Vind hier de 5 leukste wereldbollen van 2024!

Geografie is heel erg belangrijk voor de ontwikkeling en algemene kennis van een kind. Om dat visueel te maken is een wereldbol super handig, leuk en interessant. Je kan makkelijk zien welke landen en plaatsen zich aan de andere kant van de wereld bevinden en hoe ver alles precies van elkaar af ligt.  Het is een schaalmodel van de aarde, je kan het ook zien als een bolvormige kaart. Hierdoor is het veel realistischer, want de aarde is rond en dat kan je op een platte kaart nooit perfect weergeven.

De best verkochte wereldbollen

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Onze favoriet

De Lifeneeds zwevende wereldbol is een musthave voor in de slaapkamer. 

 • Kwaliteit
 • Design
 • Functies

2e beste keuze

Mooie globe met prima prijs/kwaliteitverhouding. 

 • Kwaliteit
 • Design
 • Functies

3e beste keuze

Dit is de VTech Mijn Interactieve Video Globe voor kinderen.

 • Kwaliteit
 • Design
 • Functies

Op deze pagina:

Top 5 wereldbollen

Nog geen keuze kunnen maken? Of wil je nog meer informatie over specifieke producten? Geen probleem! We hebben voor 5 verschillende wereldbollen iets meer research gedaan. Voor elk van deze producten een duidelijke beschrijving gemaakt met uiteraard de positieve punten. We hopen dat dit helpt met het maken van de juiste keuze.

#1
Magnetisch Zwevende Wereldbol met Verlichting

Deze wereldbol is niet alleen magnetisch, maar vooral ook magisch. De globe zweeft in de lucht dankzij magneten. Dit prachtige ontwerp zorgt voor een rustige sfeer en maakt het ontdekken van de wereld leuk, speels en machtig interessant. Dankzij het licht kan je alles nog beter zien en staat het ook nog eens fantastisch op het nachtkastje van jouw kind als nachtlamp.

 • Kwaliteit
 • Design
 • Functies
Beste prijs op BOL.com

#2
globe Solid Line

Dankzij de typische kleur heeft deze wereldbol de feel van een schoolse globe. De doorsnede is 30 centimeter en alle landen en bekende plaatsen staan er op aangegeven in het Nederlands. De verlichting zorgt er voor dat alles duidelijk zichtbaar en leesbaar is en je kan deze globe ook nog eens gebruiken als nachtlampje.

 • Kwaliteit
 • Design
 • Functies
Beste prijs op BOL.com

#3
VTech Mijn Interactieve Video Globe

Met deze interactieve Vtech Video Globe maak je leren nog interessanter en leuker voor kinderen. Deze wereldbol heeft een LCD scherm waarop jouw kind meer dan 5 uur aan videomateriaal van de BBC kan bekijken. Zo wordt er kennis gemaakt met de landen, de vlaggen, hoofdsteden, valuta, en natuurlijk ook de talen van het land.

 • Kwaliteit
 • Design
 • Functies
Beste prijs op BOL.com

#4
ARCA Wereldbol Globe met ledverlichting

Deze wereldbol laat je niet alleen alle landen op de wereld zien, maar ziet er ook nog eens geweldig uit in je decor of de kinderkamer. Dankzij de lamp kan je ook alles in het donker zien en kan het dienen als een nachtlampje voor jouw kind. De globe heeft een doorsnede van 25 centimeter en weegt nog geen kilo.

 • Kwaliteit
 • Design
 • Functies
Beste prijs op BOL.com

#5
Globe met LED Licht

Deze basic wereldbol met LED-licht heeft een doorsnede van 25 centimeter en weegt 1 kilo. Alles is in het Nederlands en daardoor is het allemaal nog beter te begrijpen voor kinderen. Wanneer kinderen beginnen met lezen, stimuleert het de leergierigheid. De evenaar komt duidelijk naar voren wanneer je de lamp inschakelt.

 • Kwaliteit
 • Design
 • Functies
Beste prijs op BOL.com

Een wereldbol, of globe, kan buiten de ligging van landen en plaatsen ook andere fysische kenmerken weergeven. Denk dan aan bergen of zeestromen. Het kan ook zo zijn dat de globe bedoelt is om juist politieke elementen aan te duiden. Denk dan aan landsgrenzen of stadia van ontwikkeling. De doorsnede van de wereldbol bepaalt ook de schaal waarop de aarde wordt weergegeven. In de meeste gevallen is de doorsnede 30 centimeter wat gelijk staat aan een schaal van 1:40.000.000.

