Vind hier de beste elektische steppen van 2024

De elektrische step is behoorlijk populair aan het worden. Dat is ook niet vreemd. Het is handig, stoer, makkelijk en lekker snel. Elektrische steps zijn leuk voor kinderen en volwassennen. Elektrische steps worden ook wel E-steps genoemd.

Electric scooter

Een elektrische step is eigenlijk een elektrische scooter, maar dan zonder zitplek. Je kan er dus gewoon op staan. Het werkt met een oplaadbare batterij die de motor aandrijft en heeft 2 wielen. In de bodem van de step zit de accu. Dit is meestal een lithium ion accu.

Woon-werkverkeer

Vaak kan je een elektrische step inlkappen. Dat maakt het ideaal voor bijvoorbeeld woon-werkverkeer. Je kan de E-step makkelijk meenemen in het openbaar vervoer. In principe zijn elektrische steps geschikt voor kleine afstanden.

De accu van een elektrische step gaat ongeveer 20 kilometer mee, maar dit is ook afhankelijk van het wegdek, jouw gewicht, de temperatuur, de helling van de weg, en meer van dien zaken.

Op openbare wegen

Je mag niet met iedere elektrische step op de openbare weg komen. De elektrische step moet dan goedgekeurd zijn door het RDW en wordt dan gezien als een bijzondere bromfiets. Je moet je dus ook aan de regelgeving houden die hoort bij scooters en bromfietsen.

Trapondersteuning

Er zijn echter ook elektrische steps waarbij de accu wordt opgeladen door het steppen. Dit is een step met trapondersteuning en dit wordt niet gezien als een motorisch voertuig. Wanneer de step in beweging komt, dan herkennen sensoren dit, waardoor de motor kort wordt aangezet. Je krijgt dan een elektrische boost, die ook weer afneemt. Je dient de step dan weer ik beweging te brengen voor een nieuwe elektrische boost.

Er zijn behoorlijk wat verschillende soorten elektrische steps op de markt ondertussen, en sommige zijn zelfs goedgekeurd door de RDW, waardoor je ermee op de openbare weg mag rijden. De meeste elektrische steps mogen die je op de weg ziet, zijn echter niet goedgekeurd.

Dat houdt veel mensen niet echt tegen en je ziet ze dan ook veel. Daarvan zijn er ook een hoop elektrische steps met trapondersteuning. Wat voor een elektrische step jij ook kiest, je wil er wel eentje van goede kwaliteit, die veilig is, en waarmee je een tijdje vooruit kan.

Onze favoriet

 Van nu af aan raas jij de drukte voorbij met de premium Elektrische step van VOLANS. 

 • Oplaadtijd
 • Gebruiksgemak
 • Veiligheid

2e beste keuze

De accu is van hoge kwaliteit en belooft een rijafstand van maar liefst 20km.

 • Oplaadtijd
 • Gebruiksgemak
 • Veiligheid

3e beste keuze

Met deze Razor Power Core 90 elektrische step maak je pas echt de blits. 

 • Oplaadtijd
 • Gebruiksgemak
 • Veiligheid

Op deze pagina:

Onze top 5

De perfecte elektrische step bestaat misschien niet, maar het moet niet te moeilijk zijn om de perfecte elektrische step voor jou te vinden. De meeste E-steps zijn hartstikke veilig en voldoen aan allerhande wet- en regelgeving, zeker als je er eentje kiest van een goed en degelijk merk.

Je kan met alle elektrische steps op eigen terrein steppen, maar de betere elektrische steps zijn ook toegestaan op de openbare weg. De specificaties van elektrische steps kunnen verschillen en je dient natuurlijk ook naar jouw eigen mogelijkheden en wensen te kijken. Doordat er zoveel elektrische steps zijn, kan het lastig zijn om door de bomen het bos te zien.

De Top 5 beste elektrische steps helpt jou daarbij. Je krijgt dan een goed idee van de mogelijkheden, en van een goede prijs/kwaliteit verhouding. Je kan met een gerust hart een van deze elektrische steps kiezen, voor jezelf of jouw kind.

