Vind hier de leukste nachtlampjes voor kinderen

Lekker slapen met een nachtlampje. De meeste kindjes vinden dat veel prettiger. Het is dan niet zo donker, en vaak geeft een nachtlampje een warm licht, waardoor kindjes zich meer op hun gemak voelen. Tegenwoordig zijn er ook nog hele leuke en lieve nachtlampjes in een bepaald thema.

Het is meer dan een decoratief element. Het ideale nachtlampje helpt jouw kleintje om in slaap te vallen en zorgt ervoor dat jouw kleintje zich veilig voelt. Zacht licht kan er zelfs voor zorgen dat kindjes sneller in slaap vallen. Er zijn allerhande soorten nachtlampjes te krijgen, waardoor kleintjes het ook nog eens heel leuk vinden.

Het kan kinderen ook helpen met een beter slaapritme te krijgen. Zo zijn er nachtlampjes met een timer, waaraan jouw kind zelf kan zien of het al tijd is om te gaan slapen of om op te staan. Dit gaat dan door middel van een andere kleur licht, en gaat soms ook gepaard met geluid.

De best verkochte nachtlampen voor kinderen

Er zijn heel veel soorten nachtlampjes met een grote diversiteit aan functies. Het is maar net wat jij zoekt en wat er bij jouw kindje past, wat de beste nachtlamp voor jullie is.

Wil jij een nachtlampje voor in het stopcontact of wil je liever een oplaadbaar nachtlampje?

Zoek jij een lampje in een bepaald thema, of wil je het liever zo neutraal mogelijk houden?

Vind jij een timer prettig, zodat jouw kindje weet wanneer het tijd is om te gaan slapen en op te staan, of is dat helemaal niet nodig?

Wil jij een lampje met een bewegingssensor? Of liever een schemersensor?

Zo zijn er nog meer functies die bepalen wat de beste nachtlamp is. Het belangrijkste is dat jij een nachtlampje vindt waarmee jouw kind een goede nachtrust heeft.

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Onze favoriet

De Daily Logix slaaptrainer helpt je kinderen een juist slaapritme aan te leren! De slaaptrainer helpt je kind wennen aan het tijdsbesef.

 • Kwaliteit
 • Stroomvoorziening
 • Tijdsinstellingen

2e beste keuze

. Het Uil nachtlampje jaagt monsters en spoken weg, is van kindvriendelijk materiaal én is het ideale slaapmaatje voor in bed. 

 • Kwaliteit
 • Stroomvoorziening
 • Tijdsinstellingen

3e beste keuze

Met ons lieve Katje van Sleepy Friends Premium als slaapmaatje, kan jouw baby of kind de slaap krijgen die het zo hard nodig heeft! 

 • Kwaliteit
 • Stroomvoorziening
 • Tijdsinstellingen

Op deze pagina:

Onze top 5 

Voor een babykamer of kinderkamer is een nachtlampje bijna onmisbaar. De meeste kindjes slapen er een heel stuk beter door. Ze zijn namelijk speciaal ontworpen om jouw kindje een veilig en warm gevoel te geven. Dankzij het zachte licht vallen ze makkelijker in slaap en is het ook minder eng als ze wakker worden.

Ze zien dan dat ze in hun eigen kamer zijn, in hun eigen bedje zijn, ze zien hun lievelingsknuffel, en ze zien het fijne lampje branden. Ze zullen veel minder snel huilen en om papa en mama roepen. Ze liggen lekker in bed en vallen rustig weer in slaap.

De top 5 beste nachtlampjes voor kinderen helpen daar precies bij. En ze zijn ook nog eens ontzettend leuk en schattig. Als het op speelgoed lijkt, dan is het veel makkelijker voor jouw kindje om zich er goed bij te voelen. Dat spreekt meer aan dan gewoon maar een lamp.

