Vind hier de beste waveboards van 2024!

Kinderen houden van stoer en spannend speelgoed en of ze nou speelgoed hebben om mee te spelen of niet, stunts halen ze toch wel uit. Een waveboard is dan ook een stuk speelgoed waar kinderen helemaal enthousiast van worden. Lekker rondrijden en ook nog stoere trucjes leren. Een waveboard lijkt wat op een skateboard, maar is het zeker niet. Net als een skateboard bestaat het uit een plank en wieltjes, maar daar houdt ieder vergelijk ook op. Een waveboard heeft maar 2 wielen in plaats van 4 wielen en die wieltjes zijn ook nog eens flexibel. De plank is ook niet echt hetzelfde. De board of plank, kan namelijk buigen tijdens het rijden. Je hoeft dus ook niet, zoals bij een skateboard, je met een voet af te zetten om te bewegen, maar je kan gewoon op de board blijven staan en door met je gewicht en je voeten te spelen, beweegt het waveboard. Dit opent een wereld aan mogelijkheden wanneer het aankomt op rijden, cruisen en natuurlijk stunten.

De best verkochte waveboards

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Onze favoriet

Met het waveboard van het merk Rollersurfer ben je vernieuwend en heb je eindeloos plezier.

 • Belastbaar gewicht
 • Soepelheid
 • Kwaliteit

2e beste keuze

Voel de vrijheid van het moeiteloos voortbewegen op de waveboards van Razor. 

 • Belastbaar gewicht
 • Soepelheid
 • Kwaliteit

3e beste keuze

Met het waveboard van het merk Rollersurfer ben je vernieuwend en heb je eindeloos plezier.

 • Belastbaar gewicht
 • Soepelheid
 • Kwaliteit

Op deze pagina:

Onze top 5 waveboards

Nog geen keuze kunnen maken? Of wil je nog meer informatie over specifieke producten? Geen probleem! We hebben voor 5 verschillende waveboards iets meer research gedaan. Voor elk van deze producten een duidelijke beschrijving gemaakt met uiteraard de positieve punten. We hopen dat dit helpt met het maken van de juiste keuze.

#1
Rollersurfer Waveboard

Dit stoere rood/zwarte waveboard is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. De stevige wielen zijn gemaakt voor een langere levensduur en er kan tot 120 kilo op gedragen worden. De afmeting is 85 bij 23 bij 14 centimeter en het weegt 3,8 kilo. De wielen kunnen ook 360 graden draaien en daardoor is het zeer wendbaar en uitermate geschikt voor de meest epische trics.

 • Belastbaar gewicht
 • Soepelheid
 • Kwaliteit
Beste prijs op BOL.com

#2
Razor Zwart Skateboard - Waveboard

Het Razor skateboard waveboard is een stijlvol en robuust skateboard dat geschikt is voor kinderen en volwassenen van alle niveaus. Het is ontworpen om soepel en snel te rijden en biedt een fantastische rijervaring voor iedereen die van skateboarden houdt.

Het Razor skateboard waveboard heeft een zwart gekleurd design en is gemaakt van duurzame materialen die lang meegaan. Het heeft een antislip-dek dat zorgt voor extra grip en controle tijdens het rijden en een unieke 360 graden draaibare as die het board gemakkelijk kan draaien en bochten maken.

Het waveboard is ook lichtgewicht en gemakkelijk te dragen, zodat kinderen het gemakkelijk kunnen meenemen naar het park, strand of skatebaan. Het skateboard is perfect om nieuwe trucs te leren en te oefenen, en helpt bij het verbeteren van balans, coördinatie en conditie.

Het Razor skateboard waveboard is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een betaalbaar, kwalitatief hoogstaand skateboard. Het is een geweldige manier om kinderen en volwassenen aan te moedigen om actief te blijven en buiten te spelen. Het is ook een geweldig cadeau-idee voor elke skateboardliefhebber die op zoek is naar een nieuwe en uitdagende manier van skateboarden.

