Kinder smartwatch

Kinder smartwatch

Vind hier de beste smartwatches voor kinderen van 2022!

Ooit konden kinderen buitenspelen zonder dat jij je als ouder druk hoefde te maken. Dat is tegenwoordig, jammer genoeg, niet meer het geval. Dit is niet alleen heel erg eng en verontrustend, maar ook erg beperkend voor jou en je kind. Een kindersmartwatch geeft jou en je kind een klein stukje van die vrijheid terug. Met een kindersmartwatch weet jij namelijk precies waar jouw kind is, sta je in contact met elkaar, kan jouw kind jou of bijvoorbeeld de politie makkelijk waarschuwen wanneer er gevaar dreigt of is en dat alles ook nog op een leuke manier.

De best verkochte smartwatches voor kids

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Top 10 smartwatches voor kinderen

Nog geen keuze kunnen maken? Of wil je nog meer informatie over specifieke producten? Geen probleem! We hebben voor 5 verschillende smartwatches voor kinderen iets meer research gedaan. Voor elk van deze producten een duidelijke beschrijving gemaakt met uiteraard de positieve punten. We hopen dat dit helpt met het maken van de juiste keuze.

DEPLAY 4G Smartwatch Kinderen - GPS Tracker - Incl. E-Book en Simkaart

Met deze smartwatch voor kinderen weet jij altijd waar jouw kindje zich bevindt, dankzij de GPS tracker en de bijbehorende app. Je kan jouw kind overal volgen, met elkaar bellen, en videobellen. Er zit ook een handige SOS-knop op voor noodsituaties. Deze smartwatch is spatwaterproof en je krijgt er een gratis SIM-kaart bij.

Voordelen:

4G netwerk voor sterk netwerk en bereik

LBS-locatievoorziening en GPS-locatie

Incl. Simkaart + tegoed

Kan tegen water (douchen/handen wassen/regen is geen probleem)

In 4 kleuren

Onze nummer 1!

Wonlox GPS Horloge met Videobellen

Wanneer jij niet alleen via de GPS wilt weten waar jouw kind is, maar het ook visueel wilt zien, dan is dit GPS horloge met videobellen de beste keuze. Daarnaast is deze smartwatch voor kinderen volledig waterdicht en daardoor ideaal voor aan het strand of het zwembad, op vakantie en thuis, want het netwerk dekt heel Europa.

Voordelen:

Het mooiste aan deze smartwatch voor kinderen is toch wel het videobellen

Extra snelle communicatie dankzij het gebruik van het 4G netwerk

Je kan makkelijk een veiligheidszone instellen

Ook een hele goede Smartwatch

Keshy Smartwatch met Camera en Spelletje

Deze smartwatch voor kinderen van Keshy heeft meerdere leuke en handige functies. Het belangrijkste is natuurlijk dat er een hele precieze GPS en locatie tracker in zit. Je kan zelfs tot 30 dagen terug kijken waar jouw kind allemaal is geweest. Dit horloge heeft ook nog eens een camera, een zaklamp en natuurlijk de belfunctie en SOS-knop.

Voordelen:

Met camera om foto's te maken en een rekenspelletje

Zeer precieze GPS- en locatie tracker

Meeluister functie zodat je altijd weet wat er in de omgeving van jouw kind gebeurt

Onze nummer 3!

Wonlox Kinder Smartwatch

Voor een zo veilig mogelijke manier van bewegen voor jouw kind en jouw zelf, kies je voor de Wonlox Kindersmartwatch. Je kan jouw kind tracken, bellen en berichten sturen, er zit een SOS-knop aan de zijkant en je kan maar liefst 3 SOS-nummers zelf instellen.

Voordelen:

Instellen van veiligheidsgebied

Je krijgt een melding wanneer het horloge wordt afgedaan

Duidelijke handleiding en heel makkelijk te installeren

Nummer 4

KUUS. GPS Smartwatch met Walkie Talkie

Dit GPS horloge van KUUS. voor kinderen is super makkelijk in gebruik en heeft allerhande gebruiksvriendelijke functies. Je kan jouw kind met een gerust hart met vriendjes buiten laten spelen. Dit is mede dankzij de ingebouwde belfunctie. Je kan jouw kind op ieder moment gratis bellen dankzij de simkaart, het kost wel geld wanneer jouw kind met de smartwatch belt.

Voordelen:

Kinderen kunnen ook onderling communiceren dankzij de Walkie Talkie functie

Er kan een veiligheidszone ingesteld worden

Zeer gebruiksvriendelijk en binnen enkele minuten te gebruiken

Nummer 5

Exilien Smartwatch Voor Kinderen

Deze smartwatch werkt met het LBS-tracking systeem. LBS staat voor Location Based Service, dit betekent dat de tracking gebeurt aan de hand van GSM-torens of lokale mobiele telefoon service providers. Je kan niet alleen zien waar jouw kind is, maar ook de afgelegde route bekijken

Voordelen:

Spatwater- en stofdicht dus geen zorgen dat het horloge opeens niet meer werkt

Instellen van beveiligingszone en niet-storen modus

Lange accuduur in standby modus

Nummer 6

Jouw kind krijgt er bewegingsvrijheid door, iets wat heel erg belangrijk is voor de ontwikkeling van kinderen en jij kan meer ontspannen jouw kind buiten laten spelen en op pad laten gaan. Het is ook nog eens een hele leuke gadget. Meestal zijn deze GPS-horloges voor kinderen vanaf een jaar of 4. Dit hangt af van hoe dik hun pols is. De smartwatches hebben allemaal een SOS button of toets en werken met een touchscreen of druktoetsen. Daarnaast kunnen er ook andere telefoonnummers in opgeslagen worden en kunnen er berichten ingesproken worden. Afhankelijk van het horloge zijn er ook nog andere functies. Denk dan bijvoorbeeld aan alarmen, stappentellers, voice chats en soms zelfs een meeluisterfunctie.

