Blokkenkar: Vind hier de beste blokkenkarren van 2024

Met een blokkenkar geef je jouw kind een fantastisch cadeau waar ze alle kanten mee op kunnen. Letterlijk. Een blokkenkar is niet alleen leuk om mee te spelen, maar ook om mee te lopen en om spullen mee te verplaatsen. Het geeft jouw kleintje ondersteuning bij de eerste stappen en met de blokken kunnen ze allerhande bouwwerkjes maken en hun creativiteit helemaal de vrije loop laten gaan. Met blokken spelen is sowieso al heel goed voor de ontwikkeling van jouw kleintje. Ze leren zo oplossingen te zoeken als iets niet werkt zoals ze verwachten, ze leren met frustraties omgaan, ze verbeteren hun grove en fijne motoriek en het stimuleert hun verbeelding en creativiteit. Zelfs de taalontwikkeling, wiskunde en wetenschap komen aan bod.

Dit is natuurlijk allemaal ook heel erg goed voor hun zelfvertrouwen en het draagt ook nog bij aan hun sociale ontwikkeling. Voor kinderen is een blokkenkar bijna onmisbaar. Je vindt ze dan ook in iedere kleuterschool en bij elke kinderopvang. Er zijn blokkenkarren in allerhande uitvoeringen, thema's, formaten, kleuren, materialen en soorten blokken. Of je nou kiest voor een blokkenkar van hout of een plastic blokkenkar.

Uit al die mogelijkheden de beste blokkenkar kiezen, kan best wel een werkje zijn. Je zoekt kwaliteit, iets wat bij jou, jouw kindje en jouw interieur past en wat ook nog binnen je budget zit. Kijk hieronder voor de 5 beste blokkenkarren van 2024!

De best verkochte blokkenkarren

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Onze favoriet

De bloktrolley is voorzien van houten wieltjes en gevuld met gekleurde houten blokken met daarop prachtige tekeningen van bloemen en insecten uit de Wild Flowers collectie. 

 • Stabiliteit
 • Veiligheid
 • Duurzaamheid

2e beste keuze

DezeWoezel en Pip houten blokkenkar is een feestje voor ieder kind. De kar is voorzien van houten wielen en is gevuld met gekleurde blokjes en 3 speelfiguren. 

 • Stabiliteit
 • Veiligheid
 • Duurzaamheid

3e beste keuze

De eerste stapjes met de houten duwkar ABC van de serie Tatoo met 30 cijfers en letters en een telraam. Stevig en handig! Geschikt vanaf 12 maanden.

 • Stabiliteit
 • Veiligheid
 • Duurzaamheid

Op deze pagina:

Onze top 5 blokkenkarren

Nog geen keuze kunnen maken? Of wil je nog meer informatie over specifieke producten? Geen probleem! We hebben voor 5 verschillende karren voor blokken iets meer research gedaan. Voor elk van deze producten een duidelijke beschrijving gemaakt met uiteraard de positieve punten. We hopen dat dit helpt met het maken van de juiste keuze.

#1
Little Dutch - Blokkenkar Wild Flowers

Deze Little Dutch blokkenkar is niet alleen een lust voor het oog, maar de blokken bestaan uit verschillende vormen en kleuren, en sommige blokken hebben zelfs opdrukken in het thema Wild Flowers. Door het stijlvolle design hoef je deze houten blokkenkar niet weg te bergen. Op de bodem van de kar staan de vormen afgebeeld, zodat jouw kleintje makkelijk de juiste plek van de blokjes kan vinden.

 

 • Stabiliteit
 • Veiligheid
 • Duurzaamheid
Beste prijs op BOL.com

#2
Woezel en Pip Baby Blokkenkar

Vrolijke vormen en kleuren en samen met Woezel en Pip met blokken bouwen. Deze stevige blokkenkar van hout is heerlijk speels. De blokken hebben verschillende, zachte kleuren, in diverse vormen en met en zonder Woezel en Pip afbeeldingen. Naast de duwstang heeft de blokkenkar ook handige handvatten aan de zijkant om de kar op te pakken.

 

 • Stabiliteit
 • Veiligheid
 • Duurzaamheid
Beste prijs op BOL.com

#3
Janod Tatoo ABC Buggy - 30 Blokken

Leren over letters en cijfers terwijl jouw kleintje met de blokken aan de slag gaat, is nog nooit zo leuk geweest. Er zit een telraam met verschillende kleuren kralen aan de voorkant van de houten blokkenkar en de blokken hebben verschillende kleuren en zijn bedrukt met de letters van alfabet en cijfers.

 

 

 • Stabiliteit
 • Veiligheid
 • Duurzaamheid
Beste prijs op BOL.com

#4
Janod Pure - Blokkenkar

Deze blokkenkar trekt jouw kleintje achter zich aan wanneer jullie gaan wandelen. De verschillende vormen blokken hebben zachte kleuren en zijn versierd met patronen en afbeeldingen. De blokkenkar van hout is stevig en heeft vier houten wielen met een rubberen randje. De kar is stevig, maar niet te zwaar om voort te trekken.

