Vind hier de leukste Kruiptunnels van 2024!

Een kruiptunnel voor kinderen is een groot avontuur. Je kan het makkelijk in huis plaatsen, maar ook met je meenemen. Het houdt ze actief en ze kunnen er ook nog eens allerhande spelletjes, zoals bijvoorbeeld verstoppertje mee spelen. Sommige modellen hebben ook een grote speeltent eraan gekoppeld, of zijn met vijf verschillende vormen gebouwd.

Een kruiptunnel verandert een anders saaie speelruimte opeens in een speelparadijs. Het stimuleert de motoriek en de creativiteit. Met een kruiptunnel of speeltunnel haal jij niet zomaar een stuk speelgoed in huis, maar een toevoeging aan de ontwikkeling van jouw kindje. En vriendjes zullen nog liever komen spelen om samen de wildste avonturen met de speeltunnel te beleven.

Voor de meest veelzijdige kruiptunnels met de beste kwaliteit/prijs verhouding, lees je hieronder verder.

De best verkochte kruiptunnels

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Onze favoriet

Deze leuke speelrol is ideaal voor baby's

 • Lengte
 • Extra's
 • Opvouwbaar

2e beste keuze

Melissa & Doug Cutie Pie Speeltunnel

 • Lengte
 • Extra's
 • Opvouwbaar

3e beste keuze

Blauwe kruiptunnel van 295 cm lang. 

 • Lengte
 • Extra's
 • Opvouwbaar

Op deze pagina:

Onze top 5 kruiptunnels

Nog geen keuze kunnen maken? Of wil je nog meer informatie over specifieke producten? Geen probleem! We hebben voor 5 verschillende kruiptunnels iets meer research gedaan. Voor elk van deze producten een duidelijke beschrijving gemaakt met uiteraard de positieve punten. We hopen dat dit helpt met het maken van de juiste keuze.

#1
Sophie de giraf - Kruiprol - Rollin

Een speelrol voor baby's waarmee hun motoriek en balans op een speelse manier kunnen oefenen, dat is Sophie de Giraf Speelrol. De heerlijk zachte kruiprol is bedekt met comfortabele stof en jouw baby kan de rol beklimmen, er overheen en mee rollen en erop zitten. Er zitten diverse elementen in verwerkt die de zintuigen van jouw baby stimuleren.

 • Lengte
 • Extra's
 • Opvouwbaar
Beste prijs op BOL.com

#2
Melissa & Doug - Cutie Pie Butterfly - Tunnel

Deze superschattige kruiptunnel van Melissa & Doug heeft leuke vlinders aan de uiteindes die je kan opklappen. Verstoppertje spelen is nog nooit zo leuk geweest. De tunnel heeft een veelkleurige print met schattige hartjes.

 • Lengte
 • Extra's
 • Opvouwbaar
Beste prijs op BOL.com

#3
Blauwe kruiptunnel 295 cm

Deze supersize blauwe kruiptunnel is maar liefst 295 centimeter lang en heeft een doorsnede van 60 centimeter. Dat maakt het ook voor de oudere kinderen een hele leuke speeltunnel. Kinderen vanaf 2 jaar kunnen al gebruik maken van deze kruiptunnel.

 • Lengte
 • Extra's
 • Opvouwbaar
Beste prijs op BOL.com

#4
Mamboe Kruiptunnel Rups

De Mamboe Kruiptunnel Rups is een leuke en interactieve speeltunnel voor kinderen. Met een lengte van 180 cm en een diameter van 46 cm is deze kruiptunnel perfect voor kinderen om te spelen en te bewegen.

De kruiptunnel is gemaakt van hoogwaardig en duurzaam materiaal, zodat hij zowel binnen als buiten kan worden gebruikt. Het is gemakkelijk op te zetten en op te bergen, en wordt geleverd met een handige draagtas.

De Mamboe Kruiptunnel Rups heeft een kleurrijk ontwerp en is perfect voor kinderen om hun verbeeldingskracht te gebruiken. Het stimuleert hen om te kruipen en te bewegen, wat bijdraagt aan hun fysieke ontwikkeling.

De kruiptunnel is gemakkelijk schoon te maken en kan worden opgevouwen voor opslag wanneer deze niet in gebruik is. Dit maakt het een geweldige aanvulling op elke speelkamer of buitenspeelplaats.

