Rolschaatsen: Vind hier de beste rolschaatsen van 2024!

Rolschaatsen heeft iets geweldigs voor kinderen. Je kan er eigenlijk mee schaatsen zonder dat je ijs nodig hebt en natuurlijk zitten er wieltjes onder. De beweging is echter hetzelfde als bij schaatsen. Het wordt gebruikt om te sporten, om te dansen of gewoon omdat het leuk is. Er zijn zelfs hele rolschaats clubs die op speciale banen bij elkaar komen of een specifieke route volgen. Rolschaatsen zijn al heel erg oud. Zo zouden er in 1790 al rolschaatsen bestaan. Je hebt de gewone traditionele rolschaatsen met 4 wieltjes, 2 voor en 2 achter, per schoen, maar ook de skeeler of de in-line skates, waarbij de wieltjes allemaal achter elkaar geplaatst zijn.

Om te kunnen rolschaatsen heb je een goede ondergrond nodig. Je kan het niet overal zomaar doen. Het fijnste buiten is toch wel asfalt. Dat is lekker glad en hard en heeft weinig oneffenheden.

De best verkochte rolschaatsen van dit moment

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Onze favoriet

De Street Rider Rolschaatsen Verstelbaar Jongens in Blauw zijn de perfecte keuze voor jongens die van rolschaatsen houden.

 • Maat
 • Materiaal
 • Type

2e beste keuze

De Nijdam Rolschaatsen Verstelbaar zijn een fantastische keuze voor meisjes die van rolschaatsen houden.

 • Maat
 • Materiaal
 • Type

3e beste keuze

De K3 rolschaatsen zijn een geweldige keuze voor jonge meisjes die van K3 en rolschaatsen houden.

 • Maat
 • Materiaal
 • Type

Op deze pagina:

Onze top 5 rolschaatsen voor kinderen

Nog geen keuze kunnen maken? Of wil je nog meer informatie over specifieke producten? Geen probleem! We hebben voor 5 verschillende rolschaatsen iets meer research gedaan. Voor elk van deze producten een duidelijke beschrijving gemaakt met uiteraard de positieve punten. We hopen dat dit helpt met het maken van de juiste keuze.

#1
Street Rider Rolschaatsen Verstelbaar Jongens Blauw Maat 27/30

De Street Rider Rolschaatsen Verstelbaar Jongens in Blauw zijn de perfecte keuze voor jongens die van rolschaatsen houden. De rolschaatsen zijn verstelbaar in maat, zodat ze kunnen meegroeien met de voeten van kinderen. Deze rolschaatsen zijn geschikt voor jongens in de leeftijdscategorie van 3 tot 6 jaar oud en hebben een maatbereik van 27 tot 30.

De rolschaatsen zijn ontworpen met een stevige constructie en een duurzame schoen met een blauwe afwerking. De wielen zijn gemaakt van hoogwaardig polyurethaan en hebben een diameter van 54 mm, waardoor ze soepel en stabiel over verschillende oppervlakken kunnen rollen. De rolschaatsen hebben ook een eenvoudig vetersysteem en een stevige enkelband voor extra ondersteuning.

Met de Street Rider Rolschaatsen Verstelbaar Jongens in Blauw kunnen kinderen hun coördinatie en evenwichtsgevoel ontwikkelen, terwijl ze tegelijkertijd sporten en plezier hebben. Deze rolschaatsen zijn niet alleen leuk om te dragen, maar ook educatief en kunnen bijdragen aan de fysieke en emotionele ontwikkeling van kinderen. Kortom, deze rolschaatsen zijn een geweldig cadeau voor jongens die van sport en beweging houden en een geweldige manier om buiten te spelen.

 • Maat
 • Materiaal
 • Type
Beste prijs op BOL.com

#2
Nijdam Rolschaatsen Verstelbaar - Feather Drops - Fuchsia/Roze/Wit/Zilvergrijs - 29-32

De Nijdam Rolschaatsen Verstelbaar in de Feather Drops-uitvoering zijn een fantastische keuze voor meisjes die van rolschaatsen houden. De rolschaatsen zijn verstelbaar in maat, zodat ze kunnen worden aangepast aan de groei van kinderen. Deze rolschaatsen zijn geschikt voor meisjes in de leeftijdscategorie van 4 tot 6 jaar oud en hebben een maatbereik van 29 tot 32.

