Balansbord kind: Vind hier de beste balans borden

Een balansbord wordt ook wel een wiebelbord of wobbel board genoemd. Een heel eenvoudig stuk speelgoed dat garant staat voor uren speelplezier en welke ook nog eens goed is voor de algehele ontwikkeling van jouw kleintje.

Er is een balansbord kind en een evenwicht board volwassenen. Dit heeft vooral met de afmetingen en de afwerking te maken. Een wobbel kind is al voor jonge kinderen te krijgen, in diverse uitvoeringen, verschillende kleuren, vaak gemaakt van geperste lagen beukenhout.

Een wobbel is niet zomaar een ongedefinieerde vorm, maar heeft een unieke kromming. Het is niet zomaar speelgoed. Het balansbord heeft een bolle kant en kan gebruikt worden om te balanceren, te wiebelen, als glijbaan, als brug, als tunnel als opstapje en zelfs als een lekker bed.

Kindjes oefenen spelenderwijs gericht spiergroepen, leren hun balans vinden en bevorderen hun motoriek. Het biedt ruimte voor actief spel, maar jouw kleine kan er ook lekker in zitten en een boekje lezen. Jouw kind wordt meer lichaamsbewust dankzij een wobbel bord.

Wil jij weten wat de Top 5 beste balansbord kind is? Die vind je hieronder.

De best verkochte Kinder Balansborden van 2024!

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Onze favoriet

De Wobbel Pro is een prachtige houten balansbord die zowel kinderen als volwassenen zal vermaken en uitdagen.

 • Materiaal
 • Belastbaar gewicht
 • Gewicht

2e beste keuze

De Wobbel Original is een prachtig houten balansbord dat geschikt is voor kinderen van alle leeftijden.

 • Materiaal
 • Belastbaar gewicht
 • Gewicht

3e beste keuze

Stapelstein Rainbow is een creatief en veelzijdig speelgoed voor kinderen van alle leeftijden. Deze set bevat 6 stapelstenen.

 • Materiaal
 • Belastbaar gewicht
 • Gewicht

Op deze pagina:

De 5 beste Kinder Balansborden

Nog geen keuze kunnen maken? Of wil je nog meer informatie over specifieke producten? Geen probleem! We hebben voor 5 verschillende balndborden iets meer research gedaan. Voor elk van deze producten een duidelijke beschrijving gemaakt met uiteraard de positieve punten. We hopen dat dit helpt met het maken van de juiste keuze.

#1
Wobbel - Pro - Blank Gelakt - Muis(grijs)

De Wobbel Pro in de kleur Blank Gelakt met Muis(grijs) is een prachtige en veelzijdige houten balansbord die zowel kinderen als volwassenen zal vermaken en uitdagen. Het bord is ontworpen om de creativiteit en motorische vaardigheden van jouw kind te stimuleren.

De Wobbel Pro is gemaakt van duurzaam Europees beukenhout en is afgewerkt met een blanke lak. De Muis(grijze) kleur geeft het bord een unieke uitstraling die in vrijwel elke kamer past. Het bord heeft een gewichtscapaciteit van maximaal 200 kg en is geschikt voor kinderen en volwassenen.

De Wobbel Pro kan op verschillende manieren worden gebruikt, zoals als schommel, brug, glijbaan en als ondersteuning voor yoga en meditatie. Het bord is ook geschikt voor gebruik in therapieën en kan helpen bij het verbeteren van de concentratie, balans en coördinatie.

Kortom, de Wobbel Pro is een geweldig speelgoed voor kinderen en volwassenen die op zoek zijn naar een leuke en uitdagende manier om hun creativiteit en motorische vaardigheden te ontwikkelen. Het is ook een stijlvolle en duurzame toevoeging aan elke kamer in huis.

 • Materiaal
 • Belastbaar gewicht
 • Gewicht
Beste prijs op BOL.com

#2
Wobbel - Original - Blank gelakt met vilt - bos

De Wobbel Original is een prachtig houten balansbord dat geschikt is voor kinderen van alle leeftijden. Het bord is ontworpen om de creativiteit en motorische vaardigheden van jouw kind te stimuleren. De combinatie van het hout en het zachte vilt maakt het bord comfortabel om op te zitten of liggen.

De Wobbel Original is gemaakt van duurzaam Europees beukenhout en is afgewerkt met een blanke lak. Het vilt is van hoogwaardige kwaliteit en verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen. Het bord heeft een gewichtscapaciteit van maximaal 200 kg en is geschikt voor kinderen en volwassenen.

Het bord kan op verschillende manieren worden gebruikt, zoals als schommel, brug, glijbaan en als ondersteuning voor yoga en meditatie. Het bord is ook geschikt voor gebruik in therapieën en kan helpen bij het verbeteren van de concentratie, balans en coördinatie.

De Wobbel Original met de bos vilt-variant heeft een rustgevend en natuurlijk design, wat zorgt voor een sfeervolle toevoeging aan de kinderkamer.

