Vind hier de beste stuntsteppen voor kinderen

Iedereen weet wat een step is. Voor sommige kinderen is dat niet genoeg. Ze gaan al snel allerhande trucjes uithalen met de step en daar kan de step dan kapot van gaan, wat natuurlijk hartstikke zonde is.Gelukkig is er voor kinderen die meer willen dan steppen, een hele stoere sport. Ook wel freestyle steppen genoemd. Om te kunnen freestyle steppen heb je een stuntstep nodig. Deze zijn gemaakt om stunts mee uit te voeren. Kinderen kunnen al vanaf een hele jonge leeftijd beginnen met freestyle steppen en er zijn dan ook al stuntsteps voor jonge kinderen te krijgen.

Op jonge leeftijd beginnen ze natuurlijk met eenvoudige tricks, maar hoe ouder ze worden, des te meer soorten tricks ze kunnen leren en oefenen. Je hebt dan echt een stevige step nodig.

De best verkochte stuntsteppen van 2024

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Onze favoriet

Met de Black Dragon Liquid Gold stuntstep steel jij de show op iedere skatebaan! 

 • Belastbaar gewicht
 • Veiligheid
 • Duurzaamheid

2e beste keuze

Rule the skatepark op je Black Dragon Road Rage stuntstep! 

 • Belastbaar gewicht
 • Veiligheid
 • Duurzaamheid

3e beste keuze

Rule the skatepark op je Black Dragon Vert Racer stuntstep!

 • Belastbaar gewicht
 • Veiligheid
 • Duurzaamheid

Op deze pagina:

Onze top 5 stuntsteppen

Nog geen keuze kunnen maken? Of wil je nog meer informatie over specifieke producten? Geen probleem! We hebben voor 5 verschillende stunt steps iets meer research gedaan. Voor elk van deze producten een duidelijke beschrijving gemaakt met uiteraard de positieve punten. We hopen dat dit helpt met het maken van de juiste keuze.

#1
Black Dragon Stuntstep - Liquid Gold - Goud/Zwart

Shine bright en vang alle ogen met de Liquid Gold uitvoering van de Black Dragon stuntstep. Deze stevige step is geschikt voor beginners en gevorderden. De constructie is ontzettend sterk, maar tegelijkertijd ook super licht. Nieuwe trics kan je dus goed oefenen zonder dat je step kapot gaat.

 • Belastbaar gewicht
 • Veiligheid
 • Duurzaamheid
Beste prijs op BOL.com

#2
Black Dragon Stuntstep - Road Rage - Zwart/Blauw

Deze Black Dragon stuntstep van  Nijdam is gemaakt van aluminium en staal. Het is een stoere step waarmee je allerhande steps kan uit voeren. Het frame, de wielen en de lagers zijn gemaakt van hoogwaardig materiaal en staan garant voor jarenlang stuntplezier.

 • Belastbaar gewicht
 • Veiligheid
 • Duurzaamheid
Beste prijs op BOL.com

#3
Black Dragon Stuntstep - Vert Racer - Zwart/Brons

Als jij een super stoere stunstep voor jouw kind zoekt, dan ga je voor de Black Dragon Stuntstep. Het is de stoerste step op de markt en als stuntstep perfect. De step kan niet opgevouwen worden, heeft rubberen handgrepen met op de uiteindes stootbescherming.

 • Belastbaar gewicht
 • Veiligheid
 • Duurzaamheid
Beste prijs op BOL.com

#4
Billy Stunt Step - Nero Luxe Wave Blue

Voor stoere stunts en trics kies je voor de Nero Stuntstep van Billy. Het frame is licht maar heel stevig, de wieltjes zijn vlot en het stuur is professioneel. De handvatten zijn gemaakt van zacht rubber met een stevige grip en het voetenbord is ook antislip.

 • Belastbaar gewicht
 • Veiligheid
 • Duurzaamheid
Beste prijs op BOL.com

#5
Amigo Army Stuntstep

De Amigo Army Stuntstep is een geweldige stuntstep voor jongens en meisjes vanaf 6 jaar die op zoek zijn naar avontuur en actie. Het is een duurzame step met een stoer ontwerp en een groen-oranje kleurencombinatie die aantrekkelijk is voor kinderen.

De step heeft een stevig aluminium frame en een sterke, antislip voetenplank waardoor kinderen comfortabel en veilig kunnen stunten. Het heeft ook sterke handgrepen met rubberen grip, waardoor het gemakkelijk is om de step te controleren en te manoeuvreren.

De Amigo Army Stuntstep heeft een lichtgewicht ontwerp waardoor het gemakkelijk is om hem mee te nemen en te gebruiken op verschillende locaties. Het is ook gemakkelijk te monteren en te onderhouden, waardoor het een geweldige keuze is voor ouders die op zoek zijn naar een duurzame en betaalbare stuntstep voor hun kinderen.

