Schommelstoel baby

Schommelstoel baby

Vind hier de beste schommelstoeljes voor baby's!

Een schommelstoel voor baby's is niet alleen heerlijk voor jouw kindje, maar ook handig voor jezelf. Het is bijna niet te doen om jouw baby de hele dag op de arm te houden en in slaap te wiegen. Dankzij een baby schommel is dat ook helemaal niet nodig. Je hebt dan fijn je handen vrij om andere dingen te doen, terwijl jouw kleintje toch op een rustgevende manier in slaap kan vallen. Een schommelstoel voor baby's wiegt een kindje op een hele rustige en zachte manier. Net zoals jij dat in jouw armen doet.

Het voorkomt ook dat je een lamme arm krijgt. Het is overigens iets heel anders dan een wipstoel of baby bouncer.

De best verkochte schommelstoel

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Top 5 schommelstoeltjes voor baby's

Nog geen keuze kunnen maken? Of wil je nog meer informatie over specifieke producten? Geen probleem! We hebben voor 5 verschillende schommelstoeljes iets meer research gedaan. Voor elk van deze producten een duidelijke beschrijving gemaakt met uiteraard de positieve punten. We hopen dat dit helpt met het maken van de juiste keuze.

Tryco Babyschommel

Deze stijlvolle babyschommel van Tryco ziet er niet alleen heel mooi uit, maar is ook een heerlijk voor jouw baby. De schommel heeft 5 verschillende snelheden en een timerfunctie. Je bepaalt dus heel makkelijk hoe lang jij jouw kindje wilt laten wiegen.

Voordelen:

Met zonnekap en muggennet

Te bedienen met paneel en afstandsbediening

Bluetooth verbinding zodat je jouw eigen muziek kan afspelen

Babyschommel met stijl!

X Adventure Schommelstoel Baby Flower

Deze schommelstoel voor baby's is heerlijk zacht en jouw kindje kan er dus ontspannen in schommelen en slapen. Er zitten leuke speeltjes aan de speelstang om jouw kindje te vermaken en er zijn 8 melodietjes om te helpen bij het in slaap vallen. De 5-puntsgordel zorgt voor een optimale veiligheid.

Voordelen:

Zachte afneembare en wasbare stof

Inklapbaar en makkelijk op te bergen of mee te nemen

5-puntsgordel voor extra veiligheid

Nummer 1

Little World Dreamday Babyschommel

Je weet zeker dat jouw baby heerlijk weg zal dromen in deze comfortabele babyschommel. Er zitten vrolijke geluidjes in die jouw kleintje zullen vermaken en aan de afneembare speelboog zitten ook 2 zachte speeltjes, zodat jouw baby zich niet verveelt.

Voordelen:

Inklapbaar dus makkelijk mee te nemen en op te bergen

Verstelbaar zitje dus de ideale positie voor jouw baby

Afneembare en wasbare bekleding

Nummer 2

Bo Jungle B-Portable Swing

Deze super comfortabele schommelstoel voor baby's wiegt jouw kleintje heerlijk in slaap. De rugsteun is verstelbaar in 2 verschillende standen en er zijn 5 verschillende schommelstanden. Je kan de timer instellen op 15, 30, 45 of 60 minuten en er zijn 8 verschillende melodietjes om jouw kindje in slaap te schommelen.

Voordelen:

De rugsteun is verstelbaar in 2 verschillende standen

De stof is afneembaar en machine wasbaar

De schommel is inklapbaar en makkelijk mee te nemen

Nummer 3

Baninni Baby Swing

In tegenstelling tot de meeste schommelstoelen wiegt deze babyschommel niet van voor naar achteren, maar zijwaarts. De zachte stof is heerlijk comfortabel en jouw kleintje zal er zalig in kunnen ontspannen en slapen. Je kan de schommelsnelheid in 5 verschillende standen instellen en er is een timer voor 8, 15 of 30 minuten voor de melodietjes.

Voordelen:

Schommel wiegt zijwaarts

Veiligheidsgordel

Schommel kan vastgezet worden

Nummer 4

Een schommelstoel voor baby’s ziet er uit als een autozitje. Het hangt aan een standaard en dankzij een motortje schommelt het zachtjes op en neer. Het is dus niet zo dat jij het de hele tijd dient te duwen. Er zijn babyschommels met meerdere snelheden en sommige hebben zelfs muziekjes die jouw baby helpen om nog meer te ontspannen. Het is dan ook verleidelijk om ze hier lekker veel tijd in door te laten brengen, maar dat wordt door experts toch afgeraden. Dit komt omdat een baby hier in een onnatuurlijke houding in ligt. Bij juist gebruik, is dat helemaal geen probleem, maar bij overmatig gebruik beperkt het de bewegingsvrijheid van jouw kindje en staat het de ontwikkeling en motoriek in de weg. Een baby mag maximaal twee uur per dag in deze houding doorbrengen.

Je kan een schommelstoel al gebruiken bij pasgeboren kindjes. Kijk evengoed altijd welke leeftijd geschikt is voor het product dat jij wilt aanschaffen. Er is ook een maximaal gewicht dat een babyschommelstoel kan dragen. Dit ligt meestal tussen de 9 en de 12 kilo. Let hier op, want het is zonde als je na een paar maanden weer een nieuwe dient aan te schaffen. Sommige baby’s zijn ontzettend slim en handig en hebben snel door hoe ze zichzelf los kunnen maken uit de schommel. Als ze dit punt bereikt hebben, dan is het ook tijd om dit product voor baby’s op te bergen. De afstand tot de grond is erg laag, maar ze hoeven maar net verkeerd te vallen. Lees altijd de gebruiksaanwijzing van het desbetreffende product goed door. Zo voorkom je ongelukken en kan je jouw baby met een gerust hart lekker laten schommelen.

