Vind hier de beste opblaas zwembaden van 2024

Met warm weer is het heerlijk om af te koelen in een zwembad. Dat was altijd behoorlijk prijzig en niet voor iedereen weg gelegd, maar tegenwoordig is een opblaasbaar zwembad betaalbaar voor de meeste mensen. Ze passen ook makkelijk in een tuin en zijn niet heel duur in onderhoud. Kinderen én volwassenen kunnen er heerlijk in afkoelen, lekker in spelen en voor de kleine kinderen is het een fijne manier om kennis te maken met zwemmen.

Opblaasbare zwembaden zijn te krijgen in allerhande formaten, vormen en met of zonder extraatjes. Zo kan je kiezen voor een rechthoekig zwembad, een rond opblaasbaar bad, een lounge zwembad met ingebouwde zitjes en zelfs met een opblaasbaar dakje. Er is een breed assortiment, van allerhande merken. Zo heb je de Intex Easy set, de Bestway Fast set, en nog andere merken.

Er zijn opblaasbare zwembaden vooral voor volwassenen, maar je kan ook voor een speciaal kinderzwembad kiezen. Door al die mogelijkheden kan het lastig zijn om te kiezen welke opblaas zwembad het beste bij jou past. Hieronder zie je een selectie van 5 opblaasbare zwembaden die van een goede kwaliteit zijn en bij iedereen passen.

De best verkochte opblaas zwembaden van dit moment

Voor kinderen en volwassenen is een opblaas zwembad groot feest. Het is makkelijk op te zetten, hoeft relatief maar weinig ruimte in beslag te nemen en het is makkelijk te onderhouden. Heel veel waterpret, zonder dat je ervoor de deur uit moet en vriendjes en vriendinnetjes kunnen heerlijk samen komen spelen.

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Onze favoriet

Met een Intex Easy Set 457x84 cm inclusief filterpomp haalt u een kindvriendelijk en zeer gemakkelijk op te zetten zwembad in huis.

 • Kwaliteit
 • Materiaal
 • Stevigheid

2e beste keuze

Met een Intex Easy Set 244x61 cm inclusief filterpomp haalt u een kindvriendelijk en zeer gemakkelijk op te zetten zwembad in huis. 

 • Kwaliteit
 • Materiaal
 • Stevigheid

3e beste keuze

Bent u ook zo toe aan een heerlijke verfrissende duik ! De Summer Waves Ringpool is snel en eenvoudig op te zetten. 

 • Kwaliteit
 • Materiaal
 • Stevigheid

Op deze pagina:

Onze top 5

Wat zijn dan de 5 beste opblaas zwembaden? Dat zijn zwembaden van een goede kwaliteit, natuurlijk makkelijk opblaasbaar en dat allemaal voor een goede prijs. Eventueel uit te breiden met accessoires. Met deze top 5 opblaas zwembaden is het al een heel stuk makkelijker kiezen.

#1
Easy Set Zwembad - 457 x 84 cm

Dit Easy set pool van Intex komt met alle benodigdheden om het opblaasbare zwembad perfect te onderhouden. Je kan het makkelijk aansluiten op de tuinslang en het heeft een handig ventiel om het weer leeg te laten lopen. Er zit een afdekzeil, een filterpomp en een grondzeil bij. Er kunnen 8 personen in en is binnen 15 minuten zwemklaar. De kans op beschadigingen is minimaal dankzij de stevige 3-laags liner. Het zwembad is rond en heeft een diamter van 457 centimeter en is 84 centimeter hoog. Het wordt geleverd met een 7-in-1 Ways zwembad onderhoudsset.

