Vind hier de leukste knikkers om mee te spelen

Knikkeren is een spel dat al eeuwen oud is. Iedereen heeft het gespeeld en het blijft een leuk spel voor kinderen. Er zijn ook allerhande soorten knikkers te krijgen en iedereen wil natuurlijk de mooiste knikkers winnen. Ze worden tegenwoordig gemaakt van allerhande soorten materialen en hebben de meest interessante benamingen. Hoe mooier of groter een knikker, des te meer deze waard is. Naast het traditionele knikkerspel, zijn er tegenwoordig ook allerhande varianten op het knikkerspel. Dat maakt het nog leuker om te knikkeren. Meestal wordt knikkeren buiten gespeeld, maar er zijn ook knikkerpotjes voor binnen te krijgen.

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Onze favoriet

Knikkers Bonken 1Kg In Net bevat allemaal verschillende knikkers zodat je met je vriendjes kunt knikkeren op het schoolplein.

 • Kwaliteit
 • Ontwerp
 • Maat

2e beste keuze

Witte tijger bollebust knikkers 4 stuks. 2 Netjes van twee glazen bollebust of mega knikkers in de kleur White Tiger ofwel Witte Tijger. 

 • Kwaliteit
 • Ontwerp
 • Maat

3e beste keuze

Witte tijger kleintje knikkers 42x stuks. Set van twintig glazen kleintje knikkers en een bonk knikker. 

 • Kwaliteit
 • Ontwerp
 • Maat

Op deze pagina:

Onze top 5 beste Knikkers

#1
1 kilo knikker bonken in een netje

In dit netje zit maar liefst 1 kilo knikkers, in verschillende maten en diverse uitvoeringen. Middelgrote knikkers van 2,5 centimeter doorsnede, nog grotere knikkers van 3,5 centimeter doorsnede, grote knikkers van 4,2 centimeter doorsnede en hele grote knikkers van 4,7 centimeter doorsnede. De knikkers hebben de meest geweldige kleuren en kleurencombinaties.

 • Kwaliteit
 • Ontwerp
 • Maat
Beste prijs op BOL.com

#2
4x Witte tijger bollebust knikkers 4 cm

Deze stoere, en hele mooie, populaire witte tijger knikkers, ook wel white tiger knikkers genoemd, zijn maar liefst 4 centimeter dik en een gewilde knikker onder knikkeraars. De witte knikkers hebben blauwe strepen en glanzen natuurlijk fantastisch. Hierdoor krijgen ze een magische uitstraling en ieder kindje zal in zijn of haar nopjes zijn met deze nieuwe aanwinst. Deze knikkers zijn gemaakt van glas en worden ook wel Bollebust of Mega knikkers genoemd. Je ontvangt de knikkers in twee netjes met ieder 2 knikkers. Jouw kleintje zal zeker de show stelen met deze witte tijger knikkers en ze zijn dan ook heel veel waard.

 • Kwaliteit
 • Ontwerp
 • Maat
Beste prijs op BOL.com

#3
Witte tijger kleintje knikkers 42 stuks

De witte tijger knikkers zijn ontzettend populair en dat is ook niet zo vreemd. De mooie witte knikkers met blauwe en bruine strepen zien er magisch uit en zijn een geweldige aanvulling op de knikkerset van jouw kindje. Veel mensen gebruiken deze white tiger knikkers ook als decoratie, ze zijn dus niet alleen mooi voor kindjes. In de set zitten 40 kleine witte tijger knikkers van 16 millimeter doorsnede en 2 witte tijger knikkers van 24 millimeter. Jouw kindje kan dus flink gaan knikkeren en deze knikkers inzetten tegen andere mooie en gewilde knikkers. De knikkers zijn gemaakt van glas en geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

 • Kwaliteit
 • Ontwerp
 • Maat
Beste prijs op BOL.com

#4
Knikkerpot met 170 knikkers

Met deze knikkerset heeft jouw kindje meteen alles om te knikkeren. Er zijn niet overal knikkerputjes te vinden en dat is ook niet nodig dankzij de knikkerpot in deze set. Er zitten ook nog eens 170 knikkers bij, dus dat is heel wat speelplezier. In de set zit een rode knikkerpot en 2 zakjes met diverse kleuren knikkers, in verschillende maten. Per zakje krijg je 80 knikkers met een doorsnede van 1.6 centimeter en 5 grotere knikkers. De knikkerpot heeft een doorsnede van 17 centimeter. Kindjes vanaf 3 jaar kunnen spelen met deze knikkers.

