Vind hier de beste magnetische tekenborden van 2024!

Voor kinderen is tekenen niet alleen ontzettend leuk, maar ook erg leerzaam en het is een heel goede stimulans om de creativiteit te ontwikkelen. Een magnetisch tekenbord heeft dan ook iets magisch. Ze kunnen eindeloos tekeningen maken en kleuren, en ze hoeven het maar weg te vegen en ze kunnen meteen weer opnieuw beginnen. Geen stapels papier overal of talloze stiften en potloden en gummen en slijpers, maar een handig magnetisch tekenbord, een pen en soms nog wat extra accessoires en ze kunnen overal en altijd tekenen en kleuren. Het is dus niet een heleboel minder materiaal, maar er kunnen ook minder “ongelukjes” gebeuren. Zo krijg je geen stiften op je mooie tafel of een hele, ongewenst, gekleurde muur.

De best verkochte magnetische tekenborden

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Onze favoriet

Met dit magnetische tekenbord beleef je gegarandeerd urenlang tekenplezier en kun je eindeloos nieuwe creaties maken! 

 • Aantal kleuren
 • Kwaliteit
 • Speelplezier

2e beste keuze

Met dit magische Frozen 2 tekenbord ben je uren zoet en teken je oneindig zonder te kliederen de mooiste creaties. 

 • Aantal kleuren
 • Kwaliteit
 • Speelplezier

3e beste keuze

Wie wil er nou niet op zijn eigen magnetische kleurentekenbord iets moois maken en zeker op groot formaat.

 • Aantal kleuren
 • Kwaliteit
 • Speelplezier

Op deze pagina:

Top 5 Magnetisch tekenborden

Nog geen keuze kunnen maken? Of wil je nog meer informatie over specifieke producten? Geen probleem! We hebben voor 5 verschillende magnetische tekenborden sets iets meer research gedaan. Voor elk van deze producten een duidelijke beschrijving gemaakt met uiteraard de positieve punten. We hopen dat dit helpt met het maken van de juiste keuze.

#1
Playgo - Magnetisch tekenbord - Toys

Dit vrolijke magnetische tekenbord is ideaal om mee te nemen. Dankzij het handvat kan jouw kindje het zelf dragen, maar het past ook heel makkelijk in een tasje. Er zitten 4 stempels bij in verschillende vormen. Hierdoor is het nog makkelijker om de mooiste tekeningen te maken.

 • Aantal kleuren
 • Kwaliteit
 • Speelplezier
Beste prijs op BOL.com

#2
Clementoni Disney Frozen 2 Magnetisch tekenbord - Blauw - Paars

Kinderen zijn dol op Frozen en het zal dan ook een feest zijn om op dit tekenbord de mooiste kunstwerkjes te maken. Er zitten drie magneten vormpjes bij. Zo kan jouw kind zelf het kasteel van Frozen maken, een sneeuwlok gebruiken of een mooi blaadje erbij tekenen. De pen zit aan een touwtje vast zodat je deze niet snel kwijt zal rijken.

 • Aantal kleuren
 • Kwaliteit
 • Speelplezier
Beste prijs op BOL.com

#3
Kids Art Magnetisch Kleuren Tekenbord 45X30 Cm

Het formaat van dit magnetische kleuren tekenbord is behoorlijk groot en komt dicht in de buurt van een A4. Doordat het zo groot is, is het ook uitermate geschikt voor kleine kindjes en dit magnetische tekenbord is dan ook geschikt voor kindjes vanaf 1 jaar oud.

 • Aantal kleuren
 • Kwaliteit
 • Speelplezier
Beste prijs op BOL.com

#4
Kids Art Magnetisch Kleuren Tekenbord 26x18 Cm

Dit handige formaat magnetisch tekenbord is een leuke bezigheid voor jouw kind, waar je ook bent. Het past makkelijk in een tasje, maar is ook goed vast te houden voor jouw kindje dankzij het fijne handvat.

 • Aantal kleuren
 • Kwaliteit
 • Speelplezier
Beste prijs op BOL.com

#5
Johntoy Crea Kids Magnetisch Kleuren Tekenbord Oranje/blauw

Dit magnetische tekenbord van Johntoy heeft 4 kleuren die tevoorschijn komen wanneer je met de magnetische pen over het bord gaat. De afmeting is ideaal om mee te nemen, bijvoorbeeld tijdens lange autoritten of wanneer je ergens moet wachten. Het past makkelijk in een tas.

