Lego Technic

Het zal je niet verbazen dat bij lego Technic alles draait om techniek. Meer dan om het leuk en mooi uitzien. De eerste Lego Technic kwam in 1977 op de markt en het heeft sindsdien wel enkele ontwikkelingen doorgemaakt.

De sets bieden ervaren Lego bouwers meer uitdaging en bestaan uit echt werkende elementen. Vaak zijn het machines of voertuigen met realistische details en functies. De gedetailleerde Lego biedt een uitdaging, is educatief en het is ook nog eens ontzettend stoer om bijvoorbeeld een indrukwekkende Lego replica zelf te bouwen.

Er zijn ontzettend veel verschillende Lego Technic sets te krijgen. Van een grote kraan tot een stuntmotor en van automatisch bewegende deuren tot echte vierwielaandrijving. Veel van de sets zijn twee-in-een. Waardoor je er dus 2 verschillende machines mee kan bouwen.

Er zijn ook sets die je kan combineren, waardoor weer een derde versie gebouwd kan worden. Lego Technic is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar, maar het is niet alleen populair bij kinderen. Er zijn ook veel volwassenen die geen genoeg van de Lego Technic sets kunnen krijgen.

Dit zijn de 5 leukste Lego Technic van 2024!

Het leuke aan Lego Technic is dat er allerlei realistische functies mee gemaakt kunnen worden. Van een geavanceerd pneumatisch systeem tot echt werkende besturing. Dat maakt Lego Technic hele spannende Lego. Gaat het werken als het klaar is? Is alles goed in elkaar gezet?

Kinderen leren ook ontzettend veel van het mechanisch speelgoed. Het is gewoon geweldige Lego om mee te spelen, zeker als je al veel met bouwbare Lego gespeeld hebt. Lego Technic is ook leuk voor jongens en meisjes en ieder kind zal dan ook blij zijn met dit superleuke cadeau.

Maar welke set ga jij dan kiezen? Dat kan lastig zijn, want er zijn veel soorten sets, in allerhande thema's te krijgen. In de Top 10 Leukste Lego Technic krijg jij al een goede indruk van de vele mogelijkheden en zie je dat er voor bijna elk budget wel een Lego Technic set te vinden is.

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Onze favoriet

De LEGO Technic Porsche 911 RSR - 42096 is een indrukwekkende set voor autoliefhebbers en LEGO-fans.

 • Bouwervaring
 • Interesses
 • Leeftijd

2e beste keuze

De LEGO Technic Reddingshelikopter - 42092 is een fantastische set voor kinderen die van technische uitdagingen houden.

 • Bouwervaring
 • Interesses
 • Leeftijd

3e beste keuze

De LEGO Technic Emmerwiel Graafmachine - 42055 is een uitdagende en indrukwekkende set voor kinderen en volwassenen.

 • Bouwervaring
 • Interesses
 • Leeftijd

Op deze pagina:

Onze top 5 leukste Lego Technic van 2024!

In de Top 5 Leukste Lego Technic sets van 2024 vind jij de stoerste machines en voertuigen om na te bouwen en te laten werken natuurlijk. Je ziet overzichtelijk wat je van de set kan verwachten en de voordelen. Je hoeft ook niet meer verder te zoeken, want je kan kiezen en meteen bestellen.

De beste Lego, coole functies, een plezierig bouwproces, gemotoriseerde functies, een cool cadeau, innovatieve techniek, mechanische functies, een nieuwe uitdaging, eigen voertuigen of in samenwerking met toonaangevende autofabrikanten. En nog heel veel meer. Heb je nog meer redenen nodig om voor Lego Technic te kiezen?

#1
LEGO Technic Porsche 911 RSR - 42096

De LEGO Technic Porsche 911 RSR - 42096 is een indrukwekkende set voor autoliefhebbers en LEGO-fans. Met deze set kunnen kinderen en volwassenen hun eigen replica bouwen van de iconische Porsche 911 RSR, inclusief realistische details zoals een achtervleugel met 'swan neck'-steunen, een werkende stuurinrichting en onafhankelijke ophanging.

