Poppenwagen: Vind hier de beste poppenwagens van 2024!

Kinderen spelen graag met poppen. Het stimuleert ze om een eigen fantasiewereld te creëren en daarnaast doen ze natuurlijk graag na wat volwassenen doen. Ze leren er onder meer mee hoe ze met anderen om dienen te gaan. Een tante heeft een pasgeboren kindje en ze zien hoe er met de baby wordt omgegaan. Door met hun eigen poppen dat na te spelen, leren ze bijvoorbeeld voorzichtig te zijn. Veel kinderen zijn van nature heel erg verzorgend. Dat is immers het voorbeeld wat ze krijgen. Er wordt voor hen gezorgd, ze krijgen veel knuffels, aandacht en liefde en ze willen dat doorgeven. Een pop is daar ideaal voor. Ze oefenen op die manier hun sociale vaardigheden. Het is dus veel manier dan alleen maar een leuke manier om hun creativiteit en fantasie te stimuleren. Het is essentieel voor hun ontwikkeling als persoon.

Ze leren met poppen om relaties op te bouwen met anderen en dus ook hoe ze met anderen om dienen te gaan. Het is dan natuurlijk geweldig als ze niet alleen een pop hebben, maar ook de bijbehorende accessoires, zoals een poppenwagen.

De best verkochte poppenwagens

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Onze favoriet

Deze poppenwagen van Bayer houdt rekening met de allerkleinste kindjes.

 • Veiligheid
 • Comfort
 • Design

2e beste keuze

Deze houten poppenbuggy van Little Dutch is heel erg leuk om mee te spelen.

 • Veiligheid
 • Comfort
 • Design

3e beste keuze

Deze moderne hardloop buggy treft precies de smaak van kleine poppenmoeders/-vaders.

 • Veiligheid
 • Comfort
 • Design

Op deze pagina:

Onze top 5 poppenwagens:

Nog geen keuze kunnen maken? Of wil je nog meer informatie over specifieke producten? Geen probleem! We hebben voor 5 verschillende poppenwagens iets meer research gedaan. Voor elk van deze producten een duidelijke beschrijving gemaakt met uiteraard de positieve punten. We hopen dat dit helpt met het maken van de juiste keuze.

#1
Bayer - Poppenwagen Trendy - Blauw en Roze (13052AA)

Deze poppenwagen van Bayer houdt rekening met de allerkleinste kindjes. De duwgreep kan namelijk versteld worden zodat ook hele kleine kindjes wel met hun poppenwagen kunnen lopen. Er past een pop tot 46 centimeter in de wagen.

 • Veiligheid
 • Comfort
 • Design
Beste prijs op BOL.com

#2
Little Dutch - Poppenbuggy FSC

Deze houten poppenbuggy van Little Dutch is niet alleen heel erg leuk om mee te spelen, maar ziet er ook nog eens heel stijlvol uit. De bloemetjesprint op de degelijke stof en de roze, houten wieltjes en duwstang maken het geheel helemaal af.

 • Veiligheid
 • Comfort
 • Design
Beste prijs op BOL.com

#3
Bayer - Poppenbuggy - Blauw met koeien (30134AA)

Deze moderne hardloop buggy treft precies de smaak van kleine poppenmoeders/-vaders. De buggy heeft ruimte voor poppen van tot ca. 46 cm lang. De poppenbuggy is voorzien van een gordel, zodat de pop niet uit de wagen kan vallen. Door de lichtlopende dubbele wielen wordt elke wandeling een klein genoegen. De poppenbuggy kan gemakkelijk opgevouwen worden voor transport.

 • Veiligheid
 • Comfort
 • Design
Beste prijs op BOL.com

#4
Smoby Maxi Cosi Quinny Combi 3-in1 - Poppenwagen

Deze 3-in-1 poppenwagen biedt jouw kind alles voor de pop wat ze nodig hebben. Het is een poppenwagen, een reiswieg en een buggy in een. Deze kinderwagen voor poppen is gemaakt van stevig kunststof en metaal. De zwenkwieltjes maken het makkelijk om overal met de wagen te komen.