#1
Premium Volans Elektrische step voor Volwassenen

Deze degelijke en stijlvolle step heeft een motor van 300W en 36V. Binnen 4 uur is deze elektrische step opgeladen en dan kan je 25 tot 30 kilometer per uur halen. In een handomdraai klap je de step in. Lekker makkelijk voor onderweg. Je kan deze elektrische step ook makkelijk op slot zetten, dankzij strategische openingen. Er zitten felle lampen op voor meer zichtbaarheid. Gemaakt van RVS en aluminum.

 • Oplaadtijd
 • Gebruiksgemak
 • Veiligheid
Beste prijs op BOL.com

#2
Elektrische Step Xiaomi Essential

Deze robuuste en elegante E-step, met led-verlichting en slim led-display, kan tot 20 kilometer per uur halen, dankzij 20 lithium batterijen, met een totaal van 5200mAh en 187Wh. Deze elektrische step heeft drie versnellingen. De step is inklapbaar en lichtgewicht. De krachtige 500W motor kan hellingen tot 10 procent aan. Je kan de step bedienen met een app, onder meer op slot zetten. De step heeft anti-lekbanden en kan tot 100 kilo dragen.

 • Oplaadtijd
 • Gebruiksgemak
 • Veiligheid
Beste prijs op BOL.com

#3
Razor - Elektrische Step

Met deze flitsende elektrische step steel je overal de show. Het verlichte dek heeft ook aan de onderkant rode led-verlichting. De 90W onderhoudsvrije naafmotor met hoog koppel zorgt voor een soepele acceleratie met een druk op het gaspedaal. De oplaadbare 12V accu levert een langere rijtijd tot 60 minuten. Deze E-step heeft een handbediende voorrem en een intrekbare standaard. Het achterwiel is airless. De step kan maximaal 54 kilo dragen.

 • Oplaadtijd
 • Gebruiksgemak
 • Veiligheid
Beste prijs op BOL.com

#4
Kick&Move - Elektrische Step

De Kick&Move Elektrische Step is een krachtige en stijlvolle E-Scooter met anti-lek banden, schokbestendige wielen en een topsnelheid van 32 km/u. Het is uitgerust met een app die je kunt gebruiken om de prestaties van de step te monitoren en te beheren, evenals om de LED-verlichting en cruise control in te schakelen.

De Kick&Move Elektrische Step is ideaal voor korte afstanden en is ontworpen om snel en veilig te reizen. De anti-lek banden zorgen voor een soepele rit zonder zorgen over lekke banden, terwijl de schokbestendige wielen de step bestand maken tegen ruwe ondergronden.

Met de LED-verlichting is het veilig om in het donker te rijden, terwijl de cruise control zorgt voor een comfortabele en ontspannen rit. De Anti-diefstal optie zorgt voor extra beveiliging van de step.

De Kick&Move Elektrische Step heeft een krachtige motor en is in staat om heuvels en hellingen aan te pakken. Het is ook lichtgewicht en gemakkelijk op te vouwen, waardoor het gemakkelijk te dragen en op te bergen is.

 • Oplaadtijd
 • Gebruiksgemak
 • Veiligheid
Beste prijs op BOL.com

#5
Stay-on H10 500w Elektrische Step

De Stay-on H10 500W Elektrische Step is een geweldige optie voor volwassenen die op zoek zijn naar een krachtige, snelle en comfortabele manier van vervoer. Met een krachtige 500W-motor en een topsnelheid van 31 km/u is deze elektrische step perfect voor korte tot middellange afstanden.

De Stay-on H10 Elektrische Step is voorzien van dubbele remmen voor en achter, waardoor het een veilige en betrouwbare manier van vervoer is. De voor- en achtervering zorgt voor een comfortabele rit op oneffen terrein.

De step heeft een lange levensduur dankzij het robuuste ontwerp en de duurzame materialen. De batterij heeft een capaciteit van 13Ah, waardoor de step een bereik heeft van ongeveer 30 kilometer op één enkele lading.

De Stay-on H10 Elektrische Step is ook uitgerust met LED-verlichting voor veiligheid tijdens het rijden in het donker. Het heeft een eenvoudig en gebruiksvriendelijk ontwerp, waardoor het gemakkelijk te bedienen en te onderhouden is.

 • Oplaadtijd
 • Gebruiksgemak
 • Veiligheid
Beste prijs op BOL.com

Elektrische step? Houd hier rekening mee

Een elektrische step is hartstikke handig, stoer, makkelijk en snel. Elektrische steps worden ook wel E-steps of elektrische scooter genoemd. Een elektrische step hebben, is helemaal hip and happening. Ze zijn te krijgen voor kinderen en voor volwassenen. Iedereen vind elektrisch steppen leuk en handig om te doen.

