Vind hier de beste krijtborden van 2024

Iedereen kent het krijtbord natuurlijk van school. Wereldwijd is het de tool om kennis over te dragen en om informatie uit te leggen. Kinderen vinden het geweldig om schooltje te spelen of om er gewoon lekker op te tekenen en te kleuren. Je kan krijt in alle mogelijke kleuren krijgen en kinderen kunnen zich dan ook helemaal uitleven op een krijtbord. Het fijne aan een krijtbord is toch wel dat je het steeds opnieuw kan gebruiken. Je hoeft alleen het bord maar schoon te maken met een krijtborstel of een vochtig doekje en je hebt weer een blanco canvas. Hoewel het woord krijtbord in Nederland wel gebruikt wordt, is schoolbord toch het meest gebruikte en geaccepteerde woord voor dit type bord.

De best verkochte krijtborden

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Onze favoriet

Roze gekleurd schoolbord van het merk Bandits & Angels. Te gebruiken als krijtbord en als (magnetisch) whiteboard. De papier rol aan de bovenzijde maakt dit schoolbord helemaal af. 

 • Gewicht
 • Ophangbaar
 • Materiaal

2e beste keuze

Bevorder de creativiteit en leergierigheid van je kind met dit handige houten schoolbord. Het is in hoogte verstelbaar en kan daarom precies op de lengte van je kind afgestemd worden. 

 • Gewicht
 • Ophangbaar
 • Materiaal

3e beste keuze

Wil jij ook altijd wat opschrijven en zoek je hét perfecte woon-item om berichten of teksten op te schrijven? Kies dan ook voor de Qlife - Krijtbord Sticker. 

 • Gewicht
 • Ophangbaar
 • Materiaal

Op deze pagina:

Onze top 5 krijtborden

Nog geen keuze kunnen maken? Of wil je nog meer informatie over specifieke producten? Geen probleem! We hebben voor 5 verschillende krijtbord sets iets meer research gedaan. Voor elk van deze producten een duidelijke beschrijving gemaakt met uiteraard de positieve punten. We hopen dat dit helpt met het maken van de juiste keuze.

#1
Bandits & Angels schoolbord roze

Het Bandits & Angels schoolbord is een geweldige manier voor kinderen om hun creativiteit te uiten. Dit schoolbord heeft aan de ene kant een krijtbord en aan de andere kant een whiteboard, waardoor kinderen op verschillende manieren kunnen tekenen en schrijven.

Dit schoolbord wordt geleverd met een papierrrol en accessoires, waaronder krijtjes, whiteboard markers, magneten en een wisser. Dit maakt het gemakkelijk voor kinderen om hun verbeeldingskracht te gebruiken en creatief te zijn.

Het Bandits & Angels schoolbord is gemaakt van hoogwaardig materiaal en is zeer duurzaam. Het is gemakkelijk te monteren en kan worden verplaatst naar verschillende locaties.

Dit schoolbord is ideaal voor gebruik thuis, in de klas of in de kinderopvang. Het biedt kinderen de mogelijkheid om te tekenen, schrijven en leren op een leuke en interactieve manier.

Kortom, als u op zoek bent naar een geweldig schoolbord voor uw kind, dan is het Bandits & Angels schoolbord een uitstekende keuze. Met zijn krijtbord, whiteboard en meegeleverde accessoires, biedt dit schoolbord veel speelplezier en educatieve mogelijkheden voor kinderen.

 • Gewicht
 • Ophangbaar
 • Materiaal
Beste prijs op BOL.com

#2
Relaxdays schoolbord

Het Relaxdays schoolbord voor kinderen is een geweldig hulpmiddel om de creativiteit en de verbeeldingskracht van uw kind te stimuleren. Dit multifunctionele bord kan gebruikt worden als krijtbord en als whiteboard, en heeft een magnetische oppervlakte waardoor uw kind er magneten op kan plakken.

Dit schoolbord wordt geleverd in de vorm van een ezel, wat het gemakkelijk maakt om het bord te verplaatsen naar verschillende locaties. Het bord is in hoogte verstelbaar en kan gemakkelijk worden aangepast aan de lengte van uw kind.

Het krijtbord en whiteboardoppervlak van het Relaxdays schoolbord is gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Het bord wordt geleverd met een krijtje, wisser en magnetische letters, zodat uw kind direct aan de slag kan.

Het schoolbord is ideaal voor gebruik thuis, op school of in de kinderopvang en is geschikt voor kinderen van alle leeftijden. Het biedt een leuke en leerzame manier voor kinderen om te tekenen, schrijven en hun verbeeldingskracht te gebruiken.