De rolschaatsen hebben een stevige constructie en een duurzame schoen met een fuchsia, roze, wit en zilvergrijs kleurencombinatie. De wielen zijn gemaakt van hoogwaardig transparant PVC en hebben een diameter van 54 mm, waardoor ze soepel en stabiel over verschillende oppervlakken kunnen rollen. De rolschaatsen hebben ook een eenvoudig vetersysteem en een stevige enkelband voor extra ondersteuning.

Met de Nijdam Rolschaatsen Verstelbaar in de Feather Drops-uitvoering kunnen meisjes hun coördinatie en evenwichtsgevoel ontwikkelen, terwijl ze tegelijkertijd sporten en plezier hebben. Deze rolschaatsen zijn niet alleen leuk om te dragen, maar ook educatief en kunnen bijdragen aan de fysieke en emotionele ontwikkeling van kinderen. Kortom, deze rolschaatsen zijn een geweldig cadeau voor meisjes die van sport en beweging houden en een geweldige manier om buiten te spelen.

 • Maat
 • Materiaal
 • Type
Beste prijs op BOL.com

#3
K3 rolschaatsen - verstelbaar in 4 maten met stopper - maat 26/29

De K3 rolschaatsen zijn een geweldige keuze voor jonge meisjes die van K3 en rolschaatsen houden. Deze rolschaatsen zijn verstelbaar in vier maten, zodat ze kunnen meegroeien met de voeten van kinderen en geschikt zijn voor meisjes in de leeftijd van 3 tot 6 jaar oud. De maat van deze rolschaatsen is 26/29.

De rolschaatsen hebben een stevige constructie en een duurzame schoen met een leuke K3-afbeelding. De wielen zijn gemaakt van hoogwaardig PVC en hebben een diameter van 54 mm, waardoor ze soepel en stabiel over verschillende oppervlakken kunnen rollen. De rolschaatsen hebben ook een eenvoudig vetersysteem en een stevige enkelband voor extra ondersteuning. Daarnaast hebben ze een stopper aan de voorkant, zodat kinderen makkelijker kunnen stoppen.

Met de K3 rolschaatsen kunnen kinderen hun coördinatie en evenwichtsgevoel ontwikkelen, terwijl ze tegelijkertijd sporten en plezier hebben. Deze rolschaatsen zijn niet alleen leuk om te dragen, maar ook educatief en kunnen bijdragen aan de fysieke en emotionele ontwikkeling van kinderen. Kortom, deze rolschaatsen zijn een geweldig cadeau voor jonge meisjes die van K3 en rolschaatsen houden en bieden urenlang speelplezier en avontuur.

 • Maat
 • Materiaal
 • Type
Beste prijs op BOL.com

#4
K3 rolschaatsen maat 34/37 - Dromen - roze / mintgroen

De K3 rolschaatsen in de Dromen uitvoering zijn een prachtige keuze voor meisjes die van K3 en rolschaatsen houden. Deze rolschaatsen hebben een opvallende roze en mintgroene kleur en zijn ontworpen voor meisjes in de leeftijd van 6 tot 10 jaar oud. Deze rolschaatsen hebben een maatbereik van 34 tot 37 en zijn niet verstelbaar.

De rolschaatsen hebben een stevige constructie en een duurzame schoen met een mooie K3-afbeelding. De wielen zijn gemaakt van hoogwaardig PVC en hebben een diameter van 54 mm, waardoor ze soepel en stabiel over verschillende oppervlakken kunnen rollen. De rolschaatsen hebben ook een eenvoudig vetersysteem en een stevige enkelband voor extra ondersteuning.

