Vind hier de leukste kaartspellen voor kinderen

Kaartspellen zijn een hartstikke leuke manier om samen tijd door te brengen. Je bent dan echt met elkaar bezig en er zijn ontzettend veel leuke kaartspellen om te spelen. Iedereen kent de normale decks, waarmee je allerhande spellen speelt. Dat kunnen casino kaartspellen zijn, maar bijvoorbeeld ook het solitaire spel.

Er zijn ook kaartspellen die niet het gewone deck hebben. Die zijn net zo leuk om te spelen, zeker wanneer het niet zo'n fijn weer is, of om even wat kwaliteitstijd samen te hebben. Kinderen zijn dol op deze spellen, want ze zijn meestal voor verschillende leeftijden. Jong en oud kan dan gezellig samen spelen.

Er komen steeds meer verschillende kaartspellen op de markt. Met een eigen deck en andere regels. Dit zijn natuurlijk geweldige cadeautjes, want de meeste kaartspellen speel je met anderen samen. Met een nieuw kaartspelletje kan jouw kleintje vriendjes en vriendinnetjes verrassen als ze komen spelen en het kan ook meegenomen worden naar opa en oma.

Met een leuk kaartspelletje scoor je altijd punten, maar het kan soms lastig zijn om een kaartspelletje te kiezen. Iedereen kent de bekende spellen, maar het is nog leuker als het weer om een nieuw kaartspelletje gaat.

De meest verkochte kaartspellen van dit moment

Er zijn verschillende soorten kaartspellen en dan kan het lastig zijn om een leuk kaartspelletje te kiezen. Het is het leukste als je de kaartspelletjes samen kan spelen, maar het moet ook niet te moeilijk zijn voor kinderen.

Aan de andere kant wil je ook geen saaie kaartspelletjes kiezen. Dan zijn kinderen snel uitgespeeld en dan is het voor jezelf ook niet leuk. Gelukkig zijn de kaartspelletjes tegenwoordig zeker niet saai.

Het is geen patience, of zoals online kaartspellen, die je eigenlijk alleen speelt, maar deze spellen speelt jouw kleintje met iemand samen. Het gaat er juist om dat je samen de interactie aangaat en kwaliteitstijd samen doorbrengt.

Natuurlijk heeft het spelen van kaartspellen ook nog andere positieve kanten. Het is goed voor de ontwikkeling van jouw kindje. Zo leren kinderen omgaan met winnen en verliezen, met geduld hebben, op hun beurt te wachten, en om samen een gezellige tijd te hebben. De Top 5 Leukste Kaartspellen zal jou helpen bij het maken van de beste keuze.

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Onze favoriet

In Beverbende gaan tactiek en geheugen hand in hand. 

 • Speelplezier
 • Speeltijd
 • Kwaliteit

2e beste keuze

Skip-Bo is het tijdloze kaartspel voor het hele gezin van de makers van UNO! 

 • Speelplezier
 • Speeltijd
 • Kwaliteit

3e beste keuze

Overleef de exploderende kittens en wordt de winnaar van Exploding Kittens Originele Editie! 

 • Speelplezier
 • Speeltijd
 • Kwaliteit

Op deze pagina:

Onze top 5 kaartspelletjes

In deze Top 5 Leukste Kaartspellen vind jij de kaartspelletjes waarmee jij elk kind hartstikke blij zal maken. Om samen met vriendjes en vriendinnetjes te spelen, voor een gezellige zondag aan de keukentafel met het gezin, of om elk ander moment op een fijne manier met elkaar door te brengen.

In een oogopslag zie je wat je kan verwachten, wat de voordelen zijn, en je kan in een klik door meteen het kaartspelletje van jouw keuze bestellen.

#1
Beverbende Kaartspel

Het Beverbende kaartspelletje is voor kinderen van 6 tot 12 jaar, maar menig volwassene heeft plezier met het spel. Het spel duurt ongeveer 20 minuten per keer, dus je kan het ook even tussendoor spelen. De speluitleg is duidelijk en makkelijk te begrijpen, voor alle leeftijden. Voor het spel is het geheugen en tactiek belangrijk, maar je hebt ook wat geluk nodig. Er zitten 66 spelkaarten en een scoreblok bij het spel.