Kortom, als u op zoek bent naar een multifunctioneel schoolbord voor kinderen, dan is het Relaxdays schoolbord met krijtbord, whiteboard en magnetisch oppervlak een geweldige keuze. Met zijn ezelvorm, in hoogte verstelbare standaard en handige accessoires, biedt dit bord veel plezier en leermogelijkheden voor kinderen.

 • Gewicht
 • Ophangbaar
 • Materiaal
Beste prijs op BOL.com

#3
Qlife Krijtbord Sticker

De Qlife Krijtbord Sticker is een geweldige manier om een krijtbord te creëren op elk oppervlak. Met zijn afmetingen van 60 x 200 cm en zwarte kleur biedt deze muursticker een perfecte oplossing voor kinderen die hun creativiteit willen uiten.

Deze schoolbord sticker is gemaakt van hoogwaardig materiaal en is zeer duurzaam. Het kan worden aangebracht op muren, deuren, ramen en andere vlakke oppervlakken. Het is gemakkelijk te bevestigen en kan ook gemakkelijk worden verwijderd zonder schade te veroorzaken.

De Qlife Krijtbord Sticker wordt geleverd met vijf kalkbord krijtjes en een schoonmaak doekje, waardoor uw kind direct kan beginnen met tekenen en schrijven. Het is een geweldige manier om kinderen te stimuleren om hun verbeeldingskracht te gebruiken en creatief te zijn.

De zwarte kleur van de krijtbord sticker zorgt voor een klassieke uitstraling en past goed in elke kamer van het huis. Het is ideaal voor gebruik in de kinderkamer, op school of op kantoor.

Kortom, als u op zoek bent naar een handige en duurzame krijtbord sticker voor uw kind, dan is de Qlife Krijtbord Sticker een geweldige keuze. Met zijn afmetingen van 60 x 200 cm, zwarte kleur en meegeleverde krijtjes en schoonmaak doekje, biedt deze muursticker veel creatieve mogelijkheden voor kinderen.

 • Gewicht
 • Ophangbaar
 • Materiaal
Beste prijs op BOL.com

#4
Magnetische Houten Puzzel

De Magnetische Houten Puzzel is een geweldig speelgoed voor peuters en kleuters, waarmee zij op een creatieve manier spelend kunnen leren. De set bestaat uit een houten bord met aan de ene kant een groen schoolbord en aan de andere kant een wit whiteboard, en twee magnetische puzzels van een kikker en tijger.

De puzzels zijn gemaakt van hoogwaardig hout en zijn magnetisch, waardoor ze gemakkelijk op het bord blijven zitten. De houten stukken zijn duurzaam en bieden kinderen veel speelplezier.

Het bord kan worden gebruikt om te rekenen, schrijven en tekenen, waardoor het een geweldige manier is om de fijne motoriek en creativiteit van kinderen te ontwikkelen. De groene zijde van het bord kan worden gebruikt als schoolbord, waardoor kinderen kunnen schrijven met krijt, terwijl de witte zijde van het bord kan worden gebruikt als whiteboard met whiteboardmarkers.

De Magnetische Houten Puzzel is een geweldig cadeau voor kinderen, en kan gemakkelijk worden meegenomen naar verschillende locaties. Het is ideaal voor gebruik thuis, op school of op vakantie.

Kortom, als u op zoek bent naar een leuk en educatief speelgoed voor peuters en kleuters, dan is de Magnetische Houten Puzzel een geweldige keuze. Met zijn magnetische puzzels, groen schoolbord, wit whiteboard en duurzame houten constructie, biedt dit speelgoed veel speelplezier en leermogelijkheden voor kinderen.

 • Gewicht
 • Ophangbaar
 • Materiaal
Beste prijs op BOL.com

#5
Staand Krijtbord en Whiteboard in 1

Het Staand Krijtbord en Whiteboard in 1 is een veelzijdig schoolbord dat ideaal is voor kinderen. Dit bord is gemaakt van hoogwaardig hout en heeft aan de ene kant een krijtbord en aan de andere kant een whiteboard.

De set wordt geleverd met een krijtwisser en schoolbordkrijt, en een marker en whiteboardwisser. Dit maakt het gemakkelijk voor kinderen om te schrijven, tekenen en creatief te zijn op het bord.

Het Staand Krijtbord en Whiteboard in 1 is ook magnetisch, waardoor kinderen gemakkelijk magneten op het bord kunnen plaatsen. Dit biedt extra mogelijkheden voor creatief spel en leren.

Dit bord is gemakkelijk te verplaatsen en kan zowel binnen als buiten worden gebruikt. Het is een geweldige manier om kinderen aan te moedigen om te leren en hun verbeeldingskracht te gebruiken, of het nu thuis, in de klas of op het speelplein is.

