Vind hier de beste opzetzwembaden voor in de tuin

Een zwembad in de tuin was vroeger echte luxe. Een klein opblaasbaar zwembadje kwam nog wel eens voor, maar ook dat was niet voor iedereen weg gelegd. Dat is gelukkig helemaal veranderd. Tegenwoordig is het voor de meeste mensen betaalbaar om een opzetzwembad in de tuin te zetten. Zeker met watme zomerse dagen is dit genieten. Heerlijk afkoelen en vooral veel waterpret.

Is een opzetzwembad in je tuin, is dat iets voor jou? Of een opzetzwembad ook een goede optie voor jou is, daarvoor kan je hieronder verder lezen. Je ziet dan wat de mogelijkheden zijn, waar je over na moet denken wat betreft het onderhoud en je kan bij de Top 5 ook de kosten vergelijken.

Een opzetzwembad zet je snel op, afhankelijk van het model, en dan kost het nog wat tijd om deze te vullen met water. Daarna kan je heerlijk genieten van jouw eigen zwembad in jouw tuin. Het vergt wel enig onderhoud, maar dat valt in het niet bij het plezier wat je ervan hebt.

Er zijn allerhande soorten modellen, vormen en uitvoeringen te krijgen. Je kan dus altijd wel een opzetzwembad vinden dat bij jou en jouw tuin past. Het meest populair zijn de ronde opzetzwembaden, vooral het Intex opzetzwembad en het Bestway Easy set zijn favoriet, maar er zijn ook andere merken te krijgen.

De meest verkochte opzetzwembaden van dit moment

Er zijn vele soorten zwembaden te krijgen voor in de tuin. Zo kan je kiezen voor een opblaasbaar zwembad, het rechthoekige opzetzwembad, een prism frame of een ander frame zwembad, een opzetzwembad met een metal frame, geleverd met een filterpomp of met andere opzetzwembad producten of accessoires.

Daardoor kan het best nog wel lastig kiezen zijn. Het assortiment is immens en je wil natuurlijk wel een opzetzwembad dat perfect bij jou, jouw tuin en jouw gebruik past.

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Onze favoriet

Dit Intex Frame zwembad is zeer eenvoudig en binnen 30 minuten te plaatsen. 

 • Installatie
 • Stevigheid
 • Materiaal

2e beste keuze

Tijdens de zomer is er niks lekkerder dan heerlijk te kunnen afkoelen in uw eigen zwembad. 

 • Installatie
 • Stevigheid
 • Materiaal

3e beste keuze

U zult bijzonder veel plezier hebben met familie en vrienden in dit Bestway zwembad.

 • Installatie
 • Stevigheid
 • Materiaal

Op deze pagina:

Onze top 5 beste Opzetzwembaden

Hieronder vind je de Top 5 Beste Opzetzwembaden. Er zit voor iedereen wel een opzetzwembad tussen wat perfect past. Je kan dan altijd nog kijken of je verder nog zwembad accessoires erbij wil nemen. Kies je een opzetzwembad uit de Top 5, dan is dat zwembad opzetten eenvoudig en kan je snel een verfrissende duik nemen.

De Top 5 Beste Opzetzwembaden zijn van een degelijke kwaliteit en van de betere zwembad merken zoals Intex en Bestway. Je kan deze opzetzwembaden zelf eenvoudig opzetten en onderhouden.

#1
Intex Family Frame Zwembad - 260 x 160 x 65 cm

Binnen een half uurtje heb je het Intex Family Frame Opzetzwembad opgezet. De stevige constructie bestaat uit een gecoat, metal frame en een dik, duurzaam PVC-buitenlaag. Het opzetzwembad is een rechthoekig, maar met kindvriendelijke hoeken. Het heeft stabiele bevestigingspunten, die ook gebruikt kunnen worden als tafeltje voor bijvoorbeeld wat te drinken. Er zijn aansluitingen voor een filterpomp. Dankzij een handig ventiel kan je het opzetzwembad weer leeg laten lopen.

