Hier ontdek je de 5 beste speelgoed keyboards!

De meeste kinderen zijn dol op muziek en op muziek maken. Een speelgoed keyboard helpt bij de muzikale ontwikkeling van jouw kindje. Het is voor kinderen meestal makkelijker om bijvoorbeeld noten te leren met een keyboard. Het stimuleert ook het gevoel voor muziek en hoe jouw kindje muziek hoort en luistert. Ze kunnen ervan leren, maar ze kunnen zich er ook op uitleven, er helemaal in opgaan en hun creativiteit erin kwijt. Er zijn een heleboel soorten en maten speelgoed keyboards te krijgen. In verschillende thema's en uitvoeringen. Welke speelgoed keyboards bij jou en jouw kindje passen, ligt aan de leeftijd van jouw kindje, aan de functies die jullie belangrijk vinden en aan het budget dat je hebt.

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat muziek maken goed is voor de intelligentie.Hersenen zijn gevoelig voor het ritme van muziek. En muziek maken doet dan ook iets met je hersenen.Kinderen die al jong beginnen met muziek maken zijn op latere leeftijd beter in wiskunde en natuurkunde.Daarnaast krijgen kinderen ook meer zelfvertrouwen van het maken van muziek en verbetert het hun gedrag. Om te oefenen moeten zij rustig zijn en zich concentreren.

Met een keyboard kan jouw kleintje een heel orkest nadoen en vaak zitten er ook al kant en klare melodietjes in. Het is een soort van minicomputer met een groot toetsenbord, voor geluid. Je kan het keyboard ook op de computer aansluiten. Je bedient het speelgoed met allerhande knoppen, er zitten luidsprekers in en het toetsenbord bestaat uit witte en zwarte toetsen.

De best verkochte Speelgoed Keyboards van 2024!

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Onze favoriet

My Real Jam Keyboard van Little Tikes Met My Real Jam Keyboard kunnen kinderen net doen alsof ze een keyboard-superster zijn.

 • Geluidskwaliteit
 • Functies
 • Materiaal

2e beste keuze

De keyboard piano is een perfect cadeau voor kinderen die graag muziek willen of leren spelen. 

 • Geluidskwaliteit
 • Functies
 • Materiaal

3e beste keuze

De 3-in-1 Xylofoon van DEPLAY is het complete muziekinstrument voor je kleine peuter of kleuter. 

 • Geluidskwaliteit
 • Functies
 • Materiaal

Op deze pagina:

Onze top 5 Speelgoed Keyboards

Nog geen keuze kunnen maken? Of wil je nog meer informatie over specifieke producten? Geen probleem!
We hebben voor 5 verschillende Speelgoed Keyboards iets meer research gedaan.
Voor elk van deze producten een duidelijke beschrijving gemaakt met uiteraard de positieve punten.
We hopen dat dit helpt met het maken van de juiste keuze.

#1
Little Tikes My Real Jam Keyboard

Dit keyboard heeft maar liefst 4 speelstanden. Jouw kleintje kan met de band meespelen, vrij spelen, solo jammer of een willekeurig liedje afspelen via Bluetooth. Er zit een microfoon bij inbegrepen en de verpakking doet dienst als keyboardkoffer. Het volume kan geregeld worden.

 • Geluidskwaliteit
 • Functies
 • Materiaal
Beste prijs op BOL.com

#2
Speelgoed Keyboard met 37 tonen incl. microfoon

Het Speelgoed Keyboard met 37 tonen incl. microfoon is een fantastisch speelgoed voor kinderen die geïnteresseerd zijn in muziek en graag hun eigen deuntjes willen maken. Het is een muziekinstrument dat is ontworpen voor kinderen van alle niveaus en vaardigheden, en is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar oud.

Het keyboard heeft 37 toetsen en wordt geleverd met een microfoon, waarmee kinderen kunnen zingen en hun eigen muziek kunnen maken. Het heeft ook verschillende ingebouwde geluidseffecten en tonen die kinderen kunnen gebruiken om hun eigen unieke melodieën te creëren.

Het Speelgoed Keyboard met 37 tonen incl. microfoon is gemaakt van duurzaam materiaal en heeft een stevige constructie die bestand is tegen regelmatig gebruik. Het is ook gemakkelijk te monteren en te onderhouden, waardoor het perfect is voor dagelijks gebruik.

Het keyboard is ontworpen om kinderen te helpen bij het ontwikkelen van hun muzikale vaardigheden en hun creativiteit te stimuleren. Het is een geweldige manier voor kinderen om hun verbeelding de vrije loop te laten en hun eigen muziek te creëren.

Kortom, het Speelgoed Keyboard met 37 tonen incl. microfoon is een geweldig speelgoed voor kinderen die geïnteresseerd zijn in muziek en graag hun eigen deuntjes willen maken. Met zijn vele functies en duurzame constructie biedt het kinderen eindeloos speelplezier en leermogelijkheden.

