Vind hier de beste steppen van 2024

Een step is allang niet meer alleen leuk voor kinderen, maar het blijft een gewaardeerd stuk speelgoed. Niet alleen omdat het heel erg leuk is om te steppen, maar ook omdat het goed is voor algehele ontwikkeling van een kind. Een step heeft doorgaans twee wielen, een bord om op te staan en een stang met een stuur om houvast te hebben.

Er zijn ook steps met drie wielen, voor kleine kindjes om te leren steppen. Er zijn elektrische steps, je kan kiezen voor een space scooter, stuntsteppen of een speciale kinderstep. De mogelijkheden zijn eindeloos en je vindt dus ook altijd wel een step die bij jou en jouw kind past.

Het is dan fijn als een step een tijdje mee kan gaan. Daarom zijn er ook steps met een verstelbaar stuur. Deze stepjes hebben vaak drie wielen en zijn gemaakt voor kinderen om te leren steppen. Er zijn niet alleen verschillende opties in de soort step, maar ook wat betreft de onderdelen. Denk dan aan grote wielen, een elektrische step of een step met luchtbanden.

De beste verkochte steppen van dit moment

Er zijn zoveel mogelijkheden met steps dat het niet altijd makkelijk is om zomaar de 10 beste steps van 2022 te kiezen. Het ligt er namelijk ook helemaal aan waarnaar jij op zoek bent. Zoek jij een step voor jezelf, voor jouw kindje, een step waar je mee kan stunten, of juist een step waar je lange afstanden mee kan afleggen.

Er zijn ook nog eens verschillende merken, en velen daarvan leveren een hoge kwaliteit. Dat is overigens wel ook erg belangrijk bij een step. Je wil niet dat er opeens iets afbreekt of kapot gaat. Een step blijft leuk en handig om te gebruiken, het is dan ook wel fijn als een step enkele jaren meegaat. Bij snel groeiende kinderen kan dit lastig zijn. Gelukkig zijn er ook steps die meegroeien met kindjes.

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Onze favoriet

De Space Scooter Wit, is een step die wordt aangedreven door beweging. 

 • Belastbaar gewicht
 • Duurzaamheid
 • Veiligheid

2e beste keuze

Met de kleurrijke en lichtgevende HappyStep is jouw kind helemaal klaar voor! 

 • Belastbaar gewicht
 • Duurzaamheid
 • Veiligheid

3e beste keuze

Rule the skatepark op je Black Dragon Road Rage stuntstep! 

 • Belastbaar gewicht
 • Duurzaamheid
 • Veiligheid

Op deze pagina:

Onze top 5

In deze Top 5 vind je steps in verschillende categorien, voor diverse leeftijden. Je vindt dus makkelijk en snel een step die perfect bij jou of jouw kindje zal passen. En die ook bij het gebruik past. Wanneer je een step wil aanschaffen, dan is het belangrijk dat het ook bij de leeftijd kan.

Een te grote step kan gevaarlijk en frustrerend zijn en een te kleine step zal niet lang gebruikt worden en wanneer het maar een beperkt gewicht kan dragen, dan is het ook nog eens gevaarlijk. In deze Top 5 vind je dan ook niet alleen steps voor diverse leeftijden, maar ook verschillende soorten steps.

Het is dan een heel stuk makkelijker om een step te vinden die perfect bij jou of jouw kindje past en die ook geschikt is waarvoor de step gebruikt zal worden. Een elektrische step heeft een heel ander doel dan een stuntstep, en het maakt ook verschil of jouw kindje nog moet leren steppen of dat jouw kindje er al mee overweg kan en er langere afstanden mee wil afleggen.

#1
Space Scooter Step Wit

Deze Space Scooterstep is niet zomaar een step, maar een hele speciale uitvoering. De step beweegt namelijk op twee manieren. Dat kan door de voetenplank naar voren en naar achteren te bewegen en door te steppen. Deze Space step is inklapbaar en dus makkelijk mee te nemen en kan gebruikt worden door kinderen en volwassenen, daar de step tot 80 kilo kan dragen. Het heeft ook een Super Stil aandrijfsysteem.

