Loopwagen: Ontdek hier de beste loopwagens van 2024!

Het is een hele stap wanneer jouw uk begint te kruipen en de volgende mijlpaal is dan ook wanneer jouw kleintje zichzelf omhoog begint te trekken. Het zal niet lang meer duren voor de eerste stapjes gezet worden. Nu is het ook de tijd om eens te kijken voor een loopwagen. Dit kan namelijk een hele fijne ondersteuning zijn bij het leren lopen en het vinden van balans. Er zijn allerhande soorten loopwagens. Met extra functies, als blokkenkar, een loopwagen van hout of van plastic, een VTech loopwagen of een Little Dutch loopwagen. En allemaal zijn ze fijn voor jouw kindje om mee te spelen en als hulp bij het lopen.

De meeste loopwagens hebben een duwstand waar jouw kindje zich aan vast kan houden bij het zetten van de stapjes. Het is geweldig voor het zelfvertrouwen van jouw kindje wanneer jij niet hoeft te helpen, maar dat ze zelfstandig kunnen lopen met behulp van de loopwagen. Hierdoor zijn ze zekerder van zichzelf en zullen ze ook sneller kunnen lopen zonder zich ergens aan vast te houden. Het is wel belangrijk dat jouw kindje zelf al een paar stappen kan zetten en dat er niet te veel met de buik naar voren geleund wordt. Jouw kindje kan zichzelf al optrekken en zijwaarts stappen. Er zijn ook al moment dat het evenwicht bewaard kan worden.

Er zijn zoveel soorten loopwagens, dat het moeilijk kiezen kan zijn. Of zelfs lastig om de juiste loopwagen te vinden. Je zoekt kwaliteit, iets wat bij jou en jouw kindje past en misschien zoek je ook nog naar extra functies zodat jouw kleintje er nog meer plezier aan zal hebben. Hieronder kan je de 5 beste loopwagens van 2024 ontdekken!

De best verkochte loopwagens van dit moment

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Onze favoriet

De Fisher-Price Loop Met Mij Zebra is een geweldige looptrainer voor kleine kinderen die net beginnen te leren lopen.

 • Stevigheid
 • Instelbaarheid
 • Speelmogelijkheden

2e beste keuze

De Little Dutch Loopwagen Goose is een prachtige houten loopwagen voor kinderen vanaf 12 maanden.

 • Stevigheid
 • Instelbaarheid
 • Speelmogelijkheden

3e beste keuze

De Twinky® Babywalker is een luxe loopstoel met een 3-delige speelset, ideaal voor baby's vanaf 6 maanden oud.

 • Stevigheid
 • Instelbaarheid
 • Speelmogelijkheden

Op deze pagina:

Onze top 5 Loopwagens

Nog geen keuze kunnen maken? Of wil je nog meer informatie over specifieke producten? Geen probleem! We hebben voor 5 verschillende loopwagens iets meer research gedaan. Voor elk van deze producten een duidelijke beschrijving gemaakt met uiteraard de positieve punten. We hopen dat dit helpt met het maken van de juiste keuze.

#1
Fisher-Price Loop Met Mij Zebra

De Fisher-Price Loop Met Mij Zebra is een geweldige looptrainer voor kleine kinderen die net beginnen te leren lopen. Deze schattige en kleurrijke zebra is ontworpen om kinderen te helpen hun balans en coördinatie te verbeteren terwijl ze leren lopen.

De zebra heeft een stevig handvat dat kinderen vast kunnen houden terwijl ze rondlopen en hun eerste stappen zetten. Het handvat kan ook worden aangepast aan de grootte van het kind, zodat het comfortabel in hun hand past.

Naast het lopen stimuleert de Fisher-Price Loop Met Mij Zebra ook de zintuigen van het kind. De zebra heeft knoppen die ingedrukt kunnen worden voor leuke muziek en lichteffecten, en de manen en staart van de zebra zijn zacht en aaibaar.

De looptrainer is gemaakt van duurzame materialen en is gemakkelijk schoon te maken. Het is een geweldig cadeau voor elke jonge ouder die hun kind wil helpen leren lopen en tegelijkertijd plezier wil hebben.

