Speeltafel

Speeltafel

Vind hier de beste speeltafels van 2022!

Een speeltafel is niet zomaar een tafel met wat speelgoed. Het is een hele ontdekkingstocht om erachter te komen wat je er allemaal mee kan doen. Het zit vol met allemaal leuke, en zeker ook leerzame, spelletjes. Je hebt ook speeltafels met bouwblokken. Je kan dan allerhande constructies bouwen. Of met treintjes waarmee je rond kan rijden. Een hele verkeerstafel of een tafel met vakken vol speelgoed en tekenmateriaal.

Er zijn echt hele uiteenlopende mogelijkheden, niet alleen qua het thema, maar ook wat betreft het gebruikte materiaal, de speelmogelijkheden, de leeftijd van de kinderen, je budget en zo zijn er nog wel meer dingen om in gedachte te houden.

De best verkochte speeltafels van dit moment

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Onze top 5 leukste speeltafels

Nog geen keuze kunnen maken? Of wil je nog meer informatie over specifieke producten? Geen probleem! We hebben voor 5 verschillende speeltafels iets meer research gedaan. Voor elk van deze producten een duidelijke beschrijving gemaakt met uiteraard de positieve punten. We hopen dat dit helpt met het maken van de juiste keuze.

Decopatent® - Speeltafel met bouwplaat (geschikt voor Duplo® blokken)

Je kan met blokken spelen aan een zijde van de tafel en de andere zijde is helemaal plat, dus die kan je als gewone tafel gebruiken. Om op te tekenen, aan te eten of om een ander spel te spelen. De bouwplaat aan d andere zijde is geschikt voor Duplo blokken, maar bij deze set krijg je ook 69 blokken meegeleverd.

Voordelen:

2-in-1 speeltafel inclusief bouwblokken

Veel en handige opbergbakken

Nummer 1

Decopatent® - Speeltafel met bouwplaat (geschikt voor Lego® blokken)

Overal Lego door het huis of de kamer hebben liggen, kan heel vervelend worden, zeker omdat de meeste kinderen er graag mee spelen, maar het minder graag op willen ruimen, vaak omdat ze nog aan het bouwen zijn.

Voordelen:

Met maar liefst 300 bouw blokken

Handige bouw- en speeltafel in 1

Goede kwaliteit/prijs verhouding

Nummer 2

Kinder Blokkentafel | Bouwtafel 4 in 1 | INCL. GRATIS Bouwstenen

Met deze kindertafel kan je echt alle kanten op. Wil je er een watertafel voor wat waterpret in de zomer van maken? Dat kan gewoon. Wil je een fijne hoge zandbak voor de kinderen hebben? Ook dat is mogelijk. Een gewone tafel om op te tekenen of knutselen? Ook een mogelijkheid.

Voordelen:

Blokkentafel speel- teken- eettafel en watertafel in 1

Compatibel met Duplo blokken

Zeer goede prijs/kwaliteit verhouding

Nummer 3

Mega Bloks Bouw en Leer Speeltafel Blauw of Roze

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden met deze Mega Bloks Bouw en Leer speeltafel. Het is niet alleen heel erg leuk om te bouwen met de blokken, maar kinderen leren spelenderwijs Je kan verschillende dingen bouwen zoals aangegeven, zoals bijvoorbeeld een standscentrum, een huisje, een bakkerij of een brievenbus of zelf iets bouwen.

Voordelen:

Heel handig inklapbaar en op te bergen of mee te nemen

Inclusief 30 bouwblokken

Leuke figuren die de creativiteit stimuleren

Nummer 4

Kindertafel met 2 Stoeltjes 4 Bakjes en 138 Bouwblokken

Deze multifunctionele kindertafel laat jouw kindje en de vriendjes en vriendinnetjes alle mogelijke spelletjes spelen. 's Zomers in de tuin wat water erin en je hebt een watertafel, vul de de bak in de tafel met zand, dan heb je een fijne zandbak, maar je kan er ook een bouwblokken tafel van maken en een gewone tafel om te eten of te kleuren, met allemaal leerzame hulpmiddelen op het tafelblad.

Voordelen:

Multifunctioneel

Inclusief bouwblokken

Goede prijs/kwaliteit verhouding

Nummer 5

Met een speeltafel geef je kinderen een hele duidelijke speelplek. Het is dan ook niet alleen handig en leuk in bijvoorbeeld een wachtkamer of op een kinderdagverblijf, maar ook ideaal voor in de huis- of speelkamer. Het maakt van iedere ruimte meteen een speelparadijs en het is voor kinderen ook een duidelijke plek om te spelen en hun speelgoed op te ruimen. Het is handig om te weten waar je de speeltafel wilt neerzetten. In verband met het formaat, maar ook met het type spelletjes, het thema en hoeveel kinderen tegelijk de speeltafel gebruiken, alsook de stijl. Kijk in ieder geval altijd voor een zo groot mogelijk speeloppervlakte, dan wordt de ruimte die je ervoor bestemd hebt ook optimaal gebruikt. De verschillende speeltafels hebben ook allemaal verschillende mogelijkheden en functies. Denk dan bijvoorbeeld aan extra opbergmogelijkheden of het bevestigen van een papierrol. Zo kan je met een speeltafel alle kanten op en meerdere soorten creativiteit stimuleren.