 • Belastbaar gewicht
 • Duurzaamheid
 • Veiligheid
Beste prijs op BOL.com

#2
LifeGoods HappyStep

Jouw kleintje leert steppen op deze Happystep met 3 lichtgevende wielen. De verlichting gaat aan zodra de wielen rollen. Het innovatieve voetrempedaal zorgt ervoor dat jouw kindje heel snel en veilig tot stilstand komt en het stuur is verstelbaar in drie standen, zodat de step met jouw kind meegroeit. De besturing werkt met een kantelbaar stuur, maar ook door naar een kant te leunen. Deze step kan maximaal 50 kilo dragen en is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

 • Belastbaar gewicht
 • Duurzaamheid
 • Veiligheid
Beste prijs op BOL.com

#3
Black Dragon Stuntstep

Deze stuntstep ziet er niet alleen heel erg stoer uit, maar jouw kind kan er ook nog op een veilgie manier allerhande stunts mee uithalen. Het heavy duty stalen frame zorgt ervoor dat de step stevig is en klappen makkelijk opvangt. De lichtgewicht voetenplank heeft antigrip en de rubberen handgrepen hebben stootbescherming. Het achterwiel heeft een metalen voetrem. De maximale belasting is 100 kilo. Deze stuntstep is geschikt voor kinderen en volwassenen.

 • Belastbaar gewicht
 • Duurzaamheid
 • Veiligheid
Beste prijs op BOL.com

#4
Jd Bug Junior Step

 Hoewel deze step van JD Bug een standaard step lijkt, is het er ook eentje die met jouw kind meegroeit. De step is geschikt voor kindjes vanaf 4 jaar en het stuur is in elke hoogte verstelbaar tot 84,5 centimeter. Het grote voorwiel vangt oneffenheden op en het kleinere achterwiel zorgt ervoor dat kindjes veiliger steppen. Deze step is inklapbaar, inclusief de handvaten. Op het achterwiel zit de veilige traprem.

 • Belastbaar gewicht
 • Duurzaamheid
 • Veiligheid
Beste prijs op BOL.com

#5
Kinderstep - Step - Met lichtgevende wielen

Deze stoere kinderstep van Rockerz Outdoor is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en is voorzien van lichtgevende wielen. Hierdoor valt de step extra op tijdens het steppen en zorgt het voor extra plezier. De step is in 4 hoogtes verstelbaar, zodat hij mee kan groeien met je kind en geschikt is voor verschillende leeftijden. Door de 75° graden stuurbeweging kan je kind eenvoudig bochten maken en wordt de balans en coördinatie gestimuleerd. Deze kinderstep is perfect om lekker buiten te spelen en te bewegen!

 • Belastbaar gewicht
 • Duurzaamheid
 • Veiligheid
Beste prijs op BOL.com

Step kopen? Houd hier rekening mee

Je denkt misschien dat een step een step is en daar houdt het dan mee op, maar dat is zeker niet het geval. Als je een step wil kopen, dan dien je onder meer te kijken naar waarvoor je de step gaat gebruiken. Is het voor korte of lange afstanden, alleen om mee te spelen of wil je er ook stunts mee kunnen doen. Welke ondergrond ga je vooral op steppen, de verharde weg of juist op onverhard terrein. Als eerste is het dus zaak om te bepalen hoe je de step gaat gebruiken.

Bij een step is de leeftijd ook heel belangrijk. Een kinderstep is niet geschikt voor volwassenen. De hoogte van het stuur is belangrijk, maar ook het gewicht wat de step kan dragen. Voor de hele kleintjes is drie wielen stabieler dan een tweewieler, en zo is er voor iedere leeftijd wel iets waar je over na kan denken.

Als je de step makkelijk met je mee wil kunnen nemen, of als jouw kindje er onderweg na een tijdje misschien geen zin meer in heeft, dan is het wel handig als de step opvouwbaar of inklapbaar is.

Elektrische steps zijn geweldig, maar je moet wel even nakijken of je er wel mee op de openbare weg mag komen. Dat is namelijk niet altijd het geval. Er zijn wel elektrische steps die opgeladen worden door het steppen, en dan mag het weer wel. Laat je hierover dus eerst goed informeren.

Welke soorten steps zijn er?

Er zijn best wel wat soorten steps te krijgen. Er zijn steps voor kinderen, steps voor volwassenen en steps die door allebei gebruikt kunnen worden. En dan zijn er ook nog verschillende opties om uit te kiezen, afhankelijk van wat je allemaal met de step gaat doen.

Een step voor volwassenen

De gewone steps voor volwassenen zijn eigenlijk gewoon de grotere uitvoeringen van een kinderstep. De hoogte van het stuur is natuurlijk anders, en er zullen andere wielen onderzitten en je kan waarschijnlijk ook kiezen of je een step met of zonder vering prettig vindt.

De kickbike en sportstep

Een kickbike of sportstep is wel echt een step voor volwassenen. De kickbike heeft veel grotere wielen dan een normale step en het is dan ook meer een kruising tussen een step en een fiets. Het frame en het stuur zijn anders vormgegeven. Het frame is lager, zodat je er comfortabel op kan staan. Het stuur lijkt weer meer op het stuur van een fiets. De kickbike is vooral geschikt voor langere afstanden en je kan er makkelijker sneller mee gaan.