 • Geluidskwaliteit
 • Functies
 • Materiaal
Beste prijs op BOL.com

#3
DEPLAY 3-in-1 Xylofoon

De DEPLAY 3-in-1 Xylofoon, Keyboard en Piano is een geweldig speelgoed voor baby's en peuters die geïnteresseerd zijn in muziek en geluiden. Het is een multifunctioneel muziekinstrument dat kinderen de mogelijkheid biedt om te experimenteren met verschillende geluiden en tonen.

Het speelgoed bestaat uit drie verschillende functies, namelijk een xylofoon, keyboard en piano. Elke functie heeft zijn eigen unieke geluiden en eigenschappen, waardoor kinderen op verschillende manieren kunnen spelen en experimenteren.

De DEPLAY 3-in-1 Xylofoon, Keyboard en Piano is gemaakt van duurzaam materiaal en heeft een stevige constructie die bestand is tegen regelmatig gebruik. Het is ook gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden, waardoor het perfect is voor dagelijks gebruik.

Het speelgoed is ontworpen om kinderen te helpen bij het ontwikkelen van hun fijne motoriek, hand-oogcoördinatie en muzikale vaardigheden. Het is een geweldige manier om kinderen te helpen hun creativiteit te stimuleren en hen aan te moedigen om te spelen en te leren door middel van muziek.

Kortom, de DEPLAY 3-in-1 Xylofoon, Keyboard en Piano is een geweldig speelgoed voor baby's en peuters die geïnteresseerd zijn in muziek en geluiden. Met zijn drie verschillende functies en duurzame constructie, biedt het kinderen eindeloos speelplezier en leermogelijkheden.

 • Geluidskwaliteit
 • Functies
 • Materiaal
Beste prijs op BOL.com

#4
Buxibo - Kids Keyboard/ Piano

De Buxibo Kids Keyboard/Piano is een geweldig educatief speelgoed voor kinderen. Het is een multifunctioneel keyboard dat kinderen kunnen gebruiken om hun muzikale vaardigheden te ontwikkelen en hun verbeelding de vrije loop te laten.

Het keyboard heeft verschillende functies en instellingen waarmee kinderen kunnen spelen en experimenteren. Het heeft bijvoorbeeld verschillende instrumenten, ritmes en geluidseffecten die kinderen kunnen gebruiken om hun eigen muziek te creëren en te spelen. Het heeft ook een opname- en afspeelfunctie waarmee kinderen hun eigen muziek kunnen opnemen en afspelen.

De Buxibo Kids Keyboard/Piano is ontworpen om kinderen te helpen bij het ontwikkelen van hun muzikale vaardigheden en creativiteit. Het is een geweldige manier om kinderen te leren over muziek en hoe ze hun eigen nummers kunnen maken. Het kan ook helpen bij het ontwikkelen van hun hand-oogcoördinatie en fijne motoriek.

Het keyboard heeft een mooie roze kleur en is gemakkelijk te gebruiken. Het is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en ouder en wordt geleverd met een handleiding en een adapter. Het is een geweldig cadeau-idee voor kinderen die geïnteresseerd zijn in muziek en biedt hen eindeloos speelplezier en leermogelijkheden.

Kortom, de Buxibo Kids Keyboard/Piano is een geweldig speelgoedinstrument voor kinderen. Met zijn multifunctionele mogelijkheden, educatieve functies en mooie roze kleur biedt het kinderen eindeloos speelplezier en helpt het hen bij het ontwikkelen van hun muzikale vaardigheden, creativiteit en fijne motoriek.

 • Geluidskwaliteit
 • Functies
 • Materiaal
Beste prijs op BOL.com

#5
Paw Patrol Piano mat

De Paw Patrol Piano Mat is een geweldig speelgoed voor kinderen die geïnteresseerd zijn in muziek en de populaire animatieserie Paw Patrol. Het is een keyboard speelmat die kinderen kunnen gebruiken om hun muzikale vaardigheden te ontwikkelen en plezier te hebben.

De piano mat heeft verschillende functies en instellingen waarmee kinderen kunnen spelen en experimenteren. Het heeft bijvoorbeeld verschillende instrumenten, ritmes en geluidseffecten die kinderen kunnen gebruiken om hun eigen muziek te creëren en te spelen. Het heeft ook een opname- en afspeelfunctie waarmee kinderen hun eigen muziek kunnen opnemen en afspelen.

De Paw Patrol Piano Mat is ontworpen om kinderen te helpen bij het ontwikkelen van hun muzikale vaardigheden en creativiteit. Het is een geweldige manier om kinderen te leren over muziek en hoe ze hun eigen nummers kunnen maken. Het kan ook helpen bij het ontwikkelen van hun hand-oogcoördinatie en fijne motoriek.

