Vind hier de beste Nerf guns van 2024!

Bijna iedereen kent de NERF gun. Stoere en ruige spelletjes, zonder dat er iets mis kan gaan. Niet alleen kinderen vinden deze speelgoed geweren leuk, maar ook volwassenen kunnen er geen genoeg van krijgen. NERF guns zijn vooral leuk, omdat ze ook veilig zijn. Je kan er niemand pijn moet doen, het is moeilijk om er iets mee kapot te maken, en je kan er dus overal mee spelen, binnen en buiten. Vergeet paintball of lasergun, met een NERF gun kan je overal en altijd met je vriendjes en vriendinnetjes allerhande stoere games spelen.

De best verkochte NERF guns van dit moment

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Onze favoriet

Maak je klaar voor de strijd met NERF Elite 2.0-blasters en hun ingebouwde aanpassingsmogelijkheden om ze te upgraden.

 • Schietafstand
 • Prestaties
 • Kwaliteit

2e beste keuze

De NERF Fortnite BASR-L-blaster is geïnspireerd op het wapen in Fortnite en heeft dezelfde look als in de populaire videogame. 

 • Schietafstand
 • Prestaties
 • Kwaliteit

3e beste keuze

Maak je klaar voor de strijd met NERF Elite 2.0-blasters en hun ingebouwde aanpassingsmogelijkheden om ze te upgraden.

 • Schietafstand
 • Prestaties
 • Kwaliteit

Op deze pagina:

Onze top 5 guns van NERF

Nog geen keuze kunnen maken? Of wil je nog meer informatie over specifieke producten? Geen probleem! We hebben voor 5 verschillende NERF guns iets meer research gedaan. Voor elk van deze producten een duidelijke beschrijving gemaakt met uiteraard de positieve punten. We hopen dat dit helpt met het maken van de juiste keuze.

#1
NERF Elite 2.0 Shockwave RD 15

Met deze NERF gun wordt het moeilijk om te verliezen. Naast de aanpassingsmogelijkheden, waaronder 3 tactische rails en bevestigingspunten voor een verlengloop en schoudersteun, heeft de NERF Elite een pompactie met een draaiende trommel waardoor jij 15 pijlen hebt om af te vuren.

 • Schietafstand
 • Prestaties
 • Kwaliteit
Beste prijs op BOL.com

#2
NERF Fortnite BASR L

Deze NERF blaster is gemaakt met het wapen in Fortnite als voorbeeld. Het heeft een schuif en schiet darts vanuit een afneembaar magazijn, waar 6 pijlen inpassen. Je krijgt 12 offciele NERF Elite pijlen bij de set. Met het afneembare vizier kan je nog beter mikken.

 • Schietafstand
 • Prestaties
 • Kwaliteit
Beste prijs op BOL.com

#3
NERF Elite 2.0 Echo

Voor de ultieme NERF gun ervaring ga jij voor deze NERF Elite 2.0 Echo CS – Blaster. Deze gun heeft ingebouwde aanpassingsmogelijkheden en daardoor kan je ze upgraden om nog meer plezier, winst en mogelijkheden uit jouw spelstrategie te halen. De gun heeft een afneembare schoudersteun en loopverlenger.

 • Schietafstand
 • Prestaties
 • Kwaliteit
Beste prijs op BOL.com

#4
NERF Fortnite AR-L

Wie kent Fortnite niet? En wie wilt er nou  niet de blaster gebruiken die gebaseerd is dit populaire videospel? Met dezelfde look en kleuren is het net alsof je midden in het spel zit. Deze NERF blaster is geautomatiseerd en je kan met een versnellingsknop de motor inschakelen.

 • Schietafstand
 • Prestaties
 • Kwaliteit
Beste prijs op BOL.com

#5
NERF Ultra One

Het geavanceerde ontwerp van de NERF Ultra One Blaster levert de beste prestaties op het gebied van afstand, nauwkeurigheid en snelheid. Je krijgt er 25 van de verst vliegende NERF darts ooit bij. Ze hebben een innovatief vliegpunt, de Aerofin-technologie en zijn gemaakt van NERF Ultra-schuimrubber.

 • Schietafstand
 • Prestaties
 • Kwaliteit
Beste prijs op BOL.com

NERF staat voor (Non Expanding Recreatinal Foam). Er wordt dus met schuim gewerkt. Daar kan heel weinig mis mee gaan. Er zijn balletjes en pijltjes van dit soort schuim, die niet uitzetten, en die geen pijn doen of iets kapot maken. Deze speciale geweren zijn zo populair dat er hele sportverenigingen zijn die zich alleen maar bezighouden met deze sport. En er zijn ontzettend veel leuke spelletjes mee te bedenken die je ook thuis kan spelen. De meeste NERF guns werken met pijltjes, maar er zijn ook nog steeds enkele geweren die met balletjes schieten. Er zijn ontzettend veel soorten NERF guns te krijgen en het ligt echt aan jouw wensen en de wensen van jouw kindje welke het beste bij jullie past.

