Babygym: Vind hier de beste babygyms van 2024

Spelen begint al heel erg vroeg en voor baby's is dat spelenderwijs trainen. Het grijpen naar speeltjes traint bijvoorbeeld de hand/oog coördinatie. Geluidjes trekken aandacht, kleuren zijn interessant en texturen en vormen voelen nieuw aan. Een babygym is niet alleen heel erg leuk voor een baby, maar het ondersteunt ook de algehele ontwikkeling van jouw kleintje.

Er zijn allerhande soorten babygyms te krijgen. Je kan kiezen voor een houten babygym of voor een interactieve speelmat. Een babygym die met jouw kleintje meegroeit of gewoon een leuke babygym. Welke jij ook kiest, het zal de zintuigen prikkelen met verplaatsbare speeltjes of met ocean speeltjes. Al hele jonge baby's kunnen gebruik maken van een babygym en de leuke thema's, zoals vrolijke waterdieren, zullen het machtig interessant maken.

Voor een goede ontwikkeling is het belangrijk dat vanaf de geboorte van een baby alle zintuigen op verschillende vlakken gestimuleerd worden. Bijvoorbeeld met een spiegeltje dat schittert en waarin jouw kindje zichzelf kan zien. Of met diertjes die ze knuffeltjes kunnen geven en die allemaal anders aanvoelen. Met geluid dat komt van belletjes of een muziekje dat uit een box komt. Dat kunnen bijvoorbeeld ook dieren geluiden zijn. Zo leren ook de allerkleinsten allemaal nieuwe dingen.

Er zijn ontzettend veel verschillende babygyms te krijgen. Een luxe babygym of een babygym met een extra grote speelmat, met houten speelgoed of een prachtig speelkleed. Wil je een leuke houten babygym van stevig hout of vind je het belangrijk dat de babygym in hoogte verstelbaar is? Welk product je ook kiest, jouw baby zal er zeker veel plezier aan hebben en zich lekker vermaken.

Zoek jij de beste babygym, maar weet je niet of je een Little Dutch houten babygym zoekt of een play gym met een sleepkleed, heerlijk zacht en leerzaam, hieronder vind je de Top 5 Beste Babygyms.

De best verkochte Babygyms van 2024!

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Onze favoriet

Het Fisher-Price City Activity Center met Jumbo Speelmat is een fantastisch speelcentrum dat je kindje vele uren speelplezier zal bezorgen!

 • Leeftijd
 • Veiligheid
 • Ontwikkeling

2e beste keuze

De Tiny Love Babygym - Magical Tales - Zwart/Wit is een babygym die is ontworpen om de zintuigen van jouw baby te stimuleren.

 • Leeftijd
 • Veiligheid
 • Ontwikkeling

3e beste keuze

Deze veelzijdige speelmat, babygym en speelkleed is het perfecte speelgoed voor jouw kleintje!

 • Leeftijd
 • Veiligheid
 • Ontwikkeling

Op deze pagina:

De 5 beste Babygyms

Nog geen keuze kunnen maken? Of wil je nog meer informatie over specifieke producten? Geen probleem! We hebben voor 5 verschillende Babygyms iets meer research gedaan. Voor elk van deze producten een duidelijke beschrijving gemaakt met uiteraard de positieve punten. We hopen dat dit helpt met het maken van de juiste keuze.

#1
Fisher-Price City Activity Center met Jumbo Speelmat

Het Fisher-Price City Activity Center met Jumbo Speelmat is een fantastisch speelcentrum dat je kindje vele uren speelplezier zal bezorgen! Dit speelcentrum is ontworpen voor baby's vanaf de geboorte tot 12 maanden en biedt talloze leuke activiteiten die de ontwikkeling van je kindje stimuleren.

Het speelcentrum bestaat uit een grote speelmat met een vrolijke, kleurrijke stadskaart als motief. De mat is zacht en comfortabel om op te liggen en biedt genoeg ruimte voor je kindje om te bewegen en te spelen. De activiteitenboog met vier speeltjes die erboven hangt, zorgt voor extra speelplezier en stimuleert de hand-oog coördinatie van je kindje.

