Lego Creator

Lego staat gelijk aan bouwen en aan spelen. Met de Lego stenen kunnen alle mogelijke creaties verzonnen en gebouwd worden. Er zijn ook allerhande Lego sets te krijgen. Daar zitten dan alle bouwstenen bij om een bepaald ontwerp te bouwen, om er vervolgens mee te kunnen spelen. In veruit de meeste gevallen zijn dit verzonnen designs.

Er zijn ook kinderen en volwassenen die vooral het bouwen interessant vinden. Zij maken allerlei creaties, maar spelen er niet of heel weinig mee. En dat is precies wat Lego Creator interessant maakt voor deze bouwers.

De nadruk ligt bij het maken en niet bij het spelen. De modellen zijn vaak replica's en hebben uitzonderlijke details. De serie heeft twee categorien. De Lego Creator 3-in-1 serie en de Lego Creator Expert serie. Dit jaar is daar nog de Lego Icons serie bij gekomen.

Dit zijn de 5 Gaafste Lego Creators van 2024!

Voor veel bouwers is Lego Creator de ultieme Lego. Er is ontzettend veel keuze. Van wereldberoemde gebouwen, kermisattracties, voertuigen zoals bijvoorbeeld een Ford Mustang, vliegtuigen, een pretpark met een achtbaan en nog heel veel meer bijzondere bouwwerken.

In de Top 5 Gaafste Lego Creators van 2024 krijg jij een goede indruk wat er allemaal mogelijk is en krijg je de beste selectie van al die mogelijke opties. Er zijn verschillende thema's en je vindt altijd een geweldig cadeau.

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Onze favoriet

De LEGO Creator Machtige Dinosaurussen - 31058 is een set voor kinderen die van dinosaurussen houden.

 • Leeftijd
 • Bouwervaring
 • Thema

2e beste keuze

De LEGO Creator Expert Ford Mustang - 10265 is een set voor autoliefhebbers die hun eigen Ford Mustang willen bouwen.

 • Leeftijd
 • Bouwervaring
 • Thema

3e beste keuze

Het LEGO Creator Zonnig Surferbusje - 31079 is een geweldige set voor kinderen die van avontuur en reizen houden.

 • Leeftijd
 • Bouwervaring
 • Thema

Op deze pagina:

Onze top 5 Gaafste Lego Creators van 2024!

Met iedere Lego Creator set kies je voor een fantastisch cadeau, maar dan nog is er heel veel keuze. In de Top 5 Gaafste Lego Creators vind jij de beste selectie uit alle mogelijkheden en opties. Er zit voor alle interesses iets moois bij en je vindt dan ook zeker een set die precies past bij wat jij in gedachte hebt.

Je ziet meteen wat de voordelen zijn en waarom je voor deze Lego Creator set zou kiezen. Je hoeft dan niet meer te gaan zoeken, want je kan zo in een weg door de set van jouw keuze bestellen.

#1
LEGO Creator Machtige Dinosaurussen - 31058

De LEGO Creator Machtige Dinosaurussen - 31058 is een fantastische set voor kinderen die van dinosaurussen houden. Met deze set kunnen kinderen hun eigen dinosaurussen bouwen, inclusief een T-Rex, Triceratops en een Pterodactyl. De set bevat ook bouwinstructies om een spinosaurus te maken.

De LEGO Creator Machtige Dinosaurussen - 31058 is een uitdagende set om te bouwen, maar de gedetailleerde instructies maken het gemakkelijk om het bouwproces te volgen. De dinosaurussen hebben verstelbare ledematen en bekken, waardoor kinderen hun dinosaurussen in verschillende posities kunnen plaatsen. De set biedt ook een speelse en leerzame manier voor kinderen om te leren over dinosaurussen en hun kenmerken.

Met de LEGO Creator Machtige Dinosaurussen - 31058 kunnen kinderen hun eigen fantasiewereld creëren en hun creativiteit de vrije loop laten. De set biedt veel interactie en speelplezier, omdat kinderen hun eigen verhalen en avonturen kunnen bedenken met hun dinosaurusfiguren. Deze set is geschikt voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar oud en biedt urenlang creatief speelplezier.

 • Leeftijd
 • Bouwervaring
 • Thema
Beste prijs op BOL.com

#2
LEGO Creator Expert Ford Mustang - 10265

De LEGO Creator Expert Ford Mustang - 10265 is een indrukwekkende set voor autoliefhebbers. Met deze set kunnen kinderen en volwassenen hun eigen Ford Mustang bouwen, geïnspireerd op het klassieke model uit 1960. De set bevat realistische details zoals de V8-motor, de cabine met stoelen en de gedetailleerde dashboard.

