Glijbaan peuter: Vind hier de beste glijbanen voor peuters

Glijbanen zijn leuk voor kinderen van alle leeftijden. Het klimmen en glijden biedt oneindig speelplezier. Voor peuters dient de glijbaan natuurlijk extra veilig te zijn. Denk dan bijvoorbeeld aan een niet al te hoog platform en een zacht hellend glijgedeelte. Er zijn heel veel soorten glijbanen voor peuters te vinden en dat kan het lastig maken om te kiezen. Wil je echt alleen een glijbaan of wil je dat er meer speelmogelijkheden bij zitten? Waar ga je de glijbaan neerzetten? Wil je de glijbaan alleen buiten gebruiken, of is het wel leuk als je die ook binnen neer kan zetten?

Het belangrijkste, naast een leuke glijbaan, is ook dat deze veilig is. Een stabiele glijbaan, met extraatjes die de glijbaan niet alleen leuker, maar ook stabieler maken. Denk dan bijvoorbeeld aan een brede basis of extra vergrendeling. Om jou te helpen bij het maken van jouw keuze, vind je hieronder de 5 beste glijbanen voor peuters.

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Onze favoriet

De Smoby KS Peuter glijbaan is een geweldige keuze voor peuters vanaf 2 jaar.

 • Veiligheid
 • Functies
 • Gemak

2e beste keuze

De Smoby Slide XL is een geweldige glijbaan voor peuters vanaf 2 jaar.

 • Veiligheid
 • Functies
 • Gemak

3e beste keuze

Het Hobbeldier Zwart/Wit Panda 2 in 1 is een geweldig cadeau voor baby's en peuters.

 • Veiligheid
 • Functies
 • Gemak

Op deze pagina:

Onze top 5 beste peuter glijbanen

#1
Smoby KS

De Smoby KS Peuter glijbaan is een geweldige keuze voor peuters vanaf 2 jaar die op zoek zijn naar wat speelplezier in de tuin. Deze glijbaan is speciaal ontworpen voor de allerkleinsten en biedt tal van functies en voordelen.

Veiligheid staat voorop bij deze glijbaan. De Smoby KS Peuter glijbaan is stevig en stabiel, met een brede basis die voorkomt dat de glijbaan omvalt tijdens het gebruik. De glijbaan heeft ook een zachte helling en antislipmateriaal om uitglijden te voorkomen. Dit maakt het een veilige keuze voor peuters om te gebruiken.

Deze glijbaan is ook leuk en functioneel. De heldere kleuren en leuke ontwerpen zorgen voor veel speelplezier en stimuleren de verbeelding van het kind. De Smoby KS Peuter glijbaan is ook gemakkelijk te monteren en demonteren en neemt niet te veel ruimte in beslag wanneer deze niet in gebruik is.

Tot slot is deze glijbaan gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Het duurzame plastic materiaal maakt het gemakkelijk om af te nemen en schoon te maken, waardoor de glijbaan er altijd als nieuw uitziet.

 • Veiligheid
 • Functies
 • Gemak
Beste prijs op BOL.com

#2
Smoby Slide XL

De Smoby Slide XL is een geweldige glijbaan voor peuters vanaf 2 jaar. Deze glijbaan is ontworpen om peuters een veilige en leuke ervaring te bieden terwijl ze hun coördinatie en motoriek ontwikkelen.

Veiligheid is een belangrijk criterium bij het kopen van een glijbaan voor peuters, en de Smoby Slide XL voldoet zeker aan deze eis. De glijbaan is stevig en stabiel, met een brede basis die voorkomt dat de glijbaan omvalt tijdens het gebruik. Daarnaast is de glijbaan voorzien van een zachte helling en antislipmateriaal om uitglijden te voorkomen. Dit maakt het een veilige keuze voor peuters om te gebruiken.

De Smoby Slide XL is ook leuk en functioneel. De glijbaan heeft een lengte van 150 cm, waardoor kinderen een spannende en avontuurlijke ervaring hebben wanneer ze de glijbaan af gaan. De heldere kleuren en leuke ontwerpen stimuleren de verbeelding van het kind en zorgen voor veel speelplezier.

De glijbaan is ook gemakkelijk te monteren en demonteren en neemt niet te veel ruimte in beslag wanneer deze niet in gebruik is. Het duurzame plastic materiaal maakt het gemakkelijk om af te nemen en schoon te maken, waardoor de glijbaan er altijd als nieuw uitziet.

In het kort biedt de Smoby Slide XL een veilige, leuke en functionele ervaring voor peuters vanaf 2 jaar, terwijl ze hun coördinatie en motoriek ontwikkelen.