Daarnaast beschikt het Fisher-Price City Activity Center over een opblaasbare stadstoren met speelse personages en dieren. Dit biedt je kindje een geweldige gelegenheid om te leren over de wereld om hen heen, terwijl ze hun motorische vaardigheden ontwikkelen. Het speelcentrum kan worden opgeborgen en gemakkelijk worden meegenomen, zodat het overal gebruikt kan worden.

Kortom, het Fisher-Price City Activity Center met Jumbo Speelmat is een fantastische manier om je baby te vermaken, terwijl ze tegelijkertijd hun zintuigen en motorische vaardigheden ontwikkelen. Het is een geweldige aanvulling op de speelruimte van je baby en biedt urenlang speelplezier!

 • Leeftijd
 • Veiligheid
 • Ontwikkeling
Beste prijs op BOL.com

#2
Tiny Love Babygym - Magical Tales - Zwart/Wit

De Tiny Love Babygym - Magical Tales - Zwart/Wit is een stijlvolle en vermakelijke babygym die speciaal is ontworpen om de zintuigen van jouw baby te stimuleren en de ontwikkeling te bevorderen. De babygym heeft een uniek zwart-wit design met een vleugje pastelkleuren, wat de visuele ontwikkeling van jouw baby zal helpen verbeteren.

De Babygym is voorzien van meerdere speeltjes en activiteiten om de hand-oog coördinatie en fijne motoriek te ontwikkelen. Het inklapbare speelkleed heeft een zachte en comfortabele mat met contrasterende patronen om de tastzin te stimuleren. Het is ook eenvoudig op te vouwen en op te bergen wanneer het niet wordt gebruikt.

De Tiny Love Babygym - Magical Tales - Zwart/Wit is gemaakt van hoogwaardige materialen en is veilig voor jouw baby. Het is gemakkelijk te reinigen en de speeltjes zijn afneembaar om ze apart te kunnen wassen.

Kortom, de Tiny Love Babygym - Magical Tales - Zwart/Wit is een fantastisch en stimulerend speelgoed voor jouw kleintje dat hun ontwikkeling zal bevorderen en hen urenlang plezier zal bezorgen.

 • Leeftijd
 • Veiligheid
 • Ontwikkeling
Beste prijs op BOL.com

#3
Speelmat - Babygym - INCLUSIEF GRATIS E-BOOK

Deze veelzijdige speelmat, babygym en speelkleed is het perfecte speelgoed voor jouw kleintje! De waterspeelmat biedt een leuke, stimulerende en veilige speelomgeving voor jouw baby en kan op verschillende manieren worden gebruikt. Het is ook een geweldig kraamcadeau voor nieuwe ouders.

De watermat is voorzien van kleurrijke drijvende speeltjes en levendige afbeeldingen die de zintuigen van jouw baby zullen stimuleren en hun aandacht zullen trekken. Het is ook ontworpen om te worden gebruikt tijdens de "tummy time", waardoor jouw baby sterke nek-, rug- en arm-spieren ontwikkelt.

De speelmat is gemakkelijk te gebruiken en schoon te maken. Vul de mat met water en leg hem plat op de grond voor een leuke en veilige speelomgeving. De watermat is gemaakt van hoogwaardige materialen en is veilig voor jouw baby.

Als bonus wordt er een gratis e-book bijgeleverd met tips en tricks over het stimuleren van de ontwikkeling van jouw baby met behulp van de speelmat.

Kortom, deze speelmat, babygym en speelkleed is een geweldige aankoop voor ouders die op zoek zijn naar een leuke en veilige manier om de ontwikkeling van hun baby te stimuleren.

