Het leukste speelgoed van Sonic 

Sonic the Hedgehog, wie kent hem niet. Het blauwe egeltje, die als een razende door allerhande levels heen jaagt, maar die vooral de mascotte van Sega is. De bekende egel werd al snel in de harten van gamers gesloten. Oorspronkelijk ontworpen voor een oudere leeftijdsgroep, bleek Sonic iedere leeftijd aan te spreken.

In 1991 kwam Sonic het spel uit. Het vernieuwende aan Sonic, in vergelijk tot bijvoorbeeld Mario van Nintendo, was dat hij een rollende beweging kon maken. Opgerold als een egel, kreeg Sonic the Hedgehog nog meer snelheid en kracht.

Het best verkocht sonic speelgoed van 2024

Er is ontzettend veel Sonic speelgoed te krijgen. Knuffels en figuren zijn dan heel logisch, maar dat is zeker niet het enige. Gaming is populair en niet alleen op de computer of een game console. Lego, puzzels en andere items, zijn net zo goed leuke geschenken om te krijgen en om te geven. Een Sonic knuffel kan een heerlijke pluche knuffel zijn, maar ook een stoere knuffel met stretch benen en armen.

Er zijn zoveel Sonic toys te krijgen dat het wel handig is als je weet wat jouw kindje leuk vindt om mee te spelen. De een bouwt graag, een ander doet graag rollenspellen en weer een ander kindje vind het fijn om te lezen. Er is voor iedereen een passend Sonic cadeau te vinden. En je zal er zeker een goede indruk mee maken.

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Onze favoriet

Sonic is een superheld. Een blauwe Egel met rode schoenen die super snel kan rennen. 

 • Kwaliteit
 • Speelplezier
 • Materiaal

2e beste keuze

Bouw een icoon uit de popcultuur met deze LEGO set.

 • Kwaliteit
 • Speelplezier
 • Materiaal

3e beste keuze

Een zachte knuffel van het personage Shadow uit de populaire Sonic-spellen. 

 

 • Kwaliteit
 • Speelplezier
 • Materiaal

Op deze pagina:

Onze top 5 beste Sonic speelgoed

Doordat Sonic the Hedgehog een blauwe egel is, denk jij misschien dat het een koud en koel figuur is, maar niets is minder waar. Een Sonic knuffel is heerlijk voor jouw kindje, om mee te knuffelen, te spelen, en vooral ook om zich veilig bij te voelen. Knuffels zijn voor kinderen namelijk heel eigen en vertrouwd.

In de wereld van Sonic the Hedgehog is alles een groot avontuur. Hij moet allerhande uitdagingen aangaan, spulletjes verzamelen en doelen bereiken. Het is dan ook niet vreemd dat Sonic Lego heel populair is. Kinderen bouwen zo hun eigen Sonic wereld en kunnen hun fantasie en creativiteit helemaal de vrije loop laten gaan.

Wil jij weten welk Sonic the Hedgehog toys het beste zijn in 2024? Dan vind je hieronder de Top 5, speciaal samengesteld voor jou en jouw kindje. Er is niet alleen gekeken naar hoe leuk het speelgoed is, maar ook naar de kwaliteit en hoe het jouw kindje kan ondersteunen in de algehele ontwikkeling.

#1
Sonic - The Hedgehog - Pluche Knuffel

Deze heerlijke zachte Sonic knuffel van 30 centimeter groot is een geweldig cadeau voor ieder kindje dat fan is van de blauwe egel. In de originele kleuren blauwe, met rode schoenen en zachte stekels op zijn hoofd en rug, is deze pluche knuffel heerlijk om mee te knuffelen en te spelen. Dankzij de degelijke kwaliteit kan deze knuffel overal mee naartoe gesleept worden en hoeft jouw kleintje niet meer zonder zijn favoriete superheld te zijn.

 • Kwaliteit
 • Speelplezier
 • Materiaal
Beste prijs op BOL.com

#2
LEGO Ideas Sonic the Hedgehog

Bouw jouw eigen Green Hill Zone van Sonic the Hedgehog en deel het precies in zoals jij wil. Deze Lego set heeft alles wat jouw kleintje nodig heeft om een eigen Sonic avontuur te spelen. Van de palmboom, de brug, een veer voor Sonic jumps, en natuurlijk Dr. Eggmans Eggmobile, tot 7 ringen en chaosdiamanten om te verzamelen. Deze set heeft maar liefst 1.125 onderdelen, waarvan een Sonic Lego minifiguur er natuurlijk eentje is.