De step is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en heeft een maximale belasting van 100 kg. Het is een geweldig cadeau-idee voor kinderen die van buitenspelen en sporten houden, en biedt hen eindeloos speelplezier en de mogelijkheid om hun vaardigheden en zelfvertrouwen te ontwikkelen.

Kortom, de Amigo Army Stuntstep is een geweldige stuntstep voor kinderen. Met zijn duurzame constructie, stoere ontwerp en lichtgewicht ontwerp biedt het kinderen eindeloos plezier en avontuur terwijl het ook hun motorische vaardigheden, evenwicht en zelfvertrouwen ontwikkelt.

 • Belastbaar gewicht
 • Veiligheid
 • Duurzaamheid
Beste prijs op BOL.com

Er zijn verschillende niveaus in het freestyle steppen. Je hebt beginners, gevorderden en experts. Daar passen dan ook verschillende soorten stuntsteps bij. Voor beginners zijn de stuntsteps erg stevig gemaakt. Dan gaan ze niet zo snel kapot wanneer je alles nog moet oefenen. Het is hierbij vooral belangrijk dat de step juiste maat is. Je wilt geen step die te klein is. Heb je al meer tricks onder de knie en doe je het stuntsteppen een tijdje, dan val je onder de gevorderden. Deze stuntsteps zijn lichter gemaakt waardoor je veel sneller en behendiger de tricks uit kan voeren. Als je heel veel met freestyle steppen bezig bent en je kent al een heleboel tricks, dan ben je een expert. De stuntsteps voor deze groep zijn nog lichter en kunnen veel persoonlijke afgesteld worden, afhankelijk van de behoefte van de gebruiker.

Het grote verschil met een gewone step is dat de stuntstep veel steviger is. Deze steps kunnen niet in hoogte versteld worden en klappen niet in elkaar. Het stuur kan ook 360 graden draaien.

Wat is een stuntstep? En wat is het verschil met een normale step?

Tussen een stuntstep en een gewone step zitten behoorlijk wat verschillen die je op het eerste oog misschien niet meteen ziet. Dat is ook wel nodig. Een stuntstep moet tegen een stootje kunnen, snel en wendbaar zijn en toch ook veilig blijven. De stuntstep is speciaal ontwikkeld om trucjes en stunts mee te kunnen doen. Om te beginnen zijn de wielen kleiner en vaak ook gemaakt van ander materiaal. Het stuur is meestal ook lager dan bij een gewone step en vaak ook breder. Daarnaast kan het stuur van een stuntstep 360 graden draaien. Een stuntstep moet ook robuuster zijn dan een gewone step.

Bij een gewone step is het aan te raden dat het stuur tot boven je heupen komt. Bij een stuntstep komt het stuur juist maar tot aan je heupen. Je wilt met een gewone step lang kunnen cruisen en dan is het  niet fijn of gezond als het stuur te laag is. De stuntsteps zijn kleiner zodat je er stunts mee kan uitvoeren. Dat is ook de reden waarom ze vaak lichter en wendbaarder zijn. Alles bij een stuntstep is erop gemaakt om snel en wendbaar te zijn. Je kan korte bochten neme en dalen en stijgen over obstakels is een stuk makkelijker.

Een gewone step is ook vaak inklapbaar en een freestyle step juist niet. Het dek van een freestyle step is ook meestal van staal, allemaal om het steviger en veiliger te maken. Wanneer je een jump wilt maken met een gewone step, dan is de kans heel groot dat het dek doormidden breekt. De wielkernen van een stuntstep zijn van staal en bij een gewone step van hard plastic en de andere onderdelen worden vaak uit een stuk gemaakt bij een freestyle step.

Het de bevat meestal een betere grip. Dit kan van rubber zijn, maar ook van tape. Dit geldt ook voor de handvatten. Op de uiteindes van de handvatten zit ook meestal een extra stevig stuk. Bij een stuntstep kan je ook vaak een peg toevoegen. Dit is een extra buis aan het einde van het wiel waardoor jij nog meer trucjes en stunts kan uitvoeren.

Waar moet je op letten bij het kopen van een stuntstep?

Een stuntstep heeft een hele andere functie dan een gewone step. Met een gewone step ga je lekker cruisen en doe je eigenlijk niks geks. Je vermijdt obstakels en bent er juist voorzichtig mee. Met een stuntstep is dat een heel ander verhaal en er zijn dan ook enkele belangrijk aandachtspunten waar je rekening mee dient te houden wanneer je een stuntstep wilt kopen.