#1
Slaaptrainer - Daily Logix

Deze schattige slaaptrainer helpt jouw kindje om meer tijdsbesef te krijgen. Er zijn verschillende kleuren op het display die daarbij helpen en een schapengezichtje dat slaapt of wakker is. Jij stelt zelf de tijden in en het schapengezichtje geeft dan met kleuren aan of het tijd is om op te staan, om te gaan slapen, of dat er nog even gewacht dient te worden. Je kan de lichtsterkte aanpassen en de slaaptrainer kan ook als nachtlampje gebruikt worden.

 • Kwaliteit
 • Stroomvoorziening
 • Tijdsinstellingen
Beste prijs op BOL.com

#2
Kadoing Uil Nachtlamp

Dit nachtlampje is ook meteen een speelmaatje voor overdag. Hierdoor voelt jouw kindje zich nog meer op het gemak. Deze uil kan in maar liefst 8 verschillende kleuren veranderen en de helderheid kan aangepast worden. Deze lieve uil heeft 3 verschillende lichtfuncties en kan met een afstandsbediening en met de tap-on functie bediend worden. Je kan ook een timer instellen. Je kan dit lampje opladen via de USB-aansluiting.

 • Kwaliteit
 • Stroomvoorziening
 • Tijdsinstellingen
Beste prijs op BOL.com

#3
Sleepy Friends Kinder Nachtlampje

Dit Sleepy Friends nachtlampje in de vorm van een liggend katje is gemaakt van kindvriendelijke materialen. Het lampje geeft een subtiele gloed af, waardoor jouw kindje makkelijker in slaap zal vallen. Door het staartje aan te tikken, verander je de lichtsterkte. Er zit een slaaptimer op en het katje is volledig draadloos. Je kan het lampje opladen en dan gaat het 5 tot 10 uur mee. Een rood lampje geeft aan dat de batterij bijna leeg is.

 • Kwaliteit
 • Stroomvoorziening
 • Tijdsinstellingen
Beste prijs op BOL.com

#4
ZAZU - Wally Light Projector

Wally van Zazu heeft alles in huis om jouw kleintje heerlijk te laten inslapen. Prachtige lichtdruppels verschijnen op het plafond, en jij kan de kleuren instellen. Er komen drie verschillende deuntjes uit die kalmerend werken. Wanneer jouw kindje huilt, dan merkt de sensor in Wally dit en dan gaat de projector aan. Wally is draadloos en kan zelfs op de rand van het bed geplaatst worden.

 • Kwaliteit
 • Stroomvoorziening
 • Tijdsinstellingen
Beste prijs op BOL.com

#5
Signity Oplaadbaar Nachtlampje Voor Kinderen

Het Signity Oplaadbaar Nachtlampje voor Kinderen is een ideaal lampje voor in de kinderkamer. Het geeft een warm wit licht dat gedimd kan worden en het is draadloos, waardoor het overal geplaatst kan worden. Het lampje is voorzien van een timer- en geheugenfunctie, zodat het automatisch uitgaat na een bepaalde tijd en de laatste instellingen worden onthouden. Het lampje is eenvoudig op te laden via USB en heeft een lange batterijduur. Dankzij het zachte materiaal is het lampje veilig voor kinderen om mee te spelen en vast te houden.

 • Kwaliteit
 • Stroomvoorziening
 • Tijdsinstellingen
Beste prijs op BOL.com

Een nachtlampje kan ook heel prettig zijn voor een kinderen als ze niet graag ergens gaan logeren. Ze kunnen dan hun nachtlampje meenemen, wat ze een vertrouwd en veilig gevoel geeft. Het is dan opeens allemaal veel minder eng en spannend.

Een nachtlamp is ook niet hetzelfde als een gewone lamp. Het licht is veel zachter van een nachtlamp en daardoor is het makkelijk om in slaap te vallen. Dat is met gewone lampjes veel moeilijker. Er wordt ook steeds meer gewerkt met led lampen. Dat is duurzamer en geeft veel minder warmte af.

Nachtlampje kind kopen? Houd hier rekening mee

Er zijn natuurlijk heel veel soorten nachtlampjes te vinden. Het is om te beginnen aan te raden om te kiezen voor een led-lampje. Led-verlichting is duurzaam, verbruikt minder elektriciteit en ze worden ook minder warm. Een led-lampje is dus ook veel veiliger.

