Vind hier de beste kindersteppen van 2024

Een kinderstep is voor kinderen een geweldig cadeau. Ze kunnen er heerlijk op steppen, lekker snel gaan, met hun vriendjes en vriendinnetjes meegaan en het geeft ze meer onafhankelijkheid. Het is ook gewoon goed voor de algehele ontwikkeling van een kind.

Er zijn allerhande soorten en uitvoeringen kindersteps, in diverse thema's. Er is dus heel veel keus en je vindt ook altijd wel een kinderstep die bij jouw kleintje past. Er zijn ook kindersteps voor alle mogelijke leeftijden te krijgen. Voor de hele kleine kindjes zelfs met 3 wielen.

Een goede kinderstep groeit ook met jouw kindje mee. Het is zonde als jouw kind de step heel snel ontgroeid is, maar gelukkig zijn er steps waarvan je onder meer het stuur kan verstellen. Daardoor blijft het veilig en prettig om de step te gebruiken.

Er zijn zoveel verschillende steps dat het behoorlijk lastig kan zijn om te kiezen. Hieronder vind je een selectie steps die tot de beste kindersteps behoren en die jou helpen om een keuze te maken.

De best verkochte stepjes voor kinderen van dit moment

Er zijn heel veel verschillende modellen kindersteps. Om te leren steppen, met een verstelbaar stuur, met drie wielen, voor jonge kinderen en oudere kinderen, die je makkelijk mee kan nemen in het openbaar vervoer, voor korte afstanden en langere afstanden, stuntsteppen, in verschillende kleuren, in diverse thema's, en ga zo nog maar even door. Voor ieder kind, van elke leeftijd, is er een passende kinderstep te vinden.

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Onze favoriet

Deze unieke step is 1 van de leukste stepjes die er op dit moment is.

 • Veiligheid
 • Gebruiksgemak
 • wendbaarheid

2e beste keuze

Met de kleurrijke en lichtgevende HappyStep is jouw kind helemaal klaar voor! 

 • Veiligheid
 • Gebruiksgemak
 • wendbaarheid

3e beste keuze

Je kleintje zal uren (buiten)speelplezier beleven met de Highwaykick 3 step van Scoot and Ride! 

 • Veiligheid
 • Gebruiksgemak
 • wendbaarheid

Op deze pagina:

Onze top 5 beste kindersteps van 2024

Om jou te helpen bij het kiezen van een goede kinderstep, die perfect past bij jouw kind en hoe jouw kind de step zal gebruiken, vind je hieronder de Top 5 beste kindersteps. Er is daarbij gekeken naar de veiligheid, degelijkheid en natuurlijk ook hoe leuk de kinderstep is voor jouw kind.

Welke step het meest geschikt is, zal jij zelf dienen te bepalen. Er zijn dan ook enkele punten die je in het oog dient te houden. De hoogte van het stuur bijvoorbeeld, de leeftijd van jouw kind, en op welke manier de step gebruikt gaat worden. Daarover lees je nog meer hieronder.

#1
Scoot and Ride Lemon Highwaykick step

Deze Scoot and Ride Highwaykick is een step en loopfiets in 1. Ideaal voor jouw kleintje om te leren lopen en steppen. Je hoeft alleen maar aan een hendel te trekken, het zitje te draaien en het stuur te verplaatsen om van de loopfiets een step te maken, of andersom. Deze kinderstep heeft twee voorwielen en kantelbeveiliging voor meer stabiliteit. De handgrepen zijn ergonomisch en het stuur is ook in hoogte verstelbaar.

 • Veiligheid
 • Gebruiksgemak
 • wendbaarheid
Beste prijs op BOL.com

#2
LifeGoods HappyStep - Kinderstep

Deze flitse step heeft twee voorwielen en een achterwiel. De led wielen geven licht met led verlichting zodra de wielen rollen. Dankzij het voetrem pedaal staat de stevige step weer snel en veilig stil. Het stuur kan in drie standen versteld worden. Dankzij de twee wielen voor is deze step extra stabiel. Deze step wordt niet bestuurd door een kantelbaar stuur, maar door te leunen.

