Vind hier de beste speelgoed telefoons van 2024

Kinderen vinden telefoons geweldig. Kijk maar eens hoe vaak ze ernaar grijpen. Het heeft ook wel iets magisch tegenwoordig. Praten met iemand die er niet is, spelletjes spelen, filmpjes kijken, foto's en video's maken. Er kan van alles mee. En dat willen kindjes ook.

Het is alleen niet zo handig als een klein kindje met jouw telefoon aan de haal gaat, en deze dan beschadigd raakt of zelfs sneuvelt. Een speelgoed telefoon is dan een geweldig cadeau. Zo kunnen ze op een veilige manier mama en papa imiteren en ondertussen ook nog eens spelenderwijs leren.

Met een mobiele speelgoed telefoon kun je heerlijk spelen, het is ook nog interactief speelgoed en educatief speelgoed, en kindjes voelen zich hartstikke groot en trots als ze hun eigen telefoon hebben.

Het zal je niet verbazen dat er ontzettend veel keus op de markt is, met allerhande verschillende opties en mogelijkheden, in een grote diversiteit aan thema's. Je vindt dus eigenlijk altijd wel een speelgoed telefoon die perfect bij jou en jouw kindje past.

De best verkochte speelgoed telefoons

Een speelgoed telefoon is natuurlijk een supercoole gadget, en ook nog eens educatief speelgoed. Kinderen kunnen over cijfers leren, vrolijke berichtjes luisteren, spelenderwijs kleuren leren kennen, verschillende liedjes luisteren of een spelletje spelen.

In de Top 5 Leukste Speelgoed Telefoons vind je altijd wel een speelgoed telefoon die perfect bij jou, jouw kindje en jouw budget past. Er zijn zoveel mogelijkheden, dat het lastig kiezen kan zijn, maar dankzij de Top 5 krijg jij een goed idee van de mogelijkheden en je kan meteen kiezen welke speelgoed telefoon een geweldig cadeau voor jouw kleintje is.

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Onze favoriet

Wie belt daar? Ontdek cijfers, dieren, kleuren en de letters van het alfabet. 

 • Materiaal
 • Duurzaamheid
 • Batterij/accuduur

2e beste keuze

Bel met Woezel & Pip en ontdek cijfers en kleuren. 

 • Materiaal
 • Duurzaamheid
 • Batterij/accuduur

3e beste keuze

Chase, Marshall en Skye wachten op jouw telefoontje! 

 • Materiaal
 • Duurzaamheid
 • Batterij/accuduur

Op deze pagina:

Onze top 5

Interactief speelgoed is hartstikke goed voor kleine kindjes. Ze leren er allerhande vaardigheden mee, en daarnaast is het ook gewoon ontzettend leuk. Of je nou kiest voor educatief babyspeelgoed of omdat jij jouw kleuter spelenderwijs kleuren wil laten leren kennen, met interactief speelgoed is een kindje altijd blij.

Elke speelgoed telefoon heeft andere mogelijkheden en functies. Van een regelbaar volume tot grappige animaties en van gezongen liedjes tot een knipperende beltoets. Jouw kleintje kan op een speelse manier kleuren, vormen en cijfers leren kennen, de fijne motoriek oefenen, en de zintuiglijke verkenning ontplooien.

Dankzij de Top 5 Beste Speelgoed Telefoons hoef jij niet uren te zoeken naar een speelgoed telefoon voor jouw kindje. Je ziet meteen of de speelgoed telefoon bij jouw kleintje past en je kan meteen kiezen. Je vindt speelgoed telefoons voor verschillende leeftijd en met een diversiteit aan mogelijkheden. En natuurlijk allemaal veilig en leerzaam om mee te spelen.

#1
VTech Baby Telefoon - Oranje

Met deze speelgoed telefoon maakt jouw kleintje kennis met cijfers, kleuren, letters en dieren. De dierenvriendjes kunnen gebeld worden door op de knipperende beltoets te drukken. En de knipperende berichttoets laat leuke berichtjes horen. Er zijn vrolijke zinnetjes, grappige geluidjes, 8 melodietjes en 2 gezongen liedjes. Er zit een aan- en uitschakelaar op de telefoon, maar als deze een bepaalde tijd niet gebruikt wordt, dan schakelt de speelgoed telefoon ook vanzelf uit. De telefoon is makkelijk vast te houden in kleine handjes, maar heeft lekker grote knoppen, zodat het niet lastig is om ze in te drukken. Deze speelgoed telefoon is geschikt voor kindjes van 0 tot 3 jaar.

