Kindergitaar

Kindergitaar

Vind hier de beste kindergitaren van 2022

Zelf muziek maken is voor kinderen iets magisch. Het begint met wat tokkelen en voor je het weet spelen ze de sterren van de hemel op hun eigen kindergitaar. Muziek is goed voor de algemene ontwikkeling van kinderen. Het stimuleert de hersenen en het leren. Muziek maken op een gitaar is ook nog eens goed voor de motoriek. Een gewone gitaar is vaak te groot voor kinderen. Het is dan lastig vast te houden en te bespelen. Hierom zijn er kindergitaren op de markt gekomen. Je hebt dan echte mini-gitaren en speelgoed gitaren. Wat het beste bij jouw kindje past, ligt aan jullie wensen, de kunde van jouw kind en natuurlijk jouw budget.

De best verkochte kindergitaren van dit moment

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Onze top 5 gitaren voor kinderen

Nog geen keuze kunnen maken? Of wil je nog meer informatie over specifieke producten? Geen probleem! We hebben voor 5 verschillende gitaren iets meer research gedaan. Voor elk van deze producten een duidelijke beschrijving gemaakt met uiteraard de positieve punten. We hopen dat dit helpt met het maken van de juiste keuze.

Bumba mijn eerste gitaar

De allereerste speelgoedgitaar van jouw kleintje is natuurlijk van Bumba het schattige clowntje. Je helpt jouw kindje hiermee gevoel voor muziek en voor een gitaar te ontwikkelen. Er zitten demoliedjes voorgeprogrammeerd in de speelgoedgitaar en met de knoppen op de hals kunnen ze zelf ook noten produceren en zo hun eigen liedjes spelen.

Voordelen:

Voorgeprogrammeerde Bumbaliedjes

Zelf muziek maken met de handige grote knoppen

Vrolijke kleuren die uitnodigen tot gebruik

Nummer 1

New Classic Toys - Speelgoed Gitaar

Deze stijlvolle, traditionele kindergitaar in fantastisch roze is het ideale startpunt voor ieder muzikantje dat gitaar wil leren spelen. Kinderen vanaf 3 jaar kunnen al gebruik maken van deze speelgoed gitaar. De afmeting is 60 bij 19 centimeter en de gitaar weegt bijna 700 gram.

Voordelen:

Mooie houten replica

Met draagband en extra snaar

Kan gestemd worden

Nummer 2

VTech Speel & Zing Dierengitaar

Wanneer je muziek echt interessant wilt maken voor jouw kleintje, dan kies je voor deze fantastische dierengitaar van VTech. Er zit een stoere tijger op de gitaar en knopjes met allerhande dierengeluiden. Er staan maar liefst tien voorgeprogrammeerde dierenliedjes in de gitaar die gezongen worden door tijger, olifant, papegaai, kikken en beer.

Voordelen:

Met dierengeluiden en liedjes gezongen door dieren

Muzieknoten in plaats van snaren

Geschikt voor linkshandige en rechtshandige kindjes

Nummer 3

Houten Gitaar Roze Little Dutch

Met deze mini houten gitaar van Little Dutch geef jij jouw kindje een geweldige stap op weg naar het gitaarspelen. De roze gitaar is voor kinderen van een handzaam formaat en heeft 4 snaren om op te leren spelen. Kinderen vanaf 3 jaar kunnen al gebruik maken van deze houten speelgoed gitaar.

Voordelen:

Stijlvol design dat in ieder interieur past

Heeft 4 snaren zodat het makkelijk is om te oefenen

Goede prijs/kwaliteit verhouding

Nummer 4

Speelgoed Gitaar 60 cm

Een echte gitaar in miniformaat. Perfect voor kinderen om te leren gitaarspelen en superleuk omdat het niet van echt te onderscheiden is. Je kan deze gitaar zelfs echt stemmen. De gitaar heeft dan ook zes echte snaren. De kleur is bruin gevlamd en het is dus niet alleen leuk, maar ook heel erg stoer.