Vaak worden geweren en guns geassocieerd met geweld. Of dit nu terecht is of niet, met de NERF gun hoef jij je daar niet druk om te maken. Ze doen namelijk geen pijn! Je leert er behendigheid mee, je leert er mee concentreren en je verbetert er de hand – oog coördinatie mee. Kinderen kunnen er heel veel energie mee kwijt. Ze leren tactisch nadenken en situaties inschatten en overzien. Naast het speelplezier zijn er dus heel veel andere redenen om een NERF gun voor jouw kind aan te schaffen.

Wat is een NERF gun?

Een NERF is een speelgoed geweer waarvan de pijlen, kogels of schijven van rubber of schuim is gemaakt. NERF staat voor non expandable recreational foam, in het Nederlands betekent dit niet uitzettend schuim voor recreatief gebruik. De munitie is dus gemaakt van kunstschuim. Hierdoor is het veel minder gevaarlijk en dus ook veel leuker om mee te spelen. De pijlen worden ook wel darts genoemd. Ze zijn gemaakt van het schuimrubber met een plastic of rubberen punt. Hiervan zijn diverse soorten op de markt. Net zoals bij echte kogels, werken ze op verschillende manieren. De ene pijl is minder pijnlijk, maar zijn minder precies, terwijl er ook hele accurate pijlen zijn, die dan wel wat harder aan komen.

Je hebt het eigenlijk niet over guns, geweren en munitie, maar over blasters en projectielen. Het zijn namelijk geen echte wapens, maar speelgoed. Er zijn ondertussen ook vele soorten blasters ontwikkeld. Er zijn er die handmatig werken, maar ook soorten die met luchtdruk werken of met een veersysteem. Ook zijn er semi-automatische en automatische blasters met een motor die op batterijen werken. Ze komen in alle soorten en maten en het is dan ook niet vreemd dat er een hele wereld rondom heen is ontstaan van wedstrijden, evenementen en sportverenigingen.

Hoe werkt het?

De belangrijkste onderdelen van een NERF gun of blaster zijn de zuiger of plunjer, de veer en de kleppen. De plunjer zuigt lucht aan en belast de loop van het geweer met druk. Wanneer jij de trekker overhaalt, stuurt de perslucht de pijl in een baan. Hoe hoger de druk, hoe sneller en verder de pijl schiet. De veer zorgt, onder druk van de perslucht, het momentum.

In de loop zit een doolhof van luchtpaden, waar de kleppen worden bediend. Wanneer een bepaalde klep wordt geladen met een pijl, dan dringt de lucht onder druk alleen door die luchtweg en vuurt dus ook alleen die pijl af. Na het afvuren sluit de klep weer en de perslucht gaat naar de volgende klep, om de pijl die daar in zit af te vuren.

Waar moet je op letten bij het kopen van een NERF gun?

Het is bij de aankoop van een NERF gun vooral belangrijk dat je weet wat jij wilt, of wat jouw kind wilt en wat veilig is om mee te spelen. Wat is de voorkeur van jouw kind? Kinderen weten heel vaak precies wat ze willen, wat er te krijgen is en wat ze niet willen. Als jouw kind zijn of haar zinnen heeft gezet op een semi-automatische NERF gun, dan zal hij of zij niet tevreden zijn met een handmatige uitvoering. Het is ook belangrijk om te kijken naar de leeftijd, de NERF gun pijltjes en het thema.

Leeftijd

Voor de jongste kinderen is een pistool eter dan een geweer. Deze wegen al snel tussen de 1 en 2 kilo en dat kan te zwaar en te groot zijn, waardoor het onhandelbaar voor ze wordt en dan zal het vooral heel frustrerend zijn. Ongeacht wat de voorkeuren en wensen van jouw kind zijn, is het belangrijk om naar de aanbevolen leeftijd van een bepaalde NERF gun te kijken. Die leeftijden zijn niet voor niks bepaald. Een kind van 5 jaar een gun geven die wordt aangeraden vanaf 8 jaar, is dus niet aan te raden. Er kunnen bepaalde onderdelen bij zitten die gevaarlijk zijn voor hele kleine kinderen en het kan te zwaar en groot zijn om te dragen. De pijlen of darts zijn gemaakt van zacht materiaal, maar kunnen toch nog best hard aankomen. Wanneer een kind dat niet begrijpt of niet echt controle over het geweer heeft, dan kan dit gevaarlijk zijn.

NERF gun pijltjes

Kinderen willen zoveel mogelijk pijlen hebben. Dan kunnen ze veel langer schieten zonder dat ze de pijlen moeten verzamelen. Er zullen ook pijlen verdwijnen. Hoe meer pijlen er dus bij een blaster zitten, des te beter. Je kan natuurlijk altijd extra pijlen kopen. Niet alle pijlen passen ook in alle guns. Let dus goed op welke gun jij hebt of koopt en welke pijlen daarbij passen. De darts hebben verschillende maten, zijn harder of zachter, hebben een gaatje in de punt of niet. En zo zijn er dus tal van mogelijkheden.

