Vind hier de leukste sets van playmobil die elk kind wil hebben

Bijna iedereen kent Playmobil en de meeste mensen hebben er als kind ook mee gespeeld. De speelgoedlijn bestaat uit kleine Playmobil poppetjes, met accessoires, in allerhande thema's. De kleine plastic poppetjes spreken tot de verbeelding en zijn er in allemaal verschillende uitvoeringen.

Playmobil wordt gemaakt voor kinderen tussen de anderhalf en twaalf jaar oud. Voor de hele kleine kindjes is er een speciale serie met grotere poppetjes en ander Playmobil speelgoed. De herkenbare thema's spreken in ieder geval diverse leeftijden aan.

De thema's sluiten perfect aan bij het dagelijkse leven van kinderen, maar ook bij speciale en bijzondere gebeurtenissen.

Dit zijn de best verkochte sets van playmobil

De onderwerpen en Playmobil sets die je kan kiezen, zijn werkelijk eindeloos. Daardoor kan het een hele klus zijn om iets te kiezen. Deze Top 10 Leukste Playmobil speelgoed geeft jou een hele goede indruk van alle mogelijkheden en je kan meteen kiezen.

Er zit wat bij in verschillende thema's en budgetten en je zal altijd een leuk cadeau vinden. Het fijne aan Playmobil is dat je de uitgebreide speelsets ook weer makkelijk kan uitbreiden. Je kan met kleine speelsets beginnen. Speelt jouw kindje er veel mee, dan kan je kiezen voor een uitgebreide Playmobil set.

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Onze favoriet

Het compleet ingerichte kinderziekenhuis heeft 2 verdiepingen. De lift is groot genoeg om een ziekenhuisbed in te passen. 

 • Kwaliteit
 • Speelplezier
 • Accessoires

2e beste keuze

In deze ark van Noach neem je alle dieren mee. Het bootdek is afneembaar en eronder vind je bergruimte. 

 • Kwaliteit
 • Speelplezier
 • Accessoires

3e beste keuze

De politiepatrouille krijgt een melding: een boef is op de vlucht! Snel rijden ze naar de plaats van delict en zetten de achtervolging in. 

 • Kwaliteit
 • Speelplezier
 • Accessoires

Op deze pagina:

Onze top 5 leukste Playmobil van 2024!

Om het kiezen echt makkelijk te maken, vind je hier de Top 5 leukste Playmobil van 2024. Deze selectie bevat leuke Playmobil voor iedereen. Je ziet meteen wat de set te bieden heeft, de voordelen en je kan ook meteen Playmobil bestellen.

#1
PLAYMOBIL City Life Compleet ingericht kinderziekenhuis

Bij een stad hoort een ziekenhuis en met dit ingerichte kinderziekenhuis in de Playmobil City Life serie. In de lift past een ziekenhuisbed en de operatiekamer is uitgerust met alle benodigde apparatuur. Er zijn 3 speelfiguren, een kindje en een baby. De chirurgen hebben afneembare operatiemutsen en mondmaskers. Er zijn nog vele meer extra accessoires. In totaal zijn er 239 onderdelen.

 • Kwaliteit
 • Speelplezier
 • Accessoires
Beste prijs op BOL.com

#2
PLAYMOBIL 1.2.3 Meeneem Ark van Noach

Alle dieren gaan mee op de Ark van Noach. Dat zijn olifanten, giraffen, vogels, zebra's en nog meer. Er zitten ook 2 popjes bij. Je kan het dek eraf halen en daaronder zit een bergruimte, waar alle dieren inpassen. Er is ook een loopplank en er zit een handig handvat dat ingeklapt kan worden, zodat je de Ark makkelijk met je mee kan nemen. Er zitten 18 onderdelen bij de set en het is geschikt voor kinderen vanaf 18 maanden.

 • Kwaliteit
 • Speelplezier
 • Accessoires
Beste prijs op BOL.com

#3
PLAYMOBIL City Action Politiepatrouille met licht en geluid

Zet de sirenes en de zwaailampen aan en raas door het verkeer met deze Playmobil City Action Politiepatrouille. Het dak kan eraf en de achterklep kan open. Daar zit een politiekoffer met accessoires in. Er zitten 2 politiepoppetjes bij de set en die hebben een stopbord, een walkietalkie, pistolen, gereedschap en nog meer accessoires. Er zitten 30 onderdelen bij de set en kinderen vanaf 4 jaar kunnen met dit Playmobil speelgoed spelen.

 • Kwaliteit
 • Speelplezier
 • Accessoires
Beste prijs op BOL.com

#4
PLAYMOBIL City Life Familiefeest met barbecue

Lekker barbecuen met de hele familie, dat is echt gezellig en echte family fun. Er is een grote barbecue, een boom met een schommel, waaraan je ook de lampionketting vast kan maken. De tafel kan met allemaal lekkers gedekt worden. De kinderwagen staat klaar en het kinderbadje is al opgeblazen en gevuld. Er zitten 6 Playmobil poppen bij de set en allerhande accessoires. In totaal zijn er 101 onderdelen en kindjes vanaf 4 jaar kunnen hiermee spelen.