 • Veiligheid
 • Comfort
 • Design
Beste prijs op BOL.com

#5
Bayer - Poppenwagen City Neo - Blauw en Roze (18154AA)

Deze stijlvolle en handige poppenwagen van Bayer biedt jouw kindje een poppenwagen die overal mee naartoe kan. Dit komt mede door de extra grote wielen die ervoor zorgen dat je op alle terreinen kan rijden. De duwstang is ook nog eens verstelbaar zodat jouw kleintje er zeker bij kan.

 • Veiligheid
 • Comfort
 • Design
Beste prijs op BOL.com

Er zijn alle mogelijke soorten poppenwagens te krijgen. Hele moderne of authentieke poppenwagens. Poppenwagens die lijken op kinderwagens en poppenwagens die een heel eigen stijl hebben. Welke poppenwagen bij jou en jouw kindje past, ligt vooral aan jullie eigen voorkeuren en wensen. Er zijn zoveel mogelijkheden dat er voor iedereen wel een perfecte poppenwagen te vinden is. Jouw kindje kan dan de pop overal mee naartoe nemen op een gepaste manier. Een ander groot voordeel van een poppenwagen is ook dat vooral de hele kleine kindjes de poppenwagen kunnen gebruiken als ondersteuning bij het leren lopen. Ze hebben er houvast aan en zijn dus veel sneller geneigd zich op twee voetjes voort te bewegen. Het maakt het leren lopen een heel stuk makkelijker. Wat bij al die voordelen natuurlijk niet vergeten dient te worden, is dat het voor kindjes vooral heel erg leuk is als hun pop een eigen poppenwagen heeft. Ze kunnen hun pop dan op alle manieren verzorgen zoals zij zelf ook verzorgd worden en dat maakt het hele speelfeest pas echt compleet.

Ben jij op zoek naar de leukste en beste poppenwagens op de markt? Lees dan snel verder.

Waar moet je op letten bij het kopen van een poppenwagen?

Een poppenwagen koop je voor kindje en voor de poppen van je kindje. Je zou denken dat een poppenwagen gewoon een standaard iets is, maar niets is minder waar. Er zijn toch enkele punten waar je rekening mee dient te houden wanneer je een poppenwagen aan wilt schaffen, zodat jij en jouw kindje er ook lang plezier van hebben.

Materiaal

Er zijn poppenwagens gemaakt van allerhande materialen. Zo heb je houten poppenwagens, die zijn vaak duurzaam en zien er stijlvol uit. Je hebt ook poppenwagens gemaakt van riet. Die zijn er mooi uit, maar zijn niet altijd even stevig en lastig om schoon te houden. Er zijn ook kinderwagens voor poppen van plastic. Deze zijn makkelijk schoon te houden en vaak ook stevig. Helemaal metalen poppenwagens zijn er niet heel veel, maar het komt wel vaak voor dat het onderstel van metaal gemaakt is. Dit is veel steviger en slijt minder snel. Het is ook aan te raden om naar de wielen te kijken die onder de wagen zitten. Wil jij de poppenwagen op alle terreinen kunnen gebruiken, dan zijn luchtbanden het fijnste. Massieve banden gaan echter niet lek en bieden dus ook veel voordeel. Er zijn ook poppenwagens met houten wieltjes. Let dan op dat er toch een rubberen randje omzit, anders is het lastig duwen.

Leeftijd van het kind

Niet alle poppenwagens zijn ook geschikt voor alle leeftijden. Zo kan een poppenwagen te licht of te zwaar zijn, maar ook te hoog of te laag voor kindjes van een bepaalde leeftijd. Het maakt ook wat uit wat je allemaal met de poppenwagen kan doen. Oudere kinderen willen er meer mee kunnen doen dan de allerkleinsten die het voornamelijk zullen gebruiken om de pop in te leggen en de wagen te duwen. De hoogte van de duwstang speelt ook een rol. Als de duwstang te hoog is, dan kan jouw kleine kindje er weinig mee, en als die te laag is, dan krijgen oudere kinderen een slechte houding. Gelukkig zijn er ook veel poppenwagens met verstelbare duwstangen.