Kortom, het Razor skateboard waveboard is een fantastisch skateboard dat geschikt is voor kinderen en volwassenen van alle niveaus. Met zijn stijlvolle design en geweldige rijkwaliteiten is het een geweldige manier om actief te blijven en plezier te hebben in de buitenlucht.

 • Belastbaar gewicht
 • Soepelheid
 • Kwaliteit
Beste prijs op BOL.com

#3
Rollersurfer Waveboard - groen

Het Rollersurfer Waveboard is een innovatief en leuk skateboard voor kinderen vanaf 8 jaar en volwassenen tot 120 kg. Het waveboard is ontworpen om te surfen op de straat en heeft een unieke 360 graden draaibare as waardoor het board gemakkelijk kan draaien en bochten maken. Dit maakt het een geweldig speelgoed voor kinderen en volwassenen die op zoek zijn naar een nieuwe en uitdagende manier van skateboarden.

Het waveboard heeft een groen gekleurd design en is gemaakt van duurzaam materiaal dat lang meegaat. Het heeft een antislip-dek dat zorgt voor extra grip en controle tijdens het rijden. Het board is ook lichtgewicht en gemakkelijk te dragen, zodat kinderen het gemakkelijk kunnen meenemen naar het park, strand of skatebaan.

Het Rollersurfer Waveboard is niet alleen leuk om mee te rijden, maar het helpt ook bij het verbeteren van balans, coördinatie en conditie. Het is een geweldige manier om kinderen en volwassenen aan te moedigen om buiten te spelen en actief te blijven. Het is ook een geweldig cadeau-idee voor elke skateboardliefhebber die op zoek is naar iets nieuws en uitdagends.

Kortom, het Rollersurfer Waveboard is een innovatief en leuk skateboard dat garant staat voor urenlang plezier en uitdaging voor kinderen en volwassenen. Met zijn unieke design en eigenschappen is het een geweldige manier om actief te blijven en buiten te spelen.

 • Belastbaar gewicht
 • Soepelheid
 • Kwaliteit
Beste prijs op BOL.com

#4
Streetsurfing Waveboard Mini

Het Streetsurfing Waveboard Mini SL Blocks is een klein, maar krachtig waveboard dat geschikt is voor kinderen vanaf 5 jaar. Het is ontworpen om soepel te rijden en biedt een geweldige ervaring voor beginners en gevorderden.

Het waveboard heeft een zwart en blauw kleurig design en is gemaakt van duurzame materialen die lang meegaan. Het heeft een antislip-dek dat zorgt voor extra grip en controle tijdens het rijden. Het waveboard heeft ook een unieke 360 graden draaibare as, waardoor het board gemakkelijk kan draaien en bochten kan maken.

Het Streetsurfing Waveboard Mini SL Blocks is ook lichtgewicht en gemakkelijk te dragen, zodat kinderen het gemakkelijk kunnen meenemen naar het park, strand of skatebaan. Het skateboard is perfect om nieuwe trucs te leren en te oefenen, en helpt bij het verbeteren van balans, coördinatie en conditie.

Het Streetsurfing Waveboard Mini SL Blocks is een uitstekende keuze voor kinderen die op zoek zijn naar een betaalbaar, kwalitatief hoogstaand skateboard. Het is een geweldige manier om kinderen aan te moedigen om actief te blijven en buiten te spelen. Het is ook een geweldig cadeau-idee voor elke skateboardliefhebber die op zoek is naar een nieuwe en uitdagende manier van skateboarden.

Kortom, het Streetsurfing Waveboard Mini SL Blocks is een fantastisch skateboard dat geschikt is voor kinderen van alle niveaus. Met zijn stijlvolle design en geweldige rijkwaliteiten is het een geweldige manier om actief te blijven en plezier te hebben in de buitenlucht.

 • Belastbaar gewicht
 • Soepelheid
 • Kwaliteit
Beste prijs op BOL.com

#5
Streetsurfing Waveboard Mini Sl Angry Red

Het Streetsurfing Waveboard Mini SL Angry Red is een opvallend skateboard dat geschikt is voor kinderen vanaf 5 jaar. Het is ontworpen om soepel te rijden en biedt een geweldige ervaring voor beginners en gevorderden.