 • Veiligheid
 • Functies
 • Gemak
Beste prijs op BOL.com

#3
Hobbeldier Zwart/Wit Panda 2 in 1

Het Hobbeldier Zwart/Wit Panda 2 in 1 is een geweldig cadeau voor baby's en peuters van 1 tot 2 jaar oud. Dit veelzijdige speelgoed kan worden gebruikt als hobbelpaard of als glijbaan, waardoor kinderen hun fantasie de vrije loop kunnen laten en verschillende spelletjes kunnen spelen.

Veiligheid is een belangrijk criterium bij het kopen van speelgoed voor baby's en peuters, en het Hobbeldier Zwart/Wit Panda 2 in 1 voldoet zeker aan deze eis. Het is gemaakt van zacht materiaal en heeft afgeronde randen, waardoor het veilig is voor jonge kinderen om te gebruiken. Daarnaast is het ontworpen om binnen en buiten te gebruiken, waardoor het een geweldig speeltje is voor elk seizoen.

Dit Hobbeldier Zwart/Wit Panda 2 in 1 is ook functioneel en biedt verschillende speelopties. De hobbelfunctie biedt kinderen een leuke manier om hun motorische vaardigheden te ontwikkelen, terwijl de glijbaanfunctie kinderen aanmoedigt om actief te spelen en hun verbeelding te gebruiken. De zwart-witte panda-ontwerp maakt het bovendien een schattig en uniek cadeau voor zowel jongens als meisjes.

Het Hobbeldier Zwart/Wit Panda 2 in 1 is gemakkelijk te monteren en demonteren, waardoor het handig is om op te bergen wanneer het niet in gebruik is. Het is een geweldige keuze als cadeau voor Sinterklaas, Kerst of andere gelegenheden en biedt veel speelplezier voor jonge kinderen.

 • Veiligheid
 • Functies
 • Gemak
Beste prijs op BOL.com

#4
Glijbaan Peuter Nordic XL Blauw

De Glijbaan Peuter Nordic XL Blauw is een geweldige keuze voor kinderen van 2 tot 3 jaar oud. Deze glijbaan is ontworpen om kinderen op een veilige en leuke manier te laten spelen en hun motorische vaardigheden te ontwikkelen.

Veiligheid is een belangrijk criterium bij het kopen van een glijbaan voor peuters, en de Glijbaan Peuter Nordic XL Blauw voldoet zeker aan deze eis. De glijbaan is stevig en stabiel, met een brede basis die voorkomt dat de glijbaan omvalt tijdens het gebruik. Daarnaast is de glijbaan voorzien van een zachte helling en antislipmateriaal om uitglijden te voorkomen. Dit maakt het een veilige keuze voor peuters om te gebruiken.

De Glijbaan Peuter Nordic XL Blauw is ook functioneel en biedt veel speelplezier. De glijbaan heeft een lengte van 120 cm, waardoor kinderen een spannende en avontuurlijke ervaring hebben wanneer ze de glijbaan af gaan. Het blauwe ontwerp is stijlvol en past goed bij elke speelruimte, binnen of buiten.

De glijbaan is gemakkelijk te monteren en demonteren en neemt niet te veel ruimte in beslag wanneer deze niet in gebruik is. Het duurzame plastic materiaal maakt het gemakkelijk om af te nemen en schoon te maken, waardoor de glijbaan er altijd als nieuw uitziet.

In het kort biedt de Glijbaan Peuter Nordic XL Blauw een veilige, leuke en functionele ervaring voor peuters van 2 tot 3 jaar oud, terwijl ze hun motorische vaardigheden ontwikkelen. Het is ook een geweldig cadeau voor Sinterklaas, Kerst of andere gelegenheden voor zowel jongens als meisjes.

 • Veiligheid
 • Functies
 • Gemak
Beste prijs op BOL.com

#5
Speeltoestel Luxe Grijs-Wit met klimwand

Het Speeltoestel Luxe Grijs-Wit met klimwand is een fantastisch cadeau voor baby's, peuters en kleuters van 1 tot 3 jaar oud. Dit speeltoestel kan zowel binnen als buiten worden gebruikt en biedt urenlang speelplezier.

Een belangrijk criterium bij het kopen van een speeltoestel voor jonge kinderen is de veiligheid en stabiliteit van het speeltoestel. Het Speeltoestel Luxe Grijs-Wit met klimwand voldoet aan deze eis. Het frame is gemaakt van stevig metaal en heeft een brede basis om stabiliteit te garanderen tijdens het spelen. Daarnaast is het speeltoestel voorzien van zachte bekleding om blessures te voorkomen.