Je hebt lampjes die je kan opladen via een USB-lader en nachtlampjes die je in een stopcontact kan steken. Een stopcontact nachtlampje kan heel handig zijn, maar die kan je niet overal gebruiken en je moet maar net een stopcontact op de juiste plek hebben. Een nachtlampje dat oplaadbaar is via USB kan je overal plaatsen en mee naartoe nemen.

Er zijn allerhande soorten licht. Zacht licht, fel licht, warm licht, kleurenlicht, gedempt licht, en ga zo maar door. In slaap vallen gaat het fijnste met een zacht, warm licht. De verlichting is dus erg belangrijk. Maar sommige nachtlampjes helpen ook met het opstaan. Het fijnste is dus verlichting die je zelf kan instellen.

Sommige nachtlampjes hebben een timer. Je kan dan instellen wanneer deze uit moet gaan of moet dimmen. Dit kan bijvoorbeeld na 15, 30 of 60 minuten. Zo weet jouw kindje wanneer het echt tijd is om te gaan slapen. Dit helpt vooral met een slaapritme stimuleren.

Een nachtlampje met een huilsensor kan ook heel fijn zijn. Zodra jouw kindje begint te huilen, gaat het nachtlampje aan en hierdoor zal jouw kindje sneller kalmeren. Je hebt zo ook nachtlampjes met een bewegingssensor. Zodra jouw kindje beweegt, zal het lampje gaan branden.

Nachtlampjes waarmee jouw kindje ook kan spelen, zijn ook erg prettig. Overdag is het een speelmaatje, waardoor jouw kindje zich in de avond en nacht veel veiliger zal voelen. Deze lampjes kan je meestal opladen, zodat er zo ook veilig mee gespeeld kan worden.

Lampjes met muziek of een deuntje kunnen ook heel prettig zijn. Deze deuntjes werken kalmerend voor jouw kindje en ze kunnen jouw kindje helpen om in slaap te vallen. Zo heb je ook lampjes met een projector. Dan heeft jouw kind iets kalmerends om naar te kijken, waardoor het ook weer makkelijker is om in slaap te vallen.

Het is ook wel fijn als de nachtlamp in de kinderkamer past. Er zijn ontzettend veel thema's en soorten verlichting te krijgen. Als het in de kinderkamer past, en jouw kindje aanspreekt, dan zal het zeker een leuke en prettige toevoeging zijn.

Verlichting kan in meerdere kleuren komen. Dat is niet alleen heel erg leuk om mee te spelen, maar het heeft ook een ander effect. Zo kan bepaald licht fijner zijn om bij in slaap te komen en ander licht juist weer beter werken bij het wakker worden.

Het zal je vast niet verbazen dat er nog heel veel meer mogelijkheden zijn. Een slaaptrainer werkt meestal ook met een nachtlamp en kan echt wat toevoegen aan het slaapritme van jouw kind en de hoeveelheid rust die jouw kind krijgt. Het is veel leuker om te wachten tot dat schattige schaapje aangeeft dat het tijd is om op te staan, dan dat papa of mama zeggen dat je nog moet blijven liggen.

Het juiste lampje, met het juiste licht, kan ervoor zorgen dat jouw kind heerlijk rustig wordt, alleen op de kinderkamer wil blijven en de hele nacht doorkomt, zonder om de ouders te roepen.

Waarom en Wanneer een nachtlampjes kopen?

Hele kleine baby's hebben nog niet echt een nachtlampje nodig, maar het kan wel handig zijn als je 's nachts even gaat kijken of jouw kindje de fles of borstvoeding gaat geven. Vanaf een maand of acht wordt jouw baby zich meer bewust van de omgeving in de nacht en kan een nachtlampje in de babykamer heel prettig zijn.

Als jouw kindje moeite heeft met slapen, in slaap vallen, angst voor het donker of alleen zijn, dan kan een nachtlampje echt een uitkomst zijn. Ook als jouw kindje een onregelmatig slaapritme heeft of veel te vroeg uit bed komt, kan het handig zijn om een slaaptrainer met nachtlampje aan te schaffen.