 • Kwaliteit
 • Materiaal
 • Stevigheid
Beste prijs op BOL.com

#2
Easy Set Zwembad - 244 x 61 cm

Binnen 10 minuten kan je al heerlijk zwemmen in dit opblaasbare zwembad voor 3 personen. Het heeft een handzaam formaat, is makkelijk op te zetten en wordt geleverd met een complete onderhoudsset en er zit zelfs een zwembadstofzuiger bij. Dankzij de stevige 3-laags liner zal het zwembad niet snel beschadigen en is het kindvriendelijk. Het zwembad is 244 centimeter doorsnede en 61 centimeter hoog.

 • Kwaliteit
 • Materiaal
 • Stevigheid
Beste prijs op BOL.com

#3
Summer Waves Opblaaszwembad

Een heerlijk handzaam opblaasbaar zwembad waar je heerlijk in kan afkoelen en dat eenvoudig en snel opgezet is. Het rechthoekige bad heeft geen filterpomp nodig en je kan het eenvoudig weer leeglaten. Het is te krijgen in diverse formaten, waardoor jij altijd het perfecte formaat voor jouw tuin hebt. Dit opblaasbare zwembad bestaat uit 2 ringen en je kan er heerlijk in zitten of spelen.

 • Kwaliteit
 • Materiaal
 • Stevigheid
Beste prijs op BOL.com

#4
INTEX Familezwembad Swim Center oceaanleven

Dit opblaasbaar zwembad heeft maar liefst 3 verschillende luchtkamers, waardoor het veel steviger is. Het is gemaakt van degelijk vinyl en heeft een leuke oceaan print. Je kan het makkelijk weer leeg laten lopen, dankzij een handig ventie. Er passen makkelijk 3 personen in om lekker te spelen en af te koelen met warm weer. Het opblaasbaar zwembad is 305 x 183 x 56 centimeter. De zijwanden zijn breed, waardoor kinderen er heerlijk overheen kunnen glijden.

 • Kwaliteit
 • Materiaal
 • Stevigheid
Beste prijs op BOL.com

#5
Bestway Fast Set Pool Zwembad 305 x 76 cm

Dit opblaasbaar zwembad van Bestway is makkelijk op te zetten en wordt geleverd met een filterpomp om het water schoon te houden. Je hoeft het dus niet steeds leeg te laten en opnieuw te vullen. Je kan er makkelijk met 4 volwassenen in om af te koelen. Deze lounge pool is geschikt voor volwassenen en kinderen, dankzij het stevige en degelijke materiaal. Je hebt geen trapje nodig om erin te komen.

 • Kwaliteit
 • Materiaal
 • Stevigheid
Beste prijs op BOL.com

Leeftijd en aantal personen voor opblaasbaar zwembad kopen

Opblaasbare zwembaden zijn leuk, maar niet altijd voor iedereen geschikt. Zo wil je dat het bij de leeftijd van de gebruikers past. Daarnaast is het ook handig om te kijken hoeveel mensen of kinderen er gebruik zullen maken van het opblaas zwembad. Als je er alleen met het gezin in wil, dan hoeft het niet zo groot te zijn en kan een family lounge voldoen, maar wanneer je ook anderen wil kunnen uitnodigen, dan dien je al te kijken naar een grotere variant. Wil je het alleen voor de kinderen gebruiken, dan kan je beter kijken naar een kinderzwembad.

Plaatsing en vorm van opblaasbaar zwembad

Je moet natuurlijk ook de ruimte hebben om het opblaasbaar zwembad te plaatsen. Dan speelt ook de vorm van het zwembad een rol. Kies je dan voor een frame zwembad of een opblaasbaar zwembad. Een frame heeft een vastere vorm. Je kan een kiezen voor een rond opblaasbaar zwembad of voor een langwerpig, zelfs voor rechthoekige of meerhoekig opblaasbare zwembaden. Kijk ook nog wat verder. Wil je er laterna misschien ook nog opblaasbare speelattributen bij kunnen halen en plaatsen, of andere producten accessoires.