 • Speelplezier
 • Speeltijd
 • Kwaliteit
Beste prijs op BOL.com

#2
Skip-Bo - Mattel Games

De makers van het bekende kaartspelletje Uno heeft nu Skip Bo uitgebracht. Je dient strategisch te denken, maar je hebt ook een dosis geluk nodig. Het kaartspelletje bestaat uit maar liefst 162 kaarten en een spel duurt ongeveer 30 minuten. Kindjes vanaf 7 jaar kunnen Skip Bo spelen, en het is leuk voor alle leeftijden. De spelregels zijn eenvoudig en snel te begrijpen.

 • Speelplezier
 • Speeltijd
 • Kwaliteit
Beste prijs op BOL.com

#3
Exploding Kittens Originele Editie

Dit gekke kaartspelletje is geschikt voor jong en oud. Een combinatie van Russisch roulette, exploderende kittens en daar komen ook nog wel eens laserstralen en geiten bij kijken. Leuker kan bijna niet. Een spelletje duurt ongeveer een kwartiertje en het kan gespeeld worden door kindjes vanaf 7 jaar. Er zitten 56 spelkaarten bij het spel, en het spel heeft ook nog uitbreidingen.

 • Speelplezier
 • Speeltijd
 • Kwaliteit
Beste prijs op BOL.com

#4
Dobble Classic

Een rond kaartspelletje dat ook nog op verschillende manieren gespeeld kan worden. Dit geweldig leuke kaartspelletje duurt ongeveer een kwartier en stimuleert de hand-oog coordinatie. Er zijn 55 kaarten en het kan gespeeld worden door iedereen vanaf 6 jaar oud. Je kan dit spel spelen met maar liefst 8 spelers. Dit educatieve spel zit in een leuke bewaardoos, en is makkelijk mee te nemen voor onderweg.

 • Speelplezier
 • Speeltijd
 • Kwaliteit
Beste prijs op BOL.com

#5
UNO - Mattel Games

Als je Uno nog niet kent, dan is het echt tijd om deze aan de spelcollectie van jouw kindje toe te voegen. Het wereldberoemde, leukste kaartspel is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar en ouder. Ook volwassenen hebben veel speelplezier met dit pestspel. Er zitten maar liefst 109 kaarten in het spel en het kan wel tot een uur duren. Bij dit Uno-spel zitten zelfs blanco kaarten waar je zelf een pestkaart van kan maken.

 • Speelplezier
 • Speeltijd
 • Kwaliteit
Beste prijs op BOL.com

Welke kaartspellen zijn het populairst bij kinderen?

Het ligt natuurlijk ook aan de leeftijd van kinderen welke kaartspellen het meest populair zijn. In het algemeen kan je wel stellen dat kinderen van kleurige kaarten en gekke regeltjes houden. Elkaar pesten kan leuk zijn, en een goede oefening om met verschillende emoties om te gaan.

Het is voor kinderen ook erg leuk als het samen gespeeld kan worden met volwassenen. Patience is dan het minst populair. Een groot aantal kaarten kan het nog leuker maken, maar let er wel ook op dat het dan niet te verwarrend voor jouw kindje is.

Kleine kindjes vinden snelle spellen vaak leuker dan spellen die heel lang duren. Een korte speeltijd, waarna er natuurlijk opnieuw gespeeld kan worden, is het fijnste voor kindjes. Kinderen worden ook graag uitgedaagd, dus het is dan niet leuk als het spel te makkelijk is.

Spellen waarbij kinderen moeten tellen zodat ze weten of ze gewonnen hebben, kunnen een uitdaging bieden. Bijvoorbeeld als het gaat om de minste strafpunten.

Welke Kaartspellen zijn er allemaal?

Eigenlijk is deze vraag bijna niet de beantwoorden. Er zijn ontzettend veel kaartspellen en er komen ook steeds weer nieuwe kaartspellen op de markt. En dan zijn er voor een aardig aantal van die kaartspellen ook nog uitbreidingen te krijgen.

Er zijn een hoop klassieke kaartspellen die gespeeld worden met de standaard, traditionele decks en dan zijn er ook nog kaartspelletjes die een eigen deck hebben, met eigen afbeeldingen en soms zelfs met eigen vormen.

