Aquabeads: Vind hier de 5 leukste aquabeads producten

Aquabeads zijn de nieuwe en veel veiligere versie van de strijkkralen van vroeger. In plaats van hitte heb je alleen maar water nodig om de kralen aan elkaar te laten kleven. Met gekleurde parels, een onderplaat en een eventuele mal, kunnen kinderen de mooiste patronen en kunstwerkjes maken. Wanneer het ontwerp klaar is, dan spray je er water over heen en de kralen blijven aan elkaar plakken. Super simpel en hartstikke veilig. Je kan er van alles mee maken. Niet alleen qua de ontelbare ontwerpmogelijkheden, maar ook wat je er uiteindelijk mee kan doen. Je kan er sleutelhangers of oorbellen mee maken, je kan magneetjes eraan bevestigen en dan heb je een leuke koelkastmagneet, eigenlijk kan je er alle kanten mee op. De parels komen in heel veel kleuren en je kan er dus hele kleurrijke patronen mee verzinnen.

De best verkochte aquabeads van 2024!

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Onze favoriet

De Aquabeads Beginners meeneemkoffer is het perfecte knutselpakket voor kinderen die graag creatief bezig zijn.

 • Speelplezier
 • Prijs kwaliteit
 • Aantal kleuren

2e beste keuze

De Aquabeads Super Mario Box is een leuke en creatieve manier om de beroemde personages uit de wereld van Super Mario na te maken.

 • Speelplezier
 • Prijs kwaliteit
 • Aantal kleuren

3e beste keuze

De Aquabeads 31967 Artiesten meeneemkoffer is een geweldige manier om creatief bezig te zijn en prachtige kunstwerken te maken.

 • Speelplezier
 • Prijs kwaliteit
 • Aantal kleuren

Op deze pagina:

De 5 beste Aquabeads sets

Nog geen keuze kunnen maken? Of wil je nog meer informatie over specifieke producten? Geen probleem! We hebben voor 5 verschillende aquabeads sets iets meer research gedaan. Voor elk van deze producten een duidelijke beschrijving gemaakt met uiteraard de positieve punten. We hopen dat dit helpt met het maken van de juiste keuze.

#1
Aquabeads Beginners meeneemkoffer

De Aquabeads Beginners meeneemkoffer is het perfecte knutselpakket voor kinderen die graag creatief bezig zijn. Met deze set kunnen kinderen hun eigen kunstwerken maken door de speciale kralen aan elkaar te smelten met water. De set bevat maar liefst 900 parels in verschillende kleuren, waardoor kinderen hun verbeelding de vrije loop kunnen laten en de meest kleurrijke creaties kunnen maken.

De set wordt geleverd in een handige meeneemkoffer, waardoor kinderen de Aquabeads overal mee naartoe kunnen nemen en overal kunnen knutselen waar ze maar willen. Met 16 verschillende sjablonen om uit te kiezen, kunnen kinderen verschillende ontwerpen maken, van dieren en bloemen tot voertuigen en andere leuke vormen. De set bevat ook een spuitfles en een legbord om het maken van de ontwerpen gemakkelijker te maken.

Aquabeads zijn niet alleen een leuke activiteit, maar ook een geweldige manier om de fijne motoriek van kinderen te verbeteren. Door de kralen op het legbord te plaatsen en te spuiten met water, leren kinderen hun hand-oogcoördinatie te verbeteren en hun creativiteit te uiten. De Aquabeads Beginners meeneemkoffer is dan ook een geweldige aankoop voor elk kind dat graag creatief bezig is!

 • Speelplezier
 • Prijs kwaliteit
 • Aantal kleuren
Beste prijs op BOL.com

#2
Aquabeads Super Mario Box

De Aquabeads Super Mario Box is een leuke en creatieve manier om de beroemde personages uit de wereld van Super Mario na te maken. Met deze set kunnen kinderen en volwassenen 14 verschillende creaties maken, zoals Mario, Luigi, Yoshi, Goomba en andere bekende personages uit de Super Mario-games.

De set bevat 2500 kleurrijke kralen die eenvoudig aan elkaar te smelten zijn met behulp van water. Met behulp van de bijgeleverde sjablonen en het legbord kan men elk ontwerp gemakkelijk volgen en namaken. De set bevat ook een spuitfles, waarmee het maken van de ontwerpen nog gemakkelijker wordt.

