De 5 beste houten babygym's voor de ontwikkeling van je baby

Veel mensen hebben liever houten speelgoed voor hun kinderen dan plastic speelgoed. Niet alleen omdat ze een zo klein mogelijke voetprint op de aarde willen achterlaten, en hout is nu eenmaal beter voor het milieu dan plastic, maar ook omdat het juiste hout veel veiliger is. Het gebruik van natuurlijke materialen voor speelgoed brengt kindjes ook dichter bij de natuur en ze leren hoe hout aanvoelt, ruikt, en geluid maakt. Het klinkt heel anders als je tegen hout tikt, dan wanneer je tegen plastic aantikt.

Over het algemeen kan je ook zeggen dat hout veel langer meegaat dan plastic en er zitten geen giftige stoffen in. Hout is neutraal en zelfs als het geverfd is, past het in de regel bij elk interieur. Dat is met plastic ook minder het geval. Het is dan ook niet gek dat veel mensen kiezen voor een houten babygym. Er zitten heel veel voordelen aan en is doorgaans beter voor het milieu en jouw baby.

Onze favoriet

De Play Gym is ontworpen door deskundigen op het gebied van kinderontwikkeling, ter ondersteuning van de belangrijke ontwikkelingsfases die baby’s het eerste jaar doormaken.

 • Veiligheid
 • Educatieve waarde
 • Kwaliteit

2e beste keuze

Urenlang speelplezier gegarandeerd met de Little Dutch Babygym met Speeltjes. Plaats de babygym boven een speelkleed of in de box en je kindje vermaakt zich met de zachte speelfiguurtjes. 

 • Veiligheid
 • Educatieve waarde
 • Kwaliteit

3e beste keuze

Deze babygym is CE-Gecertificeerd en makkelijk in gebruik De babygym is gemaakt van massief hout en is dan ook super stevig. De verbinding van het hout is zo gemaakt dat er geen schroeven nodig zijn.

 • Veiligheid
 • Educatieve waarde
 • Kwaliteit

Op deze pagina:

De 5 beste babygyms van hout

#1
Lovevery Play Gym - Baby Speelgoed 0 jaar

Een houten babygym met een zacht speelkleed ontwikkelt in samenwerking met deskundigen om zo de belangrijkste ontwikkelingsfases van jouw baby in het eerste jaar te ondersteunen. Er zitten 5 unieke zones op de speelmat die jouw baby helpen om meer te focussen, geluiden te leren kennen, kleuren en texturen leren herkennen en bij het vinden en verstoppen van voorwerpen. De verschillende zones kunnen dichtgevouwen worden om te voorkomen dat jouw baby te veel prikkels ervaart.

De bogen zijn gemaakt van duurzaam, FSC-gecertificeerd hout en door de driepoot opzet is het geheel erg stevig. Er zit een speelgids bij deze babygym met 24 activiteiten die wetenschappelijk onderbouwd zijn. De overige speeltjes zijn gemaakt van biologisch katoen. Het ontwerp is tijdloos en past in elk interieur. Het geheel is zonder gereedschap binnen 2 minuten in elkaar te zetten en je kan het dus niet alleen snel opruimen, maar ook makkelijk met je meenemen.

 

 • Veiligheid
 • Educatieve waarde
 • Kwaliteit
Beste prijs op BOL.com

#2
Little Dutch Houten Babygym - Oceaan - Roze

Little Dutch staat bekend om het gebruik van duurzame materialen en stijlvolle ontwerpen. Deze houten babygym past daar ook perfect tussen. Het zachte roze is heerlijk rustig voor jouw baby en de speeltjes in het thema Oceaan maken het interessant en uitdagend. Er zitten drie hangers bij de babygym, die verschillende texturen hebben. Een schattige walvis, een lief zeepaardje en twee zachte visjes. Het geheel is stevig en ideaal voor jouw baby om op een rustige manier de wereld nog beter te leren kennen.

