Krijtbord

Krijtbord

Vind hier de beste krijtborden van 2022

Iedereen kent het krijtbord natuurlijk van school. Wereldwijd is het de tool om kennis over te dragen en om informatie uit te leggen. Kinderen vinden het geweldig om schooltje te spelen of om er gewoon lekker op te tekenen en te kleuren. Je kan krijt in alle mogelijke kleuren krijgen en kinderen kunnen zich dan ook helemaal uitleven op een krijtbord. Het fijne aan een krijtbord is toch wel dat je het steeds opnieuw kan gebruiken. Je hoeft alleen het bord maar schoon te maken met een krijtborstel of een vochtig doekje en je hebt weer een blanco canvas. Hoewel het woord krijtbord in Nederland wel gebruikt wordt, is schoolbord toch het meest gebruikte en geaccepteerde woord voor dit type bord.

De best verkochte krijtborden

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Onze top 5 krijtborden

Nog geen keuze kunnen maken? Of wil je nog meer informatie over specifieke producten? Geen probleem! We hebben voor 5 verschillende krijtbord sets iets meer research gedaan. Voor elk van deze producten een duidelijke beschrijving gemaakt met uiteraard de positieve punten. We hopen dat dit helpt met het maken van de juiste keuze.

2-in-1 Magnetisch Houten Dubbelzijdig Tekenbord

Dit handige 2-in-1 krijtbord is heerlijk speelgoed voor kinderen. Ze kunnen er schooltje mee spelen, op tekenen of hun schooltaken erop oefenen. Eigenlijk is dit ook geen 2-in-1 maar een 3-in-1 krijtbord. Aan de ene kant zit het krijtbord, aan de andere kant een whiteboard, en het bord is ook nog eens magnetisch.

Voordelen:

Handige opbergbox

Whiteboard krijtbord en magnetisch bord in 1

Veel superleuk en inspirerende magneten

Nummer 1

Mamabrum Werkbank Speelgoed Hout met Gereedschap en Krijtbord

Een heuse werkbank en krijtbord in 1. Bij deze werkbank krijg je heel wat meer dan alleen maar krijtjes. Jouw handige kleintje kan zelf beginnen met klussen en papa of mama helpen wanneer ze aan het klussen zijn. Alles is van hout gemaakt en het ziet er net echt uit. Het is allemaal veilig om mee te spelen.

Voordelen:

Werkbank inlcusief gereedschap

Zeer stevig en robuust dus kan tegen een stootje

Goede kwaliteit/prijs verhouding

Nummer 2

Krijtbord en whiteboard roze

Dit mooie roze omrande krijtboard ziet er niet alleen heel erg schattig uit, maar het is ook nog eens multifunctioneel. Onder het krijtbord zit een handige tray waarop je al je materialen zoals krijtjes, stiften en krijtborstel kwijt kunt.

Voordelen:

Handige tray onder het krijtbord

Krijtbord en whiteboard in 1

Goede prijs/kwaliteit verhouding

Nummer 3

Onder de Zee Schoolbord

Met dit multifunctionele krijtbord haal je een speelparadijs voor de creativiteit in huis. Je hebt een krijtbord aan de ene kant en een whiteboard aan de andere kant. Bij de set hoort ook een puzzelset met allemaal zeefiguren als magneetpuzzel. Zo kan jouw kindje hele verhalen verzinnen

Voordelen:

Krijtbord whiteboard en magnetische puzzel in 1

Hele handige opbergbox die ook als standaard dient

Duurzaam en degelijk materiaal

Nummer 4

Houten Schoolbord op Standaard

Thuis leren is nog nooit zo leuk en makkelijk geweest met dit houten schoolbord met zowel een krijtbord kant als een whiteboard kant. Er zitten ook nog 2 verschillende telramen op en je kan het alfabet duidelijk zien, wat een stuk makkelijker is met je lessen maken. Je kan er natuurlijk ook gewoon heerlijk op tekenen en kleuren.