Voordelen:

Zeer realistische mini-gitaar

6 snaren die je kan stemmen

Zeer goede prijs/kwaliteit verhouding

Nummer 5

Voor kinderen zijn er in principe drie soorten gitaren te krijgen. De akoestische gitaar, de elektrische gitaar en de basgitaar. Het wordt aangeraden om te beginnen met een akoestische gitaar. De snaren zijn namelijk van nylon. Dit doet veel minder pijn aan de vingers en kinderen kunnen dus veel meer spelen en oefenen dan bij een gitaar met metalen snaren. Kinderen kunnen zo het eelt op hun vingers op een gezonde manier kweken. Daarnaast heeft een akoestische gitaar ook een veel bredere hals. Een ukelele is ook een hele goede gitaar voor kinderen om mee te beginnen. Het is geschikt voor kleine handjes, is makkelijk vast te houden en heeft maar 4 snaren, ook van nylon. Er zijn verschillende maten kindergitaren. Dit is omdat niet alle maten bij alle kinderen passen en hoe beter een kind een gitaar vast kan houden, des te beter ze ook leren spelen.

Wil jij ook de beste kindergitaar voor jouw kleine superster vinden? Hieronder vind je alles wat je dient te weten.

Verschillende soorten speelgoed gitaren

Er zijn natuurlijk verschillende soorten speelgoed gitaren te krijgen. Van echte mini-gitaren die precies op een echte gitaar voor volwassene lijkt, een soort van mini replica en je hebt speelgoed gitaren die wel de vorm van een gitaar hebben, maar verder meer als een elektrisch speeltje werken dan als een gitaar. Beiden zijn goed voor kleine kindjes om mee te beginnen. Ze ontwikkelen er een gevoel voor muziek mee, kunnen de vingertjes al oefenen en hoe je een gitaar vasthoudt. Voor de allerkleinste is een speelgoed gitaar met drukknoppen bijvoorbeeld veel interessanter dan een gitaar met snaren die ze kunnen breken, maar voor de oudere kleintjes is een gitaar met snaren waar ze op kunnen tokkelen natuurlijk precies wat ze willen.

Speelgoed gitaar van hout

Een speelgoed gitaar van hout is voor kinderen geweldig. Het is net echt. Ze voelen zich als een volwassenen en kunnen hun favoriete supersterren nadoen. Met een speelgoed gitaar van hout worden kinderen veel meer gestimuleerd om ook echt te oefenen en op een serieuze manier met muziek bezig te zijn. Deze kindergitaren zijn dan ook het meest geschikt voor oudere kinderen. Er zijn ontelbare houten gitaren te krijgen en het ligt vooral aan je smaak en wat je er mee wilt doen, welke geschikt zijn voor jou en jouw kindje. Zo heb je kleine gitaren met bijvoorbeeld 4 snaren, maar ook kindergitaren met 6 snaren die je ook nog eens kan stemmen zodat je echt een mooier geluid uit het instrument krijgt.

Speelgoed gitaar van plastic

Een speelgoed gitaar van plastic is vooral voor de aller kleinste kindjes. Vaak zijn dit geen echte gitaren, maar speelgoed in de vorm van een gitaar waar wel muziek mee gemaakt kan worden. Hiermee introduceer je dus wel de gitaar aan jouw kindje, maar blijft het wel makkelijk om ermee te spelen. Er zitten dan knoppen op waar geluid uit komt of waar muzieknoten mee gespeeld kunnen worden. Vaak kan je deze kindergitaren ook krijgen in een specifiek thema. Bijvoorbeeld dieren. Er worden dan afbeeldingen van dieren en dierengeluiden gebruikt. Deze gitaren werken meestal op batterijen waardoor je ze fijn overal mee naartoe kan nemen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een speelgoed gitaar?

Er zijn verschillende factoren waar je op kan letten bij het kopen van een speelgoed gitaar. Kan jouw kind al gitaar spelen? Hoe oud is jouw kindje? Wil jouw kindje een realistische gitaar of is een gitaar met meerdere functies juist veel leuker?