Het speeltoestel biedt verschillende speelmogelijkheden, waaronder een glijbaan, een klimwand, een balwerper en een basketbalring. De klimwand is een leuke en uitdagende manier voor kinderen om hun motorische vaardigheden te ontwikkelen. De glijbaan biedt veel plezier en de basketbalring en balwerper stimuleren de hand-oog coördinatie.

Het Speeltoestel Luxe Grijs-Wit met klimwand is gemakkelijk te monteren en demonteren en kan dus gemakkelijk worden verplaatst. Het is ook ontworpen om gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden.

In het kort biedt het Speeltoestel Luxe Grijs-Wit met klimwand een veilige, leuke en veelzijdige speelervaring voor baby's, peuters en kleuters van 1 tot 3 jaar oud. Het is een geweldig cadeau voor Sinterklaas, Kerst of andere gelegenheden voor zowel jongens als meisjes.

 • Veiligheid
 • Functies
 • Gemak
Beste prijs op BOL.com

Waarom een glijbaan kopen voor uw peuter?

Een glijbaan is gewoon hartstikke leuk voor jouw peuter. Heerlijk klimmen en glijden. Het is niet alleen maar leuk voor peuters, het is ook nog eens goed voor hun ontwikkeling. Zo kan jouw kleintje ongestructureerd spelen. Ze hoeven zich niet aan regeltjes te houden en kunnen klimmen en glijden. Dit is goed voor hun emotionele ontwikkeling, maar ook voor hun cognitieve en fysieke ontwikkeling. Meestal spelen kindjes samen op de glijbaan en het is dus ook goed voor hun sociale en communicatieve ontwikkeling.

Ondertussen leren kinderen ook nog verbanden te leggen. Hun zintuigen worden geprikkeld. Zo zit je bovenop de glijbaan en opeens zwiert het lichaam naar beneden. Ze worden zich dus meer bewust van hun lichaam, alsook van oorzaak en gevolg. Dit gebeurt natuurlijk allemaal onbewust, maar het ondersteunt het begrijpen van hun lichaam en hoe het reageert op bepaalde acties.

Kinderen worden zich ook bewust van hun evenwicht en leren dit beter onder controle te krijgen en te verbeteren. Wanneer kinderen bewegen dan doet dit iets met hun geestelijke gestel. Er komt endorfine vrij, waardoor kindjes zich beter voelen. Het is dus niet alleen goed voor hun lichaam, maar ook voor hun geest. Daarnaast helpt het spelen ook bij het slapen. Na een middagje op de glijbaan spelen, zal jouw kleintje veel makkelijker in slaap vallen en ook beter slapen.

Peuter glijbaan kopen? Houd hier rekening mee

Wanneer je een glijbaan voor jouw peuter wil kopen, dan wil je vooral dat het heel erg leuk en heel erg veilig is. Let dus goed op de leeftijdsaanduiding die bij de glijbanen staat. Je weet dan zeker dat het veilig is voor jouw kindje. Kijk ook hoe lang jouw kindje er dan mee kan spelen. Een glijbaan blijft heel lang leuk en je wil niet dat jouw kindje er binnen de kortste keren te groot is voor de glijbaan.

Wil je de glijbaan alleen buiten gebruiken of ook binnen kunnen plaatsen? Let er dan op dat je genoeg ruimte hebt. Voor peuters is het juist leuk om binnen ook te kunnen spelen met een glijbaan. Vaak voelt dat bekender en veiliger aan en dan is het fijn als je de glijbaan eerst binnen kan gebruiken, en daarna pas buiten.

Er zijn heel veel soorten glijbanen voor peuters te krijgen, in allerhande uitvoeringen en vaak ook nog met extra speelopties. Denk dan bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om een waterslang aan te sluiten, zodat je met warm weer een waterglijbaan hebt. Er zijn ook peuter glijbanen met extra constructies eraan. Denk dan bijvoorbeeld aan een speelauto, een zandbak of een ring om ballen door te gooien.

Waar houd je rekening mee bij het plaatsen van de glijbaan?

Wanneer je een glijbaan wil plaatsen, dan wil je dat vooral op een plek doen waar er genoeg ruimte voor is. Rondom de glijbaan heb je ongeveer 2,5 meter ruimte nodig. Daarnaast dien je de meeste glijbanen op een zachte ondergrond te plaatsen. Let er ook op dat er geen gevaarlijke dingen in de buurt staan waar jouw kleintje tegenaan kan glijden.

Het is ook een optie om rubberen tegels onder de glijbaan te plaatsen. Je weet dan zeker dat jouw kleintje op een veilige manier kan spelen.

Onze favoriet

De Smoby KS Peuter glijbaan is een geweldige keuze voor peuters vanaf 2 jaar.

Beste prijs op BOL.com