Kortom, de Wobbel Original is een geweldig speelgoed voor kinderen en volwassenen die op zoek zijn naar een leuke en uitdagende manier om hun creativiteit en motorische vaardigheden te ontwikkelen. De Wobbel Original met vilt is een comfortabele en stijlvolle keuze die een aanwinst zal zijn voor iedere ruimte.

 • Materiaal
 • Belastbaar gewicht
 • Gewicht
Beste prijs op BOL.com

#3
Stapelstein | RAINBOW | Set Classic | 6+1

Stapelstein Rainbow is een creatief en veelzijdig speelgoed voor kinderen van alle leeftijden. Deze set bevat 6 stapelstenen in verschillende kleuren van de regenboog en 1 witte stapelsteen. Het is ontworpen om kinderen te inspireren om hun creativiteit te ontdekken en hun motorische vaardigheden te ontwikkelen.

De stapelstenen zijn gemaakt van duurzaam, recyclebaar kunststof en zijn geschikt voor binnen- en buitengebruik. De stenen zijn licht van gewicht en kunnen gemakkelijk worden gestapeld, gedraaid en gekanteld om verschillende uitdagingen te creëren voor kinderen.

De set wordt geleverd met een instructieboekje met verschillende spelideeën en uitdagingen voor kinderen. Stapelstein Rainbow is ook geschikt voor gebruik in therapieën en kan helpen bij het verbeteren van de concentratie, balans en coördinatie.

Kortom, Stapelstein Rainbow is een geweldig speelgoed voor kinderen die op zoek zijn naar een leuke en uitdagende manier om hun creativiteit en motorische vaardigheden te ontwikkelen. Met de verschillende kleuren van de regenboog zijn er talloze mogelijkheden om te stapelen, bouwen en spelen. De set is een waardevolle aanwinst voor elke speelkamer, klaslokaal of therapeutische omgeving.

 • Materiaal
 • Belastbaar gewicht
 • Gewicht
Beste prijs op BOL.com

#4
All kinds of stuff - Houten balansbord - Balanceboard - groen vilt

Het houten balansbord van All Kinds of Stuff is een prachtig speelgoed voor kinderen van alle leeftijden. Het bord is ontworpen om de motorische vaardigheden en de creativiteit van jouw kind te stimuleren. Het groene vilt geeft het balansbord een zachte en comfortabele afwerking.

Het balansbord is gemaakt van hoogwaardig beukenhout en heeft een maximale gewichtscapaciteit van 150 kg. Het is duurzaam en veilig voor kinderen om te gebruiken. Het bord kan gebruikt worden als schommel, brug, glijbaan, en als ondersteuning voor yoga en meditatie.

Het balansbord is gemakkelijk te gebruiken en schoon te maken. Het kan binnenshuis en buitenshuis worden gebruikt en is geschikt voor gebruik in therapieën om de concentratie, balans en coördinatie te verbeteren.

Kortom, het houten balansbord van All Kinds of Stuff is een fantastisch en uitdagend speelgoed voor kinderen dat hen zal helpen bij de ontwikkeling van hun motorische vaardigheden. Het balansbord is duurzaam, veilig en comfortabel, waardoor het geschikt is voor langdurig gebruik in huis en in professionele omgevingen. Het groene vilt geeft het balansbord een stijlvolle en rustgevende uitstraling.

 • Materiaal
 • Belastbaar gewicht
 • Gewicht
Beste prijs op BOL.com

#5
Kinderfeets Balance Board White Wash

Het Kinderfeets Balance Board is een prachtig en veelzijdig speelgoed dat kinderen uitdaagt om hun balans en motorische vaardigheden te verbeteren. Dit board is ontworpen om de creativiteit van kinderen te stimuleren en hun spieren te versterken terwijl ze spelen.

Het Balance Board is gemaakt van duurzaam FSC-gecertificeerd berkenhout en heeft een witte wash afwerking die het board een stijlvolle en moderne uitstraling geeft. Het is geschikt voor kinderen vanaf 18 maanden en heeft een gewichtscapaciteit van maximaal 220 kg.

Het board kan op verschillende manieren worden gebruikt, zoals als schommel, brug, glijbaan en als ondersteuning voor yoga en meditatie. Het board is ook geschikt voor gebruik in therapieën en kan helpen bij het verbeteren van de concentratie, balans en coördinatie.

Kortom, het Kinderfeets Balance Board is een geweldig speelgoed voor kinderen die op zoek zijn naar een leuke en uitdagende manier om hun balans en motorische vaardigheden te ontwikkelen. Het board is duurzaam en veilig en kan zowel binnen als buiten worden gebruikt. De witte wash afwerking geeft het board een moderne en stijlvolle uitstraling die in vrijwel elke kamer past.

 • Materiaal
 • Belastbaar gewicht
 • Gewicht
Beste prijs op BOL.com

Wat is een wobbel bord?