De wieltjes van de step

De wielen zijn erg belangrijk. Die slijten namelijk veel sneller bij een stuntstep. De bepalen ook hoe de step op de weg ligt en rolt. Er zijn 2 types wielen voor stuntsteps. Wielen met een nylon core en wielen met een aluminium core. Voor beginners zijn de nylon wielen goed. Ze zin wat minder sterk en de kwaliteit en opbouw is wat minder, maar uitermate geschikt voor het basis rijden.

Voor gevorderden en experts zijn aluminium wielen wel wenselijk. Je hebt solid core wielen, die het sterktste zijn en spoked wheels, deze zijn juist heel licht en vaak ook mooier. Er bestaan ook hollow core wielen. Deze zijn lichter en minder sterk.

Met harde wielen heb je minder grip en zachte wielen slijten harder, maar geven deze laatste veren ook een beetje, wat weer fijner is tijdens het rijden. Wielen boven de 88A zijn harde wielen. Zachte wielen laten ook sneller los van de velg, al doen ze dat op termijn allemaal wel.

Gemiddeld zijn de wielen 10 of 11 centimeter. Er zijn ook al wielen van 12,5 centimeter te krijgen. Hoe groter de wielen, des te langer ze door rollen, hoe soepeler ze zijn en hoe minder snel ze blokkeren wanneer er oneffenheden op de weg liggen.

Lagers zijn ook een belangrijk onderdeel van de wielen. Die zorgen er voor dat de wielen soepel draaien. Er wordt vaak gesproken over de ABEC norm. Wat echter belangrijker is, is dat je kijkt voor chroom of titanium lagers. Deze zijn veel harder en vervormen niet zo snel. Er zijn ook lagers die dubbel afgedicht zijn. Deze lagers zijn veel minder gevoelig voor stof en vuil en blijven daarom veel langer goed.

De garantie

Een stuntstep heeft veel te lijden. De producent weet dat natuurlijk al. Daar worden ze immers voor gemaakt. De garantie op een stuntstep zegt jou dan ook iets over de kwaliteit. Je wilt een freestyle step met minstens 2 jaar garantie hebben. Er zijn ook merken die zelfs 3 jaar garantie geven. Dan weet je zeker dat je met een kwaliteitsproduct te maken hebt. Krijg je maar 1 jaar garantie op de step, dan zal de kwaliteit ook niet geweldig zijn. Kijk ook goed waarop je precies allemaal garantie krijgt, want de wielen zijn hier bijna altijd van uitgesloten, omdat die altijd sneller slijten.

De clamp

Een heel belangrijk onderdeel van een stuntstep is de clamp. Dit is het gedeelte waar de stuurpen aan het voetendek wordt bevestigd. Al jouw gewicht komt hierop te staan en het is dan ook belangrijk dat deze van hele goede kwaliteit is. Je stuur kan namelijk afbreken als de kwaliteit van de clamp niet goed is. Je snapt vast dat dit ook de reden is dat een stuntfiets niet inklapbaar is. Er kunnen dan vreselijke ongelukken gebeuren. Hoe duurder de step is, des te beter is de clamp ook, in bijna alle gevallen.

Draaggewicht

Bij een stuntstep is het minimale draaggewicht 100 kilo. Er komt namelijk meer druk op de stuntstep te staan wanneer je stunts uitvoert. Dit is dus een erg belangrijk deel. Je bent namelijk niet maar gewoon aan het cruisen, maar verlegt de druk ook continue. Het ene moment staat het volledige gewicht op het dek en het volgende moment verschuift het meeste gewicht naar het stuur. Zie jij een stuntstep met een draagkracht van minder dan 100 kilo, dan heb je waarschijnlijk te maken met een nepperd.

Het merk

In het geval van de stuntstep is het merk erg belangrijk. Een goed merk voor stuntsteps is namelijk een specialist die zich aan de veiligheidsvoorschriften houdt en het ook belangrijk vindt dat jij echt een goede step hebt om trics mee te kunnen uitvoeren. Daar zitten hele ontwikkelteams en designerteams achter. Merkloze stuntsteps zijn dan ook meestal niet veilig en vaak gemaakt van slechte materialen. Om zeker te weten dat jij te maken hebt met een echt stuntstep merk, kan je de website van  het merk controleren en dan ook meteen de serviceafdeling checken. Je ziet dan snel genoeg of je met een goed merk te maken hebt of met een goedkoop merk uit bijvoorbeeld China.

Welke merken zijn goed?

Er zijn meerdere goede merken die stuntsteps op de markt brengen. Een echt stuntstep merk heeft experts die steeds bezig zijn met het ontwikkelen van steeds betere stuntsteps. Zij gebruiken materialen van de beste kwaliteit en innovatieve technologieën. Deze merken snappen wat er nodig is om de allerbeste stuntstep op de markt te zetten. Goedkoop, is met stuntsteps duurkoop. Het is het dus zeker waard om iets meer uit te geven aan een stuntstep van een degelijk en goed merk.

