Vind hier de leukste Knutselpakketten van 2024!

Wie houdt er nou niet van knutselen? Het is leuk voor jong en oud. Je eigen ideetjes omzetten in iets zichtbaars en tastbaars voor anderen. Het is niet alleen heel erg leuk om mee bezig te zijn, maar ook nog eens heel erg belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Het stimuleert namelijk de creatieve ontwikkeling van een kind. Dat houdt in dat ze moeten nadenken over hoe ze iets gaan maken. Ze moeten kijken hoe iets werkt, hoe iets in elkaar zit, hoe ze beginnen en hoe ze verder gaan, om uiteindelijk het resultaat te bereiken dat ze willen bereiken. Dat kan zijn met schilderen, maar ook met kleien, knippen en plakken en alle andere mogelijke activiteiten waarmee ze iets kunnen creëren.

De best verkochte knutselpakketten van dit moment

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Onze favoriet

XL Waterparel set! Met water blijven de gekleurde parels aan elkaar plakken. Ruim 5.500 parels, inclusief voorbeelden boekje. 

 • Educatieve waarde
 • Veiligheid
 • Instructies

2e beste keuze

Lena Creatief Jumbo Knutselkoffer wel 800 onderdelen! Knutselset voor kinderen, Inclusief onderdelen voor kunst & knutselen.

 • Educatieve waarde
 • Veiligheid
 • Instructies

3e beste keuze

Met deze charm factory in mooie geschenkverpakking maak je meer dan 40 mooie kawaii style sieraden en accessoires. 

 • Educatieve waarde
 • Veiligheid
 • Instructies

Op deze pagina:

Onze top 5 knutselpakketten

Nog geen keuze kunnen maken? Of wil je nog meer informatie over specifieke producten? Geen probleem! We hebben voor 5 verschillende knutselpakketten iets meer research gedaan. Voor elk van deze producten een duidelijke beschrijving gemaakt met uiteraard de positieve punten. We hopen dat dit helpt met het maken van de juiste keuze.

#1
Allerion Waterparel Set

Mozaïek in allerhande vormen en kleuren om de mooiste waterparel creaties te maken. Deze XP waterparel mega set biedt uren speelplezier. De gekleurde parels plakken aan elkaar met water. Jouw kind leert voorzichtig te zijn en geconcentreerd te werken, allemaal op de leukste manier en het resultaat is een fantastisch, zelfgemaakt, kunstwerkje.

 • Educatieve waarde
 • Veiligheid
 • Instructies
Beste prijs op BOL.com

#2
Lena - Jumbo Knutselkoffer

De Jumbo knutselkoffer van Lena is een megapakket met allerhande spulletjes om urenlang te knutselen. Kinderen vanaf 5 jaar kunnen hier mee aan de slag. Er zitten maar liefst 800 super leuke spulletjes, dingetjes en onderdelen in de koffer en het zal een hele lange tijd duren voor kinderen uit geknutseld zijn.

 • Educatieve waarde
 • Veiligheid
 • Instructies
Beste prijs op BOL.com

#3
Totum Sweet charm factory - koffertje sieraden, armbandjes en mode accessoires maken

Sieraden zijn hartstikke leuk en interessant voor kinderen en met deze geweldige set van Totum Sweet Charm Factory kunnen zij die sieraden helemaal zelf maken. Er kunnen meer dan 40 ontzettend mooie sieraden en accessoires mee gemaakt worden.

 • Educatieve waarde
 • Veiligheid
 • Instructies
Beste prijs op BOL.com

#4
Totum - Unicorn 3 armbandjes maken met 18 schuifbedels

Met deze schuifarmbandjes set in het eenhoorn thema kunnen kinderen hun eigen armbandjes met schuifbedels maken. Super simpel en schattig. Iedere dag kunnen ze nieuwe combinaties maken die passen bij hun outfit, waar ze zin in hebben of wat ze voor die dag leuk vinden.

 • Educatieve waarde
 • Veiligheid
 • Instructies
Beste prijs op BOL.com

#5
Dessineo Leren Tekenen

Het Dessineo Leren Tekenen - Hobbypakket Tekenmachine is een educatief en leuk speelgoed dat kinderen helpt bij het ontwikkelen van hun creativiteit, fijne motoriek en tekenvaardigheden. De set bevat een tekenmachine en verschillende accessoires om kinderen te helpen bij het leren tekenen.