 • Veiligheid
 • Gebruiksgemak
 • wendbaarheid
Beste prijs op BOL.com

#3
Scoot and Ride Highwaykick 3 - Blueberry

Deze stoere step is niet alleen heel erg leuk, maar ook handig en veilig. Dit is een opvouwbare step met drie wielen, twee wielen voor en een wiel achter. Tussen de voorwielen zit een kantelbeveiliging, waardoor de step niet naar voren kan kantelen en het staanbord heeft een anti-sliplaag. Het stuur is in hoogte verstelbaar en de gehele step in inklapbaar. De led wielen zorgen voor een stoere lichtshow wanneer de wielen rollen.

 • Veiligheid
 • Gebruiksgemak
 • wendbaarheid
Beste prijs op BOL.com

#4
Kettler Zero 6 Greenatic - Step - Opvouwbaar

Deze opvouwbare step is geschikt voor kinderen en volwassenen. De stoere step heeft een stevig en licht aluminium frame, is inklapbaar en wordt geleverd met een draagriem. Er zit een lichtlopende kick-voetrem op, een aluminium standaard en heeft een antislip voetplank. Het stuur kan in hoogte versteld worden en ook de handvaten kunnen inklappen.

 • Veiligheid
 • Gebruiksgemak
 • wendbaarheid
Beste prijs op BOL.com

#5
Jd Bug Junior Step - Teal

Deze kinderstep is het gangbare type step, leuk om mee te steppen en makkelijk mee te nemen. De step is inklapbaar. Het heeft een groot voorwiel en een kleiner achterwiel, waardoor deze extra veilig en stabiel is voor kleine kinderen. Ook de handgrepen zijn inklapbaar. Op het achterwiel zit een traprem. Er kan maximaal 50 kilo op gedragen worden.

 • Veiligheid
 • Gebruiksgemak
 • wendbaarheid
Beste prijs op BOL.com

Kinderstep kopen? Houd hier rekening mee

Wat nou de beste kinderstep is om te kopen, ligt niet alleen aan de step, maar ook aan jouw wensen en waarvoor jouw kind de step zal gebruiken. Er zijn dan wel enkele punten om rekening mee te houden.

Een kinderstep met 3 wielen is zeker voor hele jonge kinderen fijn om mee te beginnen. Het biedt meer stabiliteit en voelt veiliger aan. Er zijn steps met 3 wielen waarbij er 2 wielen aan de voorkant zitten, maar ook waarbij er 2 wielen aan de achterkant zitten. Deze steps zijn heel erg fijn om te oefenen met balans en evenwicht.

De hoogte van de step is ook erg belangrijk bij het kiezen van een step. Wanneer het stuur te hoog is, dan heeft jouw kleintje geen controle over de step en wanneer een stuur te laag is, dan is dit slecht voor de rug en kan het ongemakkelijk zijn om te steppen. Je kan onderstaande tabel aanhouden om de juiste hoogte te bepalen. Er zijn steppen voor kinderen die een stuur hebben dat je in hoogte kan verstellen. Deze gaan dus langer mee.

 • 3 tot 5 jaar - 95 tot 112 centimeter - tot 70 centimeter stephoogte

 • 5 tot 7 jaar - 112 tot 126 centimeter - tussen de 60 en de 75 centimeter stephoogte

 • 7 tot 9 jaar - 126 tot 138 centimeter - tussen de 65 en 79 centimeter stephoogte

 • 9 tot 11 jaar - 138 tot 149 centimeter - tussen de 75 en 80 centimeter stephoogte

 • 11 tot 13 jaar - 149 tot 160 centimeter - tussen de 75 en 85 centimeter stephoogte

 • 13 tot 15 jaar - 160 tot 172 centimeter - tussen de 78 en 85 centimeter stephoogte

Bedenk ook hoe jouw kind de step zal gebruiken. Is jouw kind best wel wild en een dare devil, dan is het handig om na te denken over een stuntstep. Wil jij langere afstanden kunnen afleggen met jouw kind, dan kijk je voor een ander type step dan wanneer jouw kindje er gewoon in de straat of op de camping mee zal spelen.