Black Dragon stuntstep

Black Dragon is een producent van stunt artikelen. Dus niet alleen van stuntsteps. Dit merk staat wereldwijd bekend om de kwaliteit van hun producten en het merk heeft daar zelfs al prijzen mee gewonnen. Zijn zijn continue bezig met innovatieve ontwikkelingen, onderzoek en ook met de gebruikers van hun producten. Met een Black Dragon stuntstep haal jij de beste kwaliteit in huis voor een goede en degelijke prijs.

HyperMotion stuntstep

HyperMotion ontwikkeld al jaren allerhande producten voor op de weg. Van steps, stuntsteps, tricycles, fietsen, maar ook kinderwagens. Veiligheid en comfort staan dan voorop. Het merk is ontzettend innovatief en verliest dan ook het design niet uit het oog. Dit degelijke merk heeft oog voor kwaliteit en gebruikt alleen de beste materialen.

Slamm stuntstep

Slamm is al jaren bezig met het ontwikkelen van stuntseppen. Alles word in house geproduceerd waardoor ze veel zicht op de kwaliteit hebben. Ze gebruiken nieuwe technologieën en innovatieve ideeën om steeds betere stuntsteps te ontwikkelen. Je bent dus verzekerd van een goede en degelijke stuntstep tegen een redelijke prijs.

Welke maat step kan je het beste voor je kind kopen?

De maat van een step is erg belangrijk, misschien wel het belangrijkste. Met een te hoog stuur, heb je minder controle en een laag stuur is slecht voor je rug en houding. Voor de juiste hoogt dient het stuur tussen de heupen en het middel te zitten.

126-138cm 7-9 jaar 65-79cm
138-149cm 9-11 jaar 75-80cm
149-160cm 11-13 jaar 75-85cm
160-172cm 13-15 jaar 78-85cm

Veelgestelde vragen

Wat is de beste, goedkope budget stuntstep?

De beste stuntstep is de step die het beste past bij jouw kind. En dat is voor ieder kind anders. Waarvoor gaat de stuntstep gebruikt worden. Hoe oud is jouw kind? Hoe ervaren is jouw kind? Zoek je een degelijk merk, een gangbaar merk of een bekend merk? In de reviews van Top5Getest zie je verschillende hele goede steps in diverse prijsklassen.

Vanaf welke leeftijd is een stuntstep geschikt?

Er zijn al steps voor kinderen vanaf 1 jaar, maar een stuntstep is een heel ander verhaal. Het ene kind ontwikkelt anders dan het andere kind en sommige kinderen kunnen dus al vanaf 5 jaar met een stuntstep overweg. Toch wordt er in het algemeen aangeraden om met een stuntstep te beginnen vanaf 7 jaar en ouder.

Wat is een goede step voor mijn 5-jarige?

Een step met twee wielen is een goed begin. Let op de hoogte van de step. Het is belangrijk dat het stuur tussen de heupen en het middel uit komt. Gemiddeld is dit tussen de 72 en de 82 centimeter, maar het is goed om dit even op te meten. Een space scooter, waarbij een kind zich niet tegen de grond hoeft af te zetten is fijn. Een stuntstep kan handig zijn, deze zijn steviger. Een step met luchtbanden kan prettig zijn, omdat die beter op de weg liggen en ze kunnen er ook offroad mee spelen.

Wat is een goede step voor mijn 6-jarige?

Het is altijd van belang dat op de hoogte van de step gelet wordt. Deze hoort tussen de heupen en het middel uit te komen. Een step met luchtbanden kan prettig zijn voor een kind van 6 jaar. Op die leeftijd kunnen ze ook al kijken naar een stuntstep, die zijn niet alleen steviger, maar kunnen ook al gebruikt worden om trics te oefenen. Vanaf 6 jaar kunnen kinderen ook al heel goed met een gewone step overweg. Eentje met handrem kan voor die leeftijd fijn zijn. Ook een space scooter is zeer geschikt voor 6-jarigen.

Wat kan je doen met een stuntstep?

Met een stuntstep kan een kind heel veel meer doen dan met een gewone step. Ze zijn gemaakt om tegen een stootje te kunnen en zijn vaak veel wendbaarder en sneller. Er kunnen dus trics en stunts mee geoefend en gedaan worden. Kinderen verzinnen zelf heel vaak stunts, maar online vind je ook veel voorbeelden. Ook Youtube is een goede bron voor trics die met een stuntstep kunt doen.

Onze favoriet

Met de Black Dragon Liquid Gold stuntstep steel jij de show op iedere skatebaan! 

Beste prijs op BOL.com