Wanneer je een elektrische step wil kopen, dan dien je wel met een paar zaken rekening te houden. Je mag, om te beginnen, niet met alle E-steps op de openbare weg komen. Het wordt gezien als een bijzondere bromfiets en een E-step moet dus goedgekeurd zijn door de RDW.

De leeftijd

Wanneer je een E-step wil kopen, dan dien je als eerste te kijken naar de aangegeven leeftijd. Kinderen hebben een E-step met minder vermogen nodig. Anders wordt het gevaarlijk. Je wil ook niet dat het stuur te hoog is, want dan is het lastig sturen, en dat is wel zo belangrijk. Meestal zijn de goedkopere E-steps geschikt voor kinderen.

Accu en afstand

Hoewel de accu niet alleen bepaalt hoe ver je precies kan gaan met jouw elektrische step, heeft het er wel veel invloed op. Hoe groter de accu, of hoe hoger het vermogen, des te verder je ook kan steppen. Vaak worden de haalbare kilometers aangegeven, maar houd daarbij in gedachte dat deze getest zijn onder ideale omstandigheden.

Naast de accu zijn er ook nog andere factoren die een rol spelen. Denk dan aan het gewicht dat er op de elektrische step staat, het wegdek waar je op rijdt, de tegenwind die je hebt, de hellingen die je moet nemen, de banden die eronder zitten, en nog heel veel meer. Het is dus altijd een indicatie en het is aan te raden om het eerst vlakbij een oplaadmogelijkheid uit te proberen.

Accu's gaan niet voor eeuwig mee en het kan gebeuren dat ze kapot gaan en na verloop van tijd dienen ze vervangen te worden. Kijk dus altijd even na of je een accu na kan bestellen. Het is zonde als je de hele elektrische step niet meer kan gebruiken, omdat alleen de accu niet meer goed is.

Kijk ook naar het type accu dat erin zit. Een lithium accu gaat namelijk veel langer mee dan een lood-zuur accu.

Het vermogen en het wattage

Het wattage geeft aan hoe krachtig de motor is. Dit bepaalt onder meer hoe snel de E-step accelereert en vaak ook hoe snel de elektrische step kan gaan. Het is ook bepalend voor hoe makkelijk jij een heuveltje opkomt. In principe kan je dus stellen dat hoe groter het vermogen, watt motor, jij kiest, des te krachtiger en sneller de step is. Voor kinderen is dit echter niet altijd wenselijk.

Inklapbaar of opvouwbaar

Een elektrische step biedt uitkomst bij onder meer woon-werk verkeer. Je gaat bijvoorbeeld een stuk met het openbaar vervoer en de rest doe je op de E-step. Het is dan handig als je de elektrische step kan inklappen of opvouwen. Niet alleen voor in het openbaar vervoer, maar ook voor op het werk of op een andere plek.

Het maakt dan ook uit hoe zwaar de step is. Als je veel gewicht moet verplaatsen wanneer de E-step ingeklapt is, dan kan dit heel vervelend worden. Je kan dan het beste kijken voor een lichtgewicht elektrische step.

Aan de andere kant betekent licht vaak ook een kleine accu. Je hebt dan minder vermogen en je kan er ook minder ver mee rijden. Dit zijn dus wel allemaal punten om naar te kijken en af te wegen.

De versnellingen

Vaak hebben E-steps meerdere versnellingen. Je kan dan aangeven hoe snel je wil gaan. Dit kan vooral handig zijn wanneer je in verschillende gebieden gaat steppen. In een binnenstad wil je natuurlijk minder snel gaan dan op een landweg. Het is dus handig als jij de maximale snelheid zelf kan instellen.

De app bij een elektrische step

Er zijn aardig wat E-steps die met een app werken. Je kan de step dan bijvoorbeeld afsluiten met de app, of de snelheid bepalen. Het ligt aan het type elektrische step wat de app-mogelijkheden allemaal zijn. De apps worden meestal speciaal ontwikkeld.

De banden

Er zijn twee soorten banden, die bij de meeste E-steps gebruikt worden. Luchtbanden en banden zonder lucht, ook wel anti-lekbanden of massieve banden genoemd.