De LEGO Creator Expert Ford Mustang - 10265 is een uitdagende set om te bouwen, maar de gedetailleerde instructies maken het gemakkelijk om het bouwproces te volgen. De set biedt een fantastische bouwervaring en biedt veel speelplezier voor volwassenen die willen genieten van het bouwproces, en kinderen die willen genieten van het spelen met de auto.

Met de LEGO Creator Expert Ford Mustang - 10265 kunnen kinderen en volwassenen hun eigen klassieke Ford Mustang toevoegen aan hun LEGO collectie en hun liefde voor auto's en bouwen verder ontwikkelen. Deze set is geschikt voor iedereen die ouder is dan 16 jaar en biedt urenlang creatief speelplezier en een prachtig displaystuk voor degenen die van modelauto's houden.

 • Leeftijd
 • Bouwervaring
 • Thema
Beste prijs op BOL.com

#3
LEGO Creator Zonnig Surferbusje - 31079

Het LEGO Creator Zonnig Surferbusje - 31079 is een geweldige set voor kinderen die van avontuur en reizen houden. Met deze set kunnen kinderen hun eigen Volkswagen busje bouwen, inclusief een zonnedak, surfplanken, stoelen en een keukentje. De set bevat ook bouwinstructies om een strandbuggy of strandhuisje te maken.

Het LEGO Creator Zonnig Surferbusje - 31079 is een uitdagende set om te bouwen, maar de gedetailleerde instructies maken het gemakkelijk om het bouwproces te volgen. Het surferbusje heeft een echt werkend zonnedak en een interieur dat open kan. Het biedt ook veel mogelijkheden voor creatief spelen, omdat kinderen hun minifiguren kunnen laten genieten van de zon en surfen op de oceaan.

Met het LEGO Creator Zonnig Surferbusje - 31079 kunnen kinderen hun eigen avonturen creëren en hun fantasie de vrije loop laten. De set biedt veel interactie en speelplezier, omdat kinderen hun minifiguren kunnen laten genieten van het buitenleven en avonturen beleven op het strand. Deze set is geschikt voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud en biedt urenlang creatief speelplezier.

 • Leeftijd
 • Bouwervaring
 • Thema
Beste prijs op BOL.com

#4
LEGO Creator Expert Boekenwinkel - 10270

De LEGO Creator Expert Boekenwinkel - 10270 is een prachtige set voor volwassenen die van bouwen en lezen houden. Met deze set kunnen kinderen en volwassenen hun eigen boekenwinkel bouwen, compleet met een koffiebar, een appartement op de bovenverdieping en een gedetailleerde buitenkant.

De LEGO Creator Expert Boekenwinkel - 10270 is een uitdagende set om te bouwen, maar de gedetailleerde instructies maken het gemakkelijk om het bouwproces te volgen. De set biedt een fantastische bouwervaring en biedt veel speelplezier en een prachtig displaystuk voor degenen die van architectuur en boeken houden.

Met de LEGO Creator Expert Boekenwinkel - 10270 kunnen kinderen en volwassenen hun eigen boekenwinkel toevoegen aan hun LEGO collectie en hun liefde voor architectuur en boeken verder ontwikkelen. Deze set is geschikt voor iedereen die ouder is dan 18 jaar en biedt urenlang creatief speelplezier en een prachtig displaystuk voor degenen die van architectuur en boeken houden.

 • Leeftijd
 • Bouwervaring
 • Thema
Beste prijs op BOL.com

#5
LEGO Creator Vehicles Vikingschip en de Midgaardslang - 31132

Het LEGO Creator Vehicles Vikingschip en de Midgaardslang - 31132 is een geweldige set voor kinderen die van Vikingen en schepen houden. Met deze set kunnen kinderen hun eigen Vikingschip bouwen, inclusief een draak als boegbeeld en een Midgaardslang die uit het water springt. De set bevat ook bouwinstructies om een dorpje en een houten kraan te maken.

Het LEGO Creator Vehicles Vikingschip en de Midgaardslang - 31132 is een uitdagende set om te bouwen, maar de gedetailleerde instructies maken het gemakkelijk om het bouwproces te volgen. Het Vikingschip is voorzien van verstelbare zeilen, een werkende roer en een krachtige motor. Het biedt ook veel mogelijkheden voor creatief spelen, omdat kinderen hun minifiguren kunnen laten varen en vechten in woeste zeeslagen.

