Babygym

Babygym

Vind hier de beste babygyms van 2022

Spelen begint al heel erg vroeg en voor baby's is dat spelenderwijs trainen. Het grijpen naar speeltjes traint bijvoorbeeld de hand/oog coördinatie. Geluidjes trekken aandacht, kleuren zijn interessant en texturen en vormen voelen nieuw aan. Een babygym is niet alleen heel erg leuk voor een baby, maar het ondersteunt ook de algehele ontwikkeling van jouw kleintje.

Er zijn allerhande soorten babygyms te krijgen. Je kan kiezen voor een houten babygym of voor een interactieve speelmat. Een babygym die met jouw kleintje meegroeit of gewoon een leuke babygym. Welke jij ook kiest, het zal de zintuigen prikkelen met verplaatsbare speeltjes of met ocean speeltjes. Al hele jonge baby's kunnen gebruik maken van een babygym en de leuke thema's, zoals vrolijke waterdieren, zullen het machtig interessant maken.

Voor een goede ontwikkeling is het belangrijk dat vanaf de geboorte van een baby alle zintuigen op verschillende vlakken gestimuleerd worden. Bijvoorbeeld met een spiegeltje dat schittert en waarin jouw kindje zichzelf kan zien. Of met diertjes die ze knuffeltjes kunnen geven en die allemaal anders aanvoelen. Met geluid dat komt van belletjes of een muziekje dat uit een box komt. Dat kunnen bijvoorbeeld ook dieren geluiden zijn. Zo leren ook de allerkleinsten allemaal nieuwe dingen.

Er zijn ontzettend veel verschillende babygyms te krijgen. Een luxe babygym of een babygym met een extra grote speelmat, met houten speelgoed of een prachtig speelkleed. Wil je een leuke houten babygym van stevig hout of vind je het belangrijk dat de babygym in hoogte verstelbaar is? Welk product je ook kiest, jouw baby zal er zeker veel plezier aan hebben en zich lekker vermaken.

Zoek jij de beste babygym, maar weet je niet of je een Little Dutch houten babygym zoekt of een play gym met een sleepkleed, heerlijk zacht en leerzaam, hieronder vind je de Top 5 Beste Babygyms.

De best verkochte Babygyms van 2022!

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

De 5 beste Babygyms

Nog geen keuze kunnen maken? Of wil je nog meer informatie over specifieke producten? Geen probleem! We hebben voor 5 verschillende Babygyms iets meer research gedaan. Voor elk van deze producten een duidelijke beschrijving gemaakt met uiteraard de positieve punten. We hopen dat dit helpt met het maken van de juiste keuze.

VTech Baby Dierenvriendjes Speelmat

Deze interactieve speelmat groeit met jouw kindje mee. Als kleine baby kan er gespeeld worden met drie diertjes en een spiegeltje en wanneer de baby ouder wordt, is er het interactieve paneel voor nog meer speelplezier. Jouw kindje leert over muziek, dieren, dierengeluiden, kleuren, vormen en texturen. Er zijn 20 melodietjes en 6 gezongen liedjes. Het volume is regelbaar.

Voordelen:

De speelmat kan in de wasmachine gewassen worden

Schakelt automatisch uit

De speeltjes kunnen ook aan de kinderwagen bevestigd worden

meest educatieve babygym

Fisher Price 3-in-1 Muzikale Activiteiten Gym

Deze muzikale speelmat in het regenwoud thema heeft 5 verplaatsbare speeltjes. Je kan deze aan de boog of aan de mat bevestigen. Er zijn grappige geluidjes en muziek, dankzij de muzikale leeuw. Er zijn twee muziekstanden, voor korte en lange speelduur. De twee speelbogen zijn zacht en voelen prettig aan. De afmeting is 50 bij 81 bij 41 centimeter en weegt nog geen kilo.

Voordelen:

Makkelijk mee te nemen en op te bergen

Het speelkleed kan in de wasmachine

Met vrolijke muziekjes en grappige geluidjes

Nummer 1

Ricokid Muziek speelmat - 3-in-1 Muzikale Activity

Deze babygym is een interactieve speelkleed piano. Een speelkleed, heerlijk zacht, met leuke speeltjes, een spiegeltje en rateltjes. Als jouw kindje op de rug ligt, dan kan er met de voetjes tegen de piano getrapt worden. Er wordt zo muziek gemaakt, begeleid door lichteffecten. Later kan de mat omgetoverd worden tot een muziektafel.

Voordelen:

Educatief speelgoed met multifunctionele piano

Kan aangepast worden aan de leeftijd van jouw baby

Afwasbaar en prettig materiaal om aan te raken

Nummer 2

Babygym Tiny Love Gimini Luxe Boho Chic

Dit zachte, dubbel gewatteerde speelkleed heeft maar liefst 20 verschillende activiteiten. De speelboog is gemaakt van natuurlijk hout en het speelkleed van hoogwaardige stoffen. Het is een duurzame en verantwoorde babygym. Er is onder meer een muzikale luiaardpop, een dromenvanger spiegel, een eucalyptus mobiel en een rammelaar aan een groot blad.

Voordelen:

De afmeting is 92 bij 92 bij 46 centimeter en het weegt 2

2 kilo

Stijlvol en luxe

Inclusief muziekjes en geluiden

Nummer 3

Babygym Little Dutch hout little Goose

Een echte babygym waar jouw kleintje liggen mee kan spelen. Er zitten drie verschillende vriendjes uit de Little Dutch Little Goose collectie aan de babygym. Al vanaf de geboorte kan jouw kleintje gebruik maken van deze babygym. Het is een houten babygym van het mooie merk Little Dutch, dat bekend staat om het duurzame en stijlvolle speelgoed.