Extra opties

Een poppenwagen kan natuurlijk veel extraatjes hebben. Denk dan aan een kinderwagen voor poppen die ook kan dienen als reiswieg of als buggy. Je kan ook nog kijken of er dekentjes of kussentjes in dezelfde stijl bij zitten en of er een bijpassende draagtas bij zit. Het is ook wel handig als je een poppenwagen kan inklappen. Dan kan je het makkelijker meenemen of opbergen. De meeste kindjes nemen naast hun pop ook allerhande andere poppenspulletjes met zich mee. Het is fijn als er dan een opbergmogelijkheid, bijvoorbeeld onder de poppenwagen, zit.

Het merk

Er zijn heel veel merken die poppenwagens op de markt brengen. Van hele dure merken tot super goedkope merken. Er zijn merken die hele stijlvolle producten maken, juist ontzettend duurzaam of een combinatie van de twee. Wanneer jij dit belangrijk vindt, dan kan je een ander merk kiezen dan wanneer je het belangrijker vindt dat een poppenwagen makkelijk schoon te houden is. Zo zijn er allerhande redenen om voor een specifiek merk te kiezen, of daar juist helemaal niet naar te kijken.

Budget

Je kan poppenwagens in alle prijsklassen krijgen. Hoeveel jij eraan kan en wil uitgeven is dan ook van belang. Goedkoop is niet altijd duurkoop. Er zijn hele goede poppenwagens op de markt die helemaal niet zo duur hoeven te zijn. Speelt jouw kindje maar af en toe met de poppen en dus met de poppenwagen, dan heeft het weinig zin om er heel veel geld aan uit te geven, maar sleept jouw kindje de pop overal mee naartoe, dan is een poppenwagen een echte traktatie. Het is wel vaak zo dat hoe meer extra opties jij wilt, des te duurder een poppenwagen ook wordt. Bedenk je dus op voorhand wat je er aan uit wilt of kan geven en ga dan kijken wat er allemaal te krijgen is voor jouw budget.

Wat voor een poppenwagens bestaan er?

Er zijn allerhande poppenwagens te krijgen. Poppenbuggy’s of poppenkinderwagens. Poppenwagens die je makkelijk kan inklappen of die je om kan bouwen naar een reiswieg of buggy. Er zijn poppenwagens in allerlei stijlen en thema’s. Het ligt dan vooral aan wat jij en jouw kindje leuk vinden, wat een geschikte poppenwagen voor jullie is. Er worden ook allerhande materialen gebruikt voor poppenwagens. Deze bepalen grotendeels wat de mogelijkheden ermee zijn.

Poppenwagens van hout

Poppenwagens van hout zijn stijlvol, duurzaam en fijn om te gebruiken. Toch heeft het hout ook beperkingen. Zo zijn ze meestal niet inklapbaar en kan je er ook weinig anders mee doen, zoals bijvoorbeeld een reiswieg ervan maken.

Rieten poppenwagens

Rieten poppenwagens zijn heerlijk ouderwets en ontzettend leuk om mee te spelen, maar ze zijn lastig schoon te houden en hebben een vaste vorm. Je kan ze dus niet inklappen. Het is wel een duurzaam en natuurlijk materiaal.

Antieke poppenwagen/Oude poppenwagen

Wanneer je op zoek bent naar een antieke of oude poppenwagen dan dien je er rekening mee te houden dat deze meestal niet erg geschikt zijn om mee te spelen. Ze slijten natuurlijk veel meer en er zijn meestal geen extra opties, zoals dat je ze makkelijk in kan klappen. Het ziet er in het juiste interieur natuurlijk wel heel stijlvol uit.

Wat zijn de topmerken?

Baby Born

Baby Born is een gevestigd merk dat kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. Zij ontwikkelen producten voor poppen met veel liefde. Baby Born heeft ook enkele poppenwagens die je natuurlijk niet alleen voor de poppen van Baby Born hoeft te gebruiken.

Little Dutch

Little Dutch is een Nederlands merk dat kwaliteit en stijl belangrijk vindt. Daarnaast produceren zij zoveel mogelijk duurzame producten van natuurlijke materialen. Dat geldt ook voor de poppenwagens van Little Dutch. Ze hebben verschillende poppenwagens voor zeer redelijke prijzen.

