Balansbord kind

Balansbord kind

Vind hier de beste balans borden

Een balansbord wordt ook wel een wiebelbord of wobbel board genoemd. Een heel eenvoudig stuk speelgoed dat garant staat voor uren speelplezier en welke ook nog eens goed is voor de algehele ontwikkeling van jouw kleintje.

Er is een balansbord kind en een evenwicht board volwassenen. Dit heeft vooral met de afmetingen en de afwerking te maken. Een wobbel kind is al voor jonge kinderen te krijgen, in diverse uitvoeringen, verschillende kleuren, vaak gemaakt van geperste lagen beukenhout.

Een wobbel is niet zomaar een ongedefinieerde vorm, maar heeft een unieke kromming. Het is niet zomaar speelgoed. Het balansbord heeft een bolle kant en kan gebruikt worden om te balanceren, te wiebelen, als glijbaan, als brug, als tunnel als opstapje en zelfs als een lekker bed.

Kindjes oefenen spelenderwijs gericht spiergroepen, leren hun balans vinden en bevorderen hun motoriek. Het biedt ruimte voor actief spel, maar jouw kleine kan er ook lekker in zitten en een boekje lezen. Jouw kind wordt meer lichaamsbewust dankzij een wobbel bord.

Wil jij weten wat de Top 5 beste balansbord kind is? Die vind je hieronder.

De best verkochte Kinder Balansborden van 2022!

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

De 5 beste Kinder Balansborden

Nog geen keuze kunnen maken? Of wil je nog meer informatie over specifieke producten? Geen probleem! We hebben voor 5 verschillende balndborden iets meer research gedaan. Voor elk van deze producten een duidelijke beschrijving gemaakt met uiteraard de positieve punten. We hopen dat dit helpt met het maken van de juiste keuze.

Wiggle Balance board

Gemaakt van sterk materiaal, namelijk van duurzaam eucalyptus out en vilt van gerecycled plastic. De afmeting is 90 bij 33 bij 24 centimeter en het weegt 3 kilo. Er kan tot 110 kilo op gedragen worden. De lak is op waterbasis en niet schadelijk of giftig, maar wel milieuvriendelijk. Je kan er voor kiezen om het vilt niet te gebruiken.

Voordelen:

Milieuvriendelijk en duurzaam

Multifunctioneel

Met vloerbescherming en geluidsbescherming

Beste prijs kwaliteitverhouding

Wiggle: Balance board duurzaam

De Wiggle is geschikt voor kleine en grote kinderen. Het heeft een extra stabiele afwerking en wordt geleverd met vilt om geluidsoverlast of vloerschade te voorkomen. De afmeting is 90 bij 33 bij 24 centimeter, weegt 3 kilo en kan tot 110 kilo dragen. De gebruikte materialen zijn kind- en milieuvriendelijk. Je kan er heerlijk samen met jouw kleine mee spelen en oefenen.

Voordelen:

Multifunctioneel

Duurzame en veilige materialen

Met beschermende vilt

Nummer 1

Balance board XL

Dit speelgoed is gemaakt van beukenhout en afgewerkt met kindvriendelijke water dragende lak. De afmeting is 92 bij 30.5 bij 20.5 centimeter, weegt 5 kilo en kan maar liefst 200 kilo dragen. Dit speelgoed wordt geleverd met gerecycled, grijs vilt, dat je zelf kan bevestigen. Je kan er ook voor kiezen om het vilt niet te gebruiken.

Voordelen:

Extra stabiel voor wiebelige beentje

Extra licht voor kleine armpjes

Onverwoestbaar en makkelijk schoon te houden

Nummer 2

Deryan Luxe Blance board XL

Een board voor kinderen en volwassenen, dus fijn samen spelen of oefeningen doen. De afmeting is 90 bij 30 bij 2 centimeter en weegt 5 kilo. Het kan maar liefst 220 kilo dragen en is daarmee een van de sterkste borden. De grijze wobbel is gemaakt van stevig en duurzaam beukenhout en kan tegen een stootje.

Voordelen:

Voor kinderen en volwassenenm

Multifunctioneel

Stevig en duurzaam beukenhout

Nummer 3

Balance board duurzaam kinderen

Deze wobbel heeft een extra stabiele afwerking, zodat ook kleine kinderen, met wiebelige beentjes, er ook mee kunnen spelen. De afmeting is 90 bij 33 bij 24 centimeter en het weegt 3 kilo. Je kan deze wobbel dus ook makkelijk meenemen. Het formaat is ook ideaal voor hele kleine kinderen, die de wobbel dan op meerdere manieren kunnen gebruiken.

Voordelen:

Beschermend vilt voor de ondergrond

Makkelijk mee te nemen

Voor volwassenen en kinderen

Nummer 4

Wat is een wobbel bord?