 • Materiaal
 • Duurzaamheid
 • Batterij/accuduur
Beste prijs op BOL.com

#2
VTech Baby Woezel & Pip Mijn Eerste Telefoontje

Is jouw kleintje fan van Woezel en Pip? Dan kies jij voor deze Baby telefoon van VTech, met de echte stemmen van Woezel en Pip. Die kunnen gebeld worden door op de knipperende beltoets te drukken. Met de berichttoets, die ook knippert, kunnen lieve berichtjes geluisterd worden. Er zijn grappige zinnetjes, vrolijke geluidjes en bekende liedjes en melodietjes, van Woezel en Pip zelf. Met deze speelgoed telefoon leert jouw kleintje cijfers en kleuren kennen. Het is een stevig ontwerp dat goed tegen een stootje kan. De speelgoed telefoon kan aan- en uitgezet worden. Als de telefoon niet gebruikt wordt, dan schakelt deze vanzelf uit.

 • Materiaal
 • Duurzaamheid
 • Batterij/accuduur
Beste prijs op BOL.com

#3
VTech PAW Patrol Reddingsmobieltje

Met deze speelgoed telefoon kan jouw kleintje bellen met Chase, Marshall en Skye! Er zit een geluidssensor op de telefoon, dus de helden van Paw Patrol reageren echt op de stem van jouw kindje. Er zitten ook vier educatieve spellen op de speelgoed telefoon. Jouw kindje maakt zo spelenderwijs kennis met cijfers, tellen, rekenen en nog meer leerzame spelletjes. Door op een van de vijf karaktertoetsen te drukken, hoort jouw kindje grappige spraakberichten van de Paw Patrol helden en ziet animaties van Chase, Marshall en Skye. Er zijn ook 5 verschillende beltonen.

 • Materiaal
 • Duurzaamheid
 • Batterij/accuduur
Beste prijs op BOL.com

#4
Fisher-Price Classics Kwebbeltelefoon

Een mobiele speelgoed telefoon is leuk, maar voor de hele kleintjes is deze Fischer Price Classic Kwebbeltelefoon nog veel leuker, Misschien is het wel de eerste telefoon, de speelgoed telefoon rolt namelijk op wieltjes en jouw kleintje kan de telefoon overal mee naartoe trekken aan het draadje. De rollende ogen en vrolijke kleuren geven persoonlijkheid aan de speelgoed telefoon. De draaischijf rinkelt echt en jouw kleintje kan zo de telefoon opnemen en beginnen te bellen. Deze retro speelgoed telefoon is al ontzettend oud en veel ouders die hiervoor kiezen, hebben er zelf als kind ook mee gespeeld.

 • Materiaal
 • Duurzaamheid
 • Batterij/accuduur
Beste prijs op BOL.com

#5
Nijntje speelgoedtelefoon

De Nijntje speelgoedtelefoon "Mijn eerste telefoon" is een leuke en educatieve manier voor kinderen om te leren spelen en communiceren. De telefoon heeft een afbeelding van Nijntje op de voorkant en heeft 10 verschillende geluiden en ringtones om mee te spelen. Kinderen kunnen op de knoppen drukken om muziek en geluiden af te spelen en de telefoon opnemen en ophangen om te doen alsof ze aan het bellen zijn. De telefoon werkt op 2 bijgeleverde AAA-batterijen en is geschikt voor kinderen vanaf 18 maanden.

 • Materiaal
 • Duurzaamheid
 • Batterij/accuduur
Beste prijs op BOL.com

Speelgoed Telefoon kopen? Houd hier rekening mee

Er zijn echt ontzettend veel speelgoed telefoons te krijgen. Met een gekleurd scherm, een muzikale telefoon, vrolijke reacties van favoriete personages, een spelletje spelen, ontdek cijfers, hoor allerlei geluiden, en druk op kindertelefoon letters.

De ene telefoon heeft heel veel mogelijkheden en een andere speelgoed telefoon heeft hele specifieke mogelijkheden. Bepaal dus op voorhand eerst wat jij allemaal voor een functies op de speelgoed telefoon wil hebben. Wat jouw kleintje leuk vindt, dat merk je aan wat jouw kindje allemaal met jouw telefoon wil doen.

Kinderen zijn dol op thema's. Ze zijn dol op Peppa Pig of willen een Bumba telefoon. Als je kiest voor educatief speelgoed, dan is het aantrekkelijker om samen te leren en te spelen met een personage waar ze fan van zijn.

De speelgoed telefoon moet ook bij de leeftijd van jouw kleintje passen. Een baby speelt op een andere manier dan een kleuter. En speelgoed voor een peuter hoeft niet ook veilig te zijn voor een baby. Het moet ook niet te moeilijk zijn, dat werkt alleen maar frustrerend. Kies dus voor een speelgoed telefoon die past bij de leeftijd van jouw kindje.

Als er geluiden op zitten, dan is het ook wel handig als je dat geluid aan kan passen. Een eigen muziekaal mobieltje is heel erg leuk, maar de hele dag dezelfde geluiden kan ook vervelend zijn. Het is ook handig als de speelgoed telefoon automatisch uitschakelt. Dan verspil je geen batterijen.

Het is ook wel fijn als een speelgoed telefoon stevig en duurzaam is. Jouw kleintje rent er waarschijnlijk de hele dag mee rond, laat de speelgoed telefoon vallen, of stoot ergen met de mobiele speelgoed telefoon aan. Het is dan wel zo fijn als de telefoon ook niet meteen kapot is.

