Aquabeads

Aquabeads

Vind hier de 15 leukste aquabeads producten

Aquabeads zijn de nieuwe en veel veiligere versie van de strijkkralen van vroeger. In plaats van hitte heb je alleen maar water nodig om de kralen aan elkaar te laten kleven. Met gekleurde parels, een onderplaat en een eventuele mal, kunnen kinderen de mooiste patronen en kunstwerkjes maken. Wanneer het ontwerp klaar is, dan spray je er water over heen en de kralen blijven aan elkaar plakken. Super simpel en hartstikke veilig. Je kan er van alles mee maken. Niet alleen qua de ontelbare ontwerpmogelijkheden, maar ook wat je er uiteindelijk mee kan doen. Je kan er sleutelhangers of oorbellen mee maken, je kan magneetjes eraan bevestigen en dan heb je een leuke koelkastmagneet, eigenlijk kan je er alle kanten mee op. De parels komen in heel veel kleuren en je kan er dus hele kleurrijke patronen mee verzinnen.

De best verkochte aquabeads van 2022!

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

De 5 beste Aquabeads sets

Nog geen keuze kunnen maken? Of wil je nog meer informatie over specifieke producten? Geen probleem! We hebben voor 5 verschillende aquabeads sets iets meer research gedaan. Voor elk van deze producten een duidelijke beschrijving gemaakt met uiteraard de positieve punten. We hopen dat dit helpt met het maken van de juiste keuze.

 

Aquabeads Beginnersstudio

Als jouw kindje wilt beginnen met aquabeads dan is deze beginnersstudio perfect. Er zit alles bij wat je nodig hebt om het knutselen met parels onder de knie te krijgen. In deze set zitten meer dan 840 parels in 16 verschillende kleuren. Daarbij krijg je een handige parelopbergbox erbij, een legbord, een parelpen, een sprayfles en voorbeeldvellen. De patronen zijn dieren, een prinses, een stoere auto....

Voordelen:

Alles wat jouw kindje nodig heeft om te beginnen met knutselen

Met fliptray wat het los maken van het ontwerp veel makkelijker maakt

Leuke patronen om jouw kind op weg te helpen en te inspireren

Beste Keuze

Aquabeads Mega Parelpakket

Met dit megaparelpakket raakt jouw kind niet uitgespeeld. Er zitten maar liefs 24.000 parels in 24 verschillende kleuren in dit pakket. Het bevat de klassieke parels en juwelen parels, waardoor er nog meet mogelijkheden zijn om allerhande geweldige creaties te maken. Dankzij de sterrenparelsopbergbo...

Voordelen:

Handige opbergbox voor all verschillende kleuren en parels

Ontelbaar veel parels in 24 verschillende kleuren

Kinderen raken niet uitgespeeld

Nadelen:

In dit pakket zitten alleen de parels en de opbergbox je dient dus apart een mal pincet en sproeiflesje aan te schaffen

Nummer 2

Aquabeads Magische Eenhoornset

Wie houdt er nu niet van eenhoorns? De magische wezens zijn een bron van fantasie en creativiteit. Zeker voor kinderen. Met deze Aquabeads Magische Eenhoorn set kan jouw kind zelf allemaal mooie, geweldige en fantastische eenhoorns maken. Bij de set zitten maar liefst 2000 parels in 14 fantastische ...

Voordelen:

Magische eenhoorn patronen

Heel veel parels voor uren speelplezier

Houder om de creatie op te plaatsen

Nummer 3

Aquabeads Parelpakket

Heeft jouw kind alles al in huis om met parels de mooiste creaties te maken, maar zijn de parels op? Dan is dit de perfecte navulset. Er zitten meer dan 100 parels van elke kleur in 8 verschillende kleuren in. Jouw kindje kan dus gewoon verder spelen en opnieuw de mooiste ontwerpen maken. In dit pak...