 • Installatie
 • Stevigheid
 • Materiaal
Beste prijs op BOL.com

#2
Frame Pool Zwembad Super Deal

Dit heerlijke, grote opzetzwembad heb je binnen een half uurtje opgezet en er passen maar liefst 8 personen tegelijk in. Met dit opzetzwembad kan je jaren vooruit. Het opzetzwembad wordt geleverd met alles wat je nodig hebt voor het onderhoud. Het metal frame zorgt voor een stevige constructie en dankzij de 3-laags liner met polyester binnenkant maakt het niet alleen degelijk, maar ook kindvriendelijk. Bij dit Intex opzetzwembad zit ook een verwarmingsmat, waardoor het water tot wel 5 graden warmer kan worden.

 • Installatie
 • Stevigheid
 • Materiaal
Beste prijs op BOL.com

#3
Bestway Power Steel opzetzwembad set stalen frame

Als je een groot opzetzwembad zoekt, dan kies je voor dit Bestway Power Steel Opzetzwembad. Dit opzet zwembad heeft een stalen frame dat het ontzettend sterk maakt en de zwembadvoering is gemaakt van uv-bestendig PVC met een extra polyester voering. Het wordt geleverd met een handig trapje en een filterpomp. Dankzij de aftapplug kan je het opzetzwembad ook weer makkelijk leeg laten lopen.

 • Installatie
 • Stevigheid
 • Materiaal
Beste prijs op BOL.com

#4
Bestway Zwembad Frame - 305x76 Cm Met Pomp

Met dit grote Bestway frame zwembad heb jij een frame pool waarmee je heerlijk kan afkoelen met het hele gezin. Het is snel en makkelijk op te zetten, en ook heel eenvoudig weer leeg te laten en op te bergen. Dankzij de bijgeleverde filterpomp heb je weinig onderhoud aan het opzet zwembad. Dit frame pool is gemaakt van stevig 3-laags gelamineerd PVC met polyester gaas. Het stalen frame is duurzaam en robuust.

 • Installatie
 • Stevigheid
 • Materiaal
Beste prijs op BOL.com

#5
Intex Prism Frame Pool 366 x 76 cm incl. filterpomp

De Intex Prism Frame Pool is een rechthoekig opzetzwembad van 366 x 76 cm. Het frame van het zwembad is gemaakt van stevig gepoedercoat staal en heeft een moderne uitstraling door het prisma-ontwerp. Het zwembad is voorzien van een 12V filterpomp met een capaciteit van 2.271 liter per uur, waardoor het water schoon en helder blijft. Het zwembad heeft een watercapaciteit van 6.503 liter en is daarmee groot genoeg om met het hele gezin van te genieten. Het zwembad is gemakkelijk op te zetten en te onderhouden. Ideaal voor de warme zomerdagen!

 • Installatie
 • Stevigheid
 • Materiaal
Beste prijs op BOL.com

Opzetzwembad kopen? Houd hier rekening mee

Een opzetzwembad is heerlijk om tijdens warme dagen in af te koelen en voor kinderen geweldig om gewoon thuis in te kunnen spelen. Er zijn wel wat punten om rekening mee te houden wanneer je een opzetzwembad wil kopen.

Let goed op het formaat dat je kiest. Je moet er natuurlijk wel ruimte voor hebben. Als het jouw hele tuin in beslag neemt, dan kan dat best vervelend zijn als je ook lekker buiten wil zitten of wil kunnen barbeque'en. Daarbij is dan ook de vorm van het opzetzwembad belangrijk. Kies je voor een rechthoek frame pool of voor een rond zwembad. Zoek jij een mooi opzetzwembad of wil je een eigen opzetzwembad dat makkelijk te onderhouden is.

Je hebt ook een gladde, vlakke ondergrond nodig om het opzetzwembad op te plaatsen. Daarbij maakt het niet veel uit welk type zwembad je kiest. Maar een groot opzetzwembad kan dan lastiger zijn om te plaatsen. Als laatste speelt ook het aantal personen die er tegelijkertijd in willen zitten, een rol bij het formaat. Het is niet leuk als niet iedereen erin past.