Voor kinderen zijn de ongewone kaartspellen natuurlijk het leukste. Denk dan aan spelletjes zoals Uno of de Beverbende. Maar eenvoudigweg Pesten met standaard kaarten of Oorlogje, vinden kinderen ook geweldig.

Bij de Top 5 vind je de Leukste Kaartspellen voor kinderen, die volwassenen ook geweldig vinden om te spelen. In plaats van te zoeken naar alle mogelijke kaartspellen, weet je met de spellen uit  de Top 5 zeker dat je altijd met een fantastisch cadeautje aankomt.

Kaartspellen kopen? Houd hier rekening mee

Kaartspellen zijn eigenlijk altijd leuk, maar kinderen moeten het wel ook kunnen begrijpen. Het is dus belangrijk dat je rekening houdt met de leeftijd van het kindje waarvoor je het spel koopt.

Je wil ook een stevig en degelijk kaartspelletje dat lang meegaat. Je wil dan ook dat de kaarten zelf ook van een degelijke kwaliteit zijn. Hoe jonger de kinderen zijn, hoe wilder ze ermee omgaan. Het is dan wel fijn als de kaarten daar ook tegen kunnen.

Veel kinderen willen een spelletje graag met zich meenemen. Het is leuk om onderweg te spelen, maar ook leuk om aan anderen te laten zien dat ze een nieuw spelletje hebben, en natuurlijk kunnen ze er dan ook de interactie mee aangaan.

Het is voor kinderen dus leuk als het spel voor alle leeftijden is, want dan kunnen ze het ook met opa en oma spelen.

Voordelen van Kaartspellen?

Spelletjes in het algemeen zijn ontzettend goed voor de ontwikkeling van kinderen, en dat geldt dus ook voor kaartspellen. Kinderen kunnen hin concentratie ermee trainen, ze leren om te gaan met tegenslagen, maar ook wat wenselijk gedrag is wanneer ze winnen.

Kaartspellen hebben natuurlijk regels en kinderen dienen zich daaraan te houden. Zo gaat het in de grote wereld er ook aan toe. Het is voor kinderen heel fijn om spelenderwijs te leren dat er regeltjes kunnen gelden, waaraan iedereen zich dient te houden.

Bij het ene kaartspelletje dienen kindjes strategisch te denken, bij een ander spel is het nodig om een goed geheugen te hebben, en bij weer een ander spel speelt geluk een grote rol. Natuurlijk is de combinatie ook mogelijk. Bij allemaal geldt dat het goed is voor jouw kindje om de hersenen te trainen.

Wanneer je samen een kaartspelletje speelt, dan heb je aandacht voor elkaar. Dit is kwaliteitstijd die eigenlijk onbetaalbaar is. Jouw kindje zal dit nooit vergeten en die gezelligheid is belangrijk voor jouw kindje. Het is namelijk niet alleen gezellig, maar een kindje voelt zich ook geborgen en veilig.

Wat zijn de symbolen op de traditionele speelkaarten en wat betekenen ze?

Traditionele speelkaarten bestaan uit sets van 4 verschillende soorten kaartensymbolen. De ruiten, harten, schoppen en klaveren. Iedere soort bevat alle cijfers van 2 tot en met 10, een boer, een vrouw, een koning en de aas. Bij de meeste kaartensets zitten ook nog 2 jokers.

De eerste kaartspellen in Europa dateren van rond het jaar 1400. Het verschilt per land welke betekenis er aan de kaarten gegeven wordt. In het algemeen symboliseren, van oudsher, de hartenkaarten de geestelijke stand, de schoppenkaarten de adel of militaire stand, de ruitenkaarten de kooplieden, en de klaveren de boeren.

Zijn er ook kaartspellen die mijn kind alleen kan spelen?

Het meest bekende spel om alleen te spelen is natuurlijk Patience. Dit kan je overigens ook samenspelen en er zijn meerdere versies van. Denk dan bijvoorbeeld aan Solitaire Spider. Het is voor kinderen ook heel erg goed om alleen te spelen en dit spel is daar uitermate geschikt voor. Het bevordert de concentratie, kinderen worden er kalm van, en ze leren strategisch denken.

Onze favoriet

In Beverbende gaan tactiek en geheugen hand in hand. 

Beste prijs op BOL.com