De tekenmachine is eenvoudig te gebruiken en biedt kinderen stap-voor-stap-instructies om verschillende afbeeldingen te tekenen. De set bevat ook verschillende sjablonen en stencils die kinderen kunnen gebruiken om hun eigen creatieve ontwerpen te maken.

De Dessineo Leren Tekenen set is ontworpen voor kinderen vanaf 4 jaar oud en is perfect voor thuis of op school. Het is een geweldige manier voor kinderen om zich te vermaken terwijl ze tegelijkertijd hun creatieve en cognitieve vaardigheden ontwikkelen.

De set bevat ook een handleiding en een instructie-dvd om kinderen te helpen bij het gebruik van de tekenmachine en het ontwikkelen van hun vaardigheden. Dit maakt het gemakkelijk voor ouders en leraren om kinderen te begeleiden en te helpen bij het leren tekenen.

 • Educatieve waarde
 • Veiligheid
 • Instructies
Beste prijs op BOL.com

Het vergroot ook de ruimtelijke oriëntatie. Hoe zit iets op elkaar, in elkaar, moeten ze iets in iets anders steken of het er op plakken, hoe werken zijkanten en vormen met elkaar samen, past het wel goed. Vormen en afmetingen spelen dan ook een grote rol. Ze begrijpen dan steeds beter waarom iets wel of juist niet werkt en kunnen oplossingen bedenken om het te laten werken allemaal.

Bij het knutselen horen allerhande soorten materialen. Sommige materialen kan je samen gebruiken en andere materialen werken juist helemaal niet samen. Je kan klei schilderen, maar niet als het nog nat is. Je kan hout niet op papier plakken want dat blijft niet zitten. Daarnaast worden motorische vaardigheden dankzij afmetingen en vormen ook uitgedaagd.

Kinderen worden ook uitgedaagd om moeilijke dingen aan te pakken. Niet bij de pakken neer te gaan zitten als iets niet lukt, maar juist naar oplossingen te zoeken. Ze leren om door te zetten, dingen uit te proberen en ze worden er ontzettend vindingrijk van. Wanneer ze met andere kinderen samen knutselen of met ouderen, dan leren ze ook nog eens om te delen en samen te werken en vooral om elkaar te helpen. Samen gaat het allemaal makkelijker en kom je op nog veel meer ideetjes. Een knutselpakket is dus niet alleen heel erg leuk, maar ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen.

Knutselen met peuters

Knutselen is ontzettend leuk voor peuters en ook ontzettend belangrijk. Hun hele ontwikkeling wordt op een leuke en speelse manier gestimuleerd. Mentaal worden ze creatief, vindingrijk en leren ze zoeken naar oplossingen en fysiek krijgt de fijne motoriek, de hand – oog coördinatie een enorme stimulans. Het is ook heel goed voor hun zelfvertrouwen. Ze willen iets maken en wanneer dit is gelukt, hebben ze een fantastisch kunstwerkje om aan iedereen te laten zien en een zelfgemaakt cadeautje voor de mensen die ze lief hebben. Ze leren ook om te delen met andere kinderen en om samen te werken.

Er zijn ontzettend veel knutseldingen die je met peuters kan doen. Het is wel aan te raden om daar bij te blijven. Vaak bestaan knutselpakketten uit kleine onderdelen en het is ook fijn als iets niet meteen lukt, zodat je het dan voor kan doen en ze kan helpen om het wel te laten lukken. Je kan bij de knutselpakketten kijken naar pakketten die geschikt zijn voor peuters en als je nog meer ideetjes op wilt doen dan zijn er ontzettend veel websites waar je terecht kan. Youtube is ook een hele goede bron voor nieuwe ideetjes om jouw kindje op een creatieve manier bezig te houden.

Knutselen stimuleert de vindingrijkheid en flexibiliteit.