 • Leeftijd
 • Veiligheid
 • Ontwikkeling
Beste prijs op BOL.com

#4
Tenify Waterspeelmat

De Tenify Waterspeelmat is het perfecte speelgoed voor jouw kleintje! Dit opblaasbare speelkleed is ontworpen om jouw baby's zintuigen te stimuleren en hun ontwikkeling te bevorderen. Het is ook een geweldig kraamcadeau voor nieuwe ouders.

De watermat is voorzien van kleurrijke drijvende speeltjes en levendige afbeeldingen die de zintuigen van jouw baby zullen stimuleren en hun aandacht zullen trekken. Het is ook ontworpen om te worden gebruikt tijdens de "tummy time", waardoor jouw baby sterke nek-, rug- en arm-spieren ontwikkelt.

De speelmat is gemakkelijk op te blazen en te gebruiken. Vul de mat met water en leg hem plat op de grond voor een leuke en veilige speelomgeving. De watermat is gemaakt van hoogwaardige materialen en is veilig voor jouw baby.

De Tenify Waterspeelmat heeft een blauwe kleur en is geschikt voor baby's vanaf 0 jaar. Het is gemakkelijk schoon te maken en op te bergen wanneer het niet wordt gebruikt.

Kortom, de Tenify Waterspeelmat is een geweldige aankoop voor ouders die op zoek zijn naar een leuke en veilige manier om de ontwikkeling van hun baby te stimuleren.

 • Leeftijd
 • Veiligheid
 • Ontwikkeling
Beste prijs op BOL.com

#5
Buxibo 3in1 Babygym

De Buxibo 3in1 Babygym is een geweldig en veelzijdig speelkleed voor jouw kleintje. Het is ontworpen om de zintuigen van jouw baby te stimuleren en hun ontwikkeling te bevorderen. De babygym is een perfect kraamcadeau voor nieuwe ouders.

De muzikale activity gym is voorzien van verschillende speeltjes en activiteiten om de hand-oog coördinatie en fijne motoriek te ontwikkelen. De speeltjes zijn afneembaar en kunnen apart worden gewassen. De babygym heeft ook een lengte-indicator, zodat je de groei van jouw baby kunt bijhouden.

De Buxibo 3in1 Babygym is gemaakt van hoogwaardige materialen en is veilig voor jouw baby. Het heeft een afmeting van 56x81x45 CM en is geschikt voor baby's vanaf de geboorte.

De babygym is ook gemakkelijk te gebruiken en schoon te maken. Het kan worden omgebouwd tot een speelmat voor wanneer jouw baby wat groter wordt. De roze kleur maakt het ook een stijlvolle toevoeging aan de kinderkamer.

Kortom, de Buxibo 3in1 Babygym is een fantastisch en stimulerend speelgoed voor jouw kleintje dat hun ontwikkeling zal bevorderen en hen urenlang plezier zal bezorgen.

 • Leeftijd
 • Veiligheid
 • Ontwikkeling
Beste prijs op BOL.com

Wat is een babygym?

De term babygym is best wel uitgebreid. Het kan een interactieve, felgekleurde speelmat zijn met allemaal speeltjes en knopjes om spelenderwijs mee te leren, maar ook een houten babygym met opvallende vormen en leuke speeldingen. Het idee is dat jouw kindje zich spelenderwijs kan ontwikkelen.

Er zijn babygyms voor elke fase en er zijn ook babygyms die met jouw kindje meegroeien. Soms zijn er mogelijkheden om de babygym uit te breiden. Bij de ene babygym kan jouw kleintje er alleen onder liggen en bij een andere is zitten en zelfs staan mogelijk.

Een babygym leert jouw kindje nieuwe texturen ontdekken, andere bewegingen maken, beeld en geluid aan elkaar te verbinden en het is natuurlijk ook gewoon heel erg leuk om met al die vrolijke kleuren, lichtjes en vormen te spelen. Jouw kleintje krijgt lekker veel lichaamsbeweging en dat heeft weer voordeel op latere leeftijd.

Waarom een babygym kopen? Wat zijn de voordelen?