Een mooie step is natuurlijk ook belangrijk voor jouw kindje. Dat kan ook in een bepaald thema zijn. Denk dan aan een step van Mickey Mouse of Minnie Mouse, maar het kan ook een stoere street rider of een step van The Avengers zijn. Dat ligt helemaal aan de leeftijd en de interesses van jouw kind.

Naast het formaat zijn er nog enkele andere technische punten om rekening mee te houden wanneer je een kinderstep wil kopen.

 • De ABEC of de lagers: Hoe lager de waarde, des te lager de snelheid. Voor beginnende steppers is een lage ABEC dus beter en voor een geoefende stepper kan je kijken naar een hogere ABEC waarde.

 • Het deck of voetenbord: Hoe breder het voetenbord, des te stabieler de step ook is. Het is ook aan te raden om te kiezen voor een deck met een antisliplaag.

 • De rem: De meeste steps hebben een voetrem op het achterwiel. Dit is het meest veilige. Daarnaast hebben sommige steps ook nog een rem op het stuur zitten. Dit is meer geschikt voor kinderen die al geoefend zijn met het steppen. Dan geeft het ze meer controle over de step.

 • De vering: Er zijn steps met een voorvering. Hierdoor worden schokken en trillingen opgevangen. Dit geeft meer rijcomfort.

Voordelen van een kinderstep

Bewegen is gewoon goed voor kinderen en met een kinderstep gebruiken kinderen andere spieren dan wanneer ze lopen of fietsen. Een step helpt jouw kind ook om een beter evenwicht te krijgen. Het ondersteunt ook de ontwikkeling van de motoriek. Zeker als kinderen op jonge leeftijd al beginnen met steppen.

Een step kan ook een nieuwe uitdaging voor een kind zijn. De wereld wordt opeens op een hele andere manier beleefd. Jouw kind krijgt ook meteen een gevoel voor snelheid. Op de step gaat alles nu eenmaal sneller. Dat geldt ook voor starten, versnellen en stoppen.

Ga je een stuk wandelen, dan kan de step leuk zijn voor jouw kind om mee te gaan. Ze zoeven met jou mee en voelen zich vrijer en onafhankelijker. Dit is heel goed voor de mentale ontwikkeling van jouw kind en voor het zelfvertrouwen.

Wat voor soorten steps zijn er?

Voor kinderen zijn er een paar soorten steps te krijgen. Daarvan zijn weer verschillende uitvoeringen op de markt.

Kinderstep met drie wielen

Een kinderstep met 3 wielen heeft 2 wielen aan de voorzijde of 2 wielen aan de achterzijde. Voor jongere kinderen zijn deze vooral goed om mee te beginnen. Ze hebben dan meer stabiliteit, terwijl ze hun evenwicht oefenen. Dit is natuurlijk veel veiliger dan meteen een step met 2 wielen.

Stuntstep

Stuntsteppen gebeurt vanzelf. Wanneer jouw kind het gewone steppen onder de knie heeft, dan is de kans groot dat jouw kleintje allerhande trucjes zal uitproberen. Een gewone step is daar niet voor gemaakt en kan dan sneller kapot gaan. Een stuntstep biedt dan meer veiligheid. Een sterk frame zorgt ervoor dat de stuntstep minder snel breekt en een stuntstep heeft meestal ook een korte draaicirkel en is wendbaarder.