 • Stevigheid
 • Instelbaarheid
 • Speelmogelijkheden
Beste prijs op BOL.com

#2
Little Dutch Loopwagen Goose

De Little Dutch Loopwagen Goose is een prachtige houten loopwagen voor kinderen vanaf 12 maanden. Het is een geweldige manier om de grove motoriek en balans van kinderen te verbeteren terwijl ze op een veilige en leuke manier leren lopen.

De loopwagen heeft een schattig ontwerp met een witte gans op de voorkant en is gemaakt van stevig en duurzaam hout. Het handvat is ergonomisch gevormd voor kleine handen en kan worden aangepast aan de hoogte van het kind.

De Little Dutch Loopwagen Goose heeft ook een aantal leuke functies die kinderen zullen waarderen, zoals de ingebouwde activiteitenpaneel aan de zijkant van de wagen. Dit paneel heeft verschillende beweegbare onderdelen, zoals tandwielen en kralen, die de fijne motoriek en hand-oog coördinatie van kinderen zullen helpen ontwikkelen.

De loopwagen is gemakkelijk te monteren en heeft wielen die soepel rollen op harde vloeren en tapijten. Het is een uitstekende keuze voor ouders die op zoek zijn naar een duurzaam en leuk speelgoed voor hun kleintjes om te leren lopen en te spelen.

 • Stevigheid
 • Instelbaarheid
 • Speelmogelijkheden
Beste prijs op BOL.com

#3
Twinky Babywalker

De Twinky® Babywalker is een luxe loopstoel met een 3-delige speelset, ideaal voor baby's vanaf 6 maanden oud. Dit loopstoeltje biedt een veilige en comfortabele manier voor baby's om te leren lopen en hun omgeving te verkennen.

De Twinky® Babywalker heeft een stevig stalen frame en is gemakkelijk in hoogte verstelbaar, zodat het stoeltje meegroeit met uw kind. Het heeft ook een comfortabele zitting en een voetenmat om de voeten van uw kind te ondersteunen tijdens het lopen.

De bijgeleverde 3-delige speelset bestaat uit een elektronisch speelpaneel met muziek en lichteffecten, een stuurwiel met draaibare knoppen en een telefoon die aan het stoeltje kan worden bevestigd. Deze speelset zal de zintuigen van uw kind stimuleren en hun motorische vaardigheden helpen ontwikkelen.

De Twinky® Babywalker heeft ook 6 zwenkwielen voor een soepele en stabiele beweging op verschillende oppervlakken, en een opvouwbaar ontwerp voor gemakkelijke opslag en transport.

Met de Twinky® Babywalker krijgt uw kind een veilige en leuke manier om te leren lopen en te spelen. Dit loopstoeltje is een geweldige investering voor ouders die op zoek zijn naar een duurzame en hoogwaardige loopstoel voor hun kleintjes.

 • Stevigheid
 • Instelbaarheid
 • Speelmogelijkheden
Beste prijs op BOL.com

#4
Loopauto - Tractor

Deze groene loopauto in de vorm van een tractor is perfect als kinderspeelgoed voor kinderen vanaf 1 jaar oud. Het is een geweldige manier om de grove motoriek en balans van kinderen te verbeteren terwijl ze op een leuke manier leren lopen.

De loopauto is gemaakt van duurzaam plastic en heeft een stevig ontwerp met vier wielen die soepel bewegen op zowel binnen- als buitenoppervlakken. De voorkant van de tractor heeft een stuurwiel en een claxon die geluid maakt wanneer erop wordt gedrukt, wat zorgt voor extra speelplezier.

De loopauto heeft ook een comfortabele zitting waar kinderen op kunnen zitten terwijl ze rondrijden, en het ontwerp maakt het gemakkelijk voor kleine kinderen om erop te klimmen en eraf te stappen.

Deze loopauto is geschikt voor zowel jongens als meisjes en is een geweldig cadeau voor kinderen van 1 tot 2 jaar oud. Het zal niet alleen hun grove motoriek verbeteren, maar ook hun verbeeldingskracht en creativiteit stimuleren terwijl ze hun eigen avonturen bedenken tijdens het spelen met deze leuke en kleurrijke tractor.