 

 • Stabiliteit
 • Veiligheid
 • Duurzaamheid
Beste prijs op BOL.com

#5
howa Kar met 25 Houten Blokken Speelgoed "space" 6018

Deze stijlvolle blokkenkar kan jouw kleintje achter zich aantrekken. Er zitten 25 blokken in de houten kar, in heerlijke space vormen en met space opdrukken. De zachte kleuren zijn rustgevend. Er zitten ook handvatten aan de zijkant zodat je de blokkenkar makkelijk op kan bergen. De houten wieltjes hebben een rubberen randje.

 

 • Stabiliteit
 • Veiligheid
 • Duurzaamheid
Beste prijs op BOL.com

Wat is een blokkenkar eigenlijk?

Een blokkenkar is een kar, die geduwd of getrokken kan worden, en die gevuld is met blokken. De blokken hebben meestal allerhande vormen, kleuren en opdrukken. Je kan een blokkenkar gemaakt van hout krijgen, maar ook plastic blokkenkarren. Beide hebben voordelen en gaan langere tijd mee.  Een blokkenkar is goed voor de ontwikkeling van jouw kleintje.

Waarom een blokkenkar kopen?

Een blokkenkar is zoveel meer dan alleen maar een leuk stuk speelgoed waar jouw kleintje veel mee zal spelen. Het bevordert de algehele ontwikkeling van een kind. Het is een geweldige stimulans voor de creativiteit en de verbeelding. Ze kunnen zelf verzinnen wat voor een constructie ze willen bouwen en dan aan de slag gaan. Terwijl ze bezig zijn merken ze dat niet alles lukt zoals ze willen en dan is het tijd om een oplossing te bedenken en om te leren om met frustratie om te gaan.

Terwijl kinderen met de blokken spelen, verbetert ook hun fijne en grove motoriek. Wanneer je kiest voor een blokkenkar die jouw kindje moet duwen, dan kan de kar helpen bij het lopen en als loopwagen dienen. De blokken kunnen dan extra gewicht en stevigheid toevoegen. Niet alle blokkenkarren die je kan duwen, zijn ook geschikt als loopwagen. Een blokkenkar die jouw kindje kan trekken, helpt weer bij het lopen en achterom kijken.

Kinderen krijgen ook wiskundig inzicht en krijgen zelfs al met techniek en wetenschap te maken. Er zijn zelfs blokkenkarren die helpen bij de taalontwikkeling. Ook hun sociale en emotionele ontwikkeling krijgt ondersteuning. Ze leren samenspelen met andere kindjes, samenwerken, omgaan met hun emoties wanneer iets niet lukt en natuurlijk ontzettend trots zijn op hun creaties wat hun zelfvertrouwen een flinke boost geeft.

Blokkenkarren zijn op alle manieren een belangrijke ondersteuning in de ontwikkeling van kinderen. Het belangrijkste is echter dat ze heerlijk kunnen bouwen, hun blokken overal mee naartoe kunnen slepen en dat ze een mooi plekje hebben om alle blokken in op te ruimen na het spelen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een blokkenkar?

Er zijn ontzettend veel blokkenkarren te krijgen. Zoek je een bepaald materiaal, een specifiek thema, als ondersteuning voor het leren lopen, met extra functies. Het kan allemaal. Zoek je een stijlvolle houten blokkenkar, dan kan je eens kijken naar een Little Dutch blokkenkar. Dit speelgoedmerk produceert duurzaam, kinderveilig, verantwoord en stijlvol speelgoed. De blokkenkar van hout hoef je niet eens op te ruimen, want het is een toevoeging voor ieder interieur. Wil je de blokkenkar als loopwagen gebruiken? Let er dan op dat de blokkenkar daar ook geschikt voor is en op de hoogte van de duwstang. Heeft een blokkenkar houten wielen? Dan is het wel ook fijn als er een rubberen randje om de wielen zit. Dit maakt een heel stuk minder lawaai en de wielen gaan wat langer mee.

Veelgestelde vragen

Is het mogelijk om een naam te drukken op je blokkenkar?

Er zijn mogelijkheden om een naam op een blokkenkar te laten drukken. Dit wordt gedaan door externe bedrijven. Dus niet per se door de producent of het merk. Je vindt online diverse websites die blokkenkarren verkopen waarop jij een naam kan laten drukken. Dan wordt onder meer een Little Dutch blokkenkar gebruikt.

Vanaf wanneer beginnen met een loopwagen?

Wanneer jouw kleintje begint met zich optrekken langs meubels, dan is het tijd voor een loopwagen. Dit gebeurt rond de 1 jaar en het ene kindje is sneller dan het andere kindje. Let op dat wanneer je een blokkenkar kiest als loopwagen, dat de blokkenkar hier ook geschikt voor is.

Onze favoriet

De bloktrolley is voorzien van houten wieltjes en gevuld met gekleurde houten blokken met daarop prachtige tekeningen van bloemen en insecten uit de Wild Flowers collectie. 

Beste prijs op BOL.com