt van blauw kunststof met de panda opdrukken. De fidget spinner weegt 40 gram en dus erg handelbaar. De afmeting is 7 centimeter bij 7 centimeter en 1 centimeter dik, en daardoor lekker groot, maar evengoed nog makkelijk mee te nemen en ook geschikt voor kleinere kindjes. Kinderen vinden dit een extra leuke fidget spinner dankzij de panda's en het is dan ook leuk voor ze om ernaar te kijken en zo hun rust te vinden.

Voordelen:

Grote

maar lichtgewicht spinner

Handig om mee te nemen voor onderweg

Met schattige panda's als opdruk

Nummer 5

Wat is een Fidget Spinner?

Een fidget spinner wordt ook wel een handspinner genoemd. Het is vooral bedoeld om iets in de hand te hebben en ermee te friemelen. Een fidget spinner is meestal gemaakt van hout, metaal of plastic, met binnenin een kogellager. De kogellager wordt vastgehouden tussen de duim en de wijsvinger en dan wordt er aan de blades gedraaid. De fidget spinner blijft dan draaien. De kogellager wordt ook als extra gewicht gebruikt. Hoe meer gewicht er is, des te langer blijft de spinner draaien. Er zijn fidget spinners te krijgen in alle kleuren, maten en uitvoeringen. In het begin waren fidget spinners heel erg duur, maar tegenwoordig is er voor ieder budget ook een fidget spinner te krijgen. Uiteenlopend van een spinner voor een paar euro, tot spinners van een paar honderd euro.

Waarom zijn ze zo Populair?

Fidget spinners zijn vooral populair omdat mensen er rustig van worden. Het geeft je iets om in de hand te houden en om mee bezig te zijn. Dit is bijvoorbeeld heel fijn voor kinderen die te maken hebben met anxiety, ADHD, autisme of ADD. Ook nerveuze kinderen hebben hier veel steun aan. Daarnaast kan je ook nog eens hele leuke spelletjes en trucjes met de spinner doen. Denk dan bijvoorbeeld aan wie de spinner het langste kan laten draaien, of wie de spinner onder het draaien kan laten springen en deze weer opvangt. Op beiden zijn vele variaties mogelijk. Ze zijn ook nog eens in allerhande uitvoeringen te krijgen. Holografische kleuren, stoere opdrukken, of de blades of wieken hebben een specifieke vorm. Er is voor iedereen dus wel een fidget spinner te vinden die past bij andere interesses.

Waarom een Fidget Spinner kopen?

Het is gewoon lekker om iets in je handen te hebben en ermee te friemelen. Daar is een fidget spinner uitermate geschikt voor. Maar er zijn meer redenen om een fidget spinner voor jouw kind te kopen. Het is ontzettend goed voor de concentratie en helpt een kindje om zich beter te focussen. Het is vooral goed voor kinderen met ADHD, autisme en ADD, maar ook voor andere kindjes kan het heel fijn zijn om op die manier een kalm en rustig moment te hebben en toch ook iets te hebben om mee te spelen en de aandacht op te vestigen. In stresvolle situaties kan het helpen om rustig te blijven en minder stres te ervaren.

Fidget Spinner kopen? Houd hier rekening mee

Fidgets spinners zijn allemaal volgens hetzelfde principe gemaakt, maar er is wel kwaliteitsverschil en dus ook verschil in prijs en het is ook wel fijn als het geschikt is voor de leeftijd van jouw kindje. Je wil niet dat er gevaarlijke punten aanzitten of dat de spinner te hard gaat. Het is ook niet fijn als de fidget spinner te groot of te klein is. Dat kan heel frustrerend voor jouw kindje werken, bijvoorbeeld als het niet goed in de handjes past. Een kleurrijke en speelse fidget spinner is voor kinderen natuurlijk veel leuker dan een hele stijlvolle fidget spinner.