Loopwagen

Loopwagen

Ontdek hier de beste loopwagens van 2022!

Het is een hele stap wanneer jouw uk begint te kruipen en de volgende mijlpaal is dan ook wanneer jouw kleintje zichzelf omhoog begint te trekken. Het zal niet lang meer duren voor de eerste stapjes gezet worden. Nu is het ook de tijd om eens te kijken voor een loopwagen. Dit kan namelijk een hele fijne ondersteuning zijn bij het leren lopen en het vinden van balans. Er zijn allerhande soorten loopwagens. Met extra functies, als blokkenkar, een loopwagen van hout of van plastic, een VTech loopwagen of een Little Dutch loopwagen. En allemaal zijn ze fijn voor jouw kindje om mee te spelen en als hulp bij het lopen.

De meeste loopwagens hebben een duwstand waar jouw kindje zich aan vast kan houden bij het zetten van de stapjes. Het is geweldig voor het zelfvertrouwen van jouw kindje wanneer jij niet hoeft te helpen, maar dat ze zelfstandig kunnen lopen met behulp van de loopwagen. Hierdoor zijn ze zekerder van zichzelf en zullen ze ook sneller kunnen lopen zonder zich ergens aan vast te houden. Het is wel belangrijk dat jouw kindje zelf al een paar stappen kan zetten en dat er niet te veel met de buik naar voren geleund wordt. Jouw kindje kan zichzelf al optrekken en zijwaarts stappen. Er zijn ook al moment dat het evenwicht bewaard kan worden.

Er zijn zoveel soorten loopwagens, dat het moeilijk kiezen kan zijn. Of zelfs lastig om de juiste loopwagen te vinden. Je zoekt kwaliteit, iets wat bij jou en jouw kindje past en misschien zoek je ook nog naar extra functies zodat jouw kleintje er nog meer plezier aan zal hebben. Hieronder kan je de 5 beste loopwagens van 2021 ontdekken!

De best verkochte loopwagens van dit moment

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Onze top 5 Loopwagens

Nog geen keuze kunnen maken? Of wil je nog meer informatie over specifieke producten? Geen probleem! We hebben voor 5 verschillende loopwagens iets meer research gedaan. Voor elk van deze producten een duidelijke beschrijving gemaakt met uiteraard de positieve punten. We hopen dat dit helpt met het maken van de juiste keuze.

Ninocar Pinguin 3-in-1 Loopwagen

Jouw kleintje heeft jarenlang plezier van deze loopwagen, loopstoel en step in 1. Er zit ook nog eens muziek bij met vrolijke lichtjes en de pinguïn verlicht wanneer de muziek speelt. De handgreep is ook in hoogte verstelbaar en op de wielen zit een knop waarmee je de snelheid aan kan passen.

Voordelen:

Mooi stevig product

De ombouwmogelijkheden 3-in-1 loopwagen

loopstoel en step

Handgreep is hoogte verstelbaar. Wielbasis makkelijk te verbreden

Eindeloos speelplezier

VTech Baby Baby Walker

Deze VTech loopwagen heeft een interactief activiteitenpaneel dat van de loopwagen afgenomen kan worden om er zittend mee te spelen. De loopwagen heeft een fijne duwstang van 46 centimeter hoog. Jouw kindje leert over dieren, kleuren, vormen en hoort 20 melodietjes en 4 gezonden liedjes.

Voordelen:

Goede kwaliteit Stevig en duurzaam ontwerp

Vrolijk ontwerp Kleurrijk

Automatische uitschakeling geluid is aanpasbaar

Nummer 1

Little Dutch Blokkenkar

Mooie zachte kleuren met tekeningen van bloemen en insecten en in verschillende vormen blokken, maakt van deze Little Dutch loopwagen een fantastische toevoeging aan je interieur en de speelgoedcollectie van jouw kleintje. De duwstang is 39 centimeter hoog en de blokkenkar bestaat uit 25 onderdelen.

Voordelen:

Goede kwaliteit. Duurzaam. stevig en stijlvol

Leuk en goed ontwerp. Houten wielen met rubberen randje

Eindeloos speelplezier met blokken

Nummer 2

New Classic Toys Houten Activiteiten Duw

Wandelen en spelletjes spelen, dat is precies wat deze loopwagen van hout biedt. Jouw kleintje leert over vormen, kleuren, tellen en dieren. De duwstang is 49 centimeter hoog. De loopwagen heeft vrolijke kleurtjes, zonnige afbeeldingen en onderdelen die bewegen en eraf gehaald kunnen worden. Jouw kleintje kan zelfs muziek maken.

Voordelen:

Goede kwaliteit. Duurzaam en stevig

Eindeloos speelplezier. Spelen

wandelen en leren tegelijk

Makkelijk schoon te houden

Nummer 3

Houten Loopwagen Brandweer met blokken

Deze stoere houten brandweerwagen is een loopwagen, maar jouw kleintje kan er ook fijn op zitten en geduwd worden wanneer hij moe is. Onder het zitje kunnen spulletjes opgeborgen en meegenomen worden. De blokken hebben verschillende vormen en passen aan de zijkant door dezelfde vormen gaatjes.

Voordelen:

Goede kwaliteit. Stevig en robuust. kan tegen een stootje

Eindeloos speelplezier. Losse blokken en opbergvak onder zitje

Leuk ontwerp

Nummer 4

Wat is een loopwagen

Een loopwagen is een karretje waar jouw kleintje zich aan vast kan houden wanneer de eerste stapjes gezet worden. Een kindje moet wel al zelf kunnen staan en enkele stapjes kunnen zetten en niet te veel met de buik naar voren hangen. De loopwagen kan dan een ondersteuning zijn en helpen met de balans. Een loopwagen heeft meestal een stang waaraan jouw kindje zich kan vasthouden. De loopwagens hebben meestal ook nog extra functies. Denk dan aan een activiteitenpaneel, blokken of andere spelletjes of speelgoed.