De Aquabeads Super Mario Box is niet alleen een leuke activiteit voor kinderen, maar ook voor volwassenen die zich willen ontspannen en creatief bezig willen zijn. De kralen zijn van hoogwaardige kwaliteit en veilig te gebruiken, waardoor u er zeker van kunt zijn dat u zich geen zorgen hoeft te maken over schadelijke stoffen.

Kortom, de Aquabeads Super Mario Box is een geweldige manier om de wereld van Super Mario tot leven te brengen en is geschikt voor iedereen die van creatief bezig zijn houdt!

 • Speelplezier
 • Prijs kwaliteit
 • Aantal kleuren
Beste prijs op BOL.com

#3
Aquabeads 31967 Artiesten meeneemkoffer

De Aquabeads 31967 Artiesten meeneemkoffer is een geweldige manier om creatief bezig te zijn en prachtige kunstwerken te maken met behulp van water en kleurrijke kralen. Deze set bevat 1400 kralen in verschillende kleuren en is ideaal voor kinderen en volwassenen die van knutselen houden.

De set bevat 21 verschillende sjablonen, waarmee u allerlei creaties kunt maken, van schattige dieren en bloemen tot coole voertuigen en andere leuke vormen. Er is ook een handige opbergbox inbegrepen, zodat u uw kralen netjes kunt opbergen wanneer u niet bezig bent met knutselen.

Bovendien bevat de set een speciale creatie-display, waar u uw voltooide kunstwerken kunt laten zien en tentoonstellen. Dit zorgt ervoor dat uw creaties er professioneel uitzien en maakt het gemakkelijk om ze aan anderen te laten zien.

Met de Aquabeads Artiesten meeneemkoffer kunnen kinderen hun creativiteit en fijne motoriek verbeteren, terwijl ze zich ook ontspannen en plezier hebben. Het is een perfect cadeau voor elke creatieve geest en een leuke activiteit voor zowel kinderen als volwassenen. Kortom, de Aquabeads Artiesten meeneemkoffer is een geweldige manier om uw creativiteit te uiten en prachtige kunstwerken te maken met behulp van water en kralen.

 • Speelplezier
 • Prijs kwaliteit
 • Aantal kleuren
Beste prijs op BOL.com

#4
Aquabeads de betoverde wereld set- knutselen met water

De Aquabeads betoverde wereld set is een prachtige knutselset die kinderen de mogelijkheid biedt om een ??fantastische wereld vol magie en wonderen te creëren. Deze set bevat 1800 kleurrijke kralen die eenvoudig aan elkaar te smelten zijn met behulp van water en is perfect voor kinderen die van creatief bezig zijn houden.

Met de 14 verschillende sjablonen kunnen kinderen een breed scala aan creaties maken, zoals vlinders, feeën, unicorns en andere magische wezens. De set bevat ook 2 creatieborden, een legbord en een spuitfles, waarmee het creëren van ontwerpen eenvoudiger wordt.

Met de Aquabeads betoverde wereld set kunnen kinderen hun verbeelding de vrije loop laten en hun fijne motoriek verbeteren terwijl ze ontspannen en plezier hebben. De set bevat alles wat nodig is om prachtige en kleurrijke creaties te maken die kinderen trots kunnen tentoonstellen.

Kortom, de Aquabeads betoverde wereld set is een geweldige manier om kinderen kennis te laten maken met de wereld van kunst en creativiteit. Het is ook een geweldig cadeau-idee voor kinderen die van sprookjesachtige en magische verhalen houden.

 • Speelplezier
 • Prijs kwaliteit
 • Aantal kleuren
Beste prijs op BOL.com

#5
Aquabeads Disney Princess schitterende figurenset

De Aquabeads Disney Princess schitterende figurenset is een geweldige knutselset voor kinderen die fan zijn van Disney-prinsessen. Met deze set kunnen kinderen hun eigen favoriete Disney-prinsessen maken met behulp van kleurrijke kralen en water.

De set bevat meer dan 1000 kralen in verschillende kleuren, waardoor kinderen hun verbeelding de vrije loop kunnen laten en de meest prachtige en kleurrijke Disney-prinsessen kunnen maken. Met behulp van de bijgeleverde sjablonen en legbord kan men elk ontwerp gemakkelijk volgen en namaken.