Luchtbanden zijn eigenlijk het beste. Ze kunnen wel lek gaan, maar ze zijn ook efficienter en absorberen kleine schokjes of oneffenheden in de weg beter. Ze zorgen ook voor meer tractie. Daarnaast kan je ook nog zelf bepalen of je ze harder of zachter wil hebben. Luchtbanden waar wat lucht uit is, rijden beter op onverhard terrein. Terwijl hardere banden juist weer fijner zijn op een fietspad of een ander hard wegdek.

Massieve banden gaan niet lek en zijn onderhoudsvrij, maar dit zegt verder niet veel over de levensduur, die is namelijk vergelijkbaar met de levensduur van luchtbanden.

Verstelbaar stuur

Er zijn E-steps met een in hoogte verstelbaar stuur. Je zou denken dat dit alleen voor kinderen wenselijk is, want dan groeit de step met ze mee, maar dit is zeker niet het geval. Je kan een elektrische step kopen die je met meerdere mensen gebruikt. Het is dan handig als je ook de juiste hoogte in kan stellen.

Voordelen van een elektrische step

Een elektrische step heeft veel voordelen. Maar wat zijn die voordelen dan precies? Weet je nog niet zeker of je een elektrische step wil kopen? Hier vind je ze op een rijtje om je te helpen bij het maken van een keuze.

 • Je hebt minder last van het verkeer

 • Je hoeft geen parkeerplaats te zoeken

 • Je hebt geen dure brandstof nodig

 • Je bespaart tijd

 • Het is duurzaam en milieubewust

 • Een E-step is compact en lichtgewicht

 • Het is makkelijker dan een fiets of brommer

 • Je kan zelf de snelheid bepalen

 • Makkelijk mee te nemen in het openbaar vervoer

 • Lage onderhoudskosten

 • Maakt amper lawaai

 • In verhouding tot andere elektrische vervoermiddelen goedkoop

Welke E-steps zijn toegestaan?

Niet alle E-steps zijn toegestaan op de openbare weg. Ze worden gezien als een bijzondere bromfiets en moeten dan goedgekeurd zijn door de RDW. Je ziet evengoed behoorlijk wat E-steps op de weg, maar daar zitten risico's aan.

Als je wordt gestopt door de politie, dan kan je zomaar een flinke boete krijgen. Daarnaast kan jouw E-step ook zomaar in beslag genomen worden. Dat zou wel heel erg zonde zijn. Je mag met een niet-gekeurde E-step wel op eigen grond rijden.

Wanneer een E-step is goedgekeurd door de RDW dan dien je ook aan de bijbehorende regels te voldoen. Zo dien je dan onder meer minimaal 16 jaar te zijn, het bijbehorende rijbewijs te hebben, en verzekerd te zijn.

Een step met trapondersteuning

Een step met trapondersteuning is wel toegestaan op de openbare weg. Deze E-steps worden niet gezien als een motorisch voertuig. Ze hebben namelijk fysieke ondersteuning nodig om te kunnen rijden. Je moet de step dus eerst zelf in beweging zetten.

Wanneer jij de E-step in beweging brengt, dan bemerken sensoren dat. De motor wordt dan kort geactiveerd en de elektrische step krijgt een boost. De motor zwakt dan weer af en heeft een nieuwe aanzet nodig om weer een boost te krijgen.

Electric scooter goedgekeurd door RDW

Er zijn ook verschillende elektrische steps goedgekeurd door de RDW. Een elektrische step wordt ook wel een electric scooter genoemd.

 • Trendiamo Country

 • SXT 1000 XL

 • SXT 500

 • Kickbike Luxury

 • Kickbike Cruise

 • Yedoo Mezeq

 • Qugo Runner

 • Zappy 3

 • VirtoS

Er zijn natuurlijk meer elektrische steps goedgekeurd door de RDW. Je kan altijd even bij de leverancier navragen hoe dat met de elektrische step van jouw keuze zit.

