Kruiptunnel

Kruiptunnel

Vind hier de leukste Kruiptunnels van 2022!

Een kruiptunnel voor kinderen is een groot avontuur. Je kan het makkelijk in huis plaatsen, maar ook met je meenemen. Het houdt ze actief en ze kunnen er ook nog eens allerhande spelletjes, zoals bijvoorbeeld verstoppertje mee spelen. Sommige modellen hebben ook een grote speeltent eraan gekoppeld, of zijn met vijf verschillende vormen gebouwd.

Een kruiptunnel verandert een anders saaie speelruimte opeens in een speelparadijs. Het stimuleert de motoriek en de creativiteit. Met een kruiptunnel of speeltunnel haal jij niet zomaar een stuk speelgoed in huis, maar een toevoeging aan de ontwikkeling van jouw kindje. En vriendjes zullen nog liever komen spelen om samen de wildste avonturen met de speeltunnel te beleven.

Voor de meest veelzijdige kruiptunnels met de beste kwaliteit/prijs verhouding, lees je hieronder verder.

De best verkochte kruiptunnels

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Onze top 8 kruiptunnels

Nog geen keuze kunnen maken? Of wil je nog meer informatie over specifieke producten? Geen probleem! We hebben voor 5 verschillende kruiptunnels iets meer research gedaan. Voor elk van deze producten een duidelijke beschrijving gemaakt met uiteraard de positieve punten. We hopen dat dit helpt met het maken van de juiste keuze.

Sophie de giraf speelrol

Een speelrol voor baby's waarmee hun motoriek en balans op een speelse manier kunnen oefenen, dat is Sophie de Giraf Speelrol. De heerlijk zachte kruiprol is bedekt met comfortabele stof en jouw baby kan de rol beklimmen, er overheen en mee rollen en erop zitten. Er zitten diverse elementen in verwerkt die de zintuigen van jouw baby stimuleren.

Voordelen:

Stimuleert de ontwikkeling van baby's

Opblaasbare binnenkant en dus makkelijk mee te nemen

Zacht en comfortabel materiaal

Nummer 1

KnorrToys Speeltunnel Hugo De Rups Groen

Deze geinige kruiptunnel in de vorm van Hugo de Rups is een geweldige toevoeging voor ieder kind. De tunnels is 180 bij 48 bij 48 centimeter en weegt 1 kilo. Op de klapbare voorkant zit het guitige gezicht van Hugo de rups en aan de zijkant vind je ook de vele voetjes.

Voordelen:

Geinig design en daardoor zeer aantrekkelijk voor kinderen

Klapbare voorkant voor extra speelplezier

Geschikt voor binnen en buiten

Nummer 2

Kid's Concept Speeltunnel Star Blauw

Deze speeltunnel is een magisch avontuur. De kruiptunnel is geschikt voor kindjes vanaf 3 jaar, de afmeting is 180 bij 46 bij 46 centimeter en weegt 600 gram. De betoverende tunnel is blauw met sterren en voor jouw kindje een heerlijke manier om het spelen nog spannender en leuker te maken.

Voordelen:

Komt in handige tas en kan makkelijk meegenomen en opgeborgen worden

Is lekker groot dus kindjes passen er makkelijk doorheen

De blauwe kleur met sterren geeft een magisch gevoel

Numer 3

XL Speeltent Speeltunnel Voor Kinderen met 200 Ballen Ballenbak

Met deze speeltunnel haal je het speelparadijs in huis. Een schattig huisje, een spannende speeltunnel en een geweldige ballenbak. Je kan alles apart opzetten of er een 3,75 meter lang avontuur van maken. Deze kruiptunnel kan je zowel binnen als buiten gebruiken en het is heel makkelijk en snel op te bouwen en af te breken.

Voordelen:

Inclusief ballenbak met 200 ballen

Delen kunnen apart opgezet worden

Snel opgebouwd en afgebroken

Nummer 4

Sophie de giraf - speeltunnel

Deze speeltunnel van Sophie de Giraf is voor de allerkleinste kindjes. Kinderen vanaf 6 maanden kunnen al door de tunnel kruipen en zo hun balans en motoriek oefenen. Ontzettend leuk om verstoppertje te spelen en ze kunnen er ook nog hun energie mee kwijt.