Het waveboard heeft een rood en zwart kleurig design en is gemaakt van duurzame materialen die lang meegaan. Het heeft een antislip-dek dat zorgt voor extra grip en controle tijdens het rijden. Het waveboard heeft ook een unieke 360 graden draaibare as, waardoor het board gemakkelijk kan draaien en bochten kan maken.

Het Streetsurfing Waveboard Mini SL Angry Red is ook lichtgewicht en gemakkelijk te dragen, zodat kinderen het gemakkelijk kunnen meenemen naar het park, strand of skatebaan. Het skateboard is perfect om nieuwe trucs te leren en te oefenen, en helpt bij het verbeteren van balans, coördinatie en conditie.

Het Streetsurfing Waveboard Mini SL Angry Red is een uitstekende keuze voor kinderen die op zoek zijn naar een betaalbaar, kwalitatief hoogstaand skateboard. Het is een geweldige manier om kinderen aan te moedigen om actief te blijven en buiten te spelen. Het is ook een geweldig cadeau-idee voor elke skateboardliefhebber die op zoek is naar een nieuwe en uitdagende manier van skateboarden.

Kortom, het Streetsurfing Waveboard Mini SL Angry Red is een fantastisch skateboard dat geschikt is voor kinderen van alle niveaus. Met zijn stijlvolle design en geweldige rijkwaliteiten is het een geweldige manier om actief te blijven en plezier te hebben in de buitenlucht.

 • Belastbaar gewicht
 • Soepelheid
 • Kwaliteit
Beste prijs op BOL.com

Het waveboard combineert eigenlijk meerdere extreme sporten, namelijk skateboarden, snowboarden en surfen. De originele benaming was dan ook streetsurf board en het eerste model heette The Wave. Hier komt de naam waveboard dan ook vandaan. Waveboarden is dan eigenlijk ook streetsurfen. Net als bij surfen is het niet een kwestie van opstappen en gaan met die banaan. Je dient echt eerst goed te oefenen om het onder de knie te krijgen. Gewoon blijven staan is al een hele kunst. En dan moet je ook nog leren bewegen, draaien, remmen en bochten om gaan. Het is dan ook niet ongevaarlijk en het is aan te raden om altijd bescherming te dragen wanneer je op jouw waveboard stapt. Zeker als je net begint.

Kinderen kunnen al vanaf 4 jaar waveboarden. Het is echt niet alleen maar gevaarlijk, maar heeft, buiten dat het heel stoer is, ook voordelen. Zo leert jouw kindje het evenwicht te houden en met balans te spelen. Het is goed voor de motoriek en de wendbaarheid. En ze leren vooral ook dat ze voorzichtig moeten zijn. Hoe jonger je er mee begint, des te makkelijker het allemaal zal gaan. Het is aan te raden om in het begin erbij te blijven en de allerkleinste kindjes te helpen. Hoe meer ze oefenen, hoe beter het zal gaan en dan zal je zien dat jouw kindje binnen de kortste keren een ware streetsurfer wordt.

Wat is een waveboard?

Een waveboard is eigenlijk een soort van skateboard waarop je kan surfen zonder water. Het is net zoals een skateboard een plank met wielen, maar net een beetje anders. Zo heeft een waveboard maar 2 wielen die ook nog eens onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen, die alle kanten op kunnen bewegen en vaak ook nog 360 graden kunnen draaien. In principe bestaat de plank of board uit 2 aparte stukken. Die zijn met een veer aan elkaar verbonden. Om die veer zit een buis. De wielen zijn bevestigd in een hoek van 30 graden aan een schuin aflopende caster. Deze staan naar de achterkant van het board toe.