 • Veiligheid
 • Educatieve waarde
 • Kwaliteit
Beste prijs op BOL.com

#3
Babygym Houten Baby Speelgoed Vanaf 0 Jaar

Met deze houten babygym heb jij een stevig en vooral ook heel leuk ontwerp. De verschillende hangers zijn gehaakt of gemaakt van hout en in de gehaakte speeltjes zit een rammelaartje. Ze voelen dus niet alleen anders aan, maar maken ook nog verschillende geluidjes. Het ontwerp is stevig en stijlvol en gemaakt van massief hout. Er zijn geen schroeven nodig en het geheel is dan ook veilig voor jouw kleine baby. De hangers zijn makkelijk te bevestigen en los te halen. Dankzij de gebruiksaanwijzing is het geheel in 10 minuten opgezet.

 • Veiligheid
 • Educatieve waarde
 • Kwaliteit
Beste prijs op BOL.com

#4
Skodie Babygym - Houten Baby Speelgoed

De Skodie Babygym is een prachtig handgemaakt speelgoed voor baby's vanaf 0 maanden oud. Het is gemaakt van hoogwaardig, duurzaam hout en heeft een speelboog met verschillende schattige en kleurrijke speeltjes die de zintuigen van de baby stimuleren en de motorische vaardigheden ontwikkelen.

De babygym is niet alleen een leuk speelgoed voor de baby, maar ook een mooie decoratie voor de kinderkamer. Het is gemakkelijk in elkaar te zetten en te demonteren voor eenvoudige opslag en transport.

Het houten materiaal van de Skodie Babygym is veilig voor de baby om mee te spelen en vrij van schadelijke stoffen. De speelboog is in hoogte verstelbaar, zodat hij kan worden aangepast aan de ontwikkelingsfase en lengte van de baby.

 • Veiligheid
 • Educatieve waarde
 • Kwaliteit
Beste prijs op BOL.com

#5
PRETTY PIP Babygym Houten Baby Speelgoed vanaf 0 Jaar

De PRETTY PIP® Babygym is een prachtig handgemaakt houten speelgoed voor baby's vanaf 0 jaar oud. Het is gemaakt van hoogwaardig beukenhout en heeft een strak en modern ontwerp in een mooie grijze kleur. Deze babygym wordt geleverd zonder hangers, zodat je zelf kunt kiezen welke speeltjes je eraan wilt hangen.

De PRETTY PIP® Babygym is niet alleen veilig en CE-gecertificeerd, maar ook een geweldig kraamcadeau of babyshower cadeau voor ouders die op zoek zijn naar duurzaam en veilig speelgoed voor hun baby. De babygym is gemakkelijk in elkaar te zetten en te demonteren voor eenvoudige opslag en transport.

Het houten materiaal van de PRETTY PIP® Babygym is veilig voor de baby om mee te spelen en vrij van schadelijke stoffen. Het is een geweldig hulpmiddel om de zintuigen en motorische vaardigheden van de baby te ontwikkelen. De babygym is in hoogte verstelbaar, zodat hij kan worden aangepast aan de ontwikkelingsfase en lengte van de baby.

 • Veiligheid
 • Educatieve waarde
 • Kwaliteit
Beste prijs op BOL.com

Wat is een babygym?

Een babygym is een speeltoestel voor een baby. Jouw baby kan eronder liggen, op de rug of op de buik, en later ook erop zitten. Het stimuleert de ontwikkeling van jouw baby dankzij speeltjes, en vaak ook met een activiteitenbord. Zie het voor je een babygym speelkleed met allerhande kleuren en onderwerpen en daarover heen een boog of een andere stellage waaraan speeltjes hangen. In de meeste gevallen gemaakt van verschillende materialen zodat jouw baby texturen leert kennen en bepaalde geluidjes leert kennen.

De hangers die aan een boog hangen nodigen uit om ze vast te pakken of er met de beentjes tegen te schoppen. Het stimuleert dus ook de motoriek, de hand oog coördinatie en het is goed voor het zelfvertrouwen. Ze maken kennis met kleuren, cijfers, letters en vaak ook dieren en dierengeluidjes. Zeker met een interactief activiteitenbord, waar vaak een piano op zit waaruit allerhande geluidjes komen.

Er zijn heel veel soorten babygyms, in allerlei uitvoeringen en allerhande thema's. Je vindt dus altijd wel een babygym die bij jou en jouw baby past.

Waarom een babygym kopen?

