Dit zijn de 5 beste zandbak schelpen van 2024

Een zandbak schelp is een zandbak van kunststof, vaak in de vorm van een schelp, maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Het kan bijvoorbeeld ook in de vorm van een dier zijn. Een zandbak schelp bestaat meestal uit twee delen. De bak en een deksel. Hierdoor kan je het speelzand beter beschermen en is het ook makkelijker om de zandbak te verplaatsen. Daarnaast kan je de deksel ook, in veel gevallen, ook gebruiken als waterbak. Dan heb je dus dubbel plezier.

Vaak is een zandbakschelp in verschillende maten te krijgen. Een kleine zandbak is fijner voor hele jonge kindjes, en een zandbak schelp is dan ideaal. Een kleine zandbak kan je ook makkelijker verplaatsen. Je kan deze dan bijvoorbeeld van de volle zon naar de schaduw verplaatsen of op een ander plekje zetten wanneer je in jouw tuin moet werken.

In een zandbak schelp gebruik je speelzand. Dit is speciaal zand voor de zandbak. Het is veel schoner en fijner dan ander zand en het moet voldoen aan hoge kwaliteitseisen. Je weet dan zeker dat jouw kleintje op een veilige manier in de zandbak kan spelen. Speelzand plakt ook meer dan gewoon zand. Het is dus veel makkelijker voor jouw kindje om er leuke vormpjes mee te maken, zonder dat er meteen water toegevoegd dient te worden.

Omdat een zandbak schelp gemaakt is van kunststof is het ook makkelijker om de zandbak te onderhouden. Je kan de buitenkant gewoon afnemen, het zand verdelen in de bak en de deksel, zodat het makkelijker is om de zandbak te verplaatsen en dankzij het deksel kan je zandbak goed afsluiten, zodat het zand beschermd is tegen weersinvloeden, insecten, rommeltjes of bijvoorbeeld tegen katten die een zandbak graag gebruiken als kattenbak. Het enige nadeel van een zandbak schelp is dat water er niet makkelijk uitloopt. Mocht er water in gekomen zijn, dan verdeel je het zand over de bak en de deksel en dan zet je het in de volle zon. Schep het zand dan geregeld om, zodat het goed droogt. Doe je dat niet, dan kan het zand sneller slecht worden en bijvoorbeeld gaan schimmelen.

Onze favoriet

2-delige zandbak 102 x 88 cm blauw Normaal vind je schelpen op het strand, maar nu vind je zand in deze supergrote 2-delige zandbak schelpen van 102 x 88 cm in het blauw!

 • Speeloppervlak
 • Deksel
 • Montage

2e beste keuze

De Paradiso Toys roze zandbak set in de vorm van een schelp is gemaakt van kunststof, bestaat uit twee delen, heeft een afmeting van 87 x 77,7 cm en is 18cm diep. 

 • Speeloppervlak
 • Deksel
 • Montage

3e beste keuze

Zandbak en waterbak Vul de ene kant met zand waar u kind lekker met zand kan spelen. En de mooiste kastelen gebakjes kan maken met zand. 

 • Speeloppervlak
 • Deksel
 • Montage

Op deze pagina:

Dit zijn de 5 beste schelp zandbakken van 2024

#1
Zandbak Schelp 2-Delig

Bij deze mooie blauwe zandbak schelp is de bak net zo groot als het deksel. Je kan de bak als zandbak gebruiken en het deksel als waterbak, beiden als zandbak of beiden als waterbak. Voor de hele kleintjes is het een geweldige speelplek. Je kan het zand in de zandbak schelp beschermen tegen insecten en rotzooitjes met het deksel, maar het geheel is niet waterdicht, bijvoorbeeld met regen. De afmeting is 102 centimeter bij 88 centimeter bij 20 centimeter. Deze zandbak schelp is gemaakt van stevig, veilig kunststof en gaat lang mee, zonder poreus te worden. Wordt ook vaak gebruikt als waterbak voor honden.

 • Speeloppervlak
 • Deksel
 • Montage
Beste prijs op BOL.com

#2
Paradiso Toys zandbak schelpen set roze

De meeste zandbak schelpen zijn blauw, maar deze zandbak schelp van Paradiso Toys is de veelgevraagde kleur roze. Je kan beide delen gebruiken, de bak en het deksel, en er kan zand in om er een zandbak van te maken, of je kan het vullen met water, zodat je een waterbak hebt. Het zand in de zandbak kan je beschermen met het deksel. Zo voorkom je dat er insecten, rotzooitjes en regen in de zandbak komen. Het deksel ligt er los op, dus het is wel aan te raden om deze te verzwaren. De afmeting is 87 centimeter bij 77,7 centimeter bij 18 centimeter.