Waarom een loopwagen kopen?

Als jouw kindje al enkele stapjes kan zetten, dan smaakt dat meestal naar meer en wil hij of zij overal naartoe lopen. Dat gaat alleen nog moeilijk. Met een loopwagen is dat opeens een heel stuk makkelijker. De duwstang geeft houvast bij het lopen. Dat is dus ook supergoed voor het zelfvertrouwen van jouw kleintje, want je hoeft het handje niet meer vast te houden.

Het is wel belangrijk dat jouw kindje al goed het evenwicht kan bewaren, dat hij of zij al wat stappen kan zetten, dat de buik niet te veel naar voren leunt, dat jouw kindje zichzelf al kan optrekken en ook zijwaarts kan stappen. Meteen bij het eerste stapje een loopwagen, heeft alleen zin als je in het begin nog wat helpt.

Welke voordelen heeft een loopwagen?

Er zijn weinig nadelen te bedenken aan een loopwagen. Ja, misschien dat jouw kindje niet meer stil wil zitten en de hele tijd met de loopwagen op toer wil. De meeste kindjes die hun eerste stapjes zetten, kunnen gefrustreerd raken wanneer ze nog niet ver kunnen lopen. Ze moeten het oefenen en na een paar stapjes belanden ze met hun billen op de grond. Met een loopwagen gebeurt dit veel minder snel, omdat ze houvast hebben. Het is voor kinderen ook nog eens ontzettend leuk om de loopwagen vooruit te duwen. Kinderen vinden het heerlijk om spulletjes alle kanten op te slepen.

Het helpt bij de grove motoriek, stimuleert de ontwikkeling van het evenwicht, het traint de spieren, en het nodigt uit tot nog meer oefenen en lopen. De loopwagen dient ook wel bij jouw kindje te passen. Een loopwagen baby is anders dan een loopwagen 1 jaar. Waar dien je dan allemaal rekening mee te houden?

Loopwagen kopen? Houd hier rekening mee

Een loopwagen dient natuurlijk bij jouw kindje te passen. Dat geldt voor het gebruikte materiaal, het thema, de extra functies en dus ook voor de interesses van jouw kindje. Het is dan ook nog leuk als het een beetje bij je interieur of de speelruimte past.

Soorten loopwagens

Loopwagens zijn er met alle soorten benamingen. Denk dan onder meer aan loopkar, duwwagen, duwkar, blokkenwagen of babywalker. Het komt allemaal op hetzelfde neer. Het is een hulpstuk met wielen voor jouw kind ter ondersteuning van het leren lopen. Je kan kiezen voor een loopwagen van hout, een VTech loopwagen met interactief activiteitenpaneel, een Little Dutch loopwagen met houtblokken, een loopwagen baby of een loopwagen 1 jaar. En dan is er nog een heleboel om naar te kijken en aan te denken.

Materialen

De meeste loopwagens zijn gemaakt van hout of van plastic. Het is fijn als de loopwagen wat meer gewicht heeft, omdat het dan meer ondersteuning biedt en het makkelijker is om het evenwicht te bewaren, maar een plastic loopwagen heeft meestal meer functies en ander entertainment.

Hoogte duwstang

De hoogte van de duwstang is wel belangrijk. Je wilt dat jouw kindje zich makkelijk kan vasthouden, maar ook dat de loopwagen een tijdje meegaat. De kleintjes groeien snel en dan is het handig als je de duwstang eventueel nog kan verstellen.

Gewicht

Het gewicht van de loopwagen speelt een belangrijke rol. Hoe zwaarder, hoe meer houvast en stabieler, maar ook hoe stroever het vooruit duwen zal gaan. Er zijn overigens ook loopwagens waarbij je de wielen makkelijk kan afstellen om sneller of langzamer te gaan. Hoe lichter de wagens zijn, des te wendbaarder ze zijn. Er zijn loopwagens die je makkelijk zwaarder kan maken, bijvoorbeeld door er boeken op te leggen, zoals bij de Little Dutch loopwagen en bij andere loopwagens is dat niet mogelijk, bijvoorbeeld doordat het een schuin lopend activiteiten paneel is zoals bij de VTech loopwagen.

Veel gestelde vragen (FAQ)

Tussen de 9 en de 14 maanden oud zal jouw kleintje de eerste stapjes zetten, zich optrekken aan meubilair en het evenwicht kunnen bewaren. Dan is het tijd voor een loopwagen. Kinderen verschillen in hun ontwikkeling, dus het is lastig daar een precieze leeftijd op te plakken.

Vooral de houten loopwagens zijn met naam te bestellen. Dit is dan bij de leverancier en niet bij het merk of de producent.

Een loopwagen is alles behalve slecht voor een baby. Wat je waarschijnlijk gehoord hebt, is dat een loopstoel slecht is voor een baby. Dit wordt gesteld omdat kindjes niet alle spieren die nodig zijn voor het lopen trainen en omdat sommige kindjes met een loopstoel op de tenen gaan lopen.

Een loopwagen is echt wel veilig, als jij er ook op de juiste manier mee omgaat. Zo is het altijd verstandig om jouw kindje in de gaten te houden en in het begin vooral samen te oefenen. Zeker als jouw kleintje nog wat onstabiel op de beentjes staat.