Een groter zwembad vergt ook meer onderhoud. Dit kan met een pomp, vaak zit er een meegeleverde pomp bij wanneer deze nodig is. Je hebt dan waarschijnlijk ook nog andere reinigingsproducten nodig. Denk dan bijvoorbeeld aan chloordrijvers en meetinstrumenten.

En natuurlijk speelt jouw budget ook een rol. Je dient dan niet alleen aan de aanschaf van het opzetzwembad te denken, maar ook aan hoeveel water erin gaat en de onderhoudsproducten die je nodig hebt om ervoor te zorgen dat het water schoon blijft.

Voordelen van een opzetzwembad

 • Een opzetzwembad is betaalbaar en er is voor bijna ieder budget wel een opzetzwembad te vinden

 • Er zijn allerhande formaten en uitvoeringen te krijgen en je vindt dan ook altijd wel een opzetzwembad dat bij jou en jouw tuin past

 • Een opzetzwembad kan je nog verplaatsen en mee verhuizen, mocht je ergens anders gaan wonen

 • Opzetzwembaden zijn makkelijk te onderhouden en daardoor ook goedkoper in onderhoud

 • Vaak zijn er allerhande accessoires te krijgen voor een opzetzwembad en kan je ze zelfs upgraden

 • Gebruik je het opzetzwembad niet, dan is het makkelijk en compact op te bergen

 • Opzetzwembaden zijn eenvoudig en snel op te zetten, dat kan je makkelijk zelf doen

Eerste gebruik van een opzetzwembad

Wanneer je een opzetzwembad voor de eerste keer in gebruik neemt, dan dien je onder meer het frame goed te controleren, voor je het vult met water. Voel en trek overal of het wel stevig staat. Kijk ook goed of het wel waterpas staat. Of zoveel mogelijk. Een schijnbaar kleine afloop op de grond, zorgt voor een grotere afloop als het water er eenmaal instaat.

Wanneer je een filterpomp gebruikt, dan wil je dat het water tot boven de inspuiter en het afzuigpunt komt. Anders werkt jouw pomp niet goed. Vul het opzetzwembad niet met grondwater. Je dient dan meer producten te gebruiken om ervoor te zorgen dat het geschikt is om in te zwemmen en te spelen. Zorg ook dat je alle controlematerialen in huis hebt. Je dient de ph-waardes te meten en eventueel producten toe te voegen die dit naar de juiste waardes brengt.

Voor je het opzetzwembad gebruikt, dien je een chloorshock toe te passen. Daarna dien je minimaal 6 uur te wachten voor je gebruik maakt van het zwembad. Het is dus aan te raden om dit in de avond te doen, zodat je er de volgende dag meteen gebruik van kan maken.

Het onderhoud van een opzetzwembad

Om het water van een opzetzwembad goed te houden, dien je het te onderhouden. Je hoeft dan niet het water steeds te verversen en hoeft het misschien alleen wat bij te vullen. Het water verdampt namelijk en er spat water uit wanneer er in gespeeld wordt.

Het is eigenlijk altijd aan te raden om een zwembadpomp te gebruiken. Dit filtert niet alleen het water, maar houdt het water ook in beweging. Een zwembadpomp dient tussen de 4 uur en de 8 uur per dag aan te staan. Afhankelijk van het formaat van het zwembad en de bijbehorende pomp. Je kan hiervoor een timer gebruiken, dan kan je het niet vergeten. Sommige pompen zijn al voorzien van een timer. Het is ook aan te raden om de pomp te gebruiken wanneer de zon op het water staat.

De ph-waarde van het water is ook erg belangrijk om jouw water geschikt voor gebruik te houden. Dit kan je heel makkelijk meten met een ph-waarde meter. Er zijn middeltjes te krijgen om de ph-waarde weer op peil te krijgen. Een te lage ph-waarde zorgt ervoor dat chloor en andere middeltjes goed werken, maar die kunnen dan ook de ogen en de huid irriteren. Een te hoge ph-waarde zorgt ervoor dat chloor en andere middeltjes niet goed werken en dan is het water niet geschikt om in te zwemmen of te spelen.