Een gebogen plank van geperste lagen beukenhout of een andere houtsoort, dan heb je een wobbel. Het is wel iets meer dan dat. De wobbel wordt al jaren in het alternatieve onderwijs gebruikt.

Denk dan onder meer aan Vrije scholen. Het speelgoed stimuleert de creativiteit en de fantasie, is goed voor het lichaamsbewustzijn van jouw kindje en de algehele ontwikkeling.

Het kan gebruikt worden als opstapje, als glijbaan, bij een hindernisbaan, als schommel of als autobaan. Jouw kind kan elk fantasiespel spelen of gewoon lekker glijden. Als je het speelgoed op de zijkant zet, dan kan het zelfs de muur van een fort zijn.

Het houten speelgoed is uitgebreid getest en de randen zijn extra stabiel afgewerkt. Het is voor rustmomenten, maar ook om te sporten. Je kan het op verschillende manieren gebruiken, die allemaal het ontwikkelen van jouw kind stimuleren.

Waarom een balans bord voor je kind kopen?

Het lijkt een heel eenvoudig product, maar voor kinderen opent het een wereld vol creativiteit. Het houten speelgoed, ook wel wobbel board genoemd, kan gewoon op de vloer in de woonkamer gebruikt worden en opeens heb je een speelparadijs staan, dat de algehele ontwikkeling van jouw kind ten goede komt.

Het stimuleert de creativiteit

Kinderen worden ontzettend creatief met een wobbel en zien er allerhande mogelijkheden mee die je zelf misschien niet meteen zou bedenken.

Traint de balans

Kinderen kunnen hun balans ermee trainen. Zeker wanneer kinderen moeite hebben met het bewaren van hun balans, is een wobbel ideaal om spelenderwijs mee te oefenen.

Bevordert de concentratie

Of dat jouw kind nou rustig een boekje leest en lekker aan het wiegen is of probeert te wippen op de wobbel. Het bevordert de concentratie en daardoor zal jouw kind ook op andere vlakken een betere concentratie hebben.

Ondersteunt het evenwichtsorgaan

Het evenwichtsorgaan is volop in ontwikkeling bij kinderen en het is dan fijn als ze daar gevoel voor krijgen. Jonge kinderen krijgen dankzij de wobbel hun evenwicht sneller en beter onder controle.

Moedigt de proprioceptie, lichaamsbewustzijn, aan

Door de wobbel te gebruiken, gebruiken kinderen allemaal lichaamsdelen en spieren die ze normaal niet bewust gebruiken. Denk dan bijvoorbeeld aan de vingers of de voeten. Dankzij de wobbel worden zij zich meer bewust van hun lichaam en hoe ze hun lichaam gebruiken.

Houten speelgoed

Je kan dit houten speelgoed echt op alle mogelijke manieren gebruiken. Als opstapje om bij het aanrecht te kunnen en te helpen bij het bakken van koekjes.

Als lekker knus plekje, met een dekentje of een kussentje, om even rustig te lezen of een verhaaltje te luisteren.

Als glijbaan, als wip, als hut, als brug, als muurtje, en zo zal jouw kleintje nog veel andere mogelijkheden bedenken.

Wobbel board kopen? Houd hier rekening mee

Er zijn zoveel balans borden te krijgen, dat het soms lastig kiezen is. Waar moet je dan op letten als je voor een wobbel gaat kijken?

Geperste lagen beukenhout, of...?

Er zijn allerlei soorten borden te krijgen en het zijn producten gemaakt van allerhande materialen. Het gebruikte materiaal zegt ook meteen iets over de kwaliteit van het product.

Hoe zwaarder de wobbel bijvoorbeeld is, des te robuuster en degelijker ze zijn. Een heel licht kunststof board is dus minder stevig.

Het materiaal moet jouw gewicht ook kunnen dragen. Vaak wordt er beukenhout gebruikt, maar eucalyptushout is ook een graag gezien soort hout.

De afmeting en de grootte

Het formaat is ook belangrijk, want je wil natuurlijk niet dat je een te grote wobbel voor jouw kleintje koopt en dat er niet echt mee gespeeld kan worden. Op een kleinere wobbel is het juist weer lastiger om je evenwicht te bewaren. Het is dus beter om voor een grotere te kiezen.

Hoe verder de wobbel board van de grond staat, des te moeilijker het is om een balans te vinden.

Jouw budget

Ook jouw budget speelt een rol. Goedkoop is niet per se ook duurkoop. Je kan een wobbel original krijgen voor meer dan 100 euro of kiezen voor een andere uitvoering dan een wobbel voor een paar tientjes.

De ene wobbel is met de hand gemaakt en een andere wobbel board bestaat uit machinaal zorgvuldig gestapelde houtplaten. Er zijn meerdere producten, in diverse prijsklassen te vinden en je kan natuurlijk ook altijd op een marktplaats kijken of er een wobbel aangeboden wordt.

Onze favoriet

De Wobbel Pro is een prachtige houten balansbord die zowel kinderen als volwassenen zal vermaken en uitdagen.

Beste prijs op BOL.com