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat het goed is voor de allerkleinsten om vanaf de geboorte al voldoende lichamelijke beweging te krijgen. Ze hebben op latere leeftijd dan minder kan op overgewicht en hun motorische ontwikkeling verloopt ook soepeler. Veel kinderen hebben ook een hoger IQ.

Het is ook nog eens goed voor het zelfvertrouwen. Jouw kleintje heeft plezier in het spel en als iets lukt, dan is het nog meer pret. Het is ook goed voor de creativiteit, de zintuigen worden gestimuleerd en de spieren van jouw baby worden sterker. Het is ook goed voor de hand/oog coördinatie en het ondersteunt de ontwikkeling van het evenwichtsgevoel.

Tip: Meer informatie over baby artikelen

Een gym voor je baby kopen? Houd hier rekening mee

Er is zoveel keuze in babygyms, waar moet je dan allemaal op letten wanneer je gaat kijken voor een babygym? Wat de beste babygym voor jou is, ligt vooral aan jouw persoonlijke wensen en voorkeuren. Wil jij een prachtig babygym speelkleed of zoek jij een specifiek merk zoals Fisher Price of het merk Little Dutch.

Wel of geen speelmat onder de gym

Een babygym bestaat soms uit een speelmat en een boog of andere constructie waaraan speeltjes en andere objecten bevestigd zijn. Wil jij een combinatie, alleen een speelmat of juist geen speelkleed erbij? Gaat jouw baby alleen op de rug liggen of ook op de buik liggen, zitten of zelfs staan?

Een stevige en stabiele gym

Je wil natuurlijk niet dat de babygym bij het minste geringste omvalt. Het moet dus een stevige en stabiele babygym zijn. Let daarbij op het formaat, de constructie en het gewicht. Een boog is vaak steviger en bij alleen een kleed kan er ook niks omvallen.

De speeltjes en andere onderdelen

Er zijn hele uitgebreide babygyms, maar je kan ook kiezen voor een heel eenvoudig model. Zijn de onderdelen niet te klein? Wat wil jij dat jouw kleintje eruit haalt? Moet het alleen entertainment zijn of is het ook fijn als ze nog iets leren over vormen en kleuren.

Het is ook fijn als de speeltjes, objecten, figuren en knuffeltjes makkelijk te verwijderen zijn. Soms kunnen te veel speeltjes voor een overdaad aan prikkels zorgen en dan is het fijn als je wat onderdelen weg kan laten.

Hygiëne

Is de babygym makkelijk schoon te maken? Kan je alle onderdelen losmaken en schoonmaken? Kan het speelkleed in de wasmachine? Kleine kindjes maken lekker alles vies, en het is wel zo fijn als je het dan ook makkelijk schoon kan houden. Is de speelboog bekleed? Dan is het fijn als je dat van de speelboog af kan halen om de stof te wassen.

Voor een baby en een peuter

Er zijn verschillende babygyms voor verschillende leeftijden en fasen. Er zijn ook babygyms die met jouw kindje meegroeien. Deze zijn bijvoorbeeld in hoogte verstelbaar of te veranderen voor wanneer jouw kindje met meer speeltjes of op een andere manier met speeltjes kan spelen. Denk dan bijvoorbeeld aan het interactieve speelkleed piano.

Voor een baby is het fijn als de babygym de zintuigen stimuleert, terwijl oudere baby's het prachtige speelkleed fijn vindt omdat het nog meer prikkels geeft. Je zal zien dat het al snel meer wordt dan alleen maar om jouw kleintje te vermaken.

De afmetingen

Past de babygym wel op de plaats waar je deze wil gebruiken? Als je een te grote babygym kiest, dan kan het een onveilige situatie worden. Kijk dus altijd goed naar de afmetingen en de ruimte waar je deze wil gebruiken. Het is ideaal als je ruimte om de babygym vrij hebt.

Onze favoriet

Het Fisher-Price City Activity Center met Jumbo Speelmat is een fantastisch speelcentrum dat je kindje vele uren speelplezier zal bezorgen!

Beste prijs op BOL.com