Lego friends

Voor meisjes is Lego Friends natuurlijk geweldig. De serie werd speciaal voor meisjes ontworpen en gaat over 5 Lego meisjes met verschillende interesses. Er zijn natuurlijk nog veel meer friends in de geweldige stad Heartlake City, waar de meiden al hun avonturen beleven.

De mini doll poppetjes hebben meer details en zijn realistischer. Hoewel er in het begin nogal wat controversie was, rondom het typische meisjes thema, is het een van de meest succesvolle thema's van Lego en de verkoopcijfers zijn zelfs verdubbeld sinds Lego vrienden op de markt werd gebracht.

Dit zijn de 5 leukste Lego friends van 2024!

Er is ondertussen een heleboel Lego Vriendinnen speelgoed te krijgen en er zijn allerhande sets op de markt gebracht. Dat kan het soms wel lastig maken om te kiezen. Wat zal jouw meisje het leukste Lego Friends speelgoed vinden?

Met de Top 5 is die keuze een heel stuk makkelijker gemaakt. Je krijgt een goede indruk van de mogelijkheden en je zal zien dat er voor bijna elk budget wel leuk Lego Vriendinnen speelgoed te vinden is.

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Onze favoriet

De LEGO Friends Pretpark achtbaan - 41130 is een geweldige set voor kinderen die van avontuur en pretparken houden.

 • Thema
 • Leeftijd
 • Interactie

2e beste keuze

Het LEGO Friends Heartlake City Resort - 41347 is een fantastische set voor kinderen die van strandvakanties en avontuur houden.

 • Thema
 • Leeftijd
 • Interactie

3e beste keuze

De LEGO Friends Jungle Reddingsbasis - 41424 is een spannende set voor kinderen die van avontuur en dieren houden.

 • Thema
 • Leeftijd
 • Interactie

Op deze pagina:

Onze top 5 leukste Lego friends van 2024!

De Top 5 Leukste Lego Friends sets geeft jou een handig overzicht van de beste keuze wanneer het Lego Friends betreft. Jouw meisje zal zeker veel speelplezier beleven en geweldige avonturen kunnen beleven met haar eigen Lego Vriendinnen.

Je ziet heel overzichtelijk wat het is, wat de voordelen zijn en je kan ook nog meteen bestellen. Makkelijk kan het bijna niet. Je weet altijd dat je met een geweldig cadeau aankomt en dat het meisje voor wie de Lego Vrienden is, er uren speelplezier mee kan beleven.

#1
LEGO Friends Pretpark achtbaan - 41130

De LEGO Friends Pretpark achtbaan - 41130 is een geweldige set voor kinderen die van avontuur en pretparken houden. Met deze set kunnen kinderen hun eigen pretpark bouwen, inclusief een achtbaan, reuzenrad, en andere attracties. De set bevat vier minifiguren van vriendinnen die samen van het pretpark genieten.

De LEGO Friends Pretpark achtbaan - 41130 is een uitdagende set om te bouwen, maar de gedetailleerde instructies maken het gemakkelijk om het bouwproces te volgen. De achtbaan heeft een bochtig traject en een steile afdaling die voor veel plezier zorgt. De set bevat ook verschillende accessoires, zoals een kaartjesloket, een fotostudio en eetkraampjes om het pretpark compleet te maken.

Met de LEGO Friends Pretpark achtbaan - 41130 kunnen kinderen hun fantasie de vrije loop laten en hun eigen pretpark creëren. De set biedt veel interactie en speelplezier, omdat kinderen hun eigen pretpark kunnen bouwen en hun minifiguren kunnen laten genieten van de verschillende attracties. Deze set is geschikt voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud en biedt urenlang creatief speelplezier.

 • Thema
 • Leeftijd
 • Interactie
Beste prijs op BOL.com

#2
LEGO Friends Heartlake City Resort - 41347

Het LEGO Friends Heartlake City Resort - 41347 is een fantastische set voor kinderen die van strandvakanties en avontuur houden. Met deze set kunnen kinderen hun eigen luxe resort bouwen, inclusief een hotel, waterpark en strand. De set bevat vier minifiguren van vriendinnen die samen van hun vakantie genieten.