Voordelen:

Wanneer je alle producten al in huis hebt en de parels zijn op

dan kan jouw kind hiermee weer fijn verder spelen

Meer dan 800 beads in 8 verschillende kleuren voor uren spelplezier

Geen overbodige extra's

maar alleen wat je nodig hebt

Nummer 4

Aquabeads Starterstudio

Om te beginnen met Aquabeads is deze starterstudio de perfecte set. Alles wat jouw kind nodig heeft om zijn of haar eerste kunstwerkjes te maken, zitten er bij. Zo krijg je 650 parels in 16 verschillende kleuren, patronen van schattige dieren, zoete toetjes, heerlijk fruit en een auto. Er is een fijne en handige opbergplek voor...

Voordelen:

Ideale set met alle benodigdheden om te kijken of jouw kindje dit leuk vindt om te doen

Handige fliptray om het kunstwerkje los te krijgen van het bord

Patronen voor jongens en meisjes

Nummer 5

Aquabeads kunnen gebruikt worden door kinderen vanaf 4 jaar. Het is wel aan te raden om toezicht te houden. De meeste aquabeads zijn klein van formaat en ze kunnen hulp nodig hebben, maar vooral ook zodat de kindjes ze niet in hun mond stoppen. Voor beginners zijn er beginnersets te krijgen. Hier zit dan alles in wat je nodig hebt, inclusief een keer aan gekleurde kralen. Naast de bijgeleverde patronen kan je natuurlijk ook heel creatief zelf van alles verzinnen of online kijken naar patronen. Wanneer jouw kindje door heeft hoe het werkt, dan kan je heel simpel uitbreiden met onder meer thema sets. Je kan het zo gek niet bedenken of er bestaan sets en patronen voor. Kijk ook naar de verschillende kleuren die bij de sets zitten. Je kan ook losse parels kopen. Omdat je de patronen die je het leuk vindt en er nog mee door wilt gaan of omdat je liever zelf allerlei patronen bedenkt.

Wat zijn aquabeads?

De meeste mensen kennen de strijkkralen wel. Je maakt met kralen een figuur in een patroon en je strijkt ze daarna zodat ze tegen elkaar plakken. Dat strijkijzer heb je met aquabeads niet meer nodig en dat maakt het een heel stuk veiliger. De aquabeads werken met water. Je kan met de parels op een onderplaat een ontwerp maken. Door een patroon te volgen of door zelf iets te verzinnen. Door er dan water op te sprayen, blijven de parels of kralen aan elkaar plakken. Je kan het kunstwerkje dan los krijgen van de onderplaat met een speciale parelschraper. Er zijn ook sets met fliptrays te krijgen waardoor het los halen veel makkelijker gaat. Het is aan te raden om het werkje even te laten drogen zodat het allemaal stevig is wanneer je het los haalt van de onderplaat.

Van welk materiaal is het gemaakt?

Aquabeads zijn een beetje magisch en dat komt door PVOH. Dit is het hoofdbestanddeel. PVOH staat voor PVA/polyvinyl alcohol. Het wordt niet alleen voor aquabeads gebruikt, maar bijvoorbeeld ook voor papiercoatings, hairspray en postzegels. De polyvinyl alcohol wordt gebruikt als kleefstof en wanneer het op een normale manier gebruikt wordt, dan is het hartstikke veilig. Daarom zit er in aquabeads ook een bitterheidsstof. Dit voorkomt dat kindjes de parels in hun mondje steken. Het kan zijn dat deze bitterheidsstof op de handjes achterblijft na het spelen. Je hoeft alleen maar de handjes te wassen.

Waarom is het spelen met aquabeads goed voor kinderen?

Het is in eerste instantie vooral heel erg leuk voor kinderen om te spelen met aquabeads voor kinderen. Ze kunnen hun creativiteit helemaal de vrije loop laten gaan, maar het is ook een goede oefening om na te maken wat ze zien op de voorbeelden en mallen. Jouw kindje traint ondertussen de fijne motoriek en leert dat concentreren tot mooiere resultaten kan leiden. Veel kinderen zijn druk en wild en kunnen af en toe een rustmoment gebruiken. Met aquabeads kunnen ze heerlijk tot rust komen en toch op een leuke manier bezig zijn.

Waar moet je op letten bij het kopen van aquabeads?