Een speelgoed telefoon dient altijd te voldoen aan de Europese norm. Dit zie je aan de CE-markering op de telefoon. Wanneer je een speelgoed telefoon bij een Europese of Nederlandse webshop bestelt, dan weet je dat dit speelgoed dient te voldoen aan de veiligheidseisen en normen.

Wat zijn de voordelen van een speelgoed telefoon

Waarschijnlijk vind jouw kindje, net zoals de meeste kinderen, jouw telefoon machtig interessant. Er wordt naar gegrepen, om gevraagd en het is duidelijk dat jouw kleintje ermee wil spelen. Er kan ook zoveel met een mobiele telefoon. Een eigen speelgoed telefoon zorgt ervoor dat jouw telefoon wat rust krijgt.

Dat is natuurlijk niet het enige voordeel van het kopen van een speelgoed telefoon. Het is ook educatief speelgoed. Ze maken kennis met kleuren, vormen en cijfers, of bijvoorbeeld met een andere taal. Een mobiele telefoon met geluid trekt nog meer de aandacht van kindjes.

Zo kunnen ze de originele stemmen van hun favoriete personages horen. Ontdek verschillende liedjes, dierengeluidjes of melodietjes. Speel spellen, en leer wat er gebeurt als je op knopjes drukt. De beste speelgoed telefoon is er niet alleen voor het plezier maken, maar ook omdat jouw kleintje er heel veel van kan leren.

Een mobiele telefoon is heel erg sociaal. Je gaat er immers mee bellen en het is hartstikke leuk om er zo samen mee te spelen. De eerste telefoon zal jouw kleintje niet snel vergeten. Wanneer je samen speelt, dan heb je persoonlijke aandacht voor elkaar, en een mobiele speelgoed telefoon kan het ook makkelijker maken om over bepaalde onderwerpen te praten.

Kinderen willen heel graag doen wat grote mensen ook doen. Ze doen alles na. Met een speelgoed telefoon kunnen ze iedereen nadoen, want iedereen zit tegenwoordig continue met een telefoon in de hand. Het is dan niet vreemd dat jouw kleintje dat ook wil. Wat zal hij of zij trots zijn wanneer hij of zij een eigen mobiele speelgoed telefoon heeft.

De verschillende soorten speelgoed telefoons

Er zijn ontelbaar veel soorten speelgoed telefoons. Voor verschillende leeftijden, in diverse uitvoeringen, van alle soorten materialen, er zijn eindeloze mogelijkheden. Dat is heel fijn voor jou, want dan vind je altijd de perfecte speelgoed telefoon voor jouw kindje, maar het maakt ook wel een zoekwerkje om al die telefoons te bekijken en te beoordelen.

Dankzij de Top 5 is dat al een heel stuk makkelijker gemaakt. Je kan daarnaast natuurlijk ook nog zelf verder zoeken. Misschien wil jij een bumba telefoon of een VTech speelgoed leertelefoon van Peppa Pig, een mobiele telefoon met geluid, of een telefoon waarbij elke toets vertelt wat jouw kleintje wil horen over een bepaald personage.

Een mobiele telefoon met geluid waarmee jouw kleintje dierengeluiden kan leren, maak kennis met vormen en cijfers leren. Een mobiele telefoon met educatieve functies, ondersteunt de ontwikkeling van jouw kindje en er zijn dan ook veel soorten speelgoed telefoons die educatief zijn.

Het is ook fijn als een nieuw speeltje herkenbaar is voor kinderen. Dat geldt ook voor een speelgoed mobiele telefoon. Bijvoorbeeld met het bekende bumbadeuntje of de stem van Peppa Pig. De verschillende geluiden stimuleren de zintuigen van kinderen nog eens extra. Dat geldt ook voor lichtjes, knopjes, en andere extra's die bij een speelgoed telefoon kunnen zitten.

Je vindt ook in bijna elk mogelijk thema een speelgoed mobiele telefoon. Kijk daarbij goed naar wat jouw kindje al leuk vindt, en waarvan hij of zij nog iets kan leren. Als het bij de leeftijd past, dan zit je meestal wel goed. Voor een baby mobiele telefoon zijn er andere mogelijkheden dan bij een speelgoed telefoon voor peuters, kleuters of nog oudere kinderen.

In de Top 10 en Top 5 vind jij zeker een speelgoed telefoon die perfect bij jou en jouw kleintje past, binnen het budget en leerzaam op de punten die jij belangrijk vindt. Wil jij meer aandacht voor een buitenlandse taal? Of wil jij dat jouw kleintje nieuwe cijfers leert? Kijk naar de mogelijkheden en kies meteen de beste speelgoed telefoon voor jullie.

Onze favoriet

Wie belt daar? Ontdek cijfers, dieren, kleuren en de letters van het alfabet. 

Beste prijs op BOL.com