Gebruik een afdekzeil om rotzooitjes uit jouw zwembad te houden en een afdekzeil voorkomt ook dat water snel verdampt en houdt het water warmer. Je kan ook kiezen voor een isolerend afdekzeil waardoor het water extra verwarmd wordt.

Er zijn verschillende schoonmaak producten die je kan gebruiken om het zwembad schoon te houden. Denk dan aan een chloordrijver die het chloorgehalte op peil houdt, maar ook aan borstels, een schepnet en een zwembadstofzuiger. Hoe beter jij jouw zwembad onderhoudt, des te langer kan je het water gebruiken, zonder het te verversen, en hoe langer jouw zwembad zelf ook goed blijft. Je kan van een degelijk opzetzwembad dan jaren gebruik maken.

Hoe maak je een opzetzwembad winter klaar?

Je kan ervoor kiezen om een opzetzwembad in de winterperiode leeg te laten lopen en af te breken, maar dit hoeft niet. Je kan een opzetzwembad ook winterklaar maken. Verwijder alle materialen, zoals een trapje en zwembadspeelgoed. Verwijder alle pompen, slangen en pluggen. Laat de filter ook leeglopen en maak deze schoon.

Laat het water uit het zwembad lopen en maak het zwembad goed schoon. Laat dan alles goed drogen. Je kan ervoor kiezen om het water in het zwembad te laten zitten. Dan dien je wel wat producten toe te voegen, denk dan bijvoorbeeld aan Winter Proof producten of andere chemicalien. Maak het zwembad dan evengoed goed schoon met een borstel en een zwembadstofzuiger. Zorg er dan ook voor dat het zwembadwater de juiste ph-waardes heeft, ga voor zo hoog mogelijke waardes voor je het afsluit met het afdekzeil.

Wanneer het heel erg koud wordt, of er veel sneeuw gaat vallen, dan is het aan te raden om een zwembadkussen in het zwembad te doen. Dit zorgt ervoor dat het frame niet bezwijkt onder de druk van sneeuw of de koude. Dek als laatste het zwembad af met een zwembad dekzeil. Het is aan te raden om gedurende de winterperiode geregeld het zwembad te controleren, eventueel te drogen en eventueel benodigde chemicalien toe te voegen.

Hoe repareer je een opzetzwembad?

Wanneer je een lek hebt, dan zijn er reparatiesetjes te krijgen om het lek te dichten. Je dient dan wel het water uit het zwembad te laten lopen. Deze setjes kunnen niet in het water gebruikt worden. Je dient het oppervlakte dat je dient te repareren vervolgens goed schoon en vetvrij te maken.

Je kan dat oppervlakte dan lichtjes opschuren en vervolgens plak je het dicht met het reparatiesetje. Volg goed de instructies van de reparatieset. Zorg dat er geen lucht meer tussen zit, door er goed over te wrijven. En wacht vervolgens lang genoeg voor je het opzetzwembad weer vult met water.

Onze favoriet

Dit Intex Frame zwembad is zeer eenvoudig en binnen 30 minuten te plaatsen. Het zwembad is ideaal voor op een rechthoekige terras. Dit zwembad is van hoogwaardige kwaliteit en heeft een zeer stevige constructie voorzien van een robuuste, gecoate metalen frame met een gerasterde polyester binnenlaag met aan beide zijden een dikke, duurzame PVC buitenlaag. Daarnaast is het zwembad voorzien van een handige leegloopventiel, waar eenvoudig een tuinslang op kan worden aangesloten. Dit rechthoekige zwembad heeft kindvriendelijke ronde hoeken, dit zijn niet alleen stabiele bevestigingspunten maar ook praktische plateaus om uw drinken op te zetten als u heerlijk in het zwembad of op uw luchtmatras ligt te ontspannen. Kenmerken: Materiaal: 3-laags PVC Met aansluitingen voor filterpomp (32 mm) Afmetingen: 260 cm x 160 cm x 65 cm Capaciteit van 2300 liter (90% vulling) Artikelnummer: 28271 Inhoud verpakking: 1x Intex Frame Zwembad 2x doppen voor filterpomp aansluitingen Koppelstuk tuinslang voor waterafvoer Reparatiesetje Handleiding

Beste prijs op BOL.com