De LEGO Technic Porsche 911 RSR - 42096 is een uitdagende set om te bouwen, maar de gedetailleerde instructies maken het gemakkelijk om het bouwproces te volgen. Het eindresultaat is een prachtige replica van de Porsche 911 RSR, die geschikt is om uit te stallen of om mee te spelen.

Met de LEGO Technic Porsche 911 RSR - 42096 kunnen kinderen en volwassenen hun eigen liefde voor auto's en techniek verder ontwikkelen. De set biedt ook veel mogelijkheden voor creatief spelen, omdat kinderen hun eigen race-avonturen kunnen bedenken en hun minifiguurpiloot achter het stuur kunnen zetten. Deze set is geschikt voor iedereen die ouder is dan 10 jaar en biedt urenlang creatief speelplezier en een prachtig displaystuk voor degenen die van modelauto's houden.

 • Bouwervaring
 • Interesses
 • Leeftijd
Beste prijs op BOL.com

#2
LEGO Technic Reddingshelikopter - 42092

De LEGO Technic Reddingshelikopter - 42092 is een fantastische set voor kinderen die van technische uitdagingen houden. Met deze set kunnen kinderen hun eigen reddingshelikopter bouwen, compleet met realistische details zoals draaiende rotors, een werkende lier en een cockpit die open kan.

De LEGO Technic Reddingshelikopter - 42092 is een uitdagende set om te bouwen, maar de gedetailleerde instructies maken het gemakkelijk om het bouwproces te volgen. Het biedt ook veel mogelijkheden voor creatief spelen, omdat kinderen hun eigen reddingsmissies kunnen bedenken en hun minifigurenpiloot in actie kunnen zetten.

Met de LEGO Technic Reddingshelikopter - 42092 kunnen kinderen hun eigen liefde voor techniek en reddingsmissies verder ontwikkelen. Deze set is geschikt voor kinderen tussen de 8 en 14 jaar oud en biedt urenlang creatief speelplezier. Het is een geweldige aanvulling op elke LEGO Technic-collectie en biedt veel mogelijkheden voor uitbreiding en aanpassing.

 • Bouwervaring
 • Interesses
 • Leeftijd
Beste prijs op BOL.com

#3
LEGO Technic Emmerwiel Graafmachine - 42055

De LEGO Technic Emmerwiel Graafmachine - 42055 is een uitdagende en indrukwekkende set voor kinderen en volwassenen die van technische uitdagingen houden. Met deze set kunnen bouwers hun eigen graafmachine bouwen, inclusief realistische details zoals een beweegbare arm, een werkende emmer en een gedetailleerd interieur.

De LEGO Technic Emmerwiel Graafmachine - 42055 is een complexe set om te bouwen, maar de gedetailleerde instructies maken het gemakkelijk om het bouwproces te volgen. Het biedt ook veel mogelijkheden voor creatief spelen, omdat kinderen hun eigen bouwprojecten kunnen bedenken en hun minifiguurpiloot achter het stuur kunnen zetten.

Met de LEGO Technic Emmerwiel Graafmachine - 42055 kunnen kinderen en volwassenen hun eigen liefde voor techniek en bouwen verder ontwikkelen. Deze set is geschikt voor kinderen van 12 jaar en ouder en biedt urenlang creatief speelplezier en een prachtig displaystuk voor degenen die van technische modellen houden. Het is een geweldige aanvulling op elke LEGO Technic-collectie en biedt veel mogelijkheden voor uitbreiding en aanpassing.

 • Bouwervaring
 • Interesses
 • Leeftijd
Beste prijs op BOL.com

#4
LEGO Technic Liebherr R 9800 Graafmachine - 42100

De LEGO Technic Liebherr R 9800 Graafmachine - 42100 is een zeer indrukwekkende en uitdagende set voor kinderen en volwassenen die van technologie en machines houden. Met deze set kunnen bouwers hun eigen replica bouwen van de enorme Liebherr R 9800 graafmachine, met realistische details zoals een gedetailleerde cabine, draaiende rupsbanden en een beweegbare arm en emmer.