 • Aantal kleuren
 • Kwaliteit
 • Speelplezier
Beste prijs op BOL.com

De magnetische tekenborden zijn ook heel erg handig als jouw kind lang moet wachten of veel geduld moet hebben. Je kan dan moeilijk alle kleur- en tekenspullen meenemen. Het kan wel, maar het is wel onhandig. Met een magnetisch tekenbord kan je kindje zich dan toch vermaken. In een wachtkamer, op de bus, in de trein of onderweg in de auto. Ook in het vliegtuig is het handig. Overal waar jouw kindje een langere tijd moet wachten, en ook voor een kortere tijd is het handig. Het is eindeloos entertainment, want als de tekening klaar is, en iedereen de tekening bewonderd heeft, dan kan het gewoon weggeveegd worden. Je kan er natuurlijk ook eerst nog een foto van maken met je telefoon.

Lees tip: De beste krijtborden van dit moment

Wat is een magnetisch tekenbord?

Een magnetisch tekenbord is een manier voor kinderen om zonder potloden of stiften en papier te tekenen. Het is een magisch tekenbord dat bestaat uit allemaal kleine celletjes die naast elkaar in een vak gestapeld zijn. Die cellen bevatten allemaal een stroperige vloeistof en daarin zit een magnetisch poeder. Dit magnetische poeder bepaalt de kleur die tevoorschijn komt. Door er met een magnetische pen overheen te gaan, trek je die kleur als het ware naar je toe. Op de gum zit ook een magneet en wanneer je deze van de ene kant naar de andere kant schuift, dan worden die kleurdeeltjes weer naar de achterkant getrokken. Op die manier kunnen kinderen dus op het magnetische tekenbord tekenen en het ook weer wissen.

Het verschil tussen de magnetische tekenborden?

De magnetische borden verschillen vooral in formaat en kleurgebruik. Er zit ook wel een kwaliteitsverschil in, maar dit zit vooral in het omhulsel. Er is ook nog een ander soort magisch tekenbord. Dit werkt in plaats van met witte en gekleurde vloeistof, met aluminiumpoeder. Dit wordt dan weggekrast met een beweegbare naald. Dit zorgt ervoor dat er een donkere lijn op het lichtgrijze scherm. Met dit magische tekenbord gebruik je geen schuiver om de tekening te wissen, maar je houdt het bord ondersteboven en schudt ermee. Het oppervlak wordt dan weer gladgestreken door polystyreenbolletjes en deze bolletjes zorgen ervoor dat het aluminiumpoeder het binnenvlak opnieuw bedekken.

Waarom een magnetisch tekenbord voor je kind kopen?

Tekenen is iets wat alle kinderen leuk vinden om te doen en het is een goede manier om ze bezig te houden. Ze worden er lekker creatief van en leren zich te concentreren. Het kan echter een gedoe zijn om allerhande tekenboekjes en potloden of stiften mee te nemen. Een magnetisch tekenbord is dan superhandig. Je hebt er niet veel voor nodig en het formaat is meestal handzaam, waardoor je het makkelijk mee kan nemen. Heel fijn als je bijvoorbeeld een lange autorit hebt of wanneer je ergens lang moet wachten. Kan jouw kleintje nog niet goed binnen de lijntjes kleuren, dan hoef je ook niet bang te zijn dat opeens alles onder stift zit. Een magnetisch tekenbord is dus niet alleen heel erg leuk voor kinderen, maar ook erg praktisch voor jezelf.

Veelgestelde vragen

Heeft een magnetisch tekenbord een batterij nodig?

Een magnetisch tekenbord heeft geen batterij nodig. Het werkt met verschillend gekleurde vloeistoffen en magneten. Je hebt er echt alleen het magnetische tekenbord, de magnetische pen en eventueel wat andere vormen magneetjes voor nodig. Je kan het dus overal mee naartoe nemen en altijd gebruiken, zonder batterijen of stroom.

Onze favoriet

Met dit magnetische tekenbord beleef je gegarandeerd urenlang tekenplezier en kun je eindeloos nieuwe creaties maken! 

Beste prijs op BOL.com