Accessoires en onderhoudsproducten

Afhankelijk van hoe groot het opblaasbare zwembad is, heb je ook onderhoudsproducten nodig. Soms worden die bij het zwembad geleverd, maar dit is zeker niet altijd het geval. Een familie zwembad is groter dan een zwembadje voor kleine kindjes. Grotere zwembaden kan je niet iedere keer leeg laten lopen, bij een bad voor kinderen kan dat wel. Je hebt een geschikte pomp met filter nodig voor een groot opblaaszwembad, maar ook andere onderhoudsproducten.

Bij een groot opblaaszwembad kan een trapje handig zijn, zodat je makkelijk heb opblaaszwembad in en uit kan komen. Dit is ook wel zo veilig voor kinderen. Kinderzwembaden hebben dat meestal niet nodig. Dan kan het juist wel weer leuk zijn als er een glijbaan bij zit. Een zwembadje is zo schoongemaakt, maar voor een groot opzetzwembad heb je een zwembadstofzuiger nodig. Vaak zitten al deze producten al bij een opblaaszwembad, maar als dit niet het geval is, dan zijn dit ook kosten om rekening mee te houden.

Voordelen van een opblaas zwembad

 • Makkelijk en snel op te zetten

 • Onderhoudsvriendelijk

 • Veel minder water nodig

 • Goedkoper dan andere zwembaden

 • Verkrijgbaar in allerhande vormen en maten

 • Voor kinderen en volwassenen

Verschillende soorten

Er zijn ontzettend veel soorten en merken opblaasbare zwembaden te krijgen. Je kan dan kijken naar merken zoals een Intex opblaasbaar zwembad of een Bestway fast set, maar je kan ook kijken voor wie het bad gebruikt gaat worden. Voor het hele gezin, als kinderzwembad en wil je dan extraatjes hebben zoals twee bekerhouders of opgeblazen zijwanden. Een goed opblaasbaar zwembad kan tegen een stootje, maar als er kinderen in spelen, dan is het wel fijn als het extra stevig is.

Opblaasbare zijwanden kunnen heel dun of heel breed zijn, als je kiest voor een frame van metalen buizen, dan is er amper een rand. Dat is een hele andere manier van spelen. Je kan natuurlijk ook voor een Intex Dinoland Play Centre gaan. Dan gaat het alleen nog maar om de pret die kinderen ervan hebben. Als je een opblaasbaar zwembad wilt, dan dien je er vooral naar te kijken wie en hoe het zwembad gebruikt zal worden.

Onderhoud van een opblaas zwembad

Hoe je een opblaaszwembad onderhoudt ligt vooral aan het formaat. Hoe meer water er inzit, des te meer onderhoud het vergt. Je dient dan geregeld de ph+ en ph- waarde te meten, er dan eventueel bijpassend vloeistof aan toe te voegen, en chloortabletten of andere vormen van chloor in te doen. Een groter zwembad kan je schoonmaken met een grote zeef die je door het water haalt, om blaadjes en insecten te verwijderen.

Je kan ook een zwembadstofzuiger gebruiken om de bodem en de wanden schoon te maken. Je haalt dan eerst een grote borstel door het zwembad en vervolgens zuig je alle rotzooitjes weg. Een groter zwembad met veel water heeft ook een filterpomp nodig. Dit filtert niet alleen het water, maar voorkomt ook dat er algen in het water terecht komen.

Je kan een zwembad afdekken met een dekzeil. Dat voorkomt dat water verdampt en dat er veel rotzooi in terecht komt. Je dient dan evengoed geregeld de filterpomp even aan te zetten en de waardes van het water te meten.

Een kleiner zwembad hoef je minder goed te onderhouden. Je kan dan gewoon het water vernieuwen, in plaats van er allerhande chemicalien in te gooien of het steeds te moeten schoonzuigen. Je hebt dan ook geen filterpomp nodig.

Onze favoriet

Met een Intex Easy Set 457x84 cm inclusief filterpomp haalt u een kindvriendelijk en zeer gemakkelijk op te zetten zwembad in huis.

Beste prijs op BOL.com