Je hoeft niet van een waveboard af te stappen met een voet, zoals bij een skateboard. Je benen blijven loodrecht op het board staan en je kan versnellen zonder af te stappen. Je stuurt met je voeten en je gewicht. Door je voeten te verschuiven kan je het board ook kantelen. Dit kan je enigszins vergelijken met rolschaatsen. De voor- en achterkant kunnen afzonderlijk van elkaar om de lengte as draaien en door met je heupen te draaien, een soort van dansen, krijg je de voortstuwende beweging.

Hoe gebruik je een waveboard?

Het is niet eenvoudig om een waveboard te gebruiken en het zal dan ook enige oefenen kosten voor je het onder de knie hebt. Je moet er zeg maar een soort van gevoel voor ontwikkelen. Je begint met het waveboard naar voren te kantelen zodat de rand van een zijde de grond raakt. Je stapt vervolgens achteruit op de afzonderlijke board stukken en je duwt je hielen naar achteren zodat de board recht komt te staan. Het is heel persoonlijk wat je fijner vindt, je rechter- of je linkervoet voor. Dat kan je dus even uitproberen. De voet aan de voorzijde is dan je dominante voet. Maak vervolgens een duwende beweging met je achterste, of niet-dominante, voet. Die voet zet je vervolgens op de staart van het board. Wanneer je dan zachtjes met die voet beweegt, zal je merken dat je board ook begint te bewegen. Je kan dit een tijdje oefenen tot je merkt dat je de juiste balans gevonden hebt. Als je dit onder de knie hebt, dan kan jij jouw onderlichaam/heupen mee gaan bewegen.

Het draaien oefen je door met je voeten in tegengestelde richtingen een duwende beweging te maken. Als je met je dominante voet naar rechts beweegt en je andere voet naar links, dan zal je merken dat je board rechtsaf gaat. En andersom natuurlijk naar links.

Je stopt het waveboard wanneer je naar voren leunt, stopt met wiebelen om zo je snelheid te verminderen en je voeten vervolgens naar voren te kantelen. Je kan er natuurlijk ook gewoon vanaf springen.

Als je bovenstaande onder de knie hebt, dan heb je de basis van het waveboarden geleerd en kan je verder gaan met allerhande trics uit te proberen.

Wat zijn de voordelen van dit type board?

Een waveboard is een combinatie van skateboarden, snowboarden en surfen. Je kan er dus veel meer mee dan met 1 van die 3 boards. Je hoeft niet van je board af te stappen en beweegt de board met je heupen, benen en voeten. Zo maak je ook snelheid. Je hoeft niet eens ervan af te stappen wanneer je een heuvel of helling op gaat. Het is ook heel makkelijk om scherpe bochten te maken. Dat geldt ook voor kleine, korte rondjes. Dat komt doordat de wielen 360 graden rond bewegen. Je kan ook zijwaarts rijden. De planken hebben een antislip laag waardoor je een betere grip het en meer controle over het board hebt.

Veelgestelde vragen

Hoe ga ik vooruit met een waveboard?

Om vooruit te komen met een waveboard dien je allee maar je voeten, je heupen, je benen en je schouders te gebruiken. Je leert zo op het juiste moment met de juiste voet te duwen en te bewegen om zo vooruit te komen en snelheid te maken. Je kan vooruitgaan zonder af te hoeven stappen.

Hoe moet je remmen op een waveboard?

Er zijn verschillende manieren om te remmen met een waveboard. De makkelijkste manier is door een scherpe bocht te maken en dit te herhalen tot je stilstaat. Als je niet veel snelheid hebt, dan kan je er ook gewoon vanaf springen. Het waveboard komt dan ook heel snel tot stilstand en vormt op die manier geen gevaar voor andere mensen. Ga je echt heel langzaam dan kan je het board ook naar een zijde kantelen. Gevorderden kunnen ook remmen door de achterkant van het board tegen de grond te drukken, maar hier heb je wel echt veel ervaring voor nodig, anders kan het heel gevaarlijk zijn.

Onze favoriet

Met het waveboard van het merk Rollersurfer ben je vernieuwend en heb je eindeloos plezier.

Beste prijs op BOL.com