Knutselen stimuleert de creativiteit van kinderen en dankzij creativiteit worden ze vindingrijk en leren ze flexibiliteit. Als ouder kan jij dit verder stimuleren en motiveren. Door kinderen te laten lummelen krijgen ze ook meer zelfvertrouwen. Iets lukt niet zoals ze willen en dan moeten ze een oplossing zoeken. Misschien staren ze een tijdje voor zich uit of lijken ze er lui van te worden, maar ondertussen zijn die kleine breintjes bezig met het zoeken naar een oplossing.

Door samen met jouw kindje te knutselen, spendeer je niet alleen kwalitatieve tijd met ze, maar kan je ze ook van alles voor doen en op nieuwe ideetjes brengen. Probeer niet alles over te nemen en het te doen, maar doe het voor en laat ze dan aanklungelen. Je zal verbaast zijn over waar kinderen opeens toe in staat blijken te zijn en met wat voor een creatieve oplossingen ze komen.

Laat ze ook lekker vies worden en er een zooitje van maken. Een kliederboel is juist goed voor kinderen. Zo worden kinderen niet beperkt en kunnen ze alle kanten op. Hierdoor voelt een kindje ook dat hij of zij zichzelf mag zijn. Jij laat jouw verwachtingen los en daardoor krijgt jouw kindje veel meer vrijheid in de persoonlijke ontwikkeling. Probeer je kind ook te leren om buiten de box te denken. Een paarse zon is ontzettend creatief en leert jouw kind dat iets anders kan zijn dan dat het lijkt. Je maakt kinderen hier ook nieuwsgierig mee. Wat als...? Zo kan jouw kind opeens een auto met benen tekenen of een giraffe met een muis combineren in een knutselwerkje.

Hoe meer vrijheid jij jouw kind geeft met knutselen, des te beter het is voor de ontwikkeling van jouw kind. Op alle mogelijke vlakken.

Leuke knutsel ideeën.

Er zijn zoveel knutselmogelijkheden dat als je even op zoek gaat je overstelpt wordt met knutsel ideetjes. Er zijn knutselpakketten in alle mogelijke thema's te krijgen die jou daar bij kunnen helpen. Je merkt heel snel wat jouw kindje leuk vindt om te doen en waar jij je dan meer op kan gaan richten. Of dat nu werken met kraaltjes (Aquabeads) is of plakken en knippen. Je hoeft het maar op internet in te typen en je krijgt tal van ideetjes om mee aan de slag te gaan.

Ook youtube is een hele goede bron voor allemaal ideeën. Je hebt ook niet altijd een knutselpakket nodig. Met simpele huishoudelijke dingen, kan je al heel veel doen. Denk dan bijvoorbeeld aan een eierdoos en wat viltstiften. Met een knutselpakket maak je het natuurlijk wel veel leuker en je kindje leert ook meteen dat je niet alles zomaar kan gebruiken om te knutselen.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de leukste knutselpakketten voor kinderfeestjes?

Voor kinderfeestjes zijn uitgebreide knutselpakketten het leukste. Hoe meer soorten knutselmateriaal, des te meer kindjes kunnen hun eigen creativiteit de vrije loop laten gaan. Het is ook belangrijk om te kijken naar de leeftijd van de kinderen zodat je zeker weet dat ze op een veilige manier kunnen knutselen. Kijk bij de reviews van Top5 Getest voor de leukste knutselpakketten die geschikt zijn voor kinderfeestjes.

Wat zijn de leukste knutselpakketten voor meisjes?

Meisje houden van knutselen, vaak ongeacht wat het thema is. Er zijn knutselpakketten om sieraden te maken of om leuke sleutelhangers te creëren. Meisjes houden vaak van roze, eenhoorns, hartjes en andere meisjes dingen, maar er zijn ook stoerdere meisjes die een auto net zo leuk vinden. Kijk dus vooral naar wat jouw meisje leuk vindt en naar haar leeftijd. In de reviews van Top5 Getest vind je knutselpakketten die geschikt zijn voor meisjes en waar ze alle kanten mee op kunnen, wat hun interesse ook is.

Onze favoriet

XL Waterparel set! Met water blijven de gekleurde parels aan elkaar plakken. Ruim 5.500 parels, inclusief voorbeelden boekje. 

Beste prijs op BOL.com