Kortom, als u op zoek bent naar een leuke en interactieve speeltunnel voor uw kind, dan is de Mamboe Kruiptunnel Rups een geweldige keuze. Met zijn kleurrijke ontwerp, duurzame constructie en draagtas voor eenvoudige opslag, biedt deze kruiptunnel kinderen urenlang speelplezier en beweging.

 • Lengte
 • Extra's
 • Opvouwbaar
Beste prijs op BOL.com

#5
Buxibo Speeltunnel 4 Uitgangen

De Buxibo Speeltunnel is een leuke en uitdagende speeltunnel voor kinderen. Met een lengte van 250 cm en een diameter van 46 cm is deze kruiptunnel groot genoeg om kinderen veel speelplezier te bieden.

De kruiptunnel is gemaakt van duurzaam en hoogwaardig materiaal en kan zowel binnen als buiten worden gebruikt. Het heeft vier uitgangen, wat het nog interessanter en uitdagender maakt voor kinderen om te spelen.

De Buxibo Speeltunnel is gemakkelijk op te zetten en op te bergen en wordt geleverd met een handige draagtas. Het kan gemakkelijk worden schoongemaakt en kan worden opgevouwen voor opslag wanneer het niet in gebruik is.

Deze speeltunnel stimuleert kinderen om te kruipen, te bewegen en te ontdekken, wat bijdraagt aan hun fysieke ontwikkeling en creativiteit. Het is een geweldige aanvulling op elke speelkamer of buitenspeelplaats en biedt kinderen urenlang speelplezier.

Kortom, als u op zoek bent naar een uitdagende en leuke speeltunnel voor uw kind, dan is de Buxibo Speeltunnel een geweldige keuze. Met zijn duurzame constructie, vier uitgangen en draagtas voor eenvoudige opslag, biedt deze kruiptunnel kinderen urenlang speelplezier en beweging.

 • Lengte
 • Extra's
 • Opvouwbaar
Beste prijs op BOL.com

Waar moet je opletten bij het kopen van een speeltunnel?

Kruiptunnels heb je in allerlei verschillende vormen en maten, en kinderen beleven hier de gekste avonturen in. Sommige hebben kleurrijke modules, terwijl de andere beschikken over vele kijkgaten. Bij het kopen van een speeltunnel let je op de volgende punten:

 • De afmetingen: De speeltunnel moet tenslotte wel passen in de kamer waarin je hem wilt plaatsen.
 • Kleur/thema: Ga je voor een standaard kleur, of kies je liever voor een kleurrijk ontwerp. Er zijn zelfs mogelijkheden met leuke figuurtjes erop. Denk aan sophie de giraf, of leuke kikkers.
 • Leeftijd van het kind: Het doel van de kruiptunnel voor kinderen is natuurlijk dat ze plezier eraan hebben. Zoals je hierboven al hebt gezien, zijn er verschillende soorten kruiptunnels. Sommige zijn 2 meter lang en gaan rechtdoor (leuk voor baby's van 1 jaar). Grotere kinderen hebben natuurlijk meer uitdaging nodig. Denk hierbij aan aan kruiptunnels met meerdere ingangen of uitgangen, of met een grote speeltent aan het uiteinde. 

Lees tip: De leukste speelhuisjes van dit moment

Het schoonmaken van kruiptunnels

Een kruiptunnel maak je gemakkelijk schoon. Hiervoor kun je een vochtige doek gebruiken.

De kruiptunnels van Ikea

Na het zien van bovenstaande producten, kan het zijn dat je al een keuze gemaakt hebt. Mocht dit niet zo zijn, bekijk dan hieronder onze eigen top 5. Deze producten hebben wij geselecteerd op basis van reviews & ervaringen van gebruikers.

Bij Ikea is alles te krijgen en ook erg veel speelgoed voor kinderen. Daar vind je dus ook een leuke speeltunnel. De Busa kruiptunnel is groen met blauw en roze aan het uiteinde. Je kan deze ook combineren met de Busa speeltent. Zo kan je een heel netwerk van tunnels en huisjes bouwen. Je zet deze twee onderdelen eenvoudig met klittenband aan elkaar. Je kan de kruiptunnel makkelijk schoonhouden en het is ook makkelijk en compact op te bergen of mee te nemen. De Busa kruiptunnel heeft een diameter van 44 centimeter.

Onze favoriet

Deze leuke speelrol is ideaal om baby's motoriek en balans te stimuleren. 

Beste prijs op BOL.com