Voordelen:

Alles wat je nodig hebt om thuis te leren

Een kant krijtbord

andere kant whiteboard

Zeer goede prijs/kwaliteit verhouding

Nummer 5

Krijtborden worden niet alleen op school gebruikt voor informatie overdracht of thuis om op te kleuren en tekenen, maar de schoolborden worden bijvoorbeeld ook in restaurants gebruikt om het menu van de dag aan te geven of bij een winkel buiten om een aanbieding aan te prijzen. Mensen hebben het ook thuis hangen om bijvoorbeeld een boodschappenlijstje bij te houden. De schoolborden zijn dus multifunctioneel. Voor kinderen nodigt het in ieder geval altijd uit om te tekenen of te leren. Het is ook ontzettend leuk als ze schooltje willen spelen.

Je hebt tegenwoordig allerhande kleuren krijtbord. Vroeger was het standaard zwart, omdat dit het duidelijkste is, maar tegenwoordig zijn er ook andere kleuren te krijgen, wat voor kinderen natuurlijk veel leuker is. Ook worden krijtborden vervangen voor whiteboards, waar je met een stift op kan schrijven en tekenen, maar deze zijn niet overal geschikt. Dit komt omdat ze heel glad zijn en dus een vervelende lichtweerspiegeling kunnen geven, dit maakt ze vaak ongeschikt voor op scholen. Er zijn tegenwoordig ook elektrische krijtborden te krijgen. Deze worden steeds meer op scholen gebruikt. Het is een heel stuk minder stoffig, maar je hebt er wel elektriciteit voor nodig. Een echt krijtbord kan je altijd en overal gebruiken.

Ben jij op zoek naar een krijtbord? Kijk hieronder verder voor de leukste en beste krijtborden op de markt.

In principe kan je elk krijtbord ook buiten gebruiken. Je kan ook krijtbordverf halen en bijvoorbeeld een stukje schutting verven, welke je dan kan gebruiken als krijtbord. Welke manier je ook gebruikt, er is 1 ding waar je rekening mee dient te houden en dat is vocht. Buiten is natuurlijk veel meer vocht dan binnen. Denk dan aan regen, maar ook aan de ochtenddauw. Je kan tegen regen beschermen met een klein afdakje.

Zijn alle krijtborden magnetisch?

Niet alle krijtborden zijn ook automatisch magnetisch. Als je ook een magnetisch bord zoekt, dan dien je daar wel even op te letten. De meeste krijtborden worden tegenwoordig ook magnetisch gemaakt. Ook als je zelf een krijtbord wilt maken, dan kan je eerst een laag magnetische verf gebruiken en daarover heen de krijtbordverf gebruikten.

Hoe krijg je een krijtbord schoon?

Je kan een krijtbord schoon krijgen met een speciale krijtbordwisser. Dit veegt meteen het krijt weg. Ben je helemaal klaar met spelen en krijten, dan veeg je het af met een vochtig doekje zodat alle krijt ook weg is en niet meer gaat stoffen. Gebruik je het vochtige doekje tussendoor, dan moet je even wachten met krijten tot het bord weer helemaal droog is.

Is krijt veilig voor kinderen?

Krijt is in principe veilig voor kinderen, maar hele kleine kindjes kunnen krijtjes afslikken of in hun neus duwen en dan is het niet meer zo veilig. Het is dus wel aan te raden om toezicht te houden bij de aller kleinste kindjes. Er zijn ook hele dikke en grote krijten te krijgen. Voor de kleintjes kan het slim zijn om deze aan te schaffen. Krijt is verder afwasbaar en irriteert de huid doorgaans niet. Je kan jouw kindje dus met een gerust hard lekker laten tekenen en kleuren met krijt.

Waarmee kan ik op een krijtbord schrijven?

Op een krijtbord kan je echt alleen met krijt schrijven en tekenen. Op een whiteboard gebruik je speciale stiften die je ook weer uit kan gummen. Er zijn ook krijtborden met papier. Als je dan wilt verven, dan trek je het papier over het krijtbord en dan kan je naar hartenlust met verf aan de gang. Er zijn borden die zowel een krijtbord, als een whiteboard en ook nog een papierenrol erbij hebben. Met deze borden kan je krijten, stiften en verven. Voor de hele creatieve kindjes is dit het leukste, want ze kunnen er alle kanten mee op en hun creativiteit helemaal de vrije hand laten.