Met het LEGO Creator Vehicles Vikingschip en de Midgaardslang - 31132 kunnen kinderen hun eigen avonturen creëren en hun fantasie de vrije loop laten. De set biedt veel interactie en speelplezier, omdat kinderen hun minifiguren kunnen laten strijden tegen de Midgaardslang en andere vijanden. Deze set is geschikt voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud en biedt urenlang creatief speelplezier.

 • Leeftijd
 • Bouwervaring
 • Thema
Beste prijs op BOL.com

Wat is Lego Creator?

Lego Creator is een serie van Lego waarbij het vooral gaat om de bouwset, meer dan om het spelen. Lego Creator staat vooral bekend om het urenlang bouwplezier, wereldberoemde gebouwen, modulaire huizen, prachtige details, leuke verrassingen, kermisattracties, en nog meer andere bekende gebouwen en bijvoorbeeld voertuigen van bekende handelsmerken.

Het is ontworpen voor jongens en meisjes die veel ervaring hebben met Lego en meer uitdaging kunnen gebruiken. Het is dan ook vooral gemaakt voor oudere kindjes. Ook de echte verzamelaar is dol op Lego Creator en de pakketten zijn stuk voor stuk toevoegingen aan een verzameling.

Lego Creator heeft de Lego Creator Expert serie en de Lego Creator 3-in-1 serie.

Waarom en wanneer Lego Creator kopen?

Lego Creator is voor kindjes die ervaring hebben met Lego en nu ze ouder worden behoefte hebben aan meer uitdaging. Het draait veel meer om het maken van het bouwwerk dan om het spelen ermee. Lego Creator is gemaakt voor bouwplezier.

Als jouw kind steeds minder met de Lego speelt, dan kan het tijd zijn voor een nieuwe uitdaging en dat is het perfecte moment om voor Lego Creator te kiezen. Deze series worden gemaakt voor kinderen vanaf 7 jaar.

Lego Creator is ook leuk voor de verzameling. Dat kan een Lego verzameling zijn, maar bijvoorbeeld ook van een specifiek merk of van bepaalde vliegtuigen, een piratenschip, de maanlander of andere objecten.

Je weet in ieder geval zeker dat jouw kind, of een ouder iemand, hier urenlang bouwplezier mee heeft. Of je nou kiest voor seizoensgebonden sets, bijvoorbeeld voor de kerst, modulaire huizen of bijzondere Lego Creator Expert gebouwen.

Lego Creator kopen? Houd hier rekening mee

Lego Creator is ontzettend populair bij kinderen en volwassenen. Er worden dan ook veel namaak producten op de markt gebracht. Als je Lego Creator wil kopen, dan is het aan te raden om erop te letten dat het echte Lego is en geen namaak merk.

De kwaliteit is dan minder, waardoor het niet zo lang meegaat, het sneller kapot kan gaan en vaak ook niet gemaakt is van kinderveilige materialen. Daarnaast zijn die producten vaak ogok niet te combineren met andere Lego sets.

Neem jij het thema Creator Expert van Lego of voor de Lego Creator 3-in-1 sets. Van de laatste serie kan je met de Lego onderdelen uit 1 pakket 3 verschillende creaties maken. Lego Creator wordt ook wel gezien als de ultieme Lego, omdat je er alle kanten mee op kan en het voor nog meer uitdaging zorgt.

Voor echt speelplezier neem je natuurlijk een pakket dat jouw kind echt aanspreekt. Er zijn ontzettend veel verschillende bouwsets in diverse thema's. Die vaak in samenwerking met bekende handelsmerken gemaakt worden.

Dit maakt Lego Creator ook geschikt voor verzamelaars. Niet alleen van Lego, waarbij vooral de Lego Creator Expert erg populair is. maar ook voor bij de verzameling van specifieke objecten en handelsmerken. Denk dan bijvoorbeeld aan een Mustang of een Maanlander.

Lego Creator wordt gemaakt voor kinderen tussen de 7 en de 16 jaar en dat heeft vooral te maken met het bouwniveau. Let goed op de leeftijd die staat aangegeven bij het pakket van jouw keuze, maar houdt daarbij in gedachte dat jongeren of ouderen er ook echt veel plezier aan beleven. Blijf bij jongere kindjes wel erbij, zodat er ook veilig gespeeld kan worden.

Onze favoriet

De LEGO Creator Machtige Dinosaurussen - 31058 is een set voor kinderen die van dinosaurussen houden.

Beste prijs op BOL.com