Speelgoed Keyboard

Speelgoed Keyboard

Hier ontdek je de 5 beste speelgoed keyboards!

De meeste kinderen zijn dol op muziek en op muziek maken. Een speelgoed keyboard helpt bij de muzikale ontwikkeling van jouw kindje. Het is voor kinderen meestal makkelijker om bijvoorbeeld noten te leren met een keyboard. Het stimuleert ook het gevoel voor muziek en hoe jouw kindje muziek hoort en luistert. Ze kunnen ervan leren, maar ze kunnen zich er ook op uitleven, er helemaal in opgaan en hun creativiteit erin kwijt. Er zijn een heleboel soorten en maten speelgoed keyboards te krijgen. In verschillende thema's en uitvoeringen. Welke speelgoed keyboards bij jou en jouw kindje passen, ligt aan de leeftijd van jouw kindje, aan de functies die jullie belangrijk vinden en aan het budget dat je hebt.

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat muziek maken goed is voor de intelligentie.Hersenen zijn gevoelig voor het ritme van muziek. En muziek maken doet dan ook iets met je hersenen.Kinderen die al jong beginnen met muziek maken zijn op latere leeftijd beter in wiskunde en natuurkunde.Daarnaast krijgen kinderen ook meer zelfvertrouwen van het maken van muziek en verbetert het hun gedrag. Om te oefenen moeten zij rustig zijn en zich concentreren.

Met een keyboard kan jouw kleintje een heel orkest nadoen en vaak zitten er ook al kant en klare melodietjes in. Het is een soort van minicomputer met een groot toetsenbord, voor geluid. Je kan het keyboard ook op de computer aansluiten. Je bedient het speelgoed met allerhande knoppen, er zitten luidsprekers in en het toetsenbord bestaat uit witte en zwarte toetsen.

De best verkochte Speelgoed Keyboards van 2022!

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Onze top 5 Speelgoed Keyboards

Nog geen keuze kunnen maken? Of wil je nog meer informatie over specifieke producten? Geen probleem!
We hebben voor 5 verschillende Speelgoed Keyboards iets meer research gedaan.
Voor elk van deze producten een duidelijke beschrijving gemaakt met uiteraard de positieve punten.
We hopen dat dit helpt met het maken van de juiste keuze.

Keyboard met 37 tonen

Dit vrolijke keyboard heeft 37 toetsorgels en verschillende muziekjes. Daarnaast zit er een microfoon bij zodat jouw kindje ook nog eens uit volle borst mee kan zingen. Het keyboard heeft vrolijke kleuren en is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

Voordelen:

Inclusief microfoon

37 tonen

Extra muziekjes

Nummer 1

Speelgoed Keyboard - Imaginarium

Dit multifunctionele keyboard heeft pianotoetsen, knoppen voor verschillende instrumenten, melodietjes en er zit een discobal met verlichting bij. Je krijgt er ook een krukje en een hoofdband met microfoon erbij. Er zijn 2 knoppen om de beats in te stellen en het volume kan ook geregeld worden.

Voordelen:

Er kan een muziekspeler aangesloten worden

De hoofdband met microfoon is verstelbaar

Het krukje is 22 centimeter hoog

Nummer 2

Bontempi Toetsenbord met Microfoon

Dit keyboard heeft 24 toetsen en 8 standaard melodietjes. Er zijn ook 6 voorgeprogrammeerde liedjes. De lichteffecten maken er een echte show van en jouw kindje zingt de sterren van de hemel met de microfoon.

Voordelen:

Werkt op 3 AA batterijen

Lichteffecten en microfoon

8 melodietjes en 6 liedjes

Nummer 3

Little Tikes My Real Jam Keyboard

Dit keyboard heeft maar liefst 4 speelstanden. Jouw kleintje kan met de band meespelen, vrij spelen, solo jammer of een willekeurig liedje afspelen via Bluetooth. Er zit een microfoon bij inbegrepen en de verpakking doet dienst als keyboardkoffer. Het volume kan geregeld worden.