Je kan om te beginnen een goedkoop gitaartje kopen om te kijken of jouw kindje het wel leuk vindt om met een gitaar te spelen. Je kan bijvoorbeeld ook een gitaarles volgen om te kijken hoe het gaat. Voor de allerkleinste kindjes is er ook speelgoed dat de vorm van een gitaar heeft, maar verder niet als een gitaar werkt. Ze leren zo wel met muziek omgaan en de vorm van een gitaar te hanteren.

Ga je voor een serieuze gitaar, dan is het aan te raden om te beginnen met een akoestische gitaar met nylon snaren. Deze zijn fijner voor de vingertoppen en daardoor kunnen kindjes er veel langer mee spelen voor het gaat irriteren. Het is ook fijn als de hals breed is. Ze kunnen de vingers dan makkelijker erop kwijt en dus is het makkelijker om te leren spelen.

Let in ieder geval op het formaat, je wilt wel dat het handzaam voor jouw kindje is. De maat van gitaren wordt uitgedrukt in mensuren. Dit geeft de lengte van de snaar weer. Die wordt berekend vanaf de topkam tot aan de brug. Hoe langer de snaar, hoe groter de gitaar. Voor kinderen gelden de volgende maten.

3 tot 6 jaar = ¼ gitaren

6 tot 9 jaar = ½ gitaren

9 tot 12 jaar = 7/8 gitaren

12 jaar en ouder = 4/4 gitaren.

Waar zijn ze te koop?

Je kan tegenwoordig op heel veel plekken speelgoed gitaren kopen. Jij wilt natuurlijk een speelgoed gitaar voor jouw kinderen van kwaliteit en die bij hun leeftijd past. Je kan daarvoor bij een speciaalzaak terecht, maar vaak is dat meteen een heel duur grapje en daar is niks mis mee, maar het is wel zonde als jouw kindje geen interesse blijkt te hebben. Er zijn gelukkig ook andere bedrijven die kindergitaren van kwaliteit verkopen.

Bol.com

Bij Bol.com krijg je allerhande soorten, maten, vormen en kleuren kindergitaren, voor alle mogelijke leeftijdscategorieën. Je vindt hier gewoon het breedste aanbod en je kan ook nog eens heel makkelijk specificeren zodat je niet honderden gitaren hoeft te bekijken voor je een keuze maakt. Ze kan je kiezen uit een top 10, de best beoordeelde gitaren, duurzame gitaren en de meest bewaarde gitaren. Je kan dus aan de hand van de ervaringen en wensen van andere gebruikers een keuze maken. Je kan ook nog eens zoeken op leeftijd en op merk. Weet je het dan nog niet? Dan filter je op accessoires, materiaal, bezorgopties, kosten, levertijd, aanbiedingen, series of zelfs of het gebaseerd is op een personage, denk dan onder meer aan Spiderman of Bumba.

Hema

Hema staat bekend om de geweldige prijs/kwaliteit verhouding en natuurlijk om de duurzame materialen die vooral voor het speelgoed gebruikt worden. Geregeld vind je ook muziekinstrumenten in het assortiment en met tijd en wijle vind je daar ook kindergitaren tussen. Deze zitten echter niet standaard in het assortiment en wanneer jij een speelgoed gitaar van de Hema wilt, dan zal je de winkel en de actiekrantjes in de gaten moeten houden.

Intertoys

Intertoys heeft ook kindergitaren in verschillende prijsklassen. Zo heb je er een houten speelgoed gitaar van 91 centimeter die heel geschikt is voor kinderen vanaf 5 jaar. Je kan er ook een houten ukelele krijgen, en dit zijn wel de meest geschikte gitaren voor kinderen om mee te beginnen. De ukelele bij Intertoys is al voor kinderen vanaf 3 jaar. Je kan er ook een plastic gitaar in vrolijke kleuren en met nylon snaren krijgen voor kinderen vanaf 3 jaar. Ook als je liever online bestelt, dan kan je even bij Intertoys gaan kijken of deze gitaren je wel bevallen.

Bart Smit

Bart Smit is overgenomen door Intertoys en je kan hier dus dezelfde speelgoed gitaren kopen als bij Intertoys.