 • Kwaliteit
 • Speelplezier
 • Materiaal
Beste prijs op BOL.com

#3
Sonic The Hedgehog Plush Shadow

Ook Shadow speelt een grote rol in de Hedgehog avonturen. Dit typische figuur is zowel een vriend als een rivaal van Sonic. Met deze pluche knuffel kan jouw kindje heerlijk knuffelen met deze stoere superheld, en samen met Sonic, spelen en avonturen aangaan. De knuffel is gemaakt van zachte pluche en heerlijk om me te knuffelen. Het formaat is 30 centimeter de de kwaliteit is degelijk, waardoor Shadow makkelijk meegenomen kan worden

 • Kwaliteit
 • Speelplezier
 • Materiaal
Beste prijs op BOL.com

#4
Funko Pop! Sonic The Hedgehog With Emerald Vinyl Figure

De Funko Pop! Sonic The Hedgehog With Emerald Vinyl Figure is een verzamelfiguur van de bekende gameheld Sonic. Het figuur is gemaakt van vinyl en is ongeveer 9 cm hoog. Sonic staat rechtop en heeft zijn kenmerkende blauwe kleur en stekels, en heeft in zijn hand een smaragd. Deze smaragd is een belangrijk element in de Sonic-games en is een van de zeven Chaos Emeralds die Sonic moet verzamelen om het universum te redden. Het figuur wordt geleverd in een vensterdoos en is een must-have voor elke fan van Sonic en verzamelaar van Funko Pop!-figuren.

 • Kwaliteit
 • Speelplezier
 • Materiaal
Beste prijs op BOL.com

#5
Nanoblock Amy NBCC-085 (Sonic the Hedgehog)

Nanoblock Amy NBCC-085 (Sonic the Hedgehog) is een bouwset van kleine bouwstenen in de vorm van het personage Amy uit de videogame Sonic the Hedgehog. De set bevat alle benodigde bouwstenen en instructies om het model te bouwen. Het is een leuke uitdaging voor kinderen en volwassenen die van bouwen en puzzelen houden.

 

 • Kwaliteit
 • Speelplezier
 • Materiaal
Beste prijs op BOL.com

Kinderen zijn dol op Sonic the Hedgehog. Hij is stoer, snel, maakt spannende avonturen mee, moet van alles verzamelen en levels doorlopen om zijn doelen te bereiken. En hij is schattig. Voor Sega was Sonic dan ook een commercieel succes en het duurde niet lang voor er allerhande merchandise op de markt kwam.

Dat Sonic speelgoed is niet alleen heel erg leuk, het zijn ook verzamelobjecten en er zit ook educatief speelgoed tussen. Het is maar net waar jij naar op zoek bent en wat jouw kind leuk vindt om mee te spelen. Je maakt overigens niet alleen kinderen blij met Sonic speelgoed. Er zijn ook oudere fans van deze blauwe egel, die het geweldig vinden om Sonic speelgoed te sparen.

Nu er films van Sonic the Hedgehog zijn, is de blauwe egel met rode schoenen nog populairder geworden. Sonic is een superheld en spreekt zeer tot de verbeelding van kinderen. Samen kunnen ze de spannendse avonturen beleven.

Er is ontzettend veel Sonic speelgoed en Sonic the Hedgehog merchandise te krijgen. Het kan dan lastig zijn om te kiezen. Je kan hieronder al een leuk overzicht zien van het beste Sonic speelgoed, en de Top 5 zal je zeker helpen om de beste keuze voor jou en jouw kindje te maken.

Wie is Sonic?

Sonic is een superheld van pas 15 jaar oud. De blauwe egel met rode schoenen is de hoofdrolspelen in de gelijknamige games, en tegenwoordig ook in de gelijknamige films. Hij is sneller dan het geluid en kan niet alleen rennen, maar ook supersnel rollen.

In het spel beleeft hij allerhande avonturen en dient hij doelen te bereiken om levels te doorlopen. Er is van alles om te verzamelen, zoals ringen en diamanten, en natuurlijk dient de grote vijand verslagen te worden. In de films beleeft hij allemaal spannende avonturen met zijn vriendjes.

De chaos emeralds die hij dient te verzamelen in de games voorkomen dat Dr. Eggman de wereld kan overnemen en voorkomt dat de wereld in totale chaos zal verzwelgen en verandert hij in Super Sonic, waardoor hij nog sneller is. Dankzij de ringen die hij kan verzamelen, blijft hij in leven.

In de films houdt hij van avontuur, het verpesten van Dr. Eggman's plannen en vindt hij het lekker om op vakantie te relaxen met zijn vrienden. Hij houdt ook van sporten en van chilidogs.