 • Stevigheid
 • Instelbaarheid
 • Speelmogelijkheden
Beste prijs op BOL.com

#5
VTech 2 in 1 Baby Walker

De VTech 2 in 1 Baby Walker is een educatief babyspeelgoed en loopwagen in één, geschikt voor baby's vanaf 6 maanden oud. Deze loopwagen biedt een veilige en leuke manier voor baby's om te leren lopen en hun omgeving te verkennen, terwijl ze tegelijkertijd worden gestimuleerd met interactieve en educatieve functies.

De VTech 2 in 1 Baby Walker heeft een stevig ontwerp en is voorzien van een comfortabele zitting met een rugleuning, die kan worden verwijderd wanneer de baby ouder wordt en de loopwagen als standaard looptrainer kan worden gebruikt.

De loopwagen is ook uitgerust met een interactief paneel met licht- en geluidseffecten, dat verschillende educatieve activiteiten biedt om de zintuigen en de cognitieve vaardigheden van de baby te stimuleren. Het paneel bevat onder andere cijfers, vormen, dieren en muziek, en kan worden verwijderd en op de grond worden geplaatst voor meer speelplezier.

De VTech 2 in 1 Baby Walker heeft vier wielen die soepel bewegen op verschillende oppervlakken en heeft ook een verstelbaar handvat voor de ouders, zodat het gemakkelijk kan worden geduwd en gestuurd tijdens het lopen.

Met de VTech 2 in 1 Baby Walker krijgt uw baby niet alleen een veilige en leuke manier om te leren lopen, maar ook een educatief en interactief speelgoed dat hun ontwikkeling zal bevorderen. Dit is een geweldig cadeau voor ouders die op zoek zijn naar een hoogwaardige en educatieve loopwagen voor hun kleintjes.

 • Stevigheid
 • Instelbaarheid
 • Speelmogelijkheden
Beste prijs op BOL.com

Wat is een loopwagen

Een loopwagen is een karretje waar jouw kleintje zich aan vast kan houden wanneer de eerste stapjes gezet worden. Een kindje moet wel al zelf kunnen staan en enkele stapjes kunnen zetten en niet te veel met de buik naar voren hangen. De loopwagen kan dan een ondersteuning zijn en helpen met de balans. Een loopwagen heeft meestal een stang waaraan jouw kindje zich kan vasthouden. De loopwagens hebben meestal ook nog extra functies. Denk dan aan een activiteitenpaneel, blokken of andere spelletjes of speelgoed.

Waarom een loopwagen kopen?

Als jouw kindje al enkele stapjes kan zetten, dan smaakt dat meestal naar meer en wil hij of zij overal naartoe lopen. Dat gaat alleen nog moeilijk. Met een loopwagen is dat opeens een heel stuk makkelijker. De duwstang geeft houvast bij het lopen. Dat is dus ook supergoed voor het zelfvertrouwen van jouw kleintje, want je hoeft het handje niet meer vast te houden.

Het is wel belangrijk dat jouw kindje al goed het evenwicht kan bewaren, dat hij of zij al wat stappen kan zetten, dat de buik niet te veel naar voren leunt, dat jouw kindje zichzelf al kan optrekken en ook zijwaarts kan stappen. Meteen bij het eerste stapje een loopwagen, heeft alleen zin als je in het begin nog wat helpt.

Welke voordelen heeft een loopwagen?

Er zijn weinig nadelen te bedenken aan een loopwagen. Ja, misschien dat jouw kindje niet meer stil wil zitten en de hele tijd met de loopwagen op toer wil. De meeste kindjes die hun eerste stapjes zetten, kunnen gefrustreerd raken wanneer ze nog niet ver kunnen lopen. Ze moeten het oefenen en na een paar stapjes belanden ze met hun billen op de grond. Met een loopwagen gebeurt dit veel minder snel, omdat ze houvast hebben. Het is voor kinderen ook nog eens ontzettend leuk om de loopwagen vooruit te duwen. Kinderen vinden het heerlijk om spulletjes alle kanten op te slepen.