Met de K3 rolschaatsen kunnen meisjes hun coördinatie en evenwichtsgevoel ontwikkelen, terwijl ze tegelijkertijd sporten en plezier hebben. Deze rolschaatsen zijn niet alleen leuk om te dragen, maar ook educatief en kunnen bijdragen aan de fysieke en emotionele ontwikkeling van kinderen. Kortom, deze rolschaatsen zijn een geweldig cadeau voor meisjes die van K3 en rolschaatsen houden en bieden eindeloos speelplezier en avontuur.

 • Maat
 • Materiaal
 • Type
Beste prijs op BOL.com

#5
Rolschaatsen met Brede Wielen

Rolschaatsen met brede wielen zijn een geweldige keuze voor kinderen die van rolschaatsen houden. Deze rolschaatsen hebben wielen die breder zijn dan de standaard rolschaatswielen, waardoor ze stabieler zijn en beter kunnen worden gebruikt op verschillende oppervlakken, zoals beton, asfalt of houten vloeren.

Deze rolschaatsen hebben meestal een stevige constructie en een duurzame schoen, met een eenvoudig vetersysteem en een stevige enkelband voor extra ondersteuning. De brede wielen zorgen voor een stabielere rit en maken het gemakkelijker voor kinderen om hun balans te bewaren. Dit maakt deze rolschaatsen een geweldige keuze voor kinderen die net beginnen met rolschaatsen of voor kinderen die graag buiten rolschaatsen.

Met rolschaatsen met brede wielen kunnen kinderen hun coördinatie en evenwichtsgevoel ontwikkelen, terwijl ze tegelijkertijd sporten en plezier hebben. Rolschaatsen met brede wielen zijn niet alleen leuk om te dragen, maar ook educatief en kunnen bijdragen aan de fysieke en emotionele ontwikkeling van kinderen. Kortom, rolschaatsen met brede wielen zijn een geweldige manier voor kinderen om buiten te spelen en te genieten van de frisse lucht terwijl ze nieuwe vaardigheden leren.

 • Maat
 • Materiaal
 • Type
Beste prijs op BOL.com

Voor kinderen zijn de traditionele rolschaatsen ook het fijnste om mee te beginnen. Deze zijn namelijk het meest stabiel en het makkelijkste onder de knie te krijgen. In het begin is het even flink oefenen om een goed evenwicht te behouden en om de juiste schaatsbeweging te maken. Ook het remmen is erg belangrijk. Bij rolschaatsen zit de rem aan de voorkant en je moet dus eigenlijk op je tenen gaan staan om af te remmen. Wanneer je dat allemaal onder de knie hebt en meer wilt dan alleen maar rolschaatsen, dan zijn er nog tal van andere mogelijkheden om met je rolschaatsen te doen. Zo kan je fitnessen op rolschaatsen, zijn er clubs waar je kan dansen op rolschaatsen en zijn er zelfs roller derby’s.

Om te beginnen voldoen gewone rolschaatsen en je kan er zelfs een hele lange tijd mee doen. Wil je er echter meer uit halen, dan komt er behoorlijk wat bij kijken. Denk dan onder meer aan de soorten wieltjes, de verschillende lagers, harde of zachte schoenen, hoog of laag, specifieke remmen, trucks, platen en cushions en de prijs natuurlijk. Er zijn dan ook behoorlijk wat merken die duurzame en op sport gerichte rolschaatsen verkopen. Dat is wel wat overdreven voor een kind om mee te beginnen. Rolschaatsen is ook best zwaar en misschien vindt jouw kind het helemaal niet zo leuk dat ze er zo vaak mogelijk op willen staan. Dan voldoet een basic rolschaats gewoon voor het plezier!

Als jij wilt weten welke rolschaatsen het beste zijn voor jouw kind, dan lees je hieronder verder.

Rolschaatsen voor je kind kopen? Hier moet je op letten

Voor kinderen zijn rolschaatsen geweldig. Je kan er best wel veel geld aan uitgeven of juist te weinig en dan niet lekker zittende, of niet goed werkende rolschaatsen kopen. Het is dus wel aan te raden om enkele punten in het oog te houden zodat je geen miskoop doet. Voor de eerste rolschaatsen is het sowieso niet aan te raden om meteen voor een heel duur paar te gaan. Kinderen groeien er redelijk snel uit en als ze er vervolgens niet veel mee doen, dan is het echt zonde van je geld.