Met de Aquabeads Disney Princess schitterende figurenset kunnen kinderen hun creativiteit uiten en hun fijne motoriek verbeteren. Het is een leuke en educatieve activiteit die kinderen helpt zich te concentreren en hun hand-oogcoördinatie te verbeteren.

De Aquabeads Disney Princess schitterende figurenset is een geweldig cadeau-idee voor kinderen die van Disney-prinsessen houden en graag creatief bezig zijn. Het is een leuke en uitdagende activiteit die kinderen urenlang bezig zal houden. Kortom, de Aquabeads Disney Princess schitterende figurenset is een geweldige manier om kinderen te laten genieten van knutselen en hun eigen prachtige Disney-prinsessen te creëren.

 • Speelplezier
 • Prijs kwaliteit
 • Aantal kleuren
Beste prijs op BOL.com

Aquabeads kunnen gebruikt worden door kinderen vanaf 4 jaar. Het is wel aan te raden om toezicht te houden. De meeste aquabeads zijn klein van formaat en ze kunnen hulp nodig hebben, maar vooral ook zodat de kindjes ze niet in hun mond stoppen. Voor beginners zijn er beginnersets te krijgen. Hier zit dan alles in wat je nodig hebt, inclusief een keer aan gekleurde kralen. Naast de bijgeleverde patronen kan je natuurlijk ook heel creatief zelf van alles verzinnen of online kijken naar patronen. Wanneer jouw kindje door heeft hoe het werkt, dan kan je heel simpel uitbreiden met onder meer thema sets. Je kan het zo gek niet bedenken of er bestaan sets en patronen voor. Kijk ook naar de verschillende kleuren die bij de sets zitten. Je kan ook losse parels kopen. Omdat je de patronen die je het leuk vindt en er nog mee door wilt gaan of omdat je liever zelf allerlei patronen bedenkt.

Wat zijn aquabeads?

De meeste mensen kennen de strijkkralen wel. Je maakt met kralen een figuur in een patroon en je strijkt ze daarna zodat ze tegen elkaar plakken. Dat strijkijzer heb je met aquabeads niet meer nodig en dat maakt het een heel stuk veiliger. De aquabeads werken met water. Je kan met de parels op een onderplaat een ontwerp maken. Door een patroon te volgen of door zelf iets te verzinnen. Door er dan water op te sprayen, blijven de parels of kralen aan elkaar plakken. Je kan het kunstwerkje dan los krijgen van de onderplaat met een speciale parelschraper. Er zijn ook sets met fliptrays te krijgen waardoor het los halen veel makkelijker gaat. Het is aan te raden om het werkje even te laten drogen zodat het allemaal stevig is wanneer je het los haalt van de onderplaat.

Van welk materiaal is het gemaakt?

Aquabeads zijn een beetje magisch en dat komt door PVOH. Dit is het hoofdbestanddeel. PVOH staat voor PVA/polyvinyl alcohol. Het wordt niet alleen voor aquabeads gebruikt, maar bijvoorbeeld ook voor papiercoatings, hairspray en postzegels. De polyvinyl alcohol wordt gebruikt als kleefstof en wanneer het op een normale manier gebruikt wordt, dan is het hartstikke veilig. Daarom zit er in aquabeads ook een bitterheidsstof. Dit voorkomt dat kindjes de parels in hun mondje steken. Het kan zijn dat deze bitterheidsstof op de handjes achterblijft na het spelen. Je hoeft alleen maar de handjes te wassen.

Waarom is het spelen met aquabeads goed voor kinderen?

Het is in eerste instantie vooral heel erg leuk voor kinderen om te spelen met aquabeads voor kinderen. Ze kunnen hun creativiteit helemaal de vrije loop laten gaan, maar het is ook een goede oefening om na te maken wat ze zien op de voorbeelden en mallen. Jouw kindje traint ondertussen de fijne motoriek en leert dat concentreren tot mooiere resultaten kan leiden. Veel kinderen zijn druk en wild en kunnen af en toe een rustmoment gebruiken. Met aquabeads kunnen ze heerlijk tot rust komen en toch op een leuke manier bezig zijn.

Waar moet je op letten bij het kopen van aquabeads?