Een kindertafel kan heel educatief zijn op verschillende vlakken. Afhankelijk van de spelletjes kunnen die een kind natuurlijk veel leren, maar ook op sociaal gebied heeft een kindertafel kinderen een hoop te bieden. Zo leren ze om te delen en tijd met andere, afhankelijk van waar de tafel staat, soms ook vreemde kinderen door te brengen. Het is dus erg goed voor hun sociale vaardigheden. Ook voor thuis kan een grotere speeltafel een goed idee zijn voor als kindjes vriendjes of vriendinnetjes hebben.

Ben jij op zoek naar een speeltafel? Kijk hieronder verder voor meer informatie over de aanschaf van speeltafels voor kinderen en wat de leukste en beste speeltafels dan zijn.

Voor welke leeftijden zijn speeltafels bedoeld?

Eigenlijk zijn speeltafels fijn voor alle leeftijden tot aan tieners. Het is voor kinderen fijn om een eigen plek in een gezamenlijke ruimte te hebben. Ze kunnen daar hun speelgoed en spulletjes fijn bij elkaar hebben liggen en speeltafels hebben vaak veel meer mogelijkheden dan alleen maar een tafeltje. Afhankelijk van het soort tafeltje dat jij dan kiest, kunnen ze spelenderwijs leren, van alles bouwen, een zandkasteel maken of met eendjes en bootjes in het water spelen. Natuurlijk kijk je bij het kiezen van een speeltafel wel naar de leeftijd. Niet alleen om wat je er allemaal mee kan en in welk thema het eventueel is, maar ook zodat het veilig is. Het is ook wel handig als jouw kind er makkelijk aan kan zitten.

Speeltafel Peuter

Er zijn speeltafels speciaal voor kinderen tussen de 2 en de 4 jaar oud, voor peuters dus. De afmetingen passen bij kinderen van die leeftijd, denk dan onder meer aan de hoogte van het tafeltje en een eventueel stoeltje. Het bijgeleverde materiaal past bij de leeftijd, zo zijn er geen te kleine onderdelen die af geslikt kunnen worden. Het thema past ook bij de peuterleeftijd. Groot, veel kleuren, vrolijke en guitige figuren. De educatieve onderdelen zijn dan ook altijd aangepast aan de leeftijd van een peuter.

Speeltafel kind

Er zijn speeltafels die passen bij alle leeftijden, interesses en interieur. Waar komt de speeltafel te staan? Waarvoor gaat de speeltafel gebruikt worden? Een kindje van 6 jaar zal er allicht iets heel anders mee willen doen dan een kind van 10 jaar. Ook de afmetingen van de tafel dienen bij het kind te passen. Gelukkig kan je op een website als Bol.com heel makkelijk, werkelijk honderden speeltafels filteren, onder mee op leeftijd. Je hebt dan snel de speeltafel gevonden die bij jou en jouw kindje past.

Speeltafel baby

Een speeltafel voor een baby heeft vooral veel grote onderdelen en is lekker laag zodat de baby makkelijk overal bij kan. Vaak zijn ze ook wat robuuster, omdat baby's hun balans nog niet helemaal onder controle hebben. De speeltafels voor baby's hebben meestal een bouwkant voor grote blokken en figuren en een platte kant waar ze bijvoorbeeld op kunnen knutselen of een snack kunnen op eten.

Welke soorten speeltafels zijn er?

Je zou bijna kunnen zeggen dat er alle mogelijke soorten speeltafels zijn. En dat geldt voor het gebruikte materiaal tot aan de functie of design. Of dat je nou inspiratie wilt opdoen of al gericht aan het zoeken bent naar een speeltafel, er zijn een paar soorten speeltafels die voor iedereen interessant kunnen zijn om mee te nemen in hun overwegingen.

Water speeltafel

Een water speeltafel is voor kinderen geweldig. Een zijde heeft dan sowieso een bak waarin je water kan doen. Kinderen kunnen er met hun eendjes en bootjes in spelen. Je kan ze in de tuin zetten voor wat spetterpret of om te appelhappen. Vaak wordt een watertafel gecombineerd met andere functie. Zo kan je bijvoorbeeld ook zand in plaats van water in de bak doen. Aan de andere zijde van het tafelblad zit dan vaak een derde functie, zoals bijvoorbeeld een bouwplaat.

Speel tafel met opbergruimte

Kijk dat de speeltafel die je kiest voldoende opbergruimte heeft. Er zijn speeltafels met handige bakjes die je aan de zijkanten kan hangen. Vaak zijn er in de tafel, onder het tafelblad opbergmogelijkheden en kunnen er aan de onderzijde nog opbergmogelijkheden zitten. Een speeltafel is een duidelijke speellocatie en dus ook een plek om de te gebruiken spulletjes op te bergen.