Een babygym is een ontzettend goede stimulans voor de algehele ontwikkeling van jouw baby. Het is niet alleen leuk, maar ook erg interessant. De verschillende kleuren zijn uitnodigend en de verschillende onderwerpen leren jouw kleintje spelenderwijs over de grote wereld. Het prikkelt de nieuwsgierigheid, maar helpt jouw baby ook met bewegen en de hand oog coördinatie. Ze willen aanraken wat ze zien. Ze leren zo ook verbanden kennen. Hoe een bepaalde stof aanvoelt of ritselt en ze kunnen zichzelf zien in een spiegeltje.

Een babygym is dus goed voor de lichamelijke ontwikkeling, kennis van de wereld en voor de mentale ontwikkeling van jouw baby. Zo groeit bijvoorbeeld het zelfvertrouwen als iets lukt en voelt een baby zich zekerder wanneer iets bekend is. Jouw baby leert zo ook alleen te spelen en zichzelf te vermaken, wat weer ontzettend goed is voor de creativiteit en zelfstandigheid. Een baby leert verbanden te leggen tussen hoe iets uitziet, hoe iets aanvoelt en hoe iets klinkt. Denk dan bijvoorbeeld aan een rammelaar of een zachte bijtring.

Het versterkt de spieren en de flexibiliteit. Jouw baby wordt uitgedaagd om te bewegen, om te rollen, iets vast te pakken of met de voetjes weg te schoppen. Dat is dus ook heel goed voor de motoriek. Vooral in het eerste levensjaar leert een baby ontzettend veel en met een babygym stimuleer je dat niet alleen, maar ondersteun je het ook nog eens.

Wat zijn de voordelen van een houten babygym

Hout is natuurlijk beter voor het milieu en dat is al een goede reden om een houten babygym te komen. Vaak gaat een houten babygym ook langer mee dan een plastic gevalletje. Een houten babygym is vaak ook steviger en dus ook veiliger voor jouw kleintje. Het voelt ook fijner en natuurlijker aan en gaat niet zo snel kapot, zelfs als jouw kleintje er wat ruw mee omgaat. Dat maakt het ook weer veiliger om ermee te spelen. Het is ook meestal geen boog, zoals bij plastic meestal het geval is, en daardoor staat het dan ook stabieler. Jouw baby kan het geheel dus niet zo makkelijk omtrekken.

Houten speelgoed is ook heel erg stijlvol speelgoed en het past bij elk interieur, daarom is een houten babygym ook geen storend object in bijvoorbeeld jouw woonkamer. Je hoeft het niet iedere keer weg te ruimen, omdat het er anders heel rommelig of druk uitziet. Het is ook een materiaal dat rust uitstraalt en jouw kleintje zal er dan ook rustig van worden. Zeker wanneer jouw kindje snel te veel prikkels krijgt, is een houten babygym aan te raden.

Waar moet je opletten bij het kopen van een houten babygym?

Een houten babygym is in de meeste gevallen eenvoudiger en dus biedt het minder prikkels. Let er dan op dat de hangers die erbij zitten genoeg uitdaging bieden voor jouw baby. Let er ook op dat er geen harde op scherpe punten aanzitten en of er kindvriendelijke, of zelfs geen schroeven nodig zijn om het geheel in elkaar te zetten. Je wilt natuurlijk ook dat er kindvriendelijke verf gebruikt is, als jouw houten babygym een kleurtje heeft.

Er zijn ontzettend veel soorten houten babygyms te krijgen en je kan eerst bij de reviews kijken of er een houten babygym bijzit die bij jou en jouw baby past. Je weet dan zeker dat het een stevige en veilige babygym is. Er zit ook niet altijd een speelkleed bij een houten babygym, die moet je dan misschien apart aanschaffen. Dat geldt ook voor een activiteitenbord. Dat wil niet zeggen dat er geen uitdaging in een houten babygym zit, zoals je onder meer ziet bij de nummer 1 uit de beste 5 houten babygyms.

Onze favoriet

De Play Gym is ontworpen door deskundigen op het gebied van kinderontwikkeling, ter ondersteuning van de belangrijke ontwikkelingsfases die baby’s het eerste jaar doormaken.

Beste prijs op BOL.com