Voordelen:

Deze Little Dutch houten babygym is gemaakt van hoogwaardig materiaal

De afmeting is 67.7 bij 18.5 bij 6.8 centimeter en weegt 1.6 kilo

Het is een verrassing welke speeltjes uit de Little Goose serie je erbij krijgt

Nummer 4

Wat is een babygym?

De term babygym is best wel uitgebreid. Het kan een interactieve, felgekleurde speelmat zijn met allemaal speeltjes en knopjes om spelenderwijs mee te leren, maar ook een houten babygym met opvallende vormen en leuke speeldingen. Het idee is dat jouw kindje zich spelenderwijs kan ontwikkelen.

Er zijn babygyms voor elke fase en er zijn ook babygyms die met jouw kindje meegroeien. Soms zijn er mogelijkheden om de babygym uit te breiden. Bij de ene babygym kan jouw kleintje er alleen onder liggen en bij een andere is zitten en zelfs staan mogelijk.

Een babygym leert jouw kindje nieuwe texturen ontdekken, andere bewegingen maken, beeld en geluid aan elkaar te verbinden en het is natuurlijk ook gewoon heel erg leuk om met al die vrolijke kleuren, lichtjes en vormen te spelen. Jouw kleintje krijgt lekker veel lichaamsbeweging en dat heeft weer voordeel op latere leeftijd.

Waarom een babygym kopen? Wat zijn de voordelen?

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat het goed is voor de allerkleinsten om vanaf de geboorte al voldoende lichamelijke beweging te krijgen. Ze hebben op latere leeftijd dan minder kan op overgewicht en hun motorische ontwikkeling verloopt ook soepeler. Veel kinderen hebben ook een hoger IQ.

Het is ook nog eens goed voor het zelfvertrouwen. Jouw kleintje heeft plezier in het spel en als iets lukt, dan is het nog meer pret. Het is ook goed voor de creativiteit, de zintuigen worden gestimuleerd en de spieren van jouw baby worden sterker. Het is ook goed voor de hand/oog coördinatie en het ondersteunt de ontwikkeling van het evenwichtsgevoel.

Tip: Meer informatie over baby artikelen

Een gym voor je baby kopen? Houd hier rekening mee

Er is zoveel keuze in babygyms, waar moet je dan allemaal op letten wanneer je gaat kijken voor een babygym? Wat de beste babygym voor jou is, ligt vooral aan jouw persoonlijke wensen en voorkeuren. Wil jij een prachtig babygym speelkleed of zoek jij een specifiek merk zoals Fisher Price of het merk Little Dutch.

Wel of geen speelmat onder de gym

Een babygym bestaat soms uit een speelmat en een boog of andere constructie waaraan speeltjes en andere objecten bevestigd zijn. Wil jij een combinatie, alleen een speelmat of juist geen speelkleed erbij? Gaat jouw baby alleen op de rug liggen of ook op de buik liggen, zitten of zelfs staan?

Een stevige en stabiele gym

Je wil natuurlijk niet dat de babygym bij het minste geringste omvalt. Het moet dus een stevige en stabiele babygym zijn. Let daarbij op het formaat, de constructie en het gewicht. Een boog is vaak steviger en bij alleen een kleed kan er ook niks omvallen.

De speeltjes en andere onderdelen

Er zijn hele uitgebreide babygyms, maar je kan ook kiezen voor een heel eenvoudig model. Zijn de onderdelen niet te klein? Wat wil jij dat jouw kleintje eruit haalt? Moet het alleen entertainment zijn of is het ook fijn als ze nog iets leren over vormen en kleuren.

Het is ook fijn als de speeltjes, objecten, figuren en knuffeltjes makkelijk te verwijderen zijn. Soms kunnen te veel speeltjes voor een overdaad aan prikkels zorgen en dan is het fijn als je wat onderdelen weg kan laten.

Hygiëne

Is de babygym makkelijk schoon te maken? Kan je alle onderdelen losmaken en schoonmaken? Kan het speelkleed in de wasmachine? Kleine kindjes maken lekker alles vies, en het is wel zo fijn als je het dan ook makkelijk schoon kan houden. Is de speelboog bekleed? Dan is het fijn als je dat van de speelboog af kan halen om de stof te wassen.

Voor een baby en een peuter

Er zijn verschillende babygyms voor verschillende leeftijden en fasen. Er zijn ook babygyms die met jouw kindje meegroeien. Deze zijn bijvoorbeeld in hoogte verstelbaar of te veranderen voor wanneer jouw kindje met meer speeltjes of op een andere manier met speeltjes kan spelen. Denk dan bijvoorbeeld aan het interactieve speelkleed piano.

Voor een baby is het fijn als de babygym de zintuigen stimuleert, terwijl oudere baby's het prachtige speelkleed fijn vindt omdat het nog meer prikkels geeft. Je zal zien dat het al snel meer wordt dan alleen maar om jouw kleintje te vermaken.

De afmetingen

Past de babygym wel op de plaats waar je deze wil gebruiken? Als je een te grote babygym kiest, dan kan het een onveilige situatie worden. Kijk dus altijd goed naar de afmetingen en de ruimte waar je deze wil gebruiken. Het is ideaal als je ruimte om de babygym vrij hebt.