De LEGO Technic Liebherr R 9800 Graafmachine - 42100 is een complexe set om te bouwen, maar de gedetailleerde instructies maken het gemakkelijk om het bouwproces te volgen. Het biedt ook veel mogelijkheden voor creatief spelen, omdat kinderen hun eigen bouwprojecten kunnen bedenken en hun minifiguurpiloot achter het stuur kunnen zetten.

Met de LEGO Technic Liebherr R 9800 Graafmachine - 42100 kunnen kinderen en volwassenen hun eigen liefde voor technologie en bouwen verder ontwikkelen. Deze set is geschikt voor kinderen van 12 jaar en ouder en biedt urenlang creatief speelplezier en een prachtig displaystuk voor degenen die van technische modellen houden. Het is een must-have set voor elke fan van LEGO Technic en biedt veel mogelijkheden voor uitbreiding en aanpassing.

 • Bouwervaring
 • Interesses
 • Leeftijd
Beste prijs op BOL.com

#5
LEGO Technic Mack Anthem - 42078

De LEGO Technic Mack Anthem - 42078 is een indrukwekkende set voor zowel kinderen als volwassenen die van technologie en voertuigen houden. Met deze set kunnen bouwers hun eigen replica bouwen van de iconische Mack Anthem-truck, met realistische details zoals een gedetailleerde cabine, een beweegbare motor, onafhankelijke ophanging en deuren die open kunnen.

De LEGO Technic Mack Anthem - 42078 is een uitdagende set om te bouwen, maar de gedetailleerde instructies maken het gemakkelijk om het bouwproces te volgen. Het biedt ook veel mogelijkheden voor creatief spelen, omdat kinderen hun eigen road trip-avonturen kunnen bedenken en hun minifiguurpiloot achter het stuur kunnen zetten.

Met de LEGO Technic Mack Anthem - 42078 kunnen kinderen en volwassenen hun eigen liefde voor technologie en voertuigen verder ontwikkelen. Deze set is geschikt voor kinderen vanaf 11 jaar en biedt urenlang creatief speelplezier en een prachtig displaystuk voor degenen die van technische modellen houden. Het is een must-have set voor elke fan van LEGO Technic en biedt veel mogelijkheden voor uitbreiding en aanpassing.

 • Bouwervaring
 • Interesses
 • Leeftijd
Beste prijs op BOL.com

Wat is Lego Technic ?

Lego Technic biedt de ervaren Lego bouwer nog meer uitdaging. Het is niet alleen een leuk cadeau, maar kinderen leren er ook nog heel veel van, en dat geldt overigens ook voor volwassenen, die ook graag met Lego Technic spelen.

Denk aan elementen zoals het geavanceerde pneumatische systeem, augmented reality, realistische details en realistische functies, een plezierig bouwproces, gemotoriseerde functies, werkende besturing, een krachtige ophanging, authentieke grille, coole racestickers, Lego Power Functions, eigenlijk het ideale cadeau voor iedereen die techniek interessant vindt.

En zo is er nog heel veel meer. Niet alleen in de mogelijkheden en functies die Lego Technic biedt, maar ook in de uitvoeringen en modellen. De moderne lijnen zijn uiteenlopen en divers. Denk dan onder meer aan een Pull Back bouwset, Monster Jam El Toro Loco, een echte robuuste sleepwagen met realistische pneumatische functies, een Lego Technic Land Rover Defender, of een Lego Technic Ford, de meest opvallende trucks, of jouw eigen monstertruck bouwen

Maar ook verfijndere merken zoals een Bugatti Chiron of een ander Lego Technic model dat in samenwerking met bekende merken is ontwikkeld. Het is niet alleen leuk om die modellen te bouwen en ze te laten werken, maar er kan ook nog mee gespeeld worden.

De meeste sets zijn niet maar 1 Lego Technic model, maar het origineel is ook nog om te bouwen naar een ander model. Daarnaast kan je sommige sets combineren, waardoor er nog een derde model gebouw kan worden. De mogelijkheden met Lego Technic zijn eindeloos.

