Houten Babygym

Lovevery Play Gym - Baby Speelgoed 0 jaarPic.jpg

De 5 beste houten babygym's voor de ontwikkeling van je baby

Veel mensen hebben liever houten speelgoed voor hun kinderen dan plastic speelgoed. Niet alleen omdat ze een zo klein mogelijke voetprint op de aarde willen achterlaten, en hout is nu eenmaal beter voor het milieu dan plastic, maar ook omdat het juiste hout veel veiliger is. Het gebruik van natuurlijke materialen voor speelgoed brengt kindjes ook dichter bij de natuur en ze leren hoe hout aanvoelt, ruikt, en geluid maakt. Het klinkt heel anders als je tegen hout tikt, dan wanneer je tegen plastic aantikt.

Over het algemeen kan je ook zeggen dat hout veel langer meegaat dan plastic en er zitten geen giftige stoffen in. Hout is neutraal en zelfs als het geverfd is, past het in de regel bij elk interieur. Dat is met plastic ook minder het geval. Het is dan ook niet gek dat veel mensen kiezen voor een houten babygym. Er zitten heel veel voordelen aan en is doorgaans beter voor het milieu en jouw baby.

De 5 beste babygyms van hout

Lovevery Play Gym - Baby Speelgoed 0 jaar - Babygym Hout

Een houten babygym met een zacht speelkleed ontwikkelt in samenwerking met deskundigen om zo de belangrijkste ontwikkelingsfases van jouw baby in het eerste jaar te ondersteunen. Er zitten 5 unieke zones op de speelmat die jouw baby helpen om meer te focussen, geluiden te leren kennen, kleuren en texturen leren herkennen en bij het vinden en verstoppen van voorwerpen. De verschillende zones kunnen dichtgevouwen worden om te voorkomen dat jouw baby te veel prikkels ervaart.

De bogen zijn gemaakt van duurzaam, FSC-gecertificeerd hout en door de driepoot opzet is het geheel erg stevig. Er zit een speelgids bij deze babygym met 24 activiteiten die wetenschappelijk onderbouwd zijn. De overige speeltjes zijn gemaakt van biologisch katoen. Het ontwerp is tijdloos en past in elk interieur. Het geheel is zonder gereedschap binnen 2 minuten in elkaar te zetten en je kan het dus niet alleen snel opruimen, maar ook makkelijk met je meenemen.

Onze nummer 1 Houten Babygym

Little Dutch Houten Babygym - Oceaan - Roze

Little Dutch staat bekend om het gebruik van duurzame materialen en stijlvolle ontwerpen. Deze houten babygym past daar ook perfect tussen. Het zachte roze is heerlijk rustig voor jouw baby en de speeltjes in het thema Oceaan maken het interessant en uitdagend. Er zitten drie hangers bij de babygym, die verschillende texturen hebben. Een schattige walvis, een lief zeepaardje en twee zachte visjes. Het geheel is stevig en ideaal voor jouw baby om op een rustige manier de wereld nog beter te leren kennen.

Onze nummer 2!

Babygym Houten Baby Speelgoed Vanaf 0 Jaar - Kraamcadeau

Met deze houten babygym heb jij een stevig en vooral ook heel leuk ontwerp. De verschillende hangers zijn gehaakt of gemaakt van hout en in de gehaakte speeltjes zit een rammelaartje. Ze voelen dus niet alleen anders aan, maar maken ook nog verschillende geluidjes. Het ontwerp is stevig en stijlvol en gemaakt van massief hout. Er zijn geen schroeven nodig en het geheel is dan ook veilig voor jouw kleine baby. De hangers zijn makkelijk te bevestigen en los te halen. Dankzij de gebruiksaanwijzing is het geheel in 10 minuten opgezet.

Nummer 3

Little Dutch Babygym Roze

Deze roze, houten babygym van Little Dutch ziet er niet alleen tijdloos uit, maar is ook nog eens stevig en ontzettend leuk dankzij de drie bijgeleverde speelgoed hangers. De babygym is gemaakt van duurzaam hout en de speeltjes voelen heerlijk zacht aan. Dankzij de zachte kleuren krijgt jouw baby niet te veel prikkels en kan evengoed spelenderwijs onder meer de motoriek verbeteren. Deze babygym past bij ieder interieur en dankzij het gebruik van duurzame materialen gaat het lang mee.

Nummer 4

Baby Gym en Zacht Speelgoed

Een stevige, houten babygym in een stoer, maar lief ontwerp, met droomachtig zacht speelgoed in fantasiefiguren. De hangers bevatten ook kralen en deze zitten ook aan de zijkant van de babygym, waardoor jouw kleintje verschillende texturen ervaart. Het geheel is makkelijk in elkaar te zetten en de babygym is verstelbaar in hoogte. Het is ook heel eenvoudig om de hangers korter of langer te maken, waardoor jouw kleintje veel langer ermee kan spelen.

Nummer 5

Wat is een babygym?