Wanneer je de eerste keer aquabeads aanschaft, dan is het handig om een beginnersstudio aan te schaffen. Je hebt dan alles wat jouw kindje nodig heeft om aan de slag te gaan. Wanneer de parels opraken, kan je uitbreidingssets en navulsets krijgen. Je kan ook mallen en parels los kopen. Aquabeads zijn voor kinderen vanaf een bepaalde leeftijd, het is dus goed om dat ook in het oog te houden. Als laatste wil je natuurlijk wel de echte aquabeads halen. Je weet dan zeker dat het allemaal veilig is. Zo zijn er Chinese namaakbeads waarvan het niet duidelijk is of die wel veilig zijn voor kinderen om mee te spelen.

Hoe gebruik je aquabeads eigenlijk?

Aquabeads hebben een speciale laag waardoor ze aan elkaar plakken als ze nat worden. Je hebt een transparante plaat waar de kralen inpassen. Je kan onder die plaat een patroon leggen wat je dan kan  gebruiken om de verschillende kleuren parels op de juiste plek te leggen. Dit kan je doen met een speciale pincet of parelpen. Er zijn ronde parels en parels in een diamantvorm. Je kan de verschillende parels door elkaar gebruiken. Als je klaar bent, dan kan je water over de parels sprayen en dan plakken ze aan elkaar. Je kan het ontwerp dan los halen met een speciale parelschraper. Het is wel aan te raden om het kunstwerk even te laten drogen.

Welke Aquabeads uitbreidingssets zijn er?

Er zijn ontzettend veel aquabeads uitbreidingssets te krijgen. En er komen ook steeds meer nieuwe sets bij. De mogelijkheden zijn dus eindeloos. Wanneer je het leuk vindt om de patronen na te maken, dan zijn deze sets een echte aanrader. Er zijn uitbreidingssets te krijgen voor alle leeftijden en ook in alle mogelijke thema's. Van designersets tot regenboogsets en van glinsterende juwelensets tot luxe sets. Er zijn betoveringssets met kristallen, schitterende sets om ringen te maken. Toetsjessets, bloemensets, sets met de zee als thema, dierensets en natuurlijk een heleboel sets in thema's zoals Disney, Supermario, Minnie Mouse, Cars 3, Frozen, Sylvanian families, Minions, Finding Dory, Star Wars, trollen, Hello Kitty en nog heel veel meer. Je kan ook kiezen om de alleen de parels los bij te kopen zodat je zelf van alles kan verzinnen of de patronen die je hebt met andere kleuren herhaalt.

Aquabeads navullingen

Een aquabeads startersset bevat alles wat je nodig hebt om te beginnen met aquabeads. Je hebt een onderplaat nodig, een parelpen, patronen, een sprayflesje en natuurlijk de parels. Wanneer je een tijdje bezig bent, gaan de parels natuurlijk op. Je kan ze niet hergebruiken. Maar de andere spulletjes die je nodig hebt, kan je eindeloos blijven gebruiken. Het is dus onzin om steeds een hele set te kopen. Er zijn gelukkig ook aquabeads navulling te krijgen. Dit zijn pakketten met alleen maar parels of met parels en nieuwe patronen. Er zijn heel veel soorten sets te krijgen met allerhande kleuren en ook soorten parels. Je kan dan lekker door gaan met het ontwerpen van nieuwe kunstwerkjes en het is lang niet zo duur als weer een hele nieuwe set te moeten kopen.

Veelgestelde vragen

Vanaf welke leeftijd zijn aquabeads geschikt?

Aquabeads zijn in principe geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Vaak hebben kinderen van die leeftijd wel wat uitleg nodig en is het ook handig om toezicht te houden. De parels zijn klein en kunnen makkelijk in de mond of bijvoorbeeld neus gestoken worden. Wat natuurlijk niet erg fijn is. Je kan eerst samen oefenen en als het lukt, dan kan jouw kindje alleen verder gaan.

Kun je aquabeads hergebruiken?

De aquabeads zelf plakken aan elkaar dankzij het water, maar daardoor kan je ze niet opnieuw gebruiken. De andere materialen die in een startersset zitten, kan je wel hergebruiken. Wanneer je parels op zijn, hoef je dus alleen maar een aquabeads navullingset te kopen om weer fijn verder te kunnen gaan met het creëren van de mooiste kunstwerkjes.

Onze favoriet

De Aquabeads Beginners meeneemkoffer is het perfecte knutselpakket voor kinderen die graag creatief bezig zijn.

Beste prijs op BOL.com