Het helpt bij de grove motoriek, stimuleert de ontwikkeling van het evenwicht, het traint de spieren, en het nodigt uit tot nog meer oefenen en lopen. De loopwagen dient ook wel bij jouw kindje te passen. Een loopwagen baby is anders dan een loopwagen 1 jaar. Waar dien je dan allemaal rekening mee te houden?

Loopwagen kopen? Houd hier rekening mee

Een loopwagen dient natuurlijk bij jouw kindje te passen. Dat geldt voor het gebruikte materiaal, het thema, de extra functies en dus ook voor de interesses van jouw kindje. Het is dan ook nog leuk als het een beetje bij je interieur of de speelruimte past.

Soorten loopwagens

Loopwagens zijn er met alle soorten benamingen. Denk dan onder meer aan loopkar, duwwagen, duwkar, blokkenwagen of babywalker. Het komt allemaal op hetzelfde neer. Het is een hulpstuk met wielen voor jouw kind ter ondersteuning van het leren lopen. Je kan kiezen voor een loopwagen van hout, een VTech loopwagen met interactief activiteitenpaneel, een Little Dutch loopwagen met houtblokken, een loopwagen baby of een loopwagen 1 jaar. En dan is er nog een heleboel om naar te kijken en aan te denken.

Materialen

De meeste loopwagens zijn gemaakt van hout of van plastic. Het is fijn als de loopwagen wat meer gewicht heeft, omdat het dan meer ondersteuning biedt en het makkelijker is om het evenwicht te bewaren, maar een plastic loopwagen heeft meestal meer functies en ander entertainment.

Hoogte duwstang

De hoogte van de duwstang is wel belangrijk. Je wilt dat jouw kindje zich makkelijk kan vasthouden, maar ook dat de loopwagen een tijdje meegaat. De kleintjes groeien snel en dan is het handig als je de duwstang eventueel nog kan verstellen.

Gewicht

Het gewicht van de loopwagen speelt een belangrijke rol. Hoe zwaarder, hoe meer houvast en stabieler, maar ook hoe stroever het vooruit duwen zal gaan. Er zijn overigens ook loopwagens waarbij je de wielen makkelijk kan afstellen om sneller of langzamer te gaan. Hoe lichter de wagens zijn, des te wendbaarder ze zijn. Er zijn loopwagens die je makkelijk zwaarder kan maken, bijvoorbeeld door er boeken op te leggen, zoals bij de Little Dutch loopwagen en bij andere loopwagens is dat niet mogelijk, bijvoorbeeld doordat het een schuin lopend activiteiten paneel is zoals bij de VTech loopwagen.

Veelgestelde vragen

Vanaf welke leeftijd beginnen met een loopwagen?

Tussen de 9 en de 14 maanden oud zal jouw kleintje de eerste stapjes zetten, zich optrekken aan meubilair en het evenwicht kunnen bewaren. Dan is het tijd voor een loopwagen. Kinderen verschillen in hun ontwikkeling, dus het is lastig daar een precieze leeftijd op te plakken.

Zijn loopwagens met naam te bestellen?

Vooral de houten loopwagens zijn met naam te bestellen. Dit is dan bij de leverancier en niet bij het merk of de producent.

Is een loopwagen voor een baby slecht?

Een loopwagen is alles behalve slecht voor een baby. Wat je waarschijnlijk gehoord hebt, is dat een loopstoel slecht is voor een baby. Dit wordt gesteld omdat kindjes niet alle spieren die nodig zijn voor het lopen trainen en omdat sommige kindjes met een loopstoel op de tenen gaan lopen.

Is een loopwagen veilig?

Een loopwagen is echt wel veilig, als jij er ook op de juiste manier mee omgaat. Zo is het altijd verstandig om jouw kindje in de gaten te houden en in het begin vooral samen te oefenen. Zeker als jouw kleintje nog wat onstabiel op de beentjes staat.

Onze favoriet

De Fisher-Price Loop Met Mij Zebra is een geweldige looptrainer voor kleine kinderen die net beginnen te leren lopen.

Beste prijs op BOL.com