Een babygym is een speeltoestel voor een baby. Jouw baby kan eronder liggen, op de rug of op de buik, en later ook erop zitten. Het stimuleert de ontwikkeling van jouw baby dankzij speeltjes, en vaak ook met een activiteitenbord. Zie het voor je als een speelkleed met allerhande kleuren en onderwerpen en daarover heen een boog of een andere stellage waaraan speeltjes hangen. In de meeste gevallen gemaakt van verschillende materialen zodat jouw baby texturen leert kennen en bepaalde geluidjes leert kennen.

De hangers die aan een boog hangen nodigen uit om ze vast te pakken of er met de beentjes tegen te schoppen. Het stimuleert dus ook de motoriek, de hand oog coördinatie en het is goed voor het zelfvertrouwen. Ze maken kennis met kleuren, cijfers, letters en vaak ook dieren en dierengeluidjes. Zeker met een interactief activiteitenbord, waar vaak een piano op zit waaruit allerhande geluidjes komen.

Er zijn heel veel soorten babygyms, in allerlei uitvoeringen en allerhande thema's. Je vindt dus altijd wel een babygym die bij jou en jouw baby past.

Waarom een babygym kopen?

Een babygym is een ontzettend goede stimulans voor de algehele ontwikkeling van jouw baby. Het is niet alleen leuk, maar ook erg interessant. De verschillende kleuren zijn uitnodigend en de verschillende onderwerpen leren jouw kleintje spelenderwijs over de grote wereld. Het prikkelt de nieuwsgierigheid, maar helpt jouw baby ook met bewegen en de hand oog coördinatie. Ze willen aanraken wat ze zien. Ze leren zo ook verbanden kennen. Hoe een bepaalde stof aanvoelt of ritselt en ze kunnen zichzelf zien in een spiegeltje.

Een babygym is dus goed voor de lichamelijke ontwikkeling, kennis van de wereld en voor de mentale ontwikkeling van jouw baby. Zo groeit bijvoorbeeld het zelfvertrouwen als iets lukt en voelt een baby zich zekerder wanneer iets bekend is. Jouw baby leert zo ook alleen te spelen en zichzelf te vermaken, wat weer ontzettend goed is voor de creativiteit en zelfstandigheid. Een baby leert verbanden te leggen tussen hoe iets uitziet, hoe iets aanvoelt en hoe iets klinkt. Denk dan bijvoorbeeld aan een rammelaar of een zachte bijtring.

Het versterkt de spieren en de flexibiliteit. Jouw baby wordt uitgedaagd om te bewegen, om te rollen, iets vast te pakken of met de voetjes weg te schoppen. Dat is dus ook heel goed voor de motoriek. Vooral in het eerste levensjaar leert een baby ontzettend veel en met een babygym stimuleer je dat niet alleen, maar ondersteun je het ook nog eens.

Wat zijn de voordelen van een houten babygym

Hout is natuurlijk beter voor het milieu en dat is al een goede reden om een houten babygym te komen. Vaak gaat een houten babygym ook langer mee dan een plastic gevalletje. Een houten babygym is vaak ook steviger en dus ook veiliger voor jouw kleintje. Het voelt ook fijner en natuurlijker aan en gaat niet zo snel kapot, zelfs als jouw kleintje er wat ruw mee omgaat. Dat maakt het ook weer veiliger om ermee te spelen. Het is ook meestal geen boog, zoals bij plastic meestal het geval is, en daardoor staat het dan ook stabieler. Jouw baby kan het geheel dus niet zo makkelijk omtrekken.

Houten speelgoed is ook heel erg stijlvol speelgoed en het past bij elk interieur, daarom is een houten babygym ook geen storend object in bijvoorbeeld jouw woonkamer. Je hoeft het niet iedere keer weg te ruimen, omdat het er anders heel rommelig of druk uitziet. Het is ook een materiaal dat rust uitstraalt en jouw kleintje zal er dan ook rustig van worden. Zeker wanneer jouw kindje snel te veel prikkels krijgt, is een houten babygym aan te raden.

Waar moet je opletten bij het kopen van een houten babygym?

Een houten babygym is in de meeste gevallen eenvoudiger en dus biedt het minder prikkels. Let er dan op dat de hangers die erbij zitten genoeg uitdaging bieden voor jouw baby. Let er ook op dat er geen harde op scherpe punten aanzitten en of er kindvriendelijke, of zelfs geen schroeven nodig zijn om het geheel in elkaar te zetten. Je wilt natuurlijk ook dat er kindvriendelijke verf gebruikt is, als jouw houten babygym een kleurtje heeft.

Er zijn ontzettend veel soorten houten babygyms te krijgen en je kan eerst bij de reviews kijken of er een houten babygym bijzit die bij jou en jouw baby past. Je weet dan zeker dat het een stevige en veilige babygym is. Er zit ook niet altijd een speelkleed bij een houten babygym, die moet je dan misschien apart aanschaffen. Dat geldt ook voor een activiteitenbord. Dat wil niet zeggen dat er geen uitdaging in een houten babygym zit, zoals je onder meer ziet bij de nummer 1 uit de beste 5 houten babygyms.