Het LEGO Friends Heartlake City Resort - 41347 is een uitdagende set om te bouwen, maar de gedetailleerde instructies maken het gemakkelijk om het bouwproces te volgen. Het hotel heeft verschillende kamers, zoals een lobby, een restaurant en een spa. Het waterpark heeft een glijbaan, een golfslagbad en een duikplank. Het strandgedeelte heeft ligstoelen, parasols en een strandwachttoren.

Met de LEGO Friends Heartlake City Resort - 41347 kunnen kinderen hun eigen vakantieparadijs creëren en hun fantasie de vrije loop laten. De set biedt veel interactie en speelplezier, omdat kinderen hun minifiguren kunnen laten genieten van de verschillende attracties en activiteiten. Deze set is geschikt voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar oud en biedt urenlang creatief speelplezier.

 • Thema
 • Leeftijd
 • Interactie
Beste prijs op BOL.com

#3
LEGO Friends Jungle Reddingsbasis - 41424

De LEGO Friends Jungle Reddingsbasis - 41424 is een spannende set voor kinderen die van avontuur en dieren houden. Met deze set kunnen kinderen hun eigen jungle reddingsbasis bouwen, inclusief een reddingsvoertuig, een boomhut, een laboratorium en een opvangcentrum voor dieren. De set bevat vier minifiguren van vriendinnen die samen de jungle verkennen en dieren redden.

Het LEGO Friends Jungle Reddingsbasis - 41424 is een uitdagende set om te bouwen, maar de gedetailleerde instructies maken het gemakkelijk om het bouwproces te volgen. De set bevat verschillende dieren zoals een tijger, een papegaai en een aap, die in het opvangcentrum kunnen worden verzorgd. De reddingsvoertuig kan worden gebruikt om dieren te redden in nood.

Met de LEGO Friends Jungle Reddingsbasis - 41424 kunnen kinderen hun eigen jungle avonturen beleven en hun fantasie de vrije loop laten. De set biedt veel interactie en speelplezier, omdat kinderen hun minifiguren kunnen laten redden en verzorgen van dieren in nood. Deze set is geschikt voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud en biedt urenlang creatief speelplezier.

 • Thema
 • Leeftijd
 • Interactie
Beste prijs op BOL.com

#4
LEGO Friends Wintersport Skilift - 41324

De LEGO Friends Wintersport Skilift - 41324 is een fantastische set voor kinderen die van wintersport houden. Met deze set kunnen kinderen hun eigen skigebied bouwen, inclusief een skilift, een piste, een restaurant en andere wintersportattracties. De set bevat twee minifiguren van vriendinnen die samen van hun wintersportvakantie genieten.

De LEGO Friends Wintersport Skilift - 41324 is een uitdagende set om te bouwen, maar de gedetailleerde instructies maken het gemakkelijk om het bouwproces te volgen. De skilift heeft een werkend systeem met stoeltjeslift en een kabellift, zodat kinderen hun minifiguren op en neer kunnen laten gaan op de piste. Het restaurant heeft een gezellig interieur en biedt warme drankjes en snacks voor na het skiën.

Met de LEGO Friends Wintersport Skilift - 41324 kunnen kinderen hun eigen wintersportvakantie creëren en hun fantasie de vrije loop laten. De set biedt veel interactie en speelplezier, omdat kinderen hun minifiguren kunnen laten genieten van de verschillende wintersportattracties. Deze set is geschikt voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud en biedt urenlang creatief speelplezier.

 • Thema
 • Leeftijd
 • Interactie
Beste prijs op BOL.com

#5
LEGO Friends Olivia's Missievoertuig - 41333

Het LEGO Friends Olivia's Missievoertuig - 41333 is een geweldige set voor kinderen die van avontuur en het verkennen van de natuur houden. Met deze set kunnen kinderen hun eigen missievoertuig bouwen, inclusief een aanhanger, een kampvuur, een boomhut en een ladder. De set bevat ook een minifiguur van Olivia en haar schattige robot Zobo.