Regels voor een elektrische step

Er is natuurlijk ook regelgeving voor een elektrische step, net zoals dat met alle andere voertuigen op de openbare weg het geval is. Volgens de Rijksoverheid dien jij je in ieder geval aan de volgende regelgeving te houden met een step die op de openbare weg mag:

 • Je bent 16 jaar of ouder

 • Je hebt geen rijbewijs nodig

 • Je hoeft geen kenteken aan te vragen

 • Je hoeft geen helm op

 • Je moet de E-step WA verzekeren en de sticker van de verzekering op de E-step plakken

 • Je moet op het (brom)fietspad rijden, als deze er niet is, dan rijd je op de weg

 • Je moet zoveel mogelijk rechts rijden

 • Je mag niet op de stoep rijden

 • Je mag op de step geen elektronische apparaten, zoals jouw telefoon, vasthouden

 • Je mag niet onder invloed zijn van alcohol, drugs en bepaalde medicijnen

De E-step moet ook aan voorwaarden voldoen:

 • De step moet een stuur hebben

 • De step moet een verzekeringsplaatje of een sticker hebben

 • De step moet een voertuigidentificatienummer hebben

 • De step moet verlichting hebben

 • De step moet rode en witte/gele reflectoren hebben

Onderhoud van een elektrische step

Hoe beter jij jouw elektrische step onderhoudt, des te langer zal deze mee gaan en jouw E-step blijft ook veilig. Vooral de elektronische onderdelen hebben onderhoud nodig, maar de rest vaart ook beter bij geregeld onderhoud.

Laad de accu in ieder geval helemaal op voor je de step de eerste keer gaat gebruiken. Je vergroot dan de levensduur van de accu. De accu en andere onderdelen houden ook niet van water. Zet je step dus binnen bij regen. Ook als deze waterbestendig is.

Ook als je de step een hele tijd niet gebruikt, is het wel aan te raden om deze dan tussendoor te gebruiken en op te laden. Mocht je de step echt niet kunnen gebruiken, laad dan evengoed geregeld de accu bij. Deze blijft dan veel langer goed. Laad de accu ook na ieder gebruik weer op, maar wacht wel even tot deze is afgekoeld. Dan gaat de snelheid niet achteruit.

De accu houdt ook niet van kou. Houdt daar rekening mee wanneer je de step in de winter opbergt in bijvoorbeeld de garage. Maak de step ook geregeld schoon. Vuiligheid en nattigheid kan je beter verwijderen. Je kan een step gewoon afspuiten of met een vochtige doek afnemen.

Controleer ook geregeld de bandenspanning wanneer je gebruik maakt van luchtbanden. Net zoals dat je jouw fiets, auto of brommer wegbrengt naar een specialist voor een beurt, kan je dit ook met jouw elektrische step doen. Er worden dan allerhande onderdelen nagekeken en preventief vervangen of gerepareerd. Denk dan bijvoorbeeld aan bouten die los kunnen trillen.

Minimum leeftijd voor een elektrische step

Voor een goedgekeurde elektrische step dien je 16 jaar te zijn, dit is volgende de officiele wet- en regelgeving. Er zijn ook elektrische steps speciaal voor kinderen. Kijk dan goed naar de aangegeven leeftijd bij de step om ervoor te zorgen dat jouw kind er ook mee op pad kan, op een veilige manier.

Rijden op een E-step

Hoewel er verschillen kunnen zitten in de bediening van een elektrische step, gaat het doorgaans op dezelfde manier.

 • Je kan de step aanzetten, en zorgen dat deze met de app verbonden is, als dit een optie bij jouw step is.

 • Je gaat met 1 voet op de step staan en met de andere voet zet jij je enkele malen af, meestal 1 of 2 keer. Je gaat dus eerst steppen.

 • Knijp de gashendel in, zodat je niet meer hoeft te steppen.

 • Je kan nu allebei jouw voeten op de step zetten

 • Bepaal met jouw gashendel hoe hard je gaat, of gebruik de versnellingen of de cruise control om de snelheid te bepalen.

 • Je kan remmen met de rem, logisch, en je kan ook remmen door het gas los te laten, dan gaat de step ook vanzelf langzamer.

Rijden met een step is helemaal niet moeilijk, maar het is evengoed aan te raden om het eventjes te oefenen, voor je ervandoor zoeft. Maak een korte rit bij huis, zodat jij je op je gemak voelt met het gebruik en hoe alles aanvoelt en werkt. Je zal zien dat je niet veel tijd nodig hebt om volledig te kunnen genieten van jouw elektrische step.

Onze favoriet

 Van nu af aan raas jij de drukte voorbij met de premium Elektrische step van VOLANS. 

Beste prijs op BOL.com