Steigerhouten speeltafel

Zeker voor oudere kinderen is een steigerhouten speeltafel helemaal geweldig. Ze kunnen helpen deze te ontwerpen en er allerhande opties bij bedenken. Zoals bijvoorbeeld een krijtbord, bepaalde opbergmogelijkheden of speelfuncties. Je kan heel makkelijk zelf een steigerhouten speeltafel bouwen. Er zijn tal van mogelijke ontwerpen en ideetjes online te vinden. Je kan ook al kant-en-klare speelhuizen van steigerhout kopen. Bol.com heeft bijvoorbeeld een grote collectie die alleen al de moeite van het bekijken waard is voor de ideeën die je kan opdoen. Steigerhouten speeltafels zijn erg duurzaam en stevig. Ze gaan lang mee en kunnen qua stijlvol design vaak ook later in een andere functie voor oudere kinderen gebruikt worden.

Houten speeltafel

Voor alle leeftijden vind je houten speeltafels. In alle mogelijke ontwerpen en met uiteenlopende functies. Van stijlvol tot speels en van functioneel tot eigentijds. Wanneer je eens rond gaat kijken zal je zien dat de mogelijkheden eindeloos lijken en dat in alle mogelijke prijsklassen. Er is dus voor ieder budget wel een houten speeltafel te vinden. Hout gaat vaak langer mee dan plastic, voelt ook prettiger aan en kan net zo kleurrijk en vrolijk als andere materialen zijn, terwijl het sneller bij een interieur past dan bijvoorbeeld plastic.

Water en zand speeltafel

Speeltafels met aan 1 zijde een bak, kunnen ook gebruikt worden als water- en zandtafel. Zo kan je binnen en buiten met water of zand spelen. Denk dan bijvoorbeeld ook aan een balkon waar anders weinig speelruimte is. Deze speeltafels worden vaak gecombineerd met andere speeltafelfuncties. Denk dan bijvoorbeeld aan bouwplaten aan een kant van het tafelblad zodat jouw kindje ook allerhande mooie constructie kan bouwen met bouwblokken.

Speeltafel met krijtbord

Vaak kan je houten of steigerhouten speeltafels ook met krijtbord krijgen. Hierop zit dan aan een zijde of op een gedeelte van de speeltafel krijtbord waarop kinderen met krijt kunnen tekenen of bijvoorbeeld schooltje kunnen spelen. Heb je een houten speeltafel, maar zit er geen krijtbord op, dan is het niet moeilijk om die zelf te maken. Je kan namelijk bij veel winkels krijtbordverf krijgen.

Zijn speeltafels duurzaam?

Niet alle speeltafels zijn duurzaam, maar er zijn wel een heel groot aantal duurzame speeltafels te krijgen. Gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout en op een verantwoorde manier geproduceerd, zijn dit vaak ook degelijke producten die veel langer meegaan. Door het gebruik van hout heeft het ook een tijdloze uitstraling, waardoor het later, wellicht met een andere functie, toch nog bruikbaar is.

Steigerhouten speeltafel

Met een steigerhouten speeltafel haal je niet alleen een duurzaam, maar ook nog eens een heel stijlvol product in huis. Er zijn echt ontzettend veel soorten en maten steigerhouten speeltafels voor alle leeftijden te krijgen. En als je handig bent, kan je ook altijd zelf een poging wagen. Er staan ontzettend veel ideetjes online die je allemaal kunnen inspireren. En als je niet zo handig bent, dan moet het niet moeilijk zijn om een steigerhouten speeltafel te vinden die past bij jouw wensen. Kijk voor inspiratie al eens op Bol.com. Hier vind je enkele verschillende stijlen steigerhouten speeltafels.

Veel gestelde vragen (FAQ)

Wanneer een speeltafel verschillende structuren heeft, denk dan bijvoorbeeld aan de bouwplaten voor bouwblokken, dan kan het lastig lijken om dit schoon te houden. Dat valt echter best mee. Je kan blikjes perslucht krijgen waarmee je alle kruimels en stofjes makkelijk wegblaast. Daarna kan je er met een vochtige doek overheen gaan. Laat het goed drogen voor je er weer speelgoed op terug plaatst. Je kan dan ook de tafel nog eens overdoen met ontsmettingsalcohol.

Een speeltafel heeft veel voordelen. Zo heeft jouw kindje een duidelijke plek om te spelen en om speelgoed te bewaren. Het bevordert de concentratie als ze op hun eigen plekje spelen. De meeste speeltafels hebben meerdere functies, waardoor kinderen continue uitgedaagd worden om creatief bezig te zijn. Ze leren met een speeltafel ook met andere kinderen samen te spelen, speelgoed en spulletjes te delen en dus ontwikkelen ze hun sociale vaardigheden bezig. Veel speeltafels hebben ook een educatieve functie. Afhankelijk van de aangewezen leeftijd staan er bijvoorbeeld rekensommen, cijfers, kleuren, vormen of letters op de tafel.