Voor kinderen is een wereldbol ontzettend leerzaam en ook nog eens machtig interessant. Ze worden beter in aardrijkskunde en begrijpen de geografische ligging van andere landen beter. Daarnaast staat een wereldbol ook nog eens ontzettend mooi in een interieur. Er zijn wereldbollen met verlichting en je hebt ook zwevende of zelfs interactieve globes te krijgen. Met een wereldbol maak je een kind nieuwsgierig naar andere landen en bevorder je de reislust. Het stimuleer om  nog meer te leren over de aarde en de verschillende plekken op aarde. Niet alleen de ligging, maar ook hoe het leven aan de andere kant van de wereld is, hoe het klimaat daar eigenlijk werkt en hoe de flora en fauna daar werkt. Het kan ook de interesse in geschiedenis bevorderen. Want hoe is de precieze ligging van een land nou eigenlijk ontstaan? Een wereldbol is een positieve toevoeging aan de algemene ontwikkeling van ieder kind.

Waar moet je op letten als je een goede wereldbol gaat kopen?

Wanneer je een wereldbol voor kinderen wilt kopen, dan is het vooral aan te raden om te letten op de stevigheid en robuustheid van de standaard. Daarnaast is het voor kinderen veel leuker als er allerhande afbeeldingen op de wereldbol staan. Ook is het fijn als een wereldbol alles aangeeft in het Nederlands. Er zijn wereldbollen met verlichting die het lezen er van makkelijker maken en deze ontwerpen kunnen ook nog eens dienen als nachtlamp. Het is ook prettig als de verhoudingen ook kloppen. In onze lijst van wereldbollen kan je precies zien welke globes geschikt zijn voor kinderen en waarom dat zo is.

De taal van de wereldbol

Je kan wereldbollen in diverse talen krijgen. Het meest standaard is natuurlijk Engels, maar voor kinderen is het veel leuker en leerzamer als je een wereldbol in het Nederlands aanschaft. Daarna helpt het bij het leren ook nog eens als er afbeeldingen op de wereldbol staan. Denk dan bijvoorbeeld aan de verschillende dieren die overal op de wereld voor komen.

Wereldbol met licht

Een wereldbol met licht heeft natuurlijk een veel magischer effect dan een gewone wereldbol. Het veiligste zijn de wereldbollen met LED verlichting. Dit kan niet te warm worden. Hele speciale verlichting maakt het allemaal nog mooier en spannender en kan er voor zorgen dat bepaalde delen extra oplichten en tevoorschijn komen. Daarnaast kan het ook nog eens dienst doen als nachtlampje, wat het geheel nog magischer maakt.

Antieke wereldbol

Een antieke of klassieke wereldbol is een voorstelling van de aarde op een voet, meestal gemaakt van hout of kunststof. In de meeste gevallen heeft deze uitvoering verlichting waardoor je alles nog beter kan zien en zodat de globe kan dienen als lamp. Je kan op een antieke of klassieke wereldbol de verschillende landen, continenten en wateren zien, alsook bergen en steden. Voor kinderen is dit ontzettend leerzaam en leuk, al zijn er tegenwoordig ook nog andere globes te krijgen die het voor kinderen nog interessanter maken. Bijvoorbeeld met afbeeldingen erbij van onder meer dieren. Hierdoor worden kinderen nog leergieriger en het maakt het spelen heel veel leuker.

Veelgestelde vragen

Waar zijn wereldbollen van gemaakt?

Wereldbollen kunnen van alle mogelijke materialen gemaakt zijn. Er zijn globes van hout, van kunststof, metaal en zelfs van glas. Voor kinderen wil je natuurlijk een veilig en stevig materiaal kiezen. Hout is daarom zeker aan te raden, maar degelijk en veilig kunststof is ook niet verkeerd. Een metalen voet kan zorgen voor extra stevigheid. Er zijn ook opblaasbare wereldbollen te krijgen in allerhande formaten. Dit is vooral leuk om de nieuwsgierigheid aan te wakkeren en om mee te spelen natuurlijk. Zoek altijd voor robuust en stevig materiaal zodat je zeker weet dat jouw kind er veilig mee kan spelen!

Onze favoriet

De Lifeneeds zwevende wereldbol is een musthave voor in de slaapkamer. 

Beste prijs op BOL.com