Lees tip: Er zijn tegenwoordig ook waterpistolen van NERF

Thema (NERF ultra, NERF Elite, NERF Fortnite)

NERF guns zijn te krijgen in diverse thema’s dit heeft niet alleen te maken met hoe ze er uit zien, maar ook hoe ze functioneren of waar ze op gebaseerd zijn. Denk dan bijvoorbeeld aan de videogame Fortnite.

NERF Ultra

Het NERF Ultra thema is misschien wel de meest innovatieve serie van het moment. De pijlen zijn gemaakt van lichtgewicht foam, er is een krachtige snelheid, er wordt gebruik gemaakt van Aerofin Technologie, het vizier is accuraat, de tip van de pijl is een innovatief ontwerp en er kunnen extreme afstanden worden afgelegd. Er zijn gemotoriseerde uitvoeringen en handmatige blasters. Er zitten magazijnen bij die tot wel 25 pijlen tegelijk kunnen dragen, soms ingebouwd, en je kan pijlen on board opbergen. Ze kunnen sneller herladen en kunnen een ingebouwd vizier hebben. Er zijn verschillende NERF Ultra uitvoeringen en allemaal kunnen ze andere dingen. De een kan meer darts in het magazijn bewaren en een ander laadt sneller.

NERF Elite

NERF Elite is de opvolger van de N-Strike Elite serie. De kleuren zijn, in plaats van blauw en oranje, groenblauw en oranje. De blasters worden in elkaar geklikt en niet geschroefd. De Blasters komen dan ook met extra pijlen, genoeg om twee keer te laden. Deze blasters zijn door de klikfunctie veel moeilijker aan te passen, je kan dan namelijk de buitenste laag breken. Eenmaal in elkaar gezet, kan je ze dus niet meer modificeren. Iets wat voor veel enthousiaste NERF gun gebruikers wel gewenst is. De ergonomie van de blasters is daarentegen een heel stuk beter dan de voorganger en door het dunnere plastic ook veel lichter en dus is het makkelijker om ermee te manoevreren.

NERF Fortnite

Deze serie blasters is gebaseerd op het populaire videospel Fortnite. Voor kinderen is dit dus fantastisch. De blasters zien er dus hetzelfde uit als in de game en kinderen wanen zich in het spel. Er zijn verschillende soorten uitvoeringen. Gemotoriseerd en handmatig, met meer of minder darts, en zo zijn er nog tal van opties, die per gun natuurlijk verschillen. Allemaal geïnspireerd en gebaseerd op Fortinite. Een must have voor de echte fans.

Veelgestelde vragen

Wat is de beste NERF gun?

Het is heel moeilijk om te zeggen wat nou de beste NERF gun is. Het is allemaal kwaliteit. Het ligt vooral aan wat jouw wensen of de wensen van jouw kind zijn. De NERF Ultra series is wel het meest innovatief, maar als je voor een jong kind zo'n gun aanschaft en ze kunnen er niet mee overweg, dan is het niet de beste voor jou. Je dient dus echt naar de wensen die je hebt, alsook je budget te kijken. Lees de reviews van Speelgoedadviseur.nl en je vindt er voor iedere leeftijd en budget, diverse mogelijkheden, van de beste NERF guns in die bij het bereik van jouw wensen en mogelijkheden passen.

Hoeveel kost een NERF gun?

Je kan al NERF guns vinden voor minder dan twee tientjes, maar er zijn ook uitvoeringen van meer dan honderd euro. En je kan er natuurlijk ook altijd voor kiezen om een tweedehands exemplaar te kopen. Hoe meer jij er mee wilt kunnen doen, hoe innovatiever jij wilt dat het ontwerp is, des te duurder zal de NERF gun ook zijn. Er zijn ook hele speciale uitvoeringen te krijgen. Daarnaast ligt het ook aan hoeveel pijlen erbij zitten. Wanneer je deze los wilt kopen, dan kunnen die best duur zijn. Hoe meer pijlen er bij de set zitten, hoe beter dus.

Hoe ver kan een NERF gun schieten?

De meeste NERF guns schieten meer dan 20 meter. Dat kan 22 meter zijn, maar ook 27 meter. De verst schietende NERF gun van het moment schiet maar liefst 36 meter ver. De ontwerpen en design worden continue aangepast en verbeterd. Hierdoor schieten ze ook steeds verder. Bij de NERF guns staat meestal aangegeven hoe ver je er mee kan schieten.

Onze favoriet

Maak je klaar voor de strijd met NERF Elite 2.0-blasters en hun ingebouwde aanpassingsmogelijkheden om ze te upgraden.

Beste prijs op BOL.com