Een gebogen plank van geperste lagen beukenhout of een andere houtsoort, dan heb je een wobbel. Het is wel iets meer dan dat. De wobbel wordt al jaren in het alternatieve onderwijs gebruikt.

Denk dan onder meer aan Vrije scholen. Het speelgoed stimuleert de creativiteit en de fantasie, is goed voor het lichaamsbewustzijn van jouw kindje en de algehele ontwikkeling.

Het kan gebruikt worden als opstapje, als glijbaan, bij een hindernisbaan, als schommel of als autobaan. Jouw kind kan elk fantasiespel spelen of gewoon lekker glijden. Als je het speelgoed op de zijkant zet, dan kan het zelfs de muur van een fort zijn.

Het houten speelgoed is uitgebreid getest en de randen zijn extra stabiel afgewerkt. Het is voor rustmomenten, maar ook om te sporten. Je kan het op verschillende manieren gebruiken, die allemaal het ontwikkelen van jouw kind stimuleren.

Waarom een balans bord voor je kind kopen?

Het lijkt een heel eenvoudig product, maar voor kinderen opent het een wereld vol creativiteit. Het houten speelgoed, ook wel wobbel board genoemd, kan gewoon op de vloer in de woonkamer gebruikt worden en opeens heb je een speelparadijs staan, dat de algehele ontwikkeling van jouw kind ten goede komt.

Het stimuleert de creativiteit

Kinderen worden ontzettend creatief met een wobbel en zien er allerhande mogelijkheden mee die je zelf misschien niet meteen zou bedenken.

Traint de balans

Kinderen kunnen hun balans ermee trainen. Zeker wanneer kinderen moeite hebben met het bewaren van hun balans, is een wobbel ideaal om spelenderwijs mee te oefenen.

Bevordert de concentratie

Of dat jouw kind nou rustig een boekje leest en lekker aan het wiegen is of probeert te wippen op de wobbel. Het bevordert de concentratie en daardoor zal jouw kind ook op andere vlakken een betere concentratie hebben.

Ondersteunt het evenwichtsorgaan

Het evenwichtsorgaan is volop in ontwikkeling bij kinderen en het is dan fijn als ze daar gevoel voor krijgen. Jonge kinderen krijgen dankzij de wobbel hun evenwicht sneller en beter onder controle.

Moedigt de proprioceptie, lichaamsbewustzijn, aan

Door de wobbel te gebruiken, gebruiken kinderen allemaal lichaamsdelen en spieren die ze normaal niet bewust gebruiken. Denk dan bijvoorbeeld aan de vingers of de voeten. Dankzij de wobbel worden zij zich meer bewust van hun lichaam en hoe ze hun lichaam gebruiken.

Houten speelgoed

Je kan dit houten speelgoed echt op alle mogelijke manieren gebruiken. Als opstapje om bij het aanrecht te kunnen en te helpen bij het bakken van koekjes.

Als lekker knus plekje, met een dekentje of een kussentje, om even rustig te lezen of een verhaaltje te luisteren.

Als glijbaan, als wip, als hut, als brug, als muurtje, en zo zal jouw kleintje nog veel andere mogelijkheden bedenken.

Wobbel board kopen? Houd hier rekening mee

Er zijn zoveel balans borden te krijgen, dat het soms lastig kiezen is. Waar moet je dan op letten als je voor een wobbel gaat kijken?

Geperste lagen beukenhout, of...?

Er zijn allerlei soorten borden te krijgen en het zijn producten gemaakt van allerhande materialen. Het gebruikte materiaal zegt ook meteen iets over de kwaliteit van het product.

Hoe zwaarder de wobbel bijvoorbeeld is, des te robuuster en degelijker ze zijn. Een heel licht kunststof board is dus minder stevig.

Het materiaal moet jouw gewicht ook kunnen dragen. Vaak wordt er beukenhout gebruikt, maar eucalyptushout is ook een graag gezien soort hout.

De afmeting en de grootte

Het formaat is ook belangrijk, want je wil natuurlijk niet dat je een te grote wobbel voor jouw kleintje koopt en dat er niet echt mee gespeeld kan worden. Op een kleinere wobbel is het juist weer lastiger om je evenwicht te bewaren. Het is dus beter om voor een grotere te kiezen.

Hoe verder de wobbel board van de grond staat, des te moeilijker het is om een balans te vinden.

Jouw budget

Ook jouw budget speelt een rol. Goedkoop is niet per se ook duurkoop. Je kan een wobbel original krijgen voor meer dan 100 euro of kiezen voor een andere uitvoering dan een wobbel voor een paar tientjes.

De ene wobbel is met de hand gemaakt en een andere wobbel board bestaat uit machinaal zorgvuldig gestapelde houtplaten. Er zijn meerdere producten, in diverse prijsklassen te vinden en je kan natuurlijk ook altijd op een marktplaats kijken of er een wobbel aangeboden wordt.