Wat is een schommelstoel voor baby's en hoe werkt het?

Een schommelstoel voor baby's is eigenlijk precies wat het zegt. Het is een kleine schommelstoel waar een baby in past en die jouw baby rustig wiegt. Je hebt schommelstoelen die traditioneel van voor naar achteren wiegen, maar er zijn ook babyschommelstoelen die zijwaarts bewegen. Het is voor baby's ontzettend prettig om gewiegd te worden. Zeker als jouw baby erg onrustig is, kan dit een manier zijn om hem of haar te kalmeren. Het is niet gemaakt om jouw armen te vervangen, die natuurlijk altijd het fijnste zijn, maar het geeft jou de mogelijkheden om toch even je handen vrij te hebben en iets anders te doen.

Voor veel kindjes is het een hele fijne manier om in slaap te vallen. Ze zien de wereld ook vanuit een ander perspectief en dit maakt het voor baby's juist hartstikke fijn en leuk. Vaak zit er een speelstang met speeltjes bij een schommelstoel voor baby's waarmee zij zich kunnen vermaken en zijn er ook muziekjes ingebouwd om jouw kindje nog prettiger te laten ontspannen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een schommelstoel voor baby?

Er zijn heel veel soorten schommelstoelen voor baby’s te krijgen. Het kan dan lastig zijn om te kiezen. Er is veel om rekening mee te houden. Je wilt natuurlijk dat de schommelstoel veilig is en comfortabel, maar er zijn nog wat meer punten om rekening mee te houden.

Design

Wanneer je een schommelstoel voor jouw baby hebt, dan is de kans groot dat je er dagelijks gebruik van maakt. Het is dan fijn als deze ook bij jouw interieur past. Dat is niet het enige aan het design dat belangrijk is. Je wilt ook een veilige schommelstoel hebben. Zo is een gordel waarmee jij jouw kindje vast kan zetten wel zo veilig. Het is ook handig als je de schommelstoel kan inklappen, zodat je het makkelijk op kan bergen of mee kan nemen.

Aantal muziekjes

Er zijn een behoorlijk aantal schommelstoelen die ingebouwde muziekjes hebben. Deze muziekjes helpen jouw kindje nog meer te ontspannen en sneller in slaap te vallen. Er zijn ook schommelstoelen voor baby’s die een bluetooth verbindin hebben. Je kan de favoriete liedjes van jouw kindje afspelen. Als muziek jouw baby helpt te ontspannen, dan is een schommelstoel voor baby’s met muziekjes een echte aanrader.

Aantal schommelstanden

Niet alle baby’s vallen bij dezelfde snelheid wiegen in slaap. Het is dus fijn om een schommelstoel te kiezen waarbij je kan kiezen uit meerdere snelheden. Je weet dan zeker dat jouw kindje van het wiegen kan ontspannen. Je kan zo ook het wiegen afbouwen als jouw kleintje ouder wordt. Je zet de schommel steeds op een lagere stand tot jouw kindje gewoon rustig in slaap valt, zonder dat het wiegen nog nodig is.

Timer

Voor baby’s is het niet goed om de hele dag in een schommelstoel te liggen. Dit heeft met de houding te maken. Die is nooit helemaal recht. Per dag wordt er ongeveer 2 uur aangeraden. Je kan daarom een timer zetten. Zo weet je zeker dat jouw kindje niet te lang in de schommelstoel ligt, zonder dat je daar continue op moet letten. Er zijn verschillende tijden per schommelstoel en het is dus handig om te kijken welke tijden passen bij jouw ritme en het ritme van jouw baby.

Batterijen of stroom

Er zijn schommelstoelen voor baby’s die op stroom en op batterijen werken. Dit is wel aan te raden. Je bent dan het minst beperkt. Kies je voor een schommelstoel die alleen op batterijen werkt, dan moet je altijd zorgen dat je batterijen op voorraad hebt. En kies je voor een schommelstoel die alleen op stroom werkt, dan kan je deze niet meenemen voor onderweg. Het handigste zijn dus de schommelstoelen die zowel op batterijen als op stroom werken. Je kan jouw kindje dan altijd lekker in slaap wiegen, zonder dat je hem of haar de hele tijd vast dient te houden.

Verstelbare zitting

Het is heel fijn als je de zitting kan verstellen. De ene keer wilt jouw kindje wat meer rechtop zitten en een andere keer is het fijner om meer te liggen. Daarnaast is het ook beter voor jouw baby als je dit afwisselt. Het is dus altijd aan te raden om te kiezen voor een schommelstoel voor baby’s waarvan je het zitje kan verstellen. Kijk ook of je de stof af kan nemen en kan wassen. Dat is wel zo makkelijk bij het onderhouden van de schommelstoel.

Gerelateerde artikelen: De beste schommels voor in de tuin

Veel gestelde vragen (FAQ)

Per dag mag een baby zich ongeveer 2 uur in de houding bevinden die een schommelstoel heeft. Dit geldt dan ook voor de kinderwagen of een autostoel. Als jouw kindje al een half uur in een autostoel heeft gezeten, dan kan je hem of haar nog anderhalf uur in de schommelstoel wiegen.

Schommelstoelen voor baby's dienen te voldoen aan Europese standaarden. Je kan dus stellen dat alle schommelstoelen op de markt ook goed zijn voor jouw baby. Jij weet het beste waar jouw baby rustig van word. Zijn dat muziekjes of een afwisselende snelheid wiegen, wilt jouw kindje iets om te spelen hebben? Kijk in de lijst met reviews van schommelstoelen voor baby's van Top5Getest. Hier vind je de beste schommelstoelen voor baby's en daar zit vast een schommelstoel bij die aan al jouw wensen voldoet.