Space Scooter

Op een space scooter beweeg je door op de plank op en neer te bewegen. Je kan er natuurlijk ook op steppen met de voet aan de grond, maar dit is niet noodzakelijk om vooruit te komen. Space scooters zijn ontzettend hip en kinderen maken er helemaal de blits mee.

Elektrische kinderstep

Een elektrische kinderstep is leuk, maar mag niet op de openbare weg gebruikt worden. Dit is vooral leuk als je veel eigen terrein hebt, waar jouw kind veilig kan steppen. Verder kunnen ze er niet echt mee buitenspelen.

Hoe kies ik de juist kinderstep?

Een kinderstep moet echt bij jouw kind passen. De leeftijd, lengte en gewicht zijn hierbij bepalend. Je wil immers dat jouw kind op een veilige manier kan steppen. Daarnaast is het ook wel belangrijk dat hele jonge kindjes al rechtop kunnen staan voor ze beginnen met steppen. Dan is het ook het beste om te beginnen met een step met 3 wielen.

Kijk ook naar hoe jouw kind de step zal gebruiken. Is dat voor normaal huis-tuin- en keukengebruik, dan hoef je verder niet te moeilijk te doen over welke lagers erop zitten en of de step wel schokken kan absorberen. Een brede voetenplank is ook aan te raden, zodat jouw kind goed kan oefenen met het bewaren van het evenwicht.

Wil jouw kind ermee kunnen stunten, dan ga je voor een stunt step. Bij alle steppen geldt dat het goed is als er een antisliplaag op de staanplank zit en wanneer de handgrepen goed vast te pakken zijn.

Voor langere afstanden kan je kiezen voor grotere wielen en voor snelheid kies je voor compacte wielen. Kleinere wielen gaan sneller, dan grotere wielen, maar grote wielen zijn weer beter geschikt voor oneffen terrein.

Om te beginnen met steppen kan je gewoon kiezen voor een normaal model en eerst eens kijken hoe jouw kind ermee omgat. De beste kinderstep kiezen, is lastig als je nog niet weet hoe jouw kindje de step zal gebruiken. Let dan vooral op de juiste hoogte van de step.

Wat is het verschil tussen een normale step en een stuntstep?

Wanneer jouw kind geoefend is op een normale step, dan zullen er al snel stunts mee uitgehaald worden. Dan is het tijd om een stunt step aan te schaffen. Stuntsteppen is natuurlijk wat wilder en rauwer. De step zal dan meer 'lijden'.

Bij een stuntstep zit het stuur meestal lager, is breder en is wendbaarder. Het stuur kan dan volledig om de as draaien, zodat stunts ook veilig uitgevoerd kunnen worden. De freestyle step, zoals de stunt step ook wel wordt genoemd, is ook robuuster, lichter en zal minder meeveren met de berijder.

De wielen zijn ook kleiner, waardoor de step veel sneller is, maar daardoor is de freestyle step ook minder geschikt voor lange afstanden. Alles meer dan een kilometer wordt vervelend, onder meer door het lage stuur. Bij het stunten gaat het meer om korte, explosieve afstanden, veel stijgen en dalen en wendbaarheid.

De wielen zijn niet alleen kleiner, maar er zit ook een hogere waarde lagers op en het frame is over het algemeen genomen lichter van gewicht. Het is evengoed ook een sterk frame zodat het tegen een stootje kan. De handgrepen zijn vaak ook schokabsorberend en kunnen tegen een stootje.

Een freestyle step heeft naast een rem op het achterwiel, vaak ook een rem op het voorwiel. Hierdoor heeft de berijder meer controle over de step en kunnen er dus ook meer soorten stunts uitgevoerd worden.

Zorg dat je bij een freestyle step ook altijd de juiste lichaamsbescherming voor jouw kind aanschaft. Denk dan aan knie- en elleboogbeschermers en een helm.

Onze favoriet

Deze unieke step is 1 van de leukste stepjes die er op dit moment is.

Beste prijs op BOL.com