Sonic is snel, maar houdt niet van water en kan niet zwemmen, maar als het echt moet, dan is hij dapper en gebruikt een zwemvest om toch het water in te kunnen. Sonic is niet heel sterk en gebruikt dan ook geen kracht om gevechten met zijn tegenstanders aan te gaan, maar wint dankzij behendigheid en snelheid.

Niet alleen het uiterlijk van Sonic is door de jaren, games en movies, heen verandert, maar ook zijn leeftijd. Grappig genoeg was hij eerst 16, om vervolgens opeens 15 jaar oud te zijn. Ook zijn tegenstanders en vrienden veranderen geregeld. Met als meest opvallende Shadow, die eerst een rivaal was, maar uiteindelijk ook een vriend is geworden.

Tails is de beste vriend van Sonic en hoewel de entourage nogal kan veranderen, afhankelijk van welke serie, film, strip, tekenfilm of zelfs meme je bekijkt, Tails is altijd aan zijn zijde.

Voordelen van Sonic speelgoed

Sonic is een superheld en superhelden zijn geweldig voor kinderen om mee te spelen. Sonic speelgoed heeft dan ook veel voordelen. Sonic the Hedgehog is een voorbeeld. Zo durft hij niet te zwemmen, maar met een zwemvest doet hij het toch en overwint hij zijn angsten.

Poppen zijn goed voor kindjes en veel Sonic speelgoed bestaat uit poppen, figuren of knuffels. Anders dan met andere poppen, zijn jongens veel sneller geneigd om met Sonic te spelen, en dus ook de voordelen van het spelen met poppen te ervaren. Zo kunnnen kinderen alledaagse gebeurtenissen en bijzondere momenten naspelen met Sonic.

Hierdoor kunnen kids veel makkelijker alles verwerken en een plekje geven, maar ook de gebeurtenissen beter begrijpen en probleemoplossend leren denken. Dat doet Sonic namelijk ook. Daardoor worden kindjes ook weer creatiever.

Ze kunnen allemaal spannende, leuke en creatieve avonturen met Sonic beleven. Hun fantasie kent geen grenzen en die kunnen ze dan ook helemaal de vrije loop laten gaan. Sonic speelgoed is dan ook een geweldig cadeau, waar jouw kindje heel veel speelplezier mee zal hebben. En dan maakt het niet uit welk speelgoed dat precies is.

Sonic's vrienden en vijanden

Sonic heeft heel wat vrienden en vijanden en sommige figuren zijn zelfs zowel een rivaal, als een vriend. Het ligt er ook een beetje aan of je een film, een spel of een serie of strip van Sonic voor je hebt.

Miles 'Tails' Prower

De beste vriend en sidekick van Sonic is Miles Prower, ook wel Tails genoemd. Dit omdat hij maar liefst 2 staarten heeft, die hij als een helicopter kan laten draaien, en dus heel kort kan vliegen. Zijn staarten kan hij ook gebruiken om tegenstanders aan te vallen of weg te laten waaien. Tails is 8 jaar oud en heel erg slim, bijna net zo slim als Dr. Eggman. Hij is zo populair dat hij zijn eigen spellen kreeg.

Amy Rose - Amelia Lynn Rose the Hedgehog

Amy is verliefd op Sonic en het is niet helemaal duidelijk wat Sonic daar nou eigenlijk van vindt. Dat terzijde, want Amy Rose is het bekendste, en stoerste vrouwelijke figuur uit het Sonic the Hedgehog thema. Ze komt eigenlijk in ieder uitgave voor. Haar weapon of choice is de Piko-Piko hamer, ook wel Hammerspace genoemd, die ze te pas en te onpas tevoorschijn tovert.

Knuckles the Echnida

Knuckles is een rode mierenegel en is niet alleen een vriend van Sonic, maar ook een vijand. Hij is minder snel dan Sonic, maar heeft wel meer veerkracht. Hij is ook sneller kwaad en best wel een heethoofd. Hij is bewaker van de Master Emerald, een diamant die ervoor zorgt dat zijn Angel Island blijft zweven. Knuckles is 16 jaar en een van de sterkste figuren. Met zijn vuisten slaat hij alles en iedereen zo tot moes. Hij kan heel kort zweven en is een goede klimmer.

Shadow the Hedgehog

Shadow is een zwart/rode egel en onsterfelijk. Hij is een creatie van de opa van Dr. Eggman, Gerald Robotnik. Hij moet de ultieme levensvorm voorstellen. Ook schadow is een heethoofd en hij kan bijna alles wat Sonic ook kan. Ook Shadow is een vriend en een vijand van Sonic. Hij is lenig en kan ver en hoog springen en hij heeft Shadow Control, waarmee hij controle heeft over tijd en ruimte.

