Ontdek hier de beste poppenhuizen van 2024!

Voor kinderen zijn poppenhuizen geweldig om mee te spelen. Ze kunnen er hun fantasie in kwijt en hun poppen een functie geven. Nog meer helpen poppenhuizen kinderen in hun algemene ontwikkeling. Dat geldt voor hun sociale en emotionele ontwikkeling, alsook hun ruimtelijk inzicht, creativiteit en de motoriek. Wanneer je samen speelt, kan het helpen bij de taalontwikkeling, bijvoorbeeld door alles te benoemen en wanneer jouw kleintje iets heeft meegemaakt wat indruk heeft gemaakt, dan kan het met het poppenspel nagespeeld worden, wat het weer makkelijker maakt voor een kindje om alles een plekje te geven, om een oplossing te bedenken of een andere manier om er een volgende keer mee om te gaan.

Met een poppenhuis leren kinderen ook empathisch te denken en voelen en wanneer ze samen met andere kindjes spelen, dan leren ze samenspelen en delen. Poppenhuizen komen in alle mogelijke thema's, in alle bedenkbare thema's, van allerhande materialen, van een groot poppenhuis tot een klein poppenhuis. Het ligt er vooral aan wat past bij jou, jouw kindje, jouw interieur en de ruimte die je hebt. Zeker wanneer jouw kleintje al graag met poppen speelt, zal een poppenhuis een geweldig leuke toevoeging zijn waarmee jouw kindje heel lang, veel speelplezier zal beleven.

De best verkochte Poppenhuizen van 2024!

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Onze favoriet

Het grote landhuis kan geopend worden om te spelen op 90 graden, 180 graden en elke hoek daartussen. 

 • Materiaal
 • Speelplezier
 • Licht en Geluid

2e beste keuze

Je kunt je fantasie de vrije loop laten in de Barbie® Villa in Malibu - een poppenhuis met een speelruimte van meer dan 60 cm breed! 

 • Materiaal
 • Speelplezier
 • Licht en Geluid

3e beste keuze

Het ruime Grand View Mansion poppenhuis is dankzij de nieuwe innovatieve steunmontage snel en eenvoudig te installeren. 

 • Materiaal
 • Speelplezier
 • Licht en Geluid

Op deze pagina:

Onze top 5 Poppenhuizen

Het kan lastig zijn om uit alle beschikbare poppenhuizen een poppenhuis te kiezen waar jij een goede aankoop mee doet en waar jouw kleintje nog jaren plezier van zal hebben. Vind jij het ook moeilijk kiezen? Hieronder vind je de 5 beste poppenhuizen van 2024.

#1
Sylvanian Families het grote landhuis met verlichting

Dit grote landhuis is een prachtig poppenhuis dat op verschillende manieren gemonteerd kan worden. Er zitten verschillende accessoires zoals lampjes, een trap, ramen en hekjes bij dit landhuis. De afmeting is 21,5 bij 58 bij 34,5 centimeter en weegt bijna 3.7 kilo. De lampjes werken echt met 2 AA-batterijen.

 • Materiaal
 • Speelplezier
 • Licht en Geluid
Beste prijs op BOL.com

#2
Barbie Malibuhuis

Dit Barbiehuis geeft de barbies van jouw kleintje een geweldig stijlvolle woning. Er zit een slaapkamer in, een badkamer, een keuken, een woonkamer en er is zelfs een barbecue. De afmeting is 15,2 bij 91,4 bij 72,4 centimeter en weeg 4,9 kilo. Het is geen klein poppenhuis en Barbie zal er heerlijk wonen.

 • Materiaal
 • Speelplezier
 • Licht en Geluid
Beste prijs op BOL.com

#3
KidKraft - Grand View Mansion

Dit immens grote poppenhuis geeft jouw kleintje een geweldig speelparadijs. Het is maar liefst 127,3 bij 32 bij 128,3 centimeter en weegt 25 kilo. Het is stevig en robuust en jouw kindje kan er veilig mee spelen. Bij het poppenhuis zitten meubels. Dit luxueuze houten herenhuis is makkelijk te monteren en heeft enkele mobiele functies, zoals de lift en de ramen en deuren.

 • Materiaal
 • Speelplezier
 • Licht en Geluid
Beste prijs op BOL.com

#4
Kayla Dollhouse

Dit poppenhuis is geschikt voor poppen van rond de 30 centimeter. Het is een groot poppenhuis van 73,7 bij 33,7 bij 114,3 centimeter. Het heeft 3 etages en bevat een woonkamer op de begaande grond, een slaapkamer op zolder en een keuken en badkamer op de middelste etage. Er is ook een balkon op de slaapkamer en een trap gaat van de begane grond naar de eerste verdieping.

 • Materiaal
 • Speelplezier
 • Licht en Geluid
Beste prijs op BOL.com

#5
Bandits & Angels poppenhuis House of Angels

Dit schattige houten poppenhuis is 59 bij 33 bij 90 centimeter en weegt net iets meer dan 10 kilo. Het is stevig en robuust en het ideale formaat voor jouw kleintje om mee te spelen. Het poppenhuis is al ingericht en alles is in het roze, behalve de blauw badkamer. Het telt 3 etages, heeft een grote centrale trap en een ruim balkon.

 • Materiaal
 • Speelplezier
 • Licht en Geluid
Beste prijs op BOL.com

Wat is een poppenhuis?