Een kindersmartwatch werkt met een simkaart. Dit is nodig om ermee te kunnen bellen en voor de GPS-functie. Het is een soort van mobiele telefoon om de pols. Het is belangrijk om op de data- en belkosten te letten, zodat deze kosten niet ongemerkt heel hoog oplopen, bij het kiezen van een simkaart. Bij een goede smartwatch kan je het verbruik zien in de app. Er zijn simkaarten met abonnementen en er zijn pre-paid simkaarten. Er zijn apps waar je meerdere horloges op kan aansluiten, wel zo handig als je meer kinderen hebt. Je wilt natuurlijk de beste kindersmartwatch kiezen. Er zijn zoveel mogelijkheden dat je hier de beste 5 kindersmartwatches vindt om je te helpen bij het maken van de allerbeste keuze, zodat jouw kind meer bewegingsvrijheid heeft en jij meer kan ontspannen wanneer jouw kind alleen op pad is.

Wat is een smartwatch voor kinderen?

Een smartwatch voor kinderen is een handige gadget waarmee jij ten allen tijden kan weten waar jouw kind is. Afhankelijk van de smartwatch die je kiest zijn er ook nog diverse andere functies mogelijk. Zo zijn er smartwatches met een camera zodat je kan videobellen met je kind, er zijn uitvoeringen met meeluister functie en zo zijn er nog wel meerdere mogelijkheden te vinden. Wat vooral belangrijk is, is dat jij kan tracken waar jouw kind is. Dat doe je via een app. Daarnaast hebben smartwatches voor kinderen ook een SOS-knop. Wanneer jouw kind in gevaar is of zich onveilig voelt, dan kan er met een druk op de SOS-knop iemand ingeschakeld worden. Meestal ben jij dit, maar het kan bijvoorbeeld ook een oppas zijn of de politie. Met een smartwatch voor kinderen bied jij jouw kind meer bewegingsvrijheid en jezelf een gerust hart wanneer jouw kind buiten speelt of ergens anders, buiten jouw gezichtsveld, is.

Waar moet je op letten bij het kopen van een smartwatch kind?

Wanneer jij een smartwatch voor jouw kind wilt aanschaffen, dan zijn er een paar punten waar je op dient te letten. Er zijn systemen die met GPS werken, maar ook met LBS. GPS is veel nauwkeuriger. In principe hebben de meeste smartwatches dit standaard, maar het is toch goed er  even naar te kijken. De meeste smart horloges voor kinderen werken met een simkaart, maar ze kunnen niet allemaal met alle simkaarten werken. Heb jij een voorkeur voor een provider, dan is dat ook iets om naar te kijken. De batterijduur verschilt ook per smartwatch, daarnaast kan de ene app op jouw smartphone meer van de accu van jouw telefoon vragen dan een andere. Speelt jouw kind graag met water dan is het ook handig om te kijken of de smartwatch waterproof is. Er is een verschil tussen spatwaterproof (regen bijvoorbeeld) en waterdicht. De meeste smartwatches hebben geen abonnement, maar er zijn wel enkele die dit vereisen. Dan kunnen de kosten best oplopen. Dit is dus ook een aandachtspunt.

Wat zijn de beste kinder smartwatches.

Wat de beste kindersmartwatches zijn, hangt vooral af van wat je zoekt en wat je budget is. Daarnaast heeft de Europese Commissie al enkele niet-zo-veilige smartwatches voor kinderen van de markt gehaald. Je kan er dus van uitgaan dat de kinder smartwatches die op de markt te krijgen zijn voldoen aan de eisen die de Europese Commissie stelt. Daarnaast ligt het ook aan de eisen die jij stelt. Wil jij jouw kind kunnen tracken met GPS of LBS? Wil je er een camera op hebben zitten? Wil je mee kunnen luisteren? En zo zijn er nog meer punten die niet alleen de prijs bepalen, maar ook bepalen wat de beste smartwatch voor jou en je kind is. Speelgoedadviseur.nl heeft de beste 5 smartwatches voor kinderen voor jou geselecteerd en daarbij gelet op de diverse functies die jij eventueel zoekt.

Lees tip: Lees dit artikelen over de Vtech horloge!

Veel gestelde vragen (FAQ)

Waar je op dient te letten is of de smartwatch een abonnement nodig heeft. Er zijn veel smartwatches voor kinderen waarbij dit niet nodig is. Je hebt eigenlijk altijd een simkaart nodig. De bijkomende kosten daarvoor vind je bij jouw provider. In de meeste gevallen kan je gratis naar de smartwatch van je kind bellen, maar kost het wel wat voor het datagebruik en wanneer jouw kind met de smartwatch belt. Dit zijn dan de kosten die de provider van jouw keuze telt. Niet alle smartwatches werken ook met alle providers samen. Het is dus goed om daar naar te kijken voor je een smartwatch aanschaft.

Een smartwatch verbruikt data voor het GPS-signaal. Dit loopt bijna altijd via een simkaart. Net zoals je een simkaart voor je smartphone nodig hebt om te kunnen bellen en internetten. Daarnaast is een simkaart ook nodig om te kunnen bellen en om berichten te kunnen versturen met de smartwatch. Echter bij de Smartwatch van DEPLAY zit de simkaart + tegoed al in begrepen.