 • Kwaliteit
 • Ontwerp
 • Maat
Beste prijs op BOL.com

#5
Haan kleintje knikkers 21 stuks

De Haan Kleintje Knikkers zijn een leuk buitenspeelgoed en zijn geschikt voor het spelletje knikkeren. Het pakket bevat 21 knikkers in verschillende kleuren en maten. Met deze knikkers kunnen kinderen verschillende spellen spelen, zoals het traditionele knikkerspel waarbij ze proberen om de knikkers van hun tegenstander te raken en in een putje te krijgen. Dit spel is goed voor de oog-handcoördinatie en de sociale vaardigheden van kinderen. Daarnaast kunnen kinderen hun eigen spelregels bedenken en zo hun creativiteit en verbeeldingskracht gebruiken. De Haan Kleintje Knikkers zijn geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar en zijn een leuk cadeautje voor verjaardagen, feestjes of als beloning.

 • Kwaliteit
 • Ontwerp
 • Maat
Beste prijs op BOL.com

Knikkers kopen? Houd hier rekening mee

Knikkers zijn geweldig voor kindjes, maar niet alle knikkers zijn geschikt voor alle leeftijden. Kijk dan ook goed dat de knikkers niet te klein zijn voor de leeftijd van jouw kindje. Je wil niet dat jouw kindje de knikkers af slikt of bijvoorbeeld in de neus duwt. Knikkers zijn zeer gewild en als jouw kindje hele mooie knikkers heeft, dan willen andere kindjes die natuurlijk winnen. Het is dan ook aan te raden om niet meteen alle mooie knikkers mee te geven, maar dat een beetje t­e verdelen. Daarom is het ook wel handig dat sommige knikkersets verdeeld zijn over meerdere netjes.

Alle soorten en benamingen voor Knikkers

Er zijn heel veel soorten knikkers en nog meer benamingen voor de knikkers. Het verschilt zelfs per regio hoe knikkers genoemd worden. Ze worden vooral onderscheiden door het formaat, het materiaal en de kleuren. Daarnaast zijn er ook nog hele speciale knikkers met specifieke afbeeldingen. Die zijn natuurlijk het meeste waard. Kinderen wegen af om welke knikkers ze willen knikkeren. Zo kan 1 hele speciale knikker, een x-aantal andere knikkers waard zijn. Het is natuurlijk de bedoeling om allerhande bijzondere knikkers bij elkaar te spelen. 

Enkele bekende namen die doorgaans op meerdere plekken gebruikt worden zijn eentje, bam, bonk, reuzenbonk, bommel, kanarie, tijger, piraat, spikkel, kattenoog, flamingo, stuiter, vlinder, meteoor, papegaai, tokker, jumbo, kalebas, rode duivel, panda, smurf, kogel, dubbeldekker, parel, olie. Vooral grote knikkers hebben een veelvoud aan benamingen. Als jij wil weten hoe de knikkers van jouw kindje genoemd worden, dan kan je het beste eens een goed gesprek met jouw kleintje aangaan. Die weten dat namelijk als geen ander. En ze vinden het geweldig om aan hun “alwetende” ouders iets uit te leggen wat zij weten en jij niet.

Knikkerspellen

Iedereen kent het klassieke knikkerspel wel. Daarbij wordt er gespeeld om knikkers en degene die de laatste knikker in het putje krijgt, heeft alle knikkers gewonnen. Daar zijn ondertussen allerhande varianten op gekomen. Zo kan je ook spelen met een speelknikker en een inzetknikker. De inzetknikker kan je dan verliezen, of winnen van de ander, en de speelknikker houd je zelf. Als er geen knikkerpotje is, dan kan je ook spelen met een cirkel. Je tekent dan een cirkel op de grond en op een ruime afstand daarvan, bijvoorbeeld 3 meter, een werplijn. In de cirkel leg je de knikkers waarom gespeeld gaat worden. Vanaf de werplijn probeer je dan de knikkers in de cirkel uit de cirkel te stoten. De knikkers die je uit de cirkel stoot, mag je houden.

Lees tip: Lees dit artikelen over de beste Duplo Knikkerbanen van 2022

Knikkerpot voor binnen

Een knikkerpot is vooral leuk, omdat je er ook binnen mee kan spelen. Je kan dan het hele jaar door knikkeren en niet alleen maar met mooi weer. Je kan een knikkerpot natuurlijk ook buiten gebruiken. Wanneer je binnen wil knikkeren, zorg dan dat je niet op een te gladde ondergrond speelt. Anders schieten de knikkers alle kanten op. Een mat of een kleed is dan perfect om op te knikkeren met een knikkerpot.

Onze favoriet

Knikkers Bonken 1Kg In Net bevat allemaal verschillende knikkers zodat je met je vriendjes kunt knikkeren op het schoolplein.

Beste prijs op BOL.com