De vouwstep

Een vouwstep is vooral handig voor woon-werkverkeer. Je kan de step bijvoorbeeld makkelijk meenemen in het openbaar vervoer en op je werk neemt het niet veel plaats in beslag. Deze steps zijn meestal ook wat lichter, zodat ze makkelijk te dragen zijn, bijvoorbeeld op het station.

De elektrische step

Een elektrische step is natuurlijk heel erg handig, maar ze worden ook gezien als een speciale brommer en zijn daarom niet overal op de openbare weg toegestaan. Daar dien je dus eerst naar te kijken. Je kan een boete krijgen en jouw elektrische step kan ook in beslag genomen worden.

Hiervoor is overigens wel een fijn alternatief op de markt gebracht. Dit is een step met elektrische ondersteuning. De elektromotor ondersteunt namelijk alleen als je ook daadwerkelijk stept. Hierdoor valt het niet onder de brommers, maar onder de elektrische fiets.

De kinderstep

Een kinderstep is echt speciaal voor kinderen. Er zijn ook kindersteps met drie wielen. Je kan een kinderstep krijgen voor bijna elke leeftijd en dat is wel ook iets om serieus naar te kijken. Je wil namelijk dat jouw kindje veilig kan steppen. Stepjes voor kinderen kunnen een stuur hebben dat verstelbaar is en zijn vaak stevig en extra veilig, bijvoorbeeld doordat er meer stabiliteit is.

De stuntstep

Een stuntstep is een hele stoere step. Ze zijn namelijk speciaal gemaakt om allerhande stunts mee uit te kunnen voeren. Stuntsteps kunnen bijvoorbeeld schokken beter absorberen, zijn vaak lichtgewicht, maar wel ook erg stevig. Ze zijn lager gebouwd, met kleinere wielen, zodat het lekker wendbaar is allemaal. Je kan beter je evenwicht ermee bewaren en je kan er korte en felle bewegingen mee maken.

Hoe veilig is een step? Is een helm nodig?

In principe is een step hartstikke veilig. Je kan er makkelijk afstappen en voor hele kleine kindjes worden de steppen nog veiliger gemaakt, bijvoorbeeld doordat er 3 wielen in plaats van twee wielen op zitten. Er zijn zelfs ook steppen met twee voorwielen om het nog veiliger te maken. Een helm is dan ook niet verplicht, maar bij stuntsteps is het wel aan te raden.

Als jouw kindje nog niet zo handig is met de step, dan kan het een veiliger en zekerder gevoel geven om een helm te dragen. Het is dan ook een hele overwinning voor een kindje als de helm af kan. Het kan in ieder geval nooit kwaad om een helm te dragen.

Op een elektrische step is het eigenlijk altijd aan te raden om wel een helm te dragen. Dit is ook niet verplicht, maar de snelheden liggen wat hoger dan bij gewone steps en dan zit een ongeluk ook in een klein hoekje. Het is dan wel zo prettig als jouw schedel beschermd wordt.

Hoelang gaat een step mee?

Hoe lang een step mee gaat, is natuurlijk vooral afhankelijk van hoe je de step gebruikt en onderhoudt. Een stuntstep is gemaakt om er fratsen mee uit te halen, maar als je dat met een gewone step doet, dan zal deze niet heel erg lang meegaan.

De ene step is geschikt voor asfalt en een andere step voor minder harde ondergrond. Gebruik de step dan ook waarvoor deze bedoeld is, voor een zo lang mogelijke levensduur.

Een kinderstep gaat misschien wel lang mee, maar jouw kindje kan de step ook ontgroeien. Gelukkig zijn er steps die met jouw kind meegroeien, maar dan nog komt er een punt waarop jouw kind te groot of te zwaar is voor de step.

Bij elektrische steps heb je te maken met de accu van de step. Deze gaat bij normaal gebruik 1 tot 3 jaar mee. Je kan de accu ook vervangen. Dit geldt overigens ook voor andere onderdelen zoals de wielen en de lagers. Zowel bij de elektrische steps als bij gewone steps. Zeker bij stuntsteps zal je hier meer onderhoud aan hebben.

Er zijn ontzettend veel opties wanneer je voor een step gaat kijken. Dat kan het lastig maken om een keuze te maken. Kijk vooral naar hoe je de step gaat gebruiken en voor welke leeftijd je een step wil kopen. Met alle tips en de top 5, zal het een heel stuk makkelijker zijn om een geschikte step te vinden.

Onze favoriet

De Space Scooter Wit, is een step die wordt aangedreven door beweging. 

Beste prijs op BOL.com