Voordelen:

Makkelijk op te zetten en op te bergen

Voor binnen en buiten geschikt

Met doorzichtig stuk zodat jij jouw kindje altijd kan zien

Nummer 5

Melissa & Doug - Cutie Pie Butterfly

Deze superschattige kruiptunnel van Melissa & Doug heeft leuke vlinders aan de uiteindes die je kan opklappen. Verstoppertje spelen is nog nooit zo leuk geweest. De tunnel heeft een veelkleurige print met schattige hartjes.

Voordelen:

Makkelijk op te zetten en op te bergen

Voor binnen en buiten geschikt

Opklapbare vlinder uiteinde aan beide kanten

Nummer 6

Blauwe kruiptunnel 295 cm

Deze supersize blauwe kruiptunnel is maar liefst 295 centimeter lang en heeft een doorsnede van 60 centimeter. Dat maakt het ook voor de oudere kinderen een hele leuke speeltunnel. Kinderen vanaf 2 jaar kunnen al gebruik maken van deze kruiptunnel.

Voordelen:

Makkelijk op te zetten en op te bergen

Voor binnen en buiten geschikt

Transparante licht doorlatende strip

Nummer 7

KnorrToys Speeltunnel Circle Tunnel Centre

Met deze tunnelconstructie van KnorrToys kan je letterlijk alle kanten op. De 4 tunnels, waarvan 2 rode en 2 blauwe tunnels gaan vier kanten op. Je kan er alle soorten spelletjes mee spelen. De kruiptunnel is gemaakt van waterafstotende tentdoek en kan dus fijn in de tuin blijven liggen.

Voordelen:

Makkelijk op te zetten en op te bergen

Voor binnen en buiten geschikt

4 richtingen op voor nog meer speelplezier

Nummer 8

Waar moet je opletten bij het kopen van een speeltunnel?

Kruiptunnels heb je in allerlei verschillende vormen en maten, en kinderen beleven hier de gekste avonturen in. Sommige hebben kleurrijke modules, terwijl de andere beschikken over vele kijkgaten. Bij het kopen van een speeltunnel let je op de volgende punten:

  • De afmetingen: De speeltunnel moet tenslotte wel passen in de kamer waarin je hem wilt plaatsen.
  • Kleur/thema: Ga je voor een standaard kleur, of kies je liever voor een kleurrijk ontwerp. Er zijn zelfs mogelijkheden met leuke figuurtjes erop. Denk aan sophie de giraf, of leuke kikkers.
  • Leeftijd van het kind: Het doel van de kruiptunnel voor kinderen is natuurlijk dat ze plezier eraan hebben. Zoals je hierboven al hebt gezien, zijn er verschillende soorten kruiptunnels. Sommige zijn 2 meter lang en gaan rechtdoor (leuk voor baby's van 1 jaar). Grotere kinderen hebben natuurlijk meer uitdaging nodig. Denk hierbij aan aan kruiptunnels met meerdere ingangen of uitgangen, of met een grote speeltent aan het uiteinde. 

Lees tip: De leukste speelhuisjes van dit moment

Het schoonmaken van kruiptunnels

Een kruiptunnel maak je gemakkelijk schoon. Hiervoor kun je een vochtige doek gebruiken.

De kruiptunnels van Ikea

Na het zien van bovenstaande producten, kan het zijn dat je al een keuze gemaakt hebt. Mocht dit niet zo zijn, bekijk dan hieronder onze eigen top 5. Deze producten hebben wij geselecteerd op basis van reviews & ervaringen van gebruikers.

Bij Ikea is alles te krijgen en ook erg veel speelgoed voor kinderen. Daar vind je dus ook een leuke speeltunnel. De Busa kruiptunnel is groen met blauw en roze aan het uiteinde. Je kan deze ook combineren met de Busa speeltent. Zo kan je een heel netwerk van tunnels en huisjes bouwen. Je zet deze twee onderdelen eenvoudig met klittenband aan elkaar. Je kan de kruiptunnel makkelijk schoonhouden en het is ook makkelijk en compact op te bergen of mee te nemen. De Busa kruiptunnel heeft een diameter van 44 centimeter.