Door het hogere bouwniveau wordt Lego Technic in principe gemaakt voor kinderen vanaf 7 jaar. Officieel tot 16 jaar, maar er zijn te veel volwassenen die het geweldig vinden om met Lego Technic aan de slag te gaan.

Ook jongere kinderen kunnen met Lego Technic spelen, maar dan kan het nog wat moeilijk zijn. Daarnaast dien je er dan ook bij te blijven, zodat ze bijvoorbeeld geen kleine onderdelen afslikken.

Steeds meer meisjes vinden techniek interessant en Lego Technic is dan ook een fantastisch cadeau voor jongens en meisjes. De Lego sets zijn interessant voor iedereen.

Wat maakt Lego Technic anders?

Lego is al interessant genoeg. Kinderen kunnen er allerhande objecten mee bouwen en er urenlang mee spelen. De Lego sets komen in allerhande thema's, uitvoeringen en modellen en de mogelijkheden zijn eindeloos.

Dat is Lego Technic ook allemaal en nog een beetje meer. Met Lego Technic maakt jouw kindje kennis met techniek. Kinderen kunnen geavanceerde en realistische objecten bouwen en laten werken. Denk dan onder meer aan tandwielsystemen, zuigermotoren, werkende besturing van kranen of andere onderdelen, bestuurbaar via een app, gemotoriseerde functies, en ga zo nog maar even door.

Het is niet alleen interactief en daagt kinderen uit, maar met mechanisch speelgoed houden kinderen hun hersenen ook bezig. En er is voor ieder kind wel een Lego Technic model te vinden dat past bij hun interesses. Er gaat een hele nieuwe spannende wereld open, met nog meer mogelijkheden.

Lego Technic werkt ook samen met gerenommeerde en bekende namen van echte machines en voertuigen. Denk dan bijvoorbeeld aan een toonaangevend auto ontwerp dat samen met Porsche ontwikkeld is. Het kan dus ook het perfecte cadeau voor echte verzamelaars zijn.

Er wordt gebruik gemaakt van batterijen, transformators en elektromotoren, om alles te laten werken. Er zijn Bluetooth functies en mogelijkheden en sets die bestuurbaar en in te stellen zijn via een app, die je kan gebruiken op je smartphone of tablet. Dat maakt het allemaal nog interessanter.

Waarom en wanneer Lego Technic kopen?

Spelen met Lego is leuk en interessant, maar voor de fanatieke bouwers kan het na verloop van tijd ook wat saai worden. Ze weten eigenlijk wel hoe het werkt en halen hun plezier vooral uit het bouwen van nieuwe ideetjes. Maar het bouwen zelf, dat kunnen ze wel.

Lego Technic geeft dan weer een hele nieuwe dimensie aan het bouwen met Lego. Je bouwt namelijk niet alleen, maar je gaat het dankzij techniek ook nog eens laten werken. Alsof er een magische wereld opengaat.

Jouw kindje kan die stoere monstertruck nu zelf bouwen en er daarna mee spelen. Na het bouwen van de graafmachine moet er een verbinding gemaakt worden met de app en jouw kind kan het eigen bouwsel ook nog van een afstand besturen met de smartphone of de tablet.

Er is opeens weer heel veel meer om te leren. Hoe werkt een tandwielsysteem? Waar moet de ontvanger komen, zodat de offroadtruck op afstand bestuurbaar is? Lego Technic geeft jouw kind meer gevoel voor techniek.

Lego Technic wordt gemaakt voor kinderen tussen de 7 en de 16 jaar. Dat heeft vooral met het bouwniveau te maken. Het is namelijk niet eenvoudig en een echte uitdaging om alles goed in elkaar te zetten en te laten werken. Hierbij heeft het iets minder te maken met de veiligheid.

Jongere kinderen die al heel bevlogen met bouwen en techniek zijn, kunnen ook al met Lego Technic spelen, maar het is dan wel aan te raden dat er toezicht bij is. Zodat het zeker niet gevaarlijk wordt en jouw kleintje ook echt veilig kan spelen.