De maat

De maat van de rolschaatsen is heel belangrijk. Als ze niet goed zitten dan kan jouw kindje om de haverklap vallen en hebben ze er niet echt controle over. Eigenlijk moeten ze niet knellen aan de tenen en niet te los zitten. Vaak wordt een maatje te groot aangeraden zodat je bijvoorbeeld een extra paar sokken erin aan kan doen. Je hebt ook verstelbare rolschaatsen. Die groeien dan mee. Je kan die heel makkelijk met een drukknop een maat groter maken. Wanneer je rolschaatsen online besteld, kijk dan dat je ze ook makkelijk kan retourneren. Mochten ze dan niet goed zitten, dan kan je altijd een groter paar aanschaffen.

Het merk

Er zijn aardig wat merken die rolschaatsen maken. Vaak zijn dit prijzige rolschaatsen. Dat zie je ook terug in de kwaliteit en ze zijn het zeker waard, maar het is zonde als je er zoveel aan uit geeft en ze worden dan niet of amper gebruikt. Je kan dus beter eerst een middenmoot aanschaffen. Van Nijdam is een heel goed merk, tegen een schappelijke prijs. Je weet dan zeker dat je kwaliteit in huis haalt.

Rolschaatsen of toch skeelers

Voor kinderen zijn rolschaatsen veel stabieler en ook makkelijker onder de knie te krijgen dan skeelers. Op skeelers kan je veel sneller gaan, maar op rolschaatsen kan je makkelijker sturen en manoeuvreren. De vraag is dus eigenlijk hoe wil je ze gebruiken. Skeelers zijn meer voor de lange afstanden en voor snelheden, terwijl rolschaatsen juist meer voor het dansen en de korte stukjes zijn.

De wielen

Het formaat van de wielen heeft best wel wat invloed op wat je er allemaal mee kan doen. Grote wielen gaan sneller en kleine wielen geven een snelle versnelling en remmen makkelijker. Voor grotere afstanden kies je dus ook voor grotere wielen. Voor trics en korte afstanden kies je kleinere wielen.

Ook de hardheid van de wielen is belangrijk. Harde wielen gaan langer mee, maar zachtere wielen hebben een betere schokabsorptie en grip. Voor buiten rolschaatsen is het aan te raden om wielen tussen 78A en 85A te kiezen. Zachte wielen zijn eigenlijk alleen op oneffen terrein aan te raden.

Leeftijd van het kind

Voor jonge kinderen is het eigenlijk zonde om hele dure rolschaatsen aan te schaffen. Ze groeien er snel uit en je weet nog niet eens of ze er wel echt regelmatig gebruik van zullen maken. Kinderen kunnen al leren rolschaatsen vanaf een jaar of 5. Er zijn wel rolschaatsen te krijgen voor jongere kinderen, maar dan moet je er toch steeds bij blijven omdat de motoriek nog amper ontwikkeld is en de balans vaak moeilijk voor ze is. Er zijn natuurlijk altijd natuurtalentjes.

Sluitingen (veters, klittenbank of een snelsluiting)

Er zijn 3 soorten sluitingen voor rolschaatsen. De ouderwetse veters. Die zien er vaak stoer of juist heel leuk uit, maar gaan ook makkelijk los en dan kunnen kinderen erover vallen. Klittenband is dan een stuk beter, maar dit slijt vaak met de tijd en sluit dan minder goed. De snelsluiting of de kliksluiting is voor kinderen het beste. Dit slijt het minste en kan niet losgaan tijdens het rolschaatsen.

Hoe leer je het snelste rolschaatsen?

Om te beginnen zorg je dat je goede bescherming hebt. Een helm en ellenboog- en kniebescherming, eventueel ook polsbeschermers. Dan voel jij je, of jouw kindje eigenlijk, een stuk zekerder en zal je al minder snel vallen.