Het LEGO Friends Olivia's Missievoertuig - 41333 is een uitdagende set om te bouwen, maar de gedetailleerde instructies maken het gemakkelijk om het bouwproces te volgen. Het missievoertuig kan worden gebruikt om de natuur te verkennen en dieren te redden. De aanhanger kan worden gebruikt om gewonde dieren te vervoeren en het kampvuur kan worden gebruikt om te ontspannen na een lange dag verkennen.

Met de LEGO Friends Olivia's Missievoertuig - 41333 kunnen kinderen hun eigen natuuravonturen beleven en hun fantasie de vrije loop laten. De set biedt veel interactie en speelplezier, omdat kinderen hun minifiguur kunnen laten verkennen en dieren redden. Deze set is geschikt voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar oud en biedt urenlang creatief speelplezier.

 • Thema
 • Leeftijd
 • Interactie
Beste prijs op BOL.com

Wat is Lego Friends?

Lego Vriendinnen werd ontwikkeld door Lego speciaal voor meisjes. Het gaat over 5 hele normale meisjes met allemaal verschillende interesses.

 • Olivia blijft graag in de buurt van haar huis en is veel bezig met wetenschap.

 • Emma is een stoere fashionista, die niet alleen met mode en mooi zijn bezig is, maar ook met karate.

 • Andrea houdt van dansen en zingen en kan ook goed acteren, koken en zwemmen.

 • Mia is de dierenliefhebber en naast het verzorgen van dieren, houdt zij ook van goochelen.

 • Stephanie heeft een hele uitgebreide smaak. Zij houdt van voetbal en paardrijden.

Natuurlijk zijn er nog veel meer friends in Heartlake Stad de stad waar de vriendinnen wonen en samen allerhande avonturen beleven.  

Waarom en wanneer Lego Friends kopen?

Lego Friends spreekt vooral meisjes heel erg aan, omdat het zo herkenbaar voor ze is. Het is goed voor hun sociale, emotionele en communicatieve ontwikkeling. Ze kunnen samen met hun eigen vriendinnetjes spelen, maar ze kunnen ook gebeurtenissen en ervaringen met hun eigen vriendinnetjes naspelen.

Hierdoor wordt het veel gemakkelijker om die situaties te verwerken, het een plekje te geven en om bijvoorbeeld na te denken over oplossingen of andere manieren om ergens mee om te gaan.

Daarnaast is het ook goed voor de motoriek en de creatieve ontwikkeling. Wanneer je Friends van Lego voor jouw kindje wil kopen ligt een beetje aan de leeftijd die bij het speelgoed staat aangegeven. Er is Friends toys van Lego voor kindjes vanaf 4 jaar, maar ook voor oudere kindjes is er van alles te krijgen.

Als het geschikt is voor de leeftijd, welke staat aangegeven bij de Friends set, dan kan je het Lego speelgoed van Friends ook al voor jouw kindje kopen. Het is altijd leuk om te bouwen en te spelen met de minifiguren.

Wanneer je merkt dat jouw kindje zich identificeert met Mia, Olivia, of een van de andere vriendinnetjes, dan kan dat een heel goed moment zijn om een Lego set te kopen.

Lego Friends kopen? Houd hier rekening mee

Doordat Lego zo populair is, wordt het vaak nagemaakt. Daardoor is er veel nepmateriaal op de markt. Er is geen controle op het productieproces en je weet dus ook niet of de toys gemaakt zijn van veilige materialen. De kwaliteit is ook minder en het gaat meestal niet zo lang mee.

Je kan het ook niet combineren met andere Lego sets en dat is zonde. Let er dus altijd op dat je het speelgoed van het Lego merk koopt.

Let ook op de leeftijd die staat aangegeven bij de Lego set. Je wil niet dat het onveilig is voor jouw kleintje om mee te spelen, bijvoorbeeld omdat er te kleine onderdelen bij zitten.

Onze favoriet

De LEGO Friends Pretpark achtbaan - 41130 is een geweldige set voor kinderen die van avontuur en pretparken houden.

Beste prijs op BOL.com