Dr. Eggman, ook wel bekend als Dr. Robotnik

Dr. Eggman is de eeuwige aartsvijand van Sonic. Hij is een super intelligente geleerde, die geobsedeerd is met robotica en hij wil de wereld overnemen. Als dat lukt, dan regeert hij als een tiran. Hij heeft enkele robots gemaakt, die aan zijn zijde vechten tegen Sonic en zijn vrienden. Zijn uiterlijk is al een paar keer veranderd, maar hij ziet er vooral wat dikkig uit, met een flinke snor en hij is altijd in het rood gekleed.

Er zijn nog een hoop andere figren in Sonic. Het ligt ook een beetje welk deel van de franchise je voor je hebt. Zo zijn er in de games andere figuren dan in de movies. Sega heeft daar mee gespeeld en aangezien de verhalen, verhaallijnen, avonturen en doelen verschillen, zijn de personages ook steeds anders.

Het is ook mooi aan Sonic dat een personage het ene moment een vijand kan zijn en het volgende moment een vriend. Dit komt in het echte leven ook geregeld voor en dat maakt het nog herkenbaarder en het spreekt nog meer aan. Het leert kids ook dat iemand niet per se een vijand voor het leven hoeft te zijn, omdat je het op een bepaald punt niet met elkaar eens bent, of elkaar niet helemaal goed begrijpt.

Soorten Sonic speelgoed

Het meest populair zijn natuurlijk een Sonic knuffel, maar dat is zeker niet het enige speelgoed dat je van Sonic kan vinden. Veel vriendjes, en vijanden, van Sonic zijn ook als knuffels te krijgen en je vindt van alle Sonic personages speelfiguren.

Natuurlijk is er ook Lego van Sonic te krijgen. Gewone beeldjes vind je ook heel veel. Er zijn puzzels van Sonic. Speelsets van Nano blocks. Speelsets met meerdere figuren en accessoires. Pixel pals. Bordspellen. Racespellen. Boeken. Stickers. Kaartspellen. En natuurlijk de game console spellen van Sega.

Dit is maar een kleine greep uit de immense merchandise collectie. Je kan ook handdoeken, 't shirts, dekbedovertrekken en meer van dien zaken vinden, allemaal van Sonic, zijn vriendjes en zijn vijanden.

Sonic Speelgoed kopen? Houd hier rekening mee

Sonic speelgoed is populair en het nadeel daarvan is dat er veel namaak op de markt komt. Let er dus goed op dat je officieel Sonic toys kiest. Dat kan evengoed van een ander merk dan Sega zijn. Er worden namelijk licenties afgegeven aan onder meer Lego, maar ook aan andere merken en bedrijven.

Als je met officiele Sonic toys te maken hebt, dan staat dit duidelijk erbij. Dit is vaker wel wat duurder dan namaak toys, maar je weet ook zeker dat het veilige toys zijn. En ze zullen ook echt lijken op Sonic, of een van zijn vriendjes of vijanderen. Dat is met namaak ook meestal niet het geval.

Waar je ook goed naar dient te kijken, is de leeftijd die bij de Sonic toys staan. Je wil dat jouw kindje er veilig mee kan spelen, maar het moet ook leuk en speelbaar zijn. Als jouw kindje nog heel jong is, dan is een Sonic knuffel geweldig, maar een speelfiguur kan dan te hard en onspeelbaar zijn voor een klein kindje. Lego kan dan zelfs gevaarlijk zijn, door de kleine onderdelen. Is het te simpel speelgoed, dan is het niet interessant en verdwijnt het ook snel in een hoek. Hoe oud een kindje, wie dan ook, minimaal moet zijn, is dan ook iets om goed in de gaten te houden.

Kinderen en volwassenen zijn dol op Sonic toys. De populaire superheld is ondertussen veel meer dan een figuur in een Sega game. Er zijn leesboeken en strips om het lezen te stimuleren en de taal te ontwikkelen of om gewoon lekker te ontspannen.

Met de poppen, figuren en knuffels kan jouw kindje de meest geweldige avonturen bij elkaar fantaseren, rollenspellen spelen, en daarbij wordt hun ontwikkeling op meerdere manieren gestimuleerd en voor ouderen is het gewoon een geweldig verzamelobject. Want Sonic toys zijn voor iedereen leuk om cadeau te krijgen.

Onze favoriet

Sonic is een superheld. Een blauwe Egel met rode schoenen die super snel kan rennen. 

Beste prijs op BOL.com