Kortom, als u op zoek bent naar een veelzijdig schoolbord voor kinderen, dan is het Staand Krijtbord en Whiteboard in 1 een uitstekende keuze. Met zijn hoogwaardige houten constructie, magnetische oppervlak en meegeleverde accessoires, biedt dit bord veel speelplezier en educatieve mogelijkheden voor kinderen.

 • Gewicht
 • Ophangbaar
 • Materiaal
Beste prijs op BOL.com

Krijtborden worden niet alleen op school gebruikt voor informatie overdracht of thuis om op te kleuren en tekenen, maar de schoolborden worden bijvoorbeeld ook in restaurants gebruikt om het menu van de dag aan te geven of bij een winkel buiten om een aanbieding aan te prijzen. Mensen hebben het ook thuis hangen om bijvoorbeeld een boodschappenlijstje bij te houden. De schoolborden zijn dus multifunctioneel. Voor kinderen nodigt het in ieder geval altijd uit om te tekenen of te leren. Het is ook ontzettend leuk als ze schooltje willen spelen.

Je hebt tegenwoordig allerhande kleuren krijtbord. Vroeger was het standaard zwart, omdat dit het duidelijkste is, maar tegenwoordig zijn er ook andere kleuren te krijgen, wat voor kinderen natuurlijk veel leuker is. Ook worden krijtborden vervangen voor whiteboards, waar je met een stift op kan schrijven en tekenen, maar deze zijn niet overal geschikt. Dit komt omdat ze heel glad zijn en dus een vervelende lichtweerspiegeling kunnen geven, dit maakt ze vaak ongeschikt voor op scholen. Er zijn tegenwoordig ook elektrische krijtborden te krijgen. Deze worden steeds meer op scholen gebruikt. Het is een heel stuk minder stoffig, maar je hebt er wel elektriciteit voor nodig. Een echt krijtbord kan je altijd en overal gebruiken.

Ben jij op zoek naar een krijtbord? Kijk hieronder verder voor de leukste en beste krijtborden op de markt.

In principe kan je elk krijtbord ook buiten gebruiken. Je kan ook krijtbordverf halen en bijvoorbeeld een stukje schutting verven, welke je dan kan gebruiken als krijtbord. Welke manier je ook gebruikt, er is 1 ding waar je rekening mee dient te houden en dat is vocht. Buiten is natuurlijk veel meer vocht dan binnen. Denk dan aan regen, maar ook aan de ochtenddauw. Je kan tegen regen beschermen met een klein afdakje.

Zijn alle krijtborden magnetisch?

Niet alle krijtborden zijn ook automatisch magnetisch. Als je ook een magnetisch bord zoekt, dan dien je daar wel even op te letten. De meeste krijtborden worden tegenwoordig ook magnetisch gemaakt. Ook als je zelf een krijtbord wilt maken, dan kan je eerst een laag magnetische verf gebruiken en daarover heen de krijtbordverf gebruikten.

Hoe krijg je een krijtbord schoon?

Je kan een krijtbord schoon krijgen met een speciale krijtbordwisser. Dit veegt meteen het krijt weg. Ben je helemaal klaar met spelen en krijten, dan veeg je het af met een vochtig doekje zodat alle krijt ook weg is en niet meer gaat stoffen. Gebruik je het vochtige doekje tussendoor, dan moet je even wachten met krijten tot het bord weer helemaal droog is.

Is krijt veilig voor kinderen?

Krijt is in principe veilig voor kinderen, maar hele kleine kindjes kunnen krijtjes afslikken of in hun neus duwen en dan is het niet meer zo veilig. Het is dus wel aan te raden om toezicht te houden bij de aller kleinste kindjes. Er zijn ook hele dikke en grote krijten te krijgen. Voor de kleintjes kan het slim zijn om deze aan te schaffen. Krijt is verder afwasbaar en irriteert de huid doorgaans niet. Je kan jouw kindje dus met een gerust hard lekker laten tekenen en kleuren met krijt.

Waarmee kan ik op een krijtbord schrijven?

Op een krijtbord kan je echt alleen met krijt schrijven en tekenen. Op een whiteboard gebruik je speciale stiften die je ook weer uit kan gummen. Er zijn ook krijtborden met papier. Als je dan wilt verven, dan trek je het papier over het krijtbord en dan kan je naar hartenlust met verf aan de gang. Er zijn borden die zowel een krijtbord, als een whiteboard en ook nog een papierenrol erbij hebben. Met deze borden kan je krijten, stiften en verven. Voor de hele creatieve kindjes is dit het leukste, want ze kunnen er alle kanten mee op en hun creativiteit helemaal de vrije hand laten.

Onze favoriet

Roze gekleurd schoolbord van het merk Bandits & Angels. Te gebruiken als krijtbord en als (magnetisch) whiteboard. De papier rol aan de bovenzijde maakt dit schoolbord helemaal af

Beste prijs op BOL.com