Een poppenhuis is een speelhuis speciaal voor poppen. Jouw kindje kan er met de favoriete poppen of speelfiguren uren mee spelen. De fantasie kan helemaal de vrije loop gelaten worden. Er zijn allerhande meubilair en accessoires te krijgen die het spelen verder uitbreiden. Je krijgt poppenhuizen in alle soorten en maten. Je kan kiezen voor een groot poppenhuis, een klein poppenhuis, poppenhuizen voor specifieke poppen, zoals bijvoorbeeld een Barbiehuis, of juist een heel neutraal houten poppenhuis dat overal bij past.

Waarom is een poppenhuis goed voor de ontwikkeling?

Kinderen willen het liefste met alles helpen en zoveel mogelijk samendoen. Een poppenhuis geeft die mogelijkheid. Ze kunnen de situaties thuis naspelen en zo ook erover leren. Door samen te spelen stimuleer je ook nog eens de taalontwikkeling en ze leren zo over alles in huis. Ze leren zo ook om oplossingen te bedenken en raken zich bewust van de empathie die ze kunnen voelen wanneer ze met de poppen in een poppenhuis spelen.

Voor kinderen is het ook makkelijker om de grote wereld te begrijpen wanneer ze bepaalde situaties of juist alledaagse dingen na kunnen spelen. Het helpt ze om emoties en gebeurtenissen te verwerken en het een plekje te geven. Door samen te spelen kan je sturen hoe ze met iets omgaan. Door het poppenhuis poppetje op een bepaalde manier, anders dan de manier van jouw kindje, te laten reageren op een situatie, leert jouw kleintje met allerhande situaties, emoties en gevoelens om te gaan.

Wanneer jouw kindje samen met een vriendje of vriendinnetje met het poppenhuis speelt, leert hij of zij delen en samenspelen. Dat kan heel leuk zijn, maar ook frustrerend, want dat poppetje moest eigenlijk ergens anders volgens jouw kindje. Kinderen kunnen met poppenhuizen heel veel sociale vaardigheden leren.

En natuurlijk draagt een poppenhuis bij aan de ontwikkeling van de fantasie en creativiteit van jouw kindje. Kinderen kunnen de meest geweldige verhalen verzinnen en de grootste avonturen beleven met hun poppen. Een echt poppenhuis biedt dan nog meer mogelijkheden. Woont er een prinses in het grote huis of is het vandaag het kasteel van een boze koningin?

Poppenhuis kopen? Houd hier rekening mee

Je kan het zo wild niet bedenken of je kan er een poppenhuis voor krijgen. In alle mogelijke maten, vormen en materialen. Van een heel groot poppenhuis tot een heel klein poppenhuis en van een modern Barbiehuis tot een tijdloos houten poppenhuis. Wat bij jou en jouw kleintje past, is afhankelijk van enkele zaken.

Soorten poppenhuizen

Er zijn echt alle mogelijke soorten poppenhuizen. Stijlvolle, tijdloze houten poppenhuizen, poppenhuizen van Barbie, in alle mogelijke formaten, thema's, uitvoeringen en materialen. Behorende bij sets, van speciale merken, uit te breiden en te combineren, met en zonder interieur. Je vindt dus altijd een poppenhuis dat bij jou past, bij jouw kindje past en in jouw interieur past.

Materialen

De meeste poppenhuizen zijn gemaakt van hout of plastic en beiden kunnen stevig zijn en lang meegaan. De gebruikte materialen zijn altijd veilig voor kinderen. Een plastic poppenhuis heeft vaak meer kleuren en ook meer gadgets en extraatjes. Denk dan bijvoorbeeld aan een deurbel die geluid maakt of een lampje dat aan en uit kan. Houten poppenhuizen zijn vaak rustiger en voelen veelal voor kinderen ook prettiger aan om mee te spelen.

Gewicht

Wil je het poppenhuis makkelijk kunnen verplaatsen? Dan is het niet handig als het heel zwaar is. Heb jij echter een heel druk en wild kindje, dan wil je dat hij of zij zich niet druk hoeft te maken dat het poppenhuis snel kapot gaat en dan is het wel fijn als het wat zwaarder en robuuster is. Ook als het een groot poppenhuis de hoogte in is, dan is het fijn als het niet te snel omvalt en wat gewicht heeft.

Kwaliteit

Goedkoop is vaak duurkoop en dat geldt ook voor poppenhuizen. Hout is meestal degelijker en gaat langer mee, maar stevig plastic kan net zo goed jaren meegaan. Al het kinderspeelgoed dient aan wettelijke eisen en regelgeving te voldoen. Het is dus altijd veilig wanneer jij je aan de, bij het speelgoed, aangegeven leeftijd houdt.

Lees tipDe best verkochte poppenhuizen van het merk KidKraft

Poppenhuis accessoires

Voor een poppenhuis zijn allerhande bedenkbare accessoires te krijgen. Je kan het echt zo gek niet bedenken of het is in mini-formaat op de markt. Je doet er goed aan naar de afmetingen te kijken wanneer je accessoires bestelt. Er zijn specifieke uitbreidingssets voor bepaalde merken poppenhuizen, maar er zijn ook allerlei verschillende accessoires te krijgen die bij zo goed als elk poppenhuis passen. Sommige poppenhuizen hebben bijvoorbeeld wel al enkele delen interieur, maar kunnen nog uitgebreid worden en dan zijn er ook nog accessoires voor de poppen of in de tuin, misschien past er ook nog wel een stal met een paard bij die mooie poppenvilla.

Voor kinderen is het iets leuks om naar uit te kijken wanneer hun poppenhuis nog niet compleet is of wanneer ze wensen hebben voor bepaalde accessoires. Het poppenhuis wordt dan iedere keer vernieuwd en daardoor hebben ze er nog langer speelplezier van.

Onze favoriet

Het grote landhuis kan geopend worden om te spelen op 90 graden, 180 graden en elke hoek daartussen. 

Beste prijs op BOL.com