Zet je voeten iets uit elkaar, op dezelfde breedte als je schouders. Buig je knieën en neem een hurkhouding aan. Je hebt op in deze houding meer controle over je evenwicht en zal dus veel minder snel vallen. Neem een paar normale stappen. Alsof je aan het lopen bent. Laat je niet ontmoedigen als je valt, dit hoort bij het leerproces.

Steek je tenen naar buiten en houd je hakken bij elkaar. Blijf in de hurkhouding. Je wilt je lichaam boven je hielen houden. Zet nu een voet recht en zet je zachtjes met de andere voet af. Zo begin je met rollen. Wissel dit af en oefen dit tot je het onder de knie hebt en je er zeker bij voelt.

Je kan nu iedere slag steeds langer maken en langer doorrollen. Je zet je af met de ene voet en rijdt met de andere voet. Houdt de voet waarmee jij je afzet dan in de lucht. Je kan draaien door je lichaam naar links of rechts te leunen. Je gaat dan de kant op die je leunt.

Als je dit allemaal onder de knie hebt, je kan nog steeds wel eens vallen, maar door de regel blijf je staan, kan je beginnen met snelheid te maken. Je doet dit door je benen sneller te bewegen en meer druk op de wieltjes te zetten. Je duwt jezelf dan vooruit. Houd je lichaamsgewicht naar voren. Je krijgt ook meer snelheid door je armen dan mee te bewegen, net zoals wanneer je rent.

Het remmen is ook niet onbelangrijk. Aan de voorkant van je rolschaatsen zitten stopdoppen. Zorg dat je rolschaatsen parallel aan elkaar staan, blijf gehurkt en leun naar voren. Zet vervolgens de ene rolschaats iets voor de andere, til de neus van die rolschaats op en duw met je tenen hard op de dop. Duw niet meteen met volle kracht, want hoe harder je duwt, hoe sneller je remt. Twijfel ook niet bij het stoppen, je kan dan heel makkelijk je evenwicht kwijtraken en vallen. Om je daar een beetje bij te helpen, kan je jouw handen op de knie zetten van de voet waar je mee wilt remmen en dan duw je op je knie zodat je zeker genoeg kracht zegt om te kunnen stoppen.

Als je deze basis onder de knie hebt, dan kan je natuurlijk nog heel veel meer leren. Zo kan je achteruit leren rollen, maar ook allerhande trics leren te doen. Zo kan je er bijvoorbeeld hele dansen mee uitvoeren.

Veelgestelde vragen

Welke wieltjes moet ik kiezen voor mijn rolschaatsen?

Je kan het beste wielen kiezen die een hardheid hebben tussen de 78A en 85A. Hier kan je heel goed buiten mee rolschaatsen. Ze zijn niet te hard, dus je hebt wel schokabsorptie en een betere grip, maar ook niet zo zacht dat ze heel snel slijten.

Wat voor een bescherming moet ik gebruiken bij het rolschaatsen?

Bij het rolschaatsen kan je best vies vallen. Gebruik dus een helm, ellenboogbeschermers, kniebeschermers en polsbeschermers. Je hebt dan alle lichaamsdelen die schade kunnen oplopen beschermd en het is de meest veilige manier om te rolschaatsen.

Hoe moet ik rolschaatsen schoonmaken?

Om je rolschaatsen goed schoon te maken, dien je ze gedeeltelijk uit elkaar te halen. Maak de wielen los en haal de kogellagers eruit. Neem dat allemaal af met een vochtig doekje. Je kan het dan inspuiten met WD40. Neem dan de rest van de rolschaats ook af met een vochtig doekje. Droog het na met een droogdoekje. Zet dan de wielen en de kogellagers weer terug in de rolschaatsen.

Onze favoriet

De Street Rider Rolschaatsen Verstelbaar Jongens in Blauw zijn de perfecte keuze voor jongens die van rolschaatsen houden.

Beste prijs op BOL.com