 • Speeloppervlak
 • Deksel
 • Montage
Beste prijs op BOL.com

#3
zandbak met deksel - blauw

Deze zandbak schelp is een zandbak en waterbak in een. Je kan de bak vullen met speelzand en het deksel met water. Bij deze zandbak schelp krijg je ook leuke speeltjes, zodat jouw kleintje meteen kan beginnen met spelen. Naast de zandbak speeltjes zitten er ook twee waterspuiters bij de set. Laat het zand goed drogen als het nat is, want het kunststof heeft geen afwatering. Het deksel kan je gebruiken om het zand te beschermen tegen insecten en rotzooitjes. De afmeting is 87 centimeter bij 87 centimeter bij 40 centimeter en kindjes vanaf 2 jaar kunnen spelen in deze zandbak en waterbak.

 • Speeloppervlak
 • Deksel
 • Montage
Beste prijs op BOL.com

#4
Zandbak schelp blauw 2-delig

Deze blauwe zandbak schelp bestaat uit 2 delen, die je allebei kan gebruiken voor zand en water. Het is niet aan te raden om ze naast elkaar te zetten, want het water kan niet uit de zandbak weglopen. De twee delen passen goed op elkaar, dus je kan het zand in de zandbak beschermen tegen insecten, blaadjes en andere rotzooitjes. Het deksel zit niet vast, dus het is aan te raden om deze te verzwaren bij winderig weer. De afmeting is 88 centimeter bij 77 centimeter bij 36 centimeter en deze zandbak schelp is geschikt voor kindjes vanaf 3 jaar.

 

 • Speeloppervlak
 • Deksel
 • Montage
Beste prijs op BOL.com

#5
Step2 Crabbie Zandbak

De Step2 Crabbie Zandbak is een leuke en kleurrijke zandbak in de vorm van een krab. De zandbak is gemaakt van duurzaam plastic/kunststof en heeft een schelpvormig deksel dat beschermt tegen regen en vuil. Het deksel kan ook gebruikt worden als zitplaats voor kinderen tijdens het spelen of om de zandbak af te sluiten na gebruik.

De zandbak is voorzien van twee voorgevormde zitbankjes aan beide zijden, zodat kinderen comfortabel kunnen zitten en spelen. De zandbak heeft een capaciteit van 135 liter, wat voldoende is voor meerdere kinderen om tegelijkertijd te spelen.

De Step2 Crabbie Zandbak is eenvoudig in elkaar te zetten en kan op elke vlakke ondergrond worden geplaatst. De kleurrijke krabvorm en het schelpvormige deksel zorgen voor een vrolijke uitstraling en passen goed in elke tuin of op elk terras.

Kortom, de Step2 Crabbie Zandbak is een geweldige manier om kinderen te laten genieten van buiten spelen en de natuur te ontdekken. Het is gemaakt van duurzaam materiaal, heeft handige bankjes en een deksel dat beschermt tegen regen en vuil. Het biedt vele uren speelplezier voor kinderen en is een leuke toevoeging aan elke buitenruimte.

 • Speeloppervlak
 • Deksel
 • Montage
Beste prijs op BOL.com

Voordelen van de zandbak schelp

De zandbak schelp is niet voor niks zo populair. Je kan deze zandbak namelijk ook gebruiken als waterbak. Dat is lekker met warm weer. Het deksel kan je gebruiken om het zand te beschermen tegen insecten, blaadjes en andere rotzooitjes. Niet alle zandbak schelpen zijn ook waterdicht. Je hoeft er dan alleen maar een beschermzeil overheen te spannen. Dan weet je zeker dat het deksel niet wegwaait en dat er geen regen in de zandbak terecht komt. Het beschermt het zand ook tegen katten, die het leuk vinden om een zandbak als kattenbak te gebruiken. Dat is wel zo hygiënisch. Een zandbak schelp is meestal ook makkelijker te verplaatsen dan een houten of vaste zandbak. Met een zandbak schelp is het ook makkelijker om het zand schoon te maken of te drogen. Je verdeelt het zand over de bak en het deksel en schept het geregeld om.

Waarom spelen met zand goed is voor uw kind

Spelen met zand is natuurlijk hartstikke leuk, maar het is ook goed voor de ontwikkeling van jouw kleintje. Het stimuleert de creativiteit enorm, want maak van een berg zand maar eens leuke vormpjes. Jouw kleintje leert er ook mee hoe zand aanvoelt en bijvoorbeeld dat als je er water bij doet, dat het dan steviger is en makkelijker te vormen. Jouw kindje leert dus ook om verbanden te leggen. Het is goed voor de oog hand coördinatie en voor de fijne en grove motoriek. Dat wordt allemaal spelenderwijs flink getraind.

Kindjes spelen vaak met iemand samen in de zandbak. Het is dus goed voor de sociale ontwikkeling en de communicatieve ontwikkeling. Ze brabbelen of praten en leren om te delen en samen te werken. Dat stimuleert ook weer de emotionele ontwikkeling van jouw kindje. Het zand prikkelt de zintuigen. Een zandbak schelp is dus goed voor de algehele ontwikkeling van jouw kleintje.

Onze favoriet

2-delige zandbak 102 x 88 cm blauw Normaal vind je schelpen op het strand, maar nu vind je zand in deze supergrote 2-delige zandbak schelpen van 102 x 88 cm in het blauw!

Beste prijs op BOL.com