Quinny poppenwagen

Quinny is een echt stadsmerk en zij maken dan ook producten die handig zijn voor het stadsleven. Het merk maakt onder meer gewone kinderwagens en om jouw kindje een zo realistisch mogelijke beleving te geven, hebben ze ook poppenwagens op de markt gebracht. Deze zijn net zo degelijk als de kinderwagens en zien er heel realistisch uit.

Bayer poppenwagen

Bayer is een bekend speelgoed merk dat allerhande soorten speelgoed produceert. Het is een degelijk merk dat garant staat voor kwaliteit en degelijkheid. Dit geldt dus ook voor de poppenwagens van Bayer. Er zijn diverse modellen en uitvoeringen te krijgen, in allerhande stijlen.

Smoby poppenwagen

Smoby is een speelgoedmerk uit Frankrijk. Het staat gelijk aan kwaliteit en degelijkheid. Ze hebben een verschillende poppenwagens op de markt gebracht in diverse modellen en stijlen. Met een poppenwagen van Smoby weet je zeker dat jouw kindje nog jaren speelplezier tegemoet gaat.

Waar zijn ze te koop?

De poppenwagens van de bekendere en populaire merken zijn op veel plekken te koop. En tegenwoordig kan je ze natuurlijk ook online vinden.

Bol.com

Bij Bol.com vind je alle populaire merken poppenwagens, en nog een hele hoop andere merken. Bol.com heeft vaak de meest voordelige prijzen en mooie aanbiedingen. Het is aan te raden om als eerste bij Bol.com te kijken wanneer je op zoek bent naar een poppenwagen. Ze bieden namelijk ook nog eens een geweldige service en snelle levering.

Intertoys

Heel veel van de populaire merken poppenwagens kan je bij de Intertoys krijgen. Het fijne aan deze speelgoedketen is dat je ook eerst in de winkel kan gaan kijken. Niet alle modellen en merken zijn overigens in de winkel voorradig. Het is dus aan te raden om eerst even te bellen om te kijken of ze het merk en model van jouw keuze wel in de winkel hebben staan.

Prénatal

Bij Prénatal vind je alles voor baby’s en de allerkleinste kindjes. Ze verkopen ook poppenwagens en gewone kinderwagens. Je kan bij Prénatal online kijken, maar je kan ook even naar de winkel gaan om te kijken of ze de poppenwagen van jouw keuze op voorraad hebben.

Veelgestelde vragen

Welke poppenwagen is het best geschikt voor een kind van 1 jaar?

Een poppenwagen voor een kindje van 1 jaar dient natuurlijk aan hele andere eisen te voldoen dan een poppenwagen voor oudere kinderen. En daarin is dan nog best veel keuze. Wat de beste poppenwagen voor jouw kindje is, ligt vooral aan jouw eigen wensen. Je wilt geen hele zware wagen en het is ook fijn als het een stabiel exemplaar is zodat jouw kindje niet te snel valt. Je kan in de bovenstaande reviews kijken of even bij Bol.com zoeken naar kinderwagens voor poppen voor een kindje van 1 jaar.

Welke poppenwagen is het best geschikt voor een kind van 2 jaar?

Voor kinderen van 2 jaar zijn er verschillende geschikte poppenwagens te krijgen. Je kan deze onder meer terugvinden in onze reviews, maar je kan ook even bij Bol.com kijken, waar je handig op leeftijd kan zoeken. Je wilt natuurlijk een niet al te zware poppenwagen, die evengoed wel stabiel is voor jouw kindje.

Welke poppenwagen is het best geschikt voor een kind van 3 jaar?

Kinderen van 3 jaar en ouder kunnen al heel wat meer met een poppenwagen dan jongere kindjes. Je kan in de bovenstaande reviews al de beste kinderwagens voor poppen voor die leeftijdscategorie vinden. Je kan ook even bij Bol.com kijken, waar je heel makkelijk op leeftijd kan zoeken en ook nog andere, voor jou belangrijke, specificaties bij de zoekfunctie kan aangeven.

Onze favoriet

Deze poppenwagen van Bayer houdt rekening met de allerkleinste kindjes.

Beste prijs op BOL.com