Er staat tot 16 jaar, maar het zal je niet verbazen dat ontzettend veel volwassenen helemaal dol zijn op Lego Technic. Er zijn zelfs echte verzamelaars, die er lustig op los bouwen, of de sets netjes in de doos bewaren, maar dat is alleen leuk voor heel veel later, wanneer de sets meer waarde hebben gekregen.

De meeste volwassen beleven veel plezier aan het bouwproces en hoewel er tot 16 jaar staat, blijft het ook een geweldig cadeau voor vele volwassenen. Ook omdat er veel realistische details van echte merken in de replica modellen van Lego Technic zitten.

Denk dan bijvoorbeeld aan iemand die helemaal fan is van monstertrucks. Die wil dan vast zelf de El Toro Loco 42135 bouwen en laten werken. Bouw de Bugatti Chiron of laat iemand zelf een dragracer bouwen. Er zijn ontzettend veel voertuigen en machines van bekende merken die samen met Lego de Lego Technic modellen ontwikkeld hebben.

Lego Technic kopen? Houd hier rekening mee

Lego Technic is echt speciale Lego en daardoor dien je met een paar dingen meer rekening te houden, dan je normaal zou doen bij het kopen van Lego. Zo is het bouwen met Lego Technic heel anders dan met gewone Lego. Jouw kleintje dient daar mee te kunnen werken.

Let dus niet alleen op de leeftijd die erbij staat aangegeven, maar ook op de motoriek van jouw kindje. Niet alles moet even hard aangedrukt en vastgezet worden, maar hebben juist speling nodig. Jouw kind dient dat te begrijpen, zodat onderdelen niet stuk gaan en ook goed werken.

Veel Lego Technic modellen werken met batterijen of motoren. Er zijn mechanische functies en onderdelen. Er zijn realistische details en allerlei realistische functies, die niet werken als ze anders in elkaar gezet worden. Zoals bij gewone Lego vaak wel het geval is.

Jouw kleintje moet de instructies dus kunnen en ook willen volgen. Je kan dit in het begin samen doen, en je kan er dan bij uitleggen waarom iets op een bepaalde manier wel of niet werkt.

Lego Technic is populair en er zijn dan ook veel namaakproducten op de markt. Die zijn vaak van mindere kwaliteit en zijn niet altijd gemaakt van veilige materialen. Deze namaak sets zijn ook niet te combineren met Lego Technic en daardoor zijn opeens allerhande combinaties niet meer mogelijk.

De verschillende Lego Technic sets kunnen met elkaar gecombineerd worden. Je kan dan bijvoorbeeld van twee verschillende sets, nog een derde model bouwen. Als je de Lego Technic makkelijk wil kunnen uitbreiden, dan houd je daar rekening mee bij het kiezen van een set.

Lego Technic werkt ook samen met een app. Niet alle sets natuurlijk, maar er zijn sets die je kan instellen en besturen met een app, die je op een smartphone of tablet zet. Het is dan wel handig als jouw kindje een smartphone of tablet heeft, waarmee gespeeld kan worden.

De sets van Lego Technic lopen uiteen van graafmachines tot stoere racewagens en je vindt dan ook altijd wel een model dat bij jouw kindje past. Je kan zo een heel wagenpark bij elkaar sparen of een werkterrein vol zware machines, die allemaal meebouwen aan een Lego stad.

Het is handig als je weet wat jouw kindje het leukste vindt, maar de sets zijn makkelijk te combineren en als je nu kiest voor een auto, dan kan je de volgende keer voor een machine kiezen. Zeker als je merkt dat jouw kleintje er veel plezier aan beleeft.

Maak het in het begin vooral niet te moeilijk. Het is nieuwe en interessant en biedt al een hele nieuwe uitdaging. Jouw kindje zal dan niet gefrustreerd raken, maar sneller enthousiast worden om meer te bouwen en te leren met Lego Technic. Er is voor elk budget wel Lego Technic te krijgen en er zijn geregeld Lego Technic aanbiedingen te vinden.

Onze favoriet

De LEGO Technic Porsche 911 RSR - 42096 is een indrukwekkende set voor autoliefhebbers en LEGO-fans.

Beste prijs op BOL.com