Voordelen:

Werkt op 3 AA batterijen

Heeft 4 speelstanden

Verpakking is ook keyboardkoffer

Nummer 4

Bontempi Keyboard Genius

Dit keyboard heeft 37 toetsen, 8 geluiden, 6 melodietjes en 5 liedjes. Jouw kleintje kan melodietjes opnemen en afspelen. Er is een USB-aansluiting voor een Flash-station, een microfoonaansluiting (de microfoon is niet bijgeleverd) en een contactdoos voor netadapter (niet erbij inbegrepen).

Voordelen:

Werkt op 4 AA Penlite batterijen

8 geluiden

6 melodietjes en 5 liedjes

Kan melodietjes opnemen en afspelen

Nummer 5

Wat is een speelgoed keyboard?

Een speelgoed keyboard is een muziekinstrument voor kinderen. Ze kunnen er muziek op leren maken of er lekker op tokkelen en hun muzikale creativiteit erin kwijt. Het is elektronisch speelgoed met allerhande toetsen. Het aantal toetsen kan verschillen. Vaak zitten er ook nog andere knoppen of toetsen op waarmee andere geluiden gemaakt kunnen worden of waarmee voorgeprogrammeerde melodietjes of liedjes afgespeeld kunnen worden. Op veel keyboards zitten ook andere muzikale geluiden. Denk dan onder meer aan drumgeluiden. Er zijn keyboards waar je een microfoon op aan kan sluiten en er zijn ook keyboards waarmee je melodietjes kan opnemen en afspelen. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos en het is echt afhankelijk van de voorkeuren en wensen van jouw en jouw kindje, het budget dat je hebt en van de leeftijd van jouw kindje.

Waarom een keyboard voor je kind kopen?

Een keyboard is niet alleen goed voor de muzikale ontwikkeling van jouw kindje, maar ook nog eens voor de hersenen. Uit onderzoek is gebleken dat muzikale ritmes de hersenen stimuleert. Zo zijn kinderen die jong muziek leren maken, later beter in vakken als wiskunde en natuurkunde. Zeker wanneer jouw kindje interesse toont in muziek maken, is een keyboard erg leuk, omdat er allerhande geluiden mee gemaakt kunnen worden. Het wordt ook wel gezien als een instapinstrument.

Muziek maken, en dus een keyboard, is ook goed voor het zelfvertrouwen van jouw kindje. Kinderen worden er creatiever van, krijgen meer gevoel voor ritme, verbeteren hun motoriek en hun gehoor en het maakt ze ook nog eens slimmer.

Keyboard voor kinderen kopen? Houd hier rekening mee

Wil je een keyboard kopen voor jouw kindje zodat hij of zij piano kan leren spelen of is het om muziek te maken? Om piano te leren spelen zijn een bepaald aantal toetsen nodig. Een speelgoed keyboard heeft meestal minder toetsen. Het is ook fijn als het keyboard makkelijk te gebruiken is voor jouw kindje. Het moet duidelijk zijn welke functies de verschillende knoppen hebben. Jouw budget is natuurlijk ook belangrijk. Een kinder keyboard kan duur zijn, maar een speelgoed keyboard kan je al voor weinig geld vinden. Wil je eerst eens kijken of jouw kleintje wel speelt met het speelgoed keyboard of weet je al dat het zin heeft om iets meer te investeren?

Een speelgoed keyboard of een keyboard voor kinderen, wat is het verschil?

Een speelgoed keyboard is echt speelgoed. Vaak heeft het felle kleuren en leuke vormen en zitten er allerhande andere functies op. Denk dan bijvoorbeeld aan lichteffecten en allerhande geluiden zoals bijvoorbeeld dierengeluiden. Speelgoed keyboards zijn meestal niet erg duur en vaak ook niet heel groot. Het is echt speelgoed voor kleine kinderen. Een mooie manier om te ontdekken of jouw kleintje muzikaal talent heeft en om te kijken of de interesse voor het maken van muziek er is.

Een kinderkeyboard is meer zoals een echt keyboard voor volwassenen, maar dan handelbaar voor kinderen. Vaak zijn deze kleiner dan normale keyboards, ook met kleinere toetsen, maar wel hetzelfde aantal en worden de knoppen iets makkelijker te begrijpen aangeduid. Een kinder keyboard hoeft niet duur te zijn, maar wil je er eentje aanschaffen met het oog op de toekomst, dan kan het de investering, meer dan waard zijn.