Wanneer je de eerste keer aquabeads aanschaft, dan is het handig om een beginnersstudio aan te schaffen. Je hebt dan alles wat jouw kindje nodig heeft om aan de slag te gaan. Wanneer de parels opraken, kan je uitbreidingssets en navulsets krijgen. Je kan ook mallen en parels los kopen. Aquabeads zijn voor kinderen vanaf een bepaalde leeftijd, het is dus goed om dat ook in het oog te houden. Als laatste wil je natuurlijk wel de echte aquabeads halen. Je weet dan zeker dat het allemaal veilig is. Zo zijn er Chinese namaakbeads waarvan het niet duidelijk is of die wel veilig zijn voor kinderen om mee te spelen.

Hoe gebruik je aquabeads eigenlijk?

Aquabeads hebben een speciale laag waardoor ze aan elkaar plakken als ze nat worden. Je hebt een transparante plaat waar de kralen inpassen. Je kan onder die plaat een patroon leggen wat je dan kan  gebruiken om de verschillende kleuren parels op de juiste plek te leggen. Dit kan je doen met een speciale pincet of parelpen. Er zijn ronde parels en parels in een diamantvorm. Je kan de verschillende parels door elkaar gebruiken. Als je klaar bent, dan kan je water over de parels sprayen en dan plakken ze aan elkaar. Je kan het ontwerp dan los halen met een speciale parelschraper. Het is wel aan te raden om het kunstwerk even te laten drogen.

Welke Aquabeads uitbreidingssets zijn er?

Er zijn ontzettend veel aquabeads uitbreidingssets te krijgen. En er komen ook steeds meer nieuwe sets bij. De mogelijkheden zijn dus eindeloos. Wanneer je het leuk vindt om de patronen na te maken, dan zijn deze sets een echte aanrader. Er zijn uitbreidingssets te krijgen voor alle leeftijden en ook in alle mogelijke thema's. Van designersets tot regenboogsets en van glinsterende juwelensets tot luxe sets. Er zijn betoveringssets met kristallen, schitterende sets om ringen te maken. Toetsjessets, bloemensets, sets met de zee als thema, dierensets en natuurlijk een heleboel sets in thema's zoals Disney, Supermario, Minnie Mouse, Cars 3, Frozen, Sylvanian families, Minions, Finding Dory, Star Wars, trollen, Hello Kitty en nog heel veel meer. Je kan ook kiezen om de alleen de parels los bij te kopen zodat je zelf van alles kan verzinnen of de patronen die je hebt met andere kleuren herhaalt.

Aquabeads navullingen

Een aquabeads startersset bevat alles wat je nodig hebt om te beginnen met aquabeads. Je hebt een onderplaat nodig, een parelpen, patronen, een sprayflesje en natuurlijk de parels. Wanneer je een tijdje bezig bent, gaan de parels natuurlijk op. Je kan ze niet hergebruiken. Maar de andere spulletjes die je nodig hebt, kan je eindeloos blijven gebruiken. Het is dus onzin om steeds een hele set te kopen. Er zijn gelukkig ook aquabeads navulling te krijgen. Dit zijn pakketten met alleen maar parels of met parels en nieuwe patronen. Er zijn heel veel soorten sets te krijgen met allerhande kleuren en ook soorten parels. Je kan dan lekker door gaan met het ontwerpen van nieuwe kunstwerkjes en het is lang niet zo duur als weer een hele nieuwe set te moeten kopen.

Veel gestelde vragen (FAQ)

Aquabeads zijn in principe geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Vaak hebben kinderen van die leeftijd wel wat uitleg nodig en is het ook handig om toezicht te houden. De parels zijn klein en kunnen makkelijk in de mond of bijvoorbeeld neus gestoken worden. Wat natuurlijk niet erg fijn is. Je kan eerst samen oefenen en als het lukt, dan kan jouw kindje alleen verder gaan.

De aquabeads zelf plakken aan elkaar dankzij het water, maar daardoor kan je ze niet opnieuw gebruiken. De andere materialen die in een startersset zitten, kan je wel hergebruiken. Wanneer je parels op zijn, hoef je dus alleen maar een aquabeads navullingset te kopen om weer fijn verder te kunnen gaan met het creëren van de mooiste kunstwerkjes.