Een nachtlamp met rood licht is het beste wanneer jouw kind moeite heeft met in slaap vallen. Rood licht maakt namelijk slaaphormoon melatonine aan. Waardoor jouw kindje slaperig wordt en makkelijker in slaap zal komen. Kinderen zullen met een rode nachtlamp makkelijker de nacht doorkomen.

Voordelen van een nachtlampje kind

Vanaf een bepaalde leeftijd ontwikkelen veel kinderen een angst voor het donker en vinden ze het niet fijn om alleen te zijn. Een nachtlampje in de kinderkamer zorgt ervoor dat het niet helemaal donker is. Kinderen zien dan dat er geen monsters zijn en dat ze gewoon in hun eigen kamer liggen. Ze zullen dan veel minder snel om hun ouders roepen.

Ook als het donker is kunnen kinderen wakker in bed liggen. Een lampje met zacht warm licht kan er dan voor zorgen dat ze moe worden en wegdommelen. Een rood lampje werkt dan nog beter als jouw kleintje echt moeite heeft met slapen.

Wanneer jij nog nachtvoeding geeft, of in de avond of nacht graag even bij in de kinderkamer wil kijken, dan kan het fijn zijn als er een lampje brandt. Je hoeft het grote licht dan niet aan te maken, waardoor kinderen klaarwakker kunnen worden.

Een lamp voor in de nacht met een slaaptrainer kan ervoor zorgen dat jouw kind een gezond slaapritme ontwikkeld. Je kan dan zelf ook net iets langer blijven liggen, want jouw kleine weet precies wanneer het tijd is om papa en mama wakker te maken.

Functies die nachtlampjes kunnen hebben

De functies die nachtlampjes tegenwoordig kunnen hebben, zijn bijna eindeloos. Dat is natuurlijk een beetje overdreven, maar dat er ontzettend veel mogelijkheden en combinaties beschikbaar zijn, dat is een feit.

Het is ook veel meer dan alleen maar een decoratief element of een lampje dat in het donker wat licht geeft. Zo kan er een projector inzitten, waarmee je bijvoorbeeld mooie sterren op het plafond ziet oplichten. Er zijn ook nachtlampen met muziek of kalmerende deuntjes.

Voor kinderen die veel huilen, is een huilsensor prettig, en ook een bewegingssensor kan heel fijn zijn. Voor kinderen die een ongezond slaapritme hebben, kan je een slaaptrainer kiezen. Er zijn ook lampjes te krijgen met allemaal verschillende kleurtjes, met verstelbare helderheid en meerdere lichtstanden.

Wat ook wel heel erg prettig is, is een kinderslotje. Je wil niet dat jij de nachtlamp instelt en dat jouw kindje dat verandert. Bij een slaaptrainer kan dat heel ongemakkelijk zijn. Er zijn nachtlampen die je kan opladen, die je in het stopcontact steekt of die op batterijen werken. Het licht er maar net aan wat jij prettig vindt.

Er zijn ook nachtlampjes die als babyfoon functioneren of die een thermometer hebben zodat je de temperatuur in de kinderkamer goed in de gaten kan houden. Er zijn lampen voor de nacht met timers, die gaan dan na een bepaalde tijd uit, zo bespaar je energie.

Sommige nachtlampjes kan je ook aan het bed vastmaken of op een andere plek vastmaken. Die hoeven dus niet per se naast het bed te staan. Deze zijn dan ook vaak draagbaar, waardoor je ze ook makkelijk mee kan nemen. Bijvoorbeeld als jouw kleintje gaat logeren.

Er zijn ontzettend veel soorten nachtlampjes, met een grote diversiteit aan mogelijkheden, functies en combinaties. Met de Top 5 heb jij al een goede indruk en de kans is groot dat het perfecte nachtlampje er voor jou al tussen staat.

Onze favoriet

De Daily Logix slaaptrainer helpt je kinderen een juist slaapritme aan te leren! De slaaptrainer helpt je kind wennen aan het tijdsbesef.

Beste prijs op BOL.com