De piano mat is voorzien van afbeeldingen van de populaire Paw Patrol personages, waardoor het nog aantrekkelijker is voor kinderen. Het is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en ouder en is gemakkelijk op te vouwen en op te bergen. Het is een geweldig cadeau-idee voor kinderen die geïnteresseerd zijn in muziek en de Paw Patrol serie en biedt hen eindeloos speelplezier en leermogelijkheden.

Kortom, de Paw Patrol Piano Mat is een geweldig keyboard speelgoed voor kinderen. Met zijn leuke Paw Patrol ontwerp, multifunctionele mogelijkheden en educatieve functies biedt het kinderen eindeloos speelplezier en helpt het hen bij het ontwikkelen van hun muzikale vaardigheden, creativiteit en fijne motoriek.

 • Geluidskwaliteit
 • Functies
 • Materiaal
Beste prijs op BOL.com

Wat is een speelgoed keyboard?

Een speelgoed keyboard is een muziekinstrument voor kinderen. Ze kunnen er muziek op leren maken of er lekker op tokkelen en hun muzikale creativiteit erin kwijt. Het is elektronisch speelgoed met allerhande toetsen. Het aantal toetsen kan verschillen. Vaak zitten er ook nog andere knoppen of toetsen op waarmee andere geluiden gemaakt kunnen worden of waarmee voorgeprogrammeerde melodietjes of liedjes afgespeeld kunnen worden. Op veel keyboards zitten ook andere muzikale geluiden. Denk dan onder meer aan drumgeluiden. Er zijn keyboards waar je een microfoon op aan kan sluiten en er zijn ook keyboards waarmee je melodietjes kan opnemen en afspelen. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos en het is echt afhankelijk van de voorkeuren en wensen van jouw en jouw kindje, het budget dat je hebt en van de leeftijd van jouw kindje.

Waarom een keyboard voor je kind kopen?

Een keyboard is niet alleen goed voor de muzikale ontwikkeling van jouw kindje, maar ook nog eens voor de hersenen. Uit onderzoek is gebleken dat muzikale ritmes de hersenen stimuleert. Zo zijn kinderen die jong muziek leren maken, later beter in vakken als wiskunde en natuurkunde. Zeker wanneer jouw kindje interesse toont in muziek maken, is een keyboard erg leuk, omdat er allerhande geluiden mee gemaakt kunnen worden. Het wordt ook wel gezien als een instapinstrument.

Muziek maken, en dus een keyboard, is ook goed voor het zelfvertrouwen van jouw kindje. Kinderen worden er creatiever van, krijgen meer gevoel voor ritme, verbeteren hun motoriek en hun gehoor en het maakt ze ook nog eens slimmer.

Keyboard voor kinderen kopen? Houd hier rekening mee

Wil je een keyboard kopen voor jouw kindje zodat hij of zij piano kan leren spelen of is het om muziek te maken? Om piano te leren spelen zijn een bepaald aantal toetsen nodig. Een speelgoed keyboard heeft meestal minder toetsen. Het is ook fijn als het keyboard makkelijk te gebruiken is voor jouw kindje. Het moet duidelijk zijn welke functies de verschillende knoppen hebben. Jouw budget is natuurlijk ook belangrijk. Een kinder keyboard kan duur zijn, maar een speelgoed keyboard kan je al voor weinig geld vinden. Wil je eerst eens kijken of jouw kleintje wel speelt met het speelgoed keyboard of weet je al dat het zin heeft om iets meer te investeren?

Een speelgoed keyboard of een keyboard voor kinderen, wat is het verschil?

Een speelgoed keyboard is echt speelgoed. Vaak heeft het felle kleuren en leuke vormen en zitten er allerhande andere functies op. Denk dan bijvoorbeeld aan lichteffecten en allerhande geluiden zoals bijvoorbeeld dierengeluiden. Speelgoed keyboards zijn meestal niet erg duur en vaak ook niet heel groot. Het is echt speelgoed voor kleine kinderen. Een mooie manier om te ontdekken of jouw kleintje muzikaal talent heeft en om te kijken of de interesse voor het maken van muziek er is.

Een kinderkeyboard is meer zoals een echt keyboard voor volwassenen, maar dan handelbaar voor kinderen. Vaak zijn deze kleiner dan normale keyboards, ook met kleinere toetsen, maar wel hetzelfde aantal en worden de knoppen iets makkelijker te begrijpen aangeduid. Een kinder keyboard hoeft niet duur te zijn, maar wil je er eentje aanschaffen met het oog op de toekomst, dan kan het de investering, meer dan waard zijn.

Onze favoriet

My Real Jam Keyboard van Little Tikes Met My Real Jam Keyboard kunnen kinderen net doen alsof ze een keyboard-superster zijn. 

Beste prijs op BOL.com