 • Kwaliteit
 • Speelplezier
 • Accessoires
Beste prijs op BOL.com

#5
PLAYMOBIL Dollhouse Mijn meeneem-poppenhuis

Het PLAYMOBIL Dollhouse Mijn meeneem-poppenhuis (70985) is een prachtig en gedetailleerd poppenhuis dat je overal mee naartoe kunt nemen! Het is een handig en compact poppenhuis dat je makkelijk kunt meenemen naar vrienden en familie. Het huisje heeft een complete inrichting met meubels en accessoires voor alle kamers, zoals een keuken, woonkamer, slaapkamer en badkamer. Het poppenhuis wordt geleverd met twee poppetjes, zodat je meteen kunt beginnen met spelen en fantaseren. Het poppenhuis is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar en biedt urenlang speelplezier en stimulatie van de fantasie en creativiteit.

 • Kwaliteit
 • Speelplezier
 • Accessoires
Beste prijs op BOL.com

Waar komt Playmobil vandaan en wanneer is het gemaakt?

Playmobil is van oorsprong Duits en ondertussen al bijna 50 jaar oud. Sinds 1974 bestaat Playmobil al. Meerdere generaties hebben gespeeld met Playmobil. Groot plastic speelgoed was duur geworden tijdens de oliecrisis en de producent Brandstatter bespaarde zo plastic.

In de komende jaren begonnen de popjes zich te ontwikkelen. Er werden ook vrouwelijke popjes op de markt gebracht en later volgen de kindjes en de baby's. Ze kregen bewegende handjes. Er kwamen figuurtjes in zwemkleding op de markt. Uiteindelijk werd er zelfs een zwanger popje gemaakt. Ondertussen zijn er meer dan 4000 verschillende figuurtjes.

Playmobil begon met 3 verschillende thema's: ridders, indianen en bouwvakkers. Ondertussen zijn daar ontelbare thema's bijgekomen. Denk dan onder meer aan Family Fun, Playmobil Country, Playmobil City Life, en natuurlijk ook de Eerste Playmobil serie.

Uit onderzoek van speelgoedkenners blijkt dat jongens meer met playmobil spelen dan meisjes. Dit komt volgens de kenners doordat jongens veel langer doorspelen dan meisjes. Playmobil is voor jongere kinderen al interessant en jongentjes blijven tot een latere leeftijd ermee spelen.

Waarom en wanneer Playmobil kopen?

Playmobil geeft kinderen de mogelijkheid om hun fantasie helemaal de vrije loop te laten gaan en stimuleert de creativiteit. Ze kunnen alle avonturen beleven die ze zelf bedenken. Maar wat misschien wel nog belangrijker is, is dat Playmobil kinderen de mogelijkheid geeft om rollenspellen te spelen.

Hierdoor leren kinderen de grote wereld beter begrijpen, kunnen ze alledaagse en bijzondere gebeurtenissen een plekje geven, en leren ze hoe ze met situaties om kunnen gaan, bijvoorbeeld omdat ze spelenderwijs nieuwe manieren bedenken om ermee om te gaan.

Playmobil is dus goed voor de ontwikkeling van jouw kindje. Er is al Playmobil speelgoed te krijgen voor hele jonge kindjes en zodra jouw kindje begint te spelen en nieuwsgierig wordt, is Playmobil degelijk speelgoed, waar de ontwikkeling van jouw kindje ondersteunt.

Playmobil kopen? Houd hier rekening mee

Playmobil bestaat al lang en is erg bekend en populair. Bijna iedereen heeft wel eens met Playmobil gespeeld. Het is dan ook niet verrassend dat er een heel assortiment namaakspeelgoed van Playmobil te krijgen is.

Dat herken je meteen. De figuren zijn toch niet zo precies en van dezelfde kwaliteit. Het speelgoed is ook minder veilig, want heeft vaak geen afgeronde vormen, of de vrolijke kleuren worden na een tijdje flets. Je weet dan ook niet of het speelgoed gemaakt is van kindveilige materialen.

Let er dus altijd op dat je echt het merk Playmobil koopt. Je weet dan zeker dat jouw kindje er veilig mee kan spelen. Houd dan wel de aangegeven leeftijd bij het speelgoed aan. Playmobil heeft een heel uitgebreid assortiment en dat voor verschillende leeftijden.

Als jouw kleintje jonger is dan de aangegeven leeftijd bij de Playmobil, dan kunnen er bijvoorbeeld te kleine onderdelen bij zitten. Dan is het niet veilig. Er is al Playmobil speelgoed te krijgen voor kindjes vanaf 18 maanden. Het ruime assortiment bevat genoeg keuze voor elke leeftijd.

Hoewel je eigenlijk alle Playmobil met elkaar kan combineren, zijn er ook sets die bij elkaar horen. Dat is dan een specifieke serie in een bepaald thema. Als jij een set zoekt die je makkelijk kan uitbreiden, dan kies je voor een Playmobil set uit een bepaalde serie. Bijv Playmobil huizen.

Playmobil groeit met kinderen mee en het zijn eenvoudig uit te breiden sets. Er is dus voor elk budget wel Playmobil speelgoed te krijgen. Kijk bij de Top 5 voor een goede indruk en hulp bij het kiezen.

Onze favoriet

Het compleet ingerichte kinderziekenhuis heeft 2 verdiepingen. De lift is groot genoeg om een ziekenhuisbed in te passen. 

Beste prijs op BOL.com