Vind hier de beste speeltafels van 2024!

Een speeltafel is niet zomaar een tafel met wat speelgoed. Het is een hele ontdekkingstocht om erachter te komen wat je er allemaal mee kan doen. Het zit vol met allemaal leuke, en zeker ook leerzame, spelletjes. Je hebt ook speeltafels met bouwblokken. Je kan dan allerhande constructies bouwen. Of met treintjes waarmee je rond kan rijden. Een hele verkeerstafel of een tafel met vakken vol speelgoed en tekenmateriaal.

Er zijn echt hele uiteenlopende mogelijkheden, niet alleen qua het thema, maar ook wat betreft het gebruikte materiaal, de speelmogelijkheden, de leeftijd van de kinderen, je budget en zo zijn er nog wel meer dingen om in gedachte te houden.

De best verkochte speeltafels van dit moment

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Onze favoriet

Op één zijde van het blad zit een bouwplaat (geschikt voor Duplo® blokken) en de andere kant is het tafelblad helemaal vlak. 

 • Accessoires
 • Duurzaamheid
 • Bevestigingsmaterialen

2e beste keuze

Op één zijde van het blad zit een bouwplaat (geschikt voor Lego® blokken) en de andere kant is het tafelblad helemaal vlak. 

 • Accessoires
 • Duurzaamheid
 • Bevestigingsmaterialen

3e beste keuze

 Inclusief 2 verwijderbare basins om makkelijk bij te vullen en schoon te maken Inclusief een grote beker, vergiet en 2 vormpjes.

 • Accessoires
 • Duurzaamheid
 • Bevestigingsmaterialen

Op deze pagina:

Onze top 5 leukste speeltafels

Nog geen keuze kunnen maken? Of wil je nog meer informatie over specifieke producten? Geen probleem! We hebben voor 5 verschillende speeltafels iets meer research gedaan. Voor elk van deze producten een duidelijke beschrijving gemaakt met uiteraard de positieve punten. We hopen dat dit helpt met het maken van de juiste keuze.

#1
Decopatent - Speeltafel met bouwplaat (geschikt voor Duplo blokken) en vlakke kant.

Je kan met blokken spelen aan een zijde van de tafel en de andere zijde is helemaal plat, dus die kan je als gewone tafel gebruiken. Om op te tekenen, aan te eten of om een ander spel te spelen. De bouwplaat aan d andere zijde is geschikt voor Duplo blokken, maar bij deze set krijg je ook 69 blokken meegeleverd.

 • Accessoires
 • Duurzaamheid
 • Bevestigingsmaterialen
Beste prijs op BOL.com

#2
Decopatent - Speeltafel met bouwplaat (geschikt voor Lego blokken) en vlakke kant.

Overal Lego door het huis of de kamer hebben liggen, kan heel vervelend worden, zeker omdat de meeste kinderen er graag mee spelen, maar het minder graag op willen ruimen, vaak omdat ze nog aan het bouwen zijn.

 • Accessoires
 • Duurzaamheid
 • Bevestigingsmaterialen
Beste prijs op BOL.com

#3
Feber Zand en Watertafel

De Feber Zand en Watertafel is een geweldige speeltafel voor kinderen die van spelen met zand en water houden. Het is een multifunctionele tafel die kinderen kunnen gebruiken om te spelen met zand, water of beide.

De tafel wordt geleverd met accessoires, zoals schepjes, emmertjes en gieters, waarmee kinderen hun verbeelding de vrije loop kunnen laten en hun eigen creaties kunnen maken. De tafel heeft ook een afneembare deksel, waardoor het gemakkelijk is om de tafel schoon te maken en op te bergen.

De Feber Zand en Watertafel is ontworpen om kinderen te helpen bij het ontwikkelen van hun motorische vaardigheden en creativiteit. Het is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar en ouder en heeft een stevige constructie die bestand is tegen regelmatig gebruik. Het is ook gemakkelijk te monteren en te gebruiken.

De tafel heeft een mooie groen-rode kleurencombinatie en een leuke uitstraling die aantrekkelijk is voor kinderen. Het is een geweldig cadeau-idee voor kinderen die van buitenspelen en water- en zandspelletjes houden, en biedt hen eindeloos speelplezier en leermogelijkheden.

Kortom, de Feber Zand en Watertafel is een geweldige speeltafel voor kinderen. Met zijn multifunctionele mogelijkheden, accessoires en kleurrijke uitstraling biedt het kinderen eindeloos speelplezier en helpt het hen bij het ontwikkelen van hun motorische vaardigheden, creativiteit en begrip van de natuurlijke elementen zoals water en zand.

 • Accessoires
 • Duurzaamheid
 • Bevestigingsmaterialen
Beste prijs op BOL.com

#4
Little Tikes Junior Primary Picknicktafel

De Little Tikes Junior Primary Picknicktafel is een geweldige speeltafel voor kinderen die buiten willen spelen. Het is een stevige tafel met bankjes waar kinderen kunnen zitten en spelen, eten of tekenen.

De tafel is gemaakt van duurzaam kunststof en heeft een vrolijk, kleurrijk ontwerp dat aantrekkelijk is voor kinderen. Het is geschikt voor kinderen van 18 maanden tot 5 jaar en heeft een maximale belasting van 50 kg per bankje.

De Little Tikes Junior Primary Picknicktafel is eenvoudig te monteren en schoon te maken, waardoor het een geweldige keuze is voor ouders die op zoek zijn naar een duurzame speeltafel voor hun kinderen. De tafel is ook lichtgewicht en draagbaar, waardoor het gemakkelijk is om hem te verplaatsen naar de ideale speelplek.

De Junior Primary Picknicktafel is niet alleen geweldig voor buitenspelen, maar kan ook binnen worden gebruikt als een leuke en functionele speeltafel. Het biedt kinderen een eigen ruimte om te spelen, leren en creatief te zijn, en kan hen helpen bij het ontwikkelen van hun sociale vaardigheden en zelfvertrouwen.

Kortom, de Little Tikes Junior Primary Picknicktafel is een geweldige speeltafel voor kinderen. Met zijn duurzame constructie, kleurrijk ontwerp en draagbaarheid biedt het kinderen eindeloos speelplezier, terwijl het ook ouders een handige en gemakkelijk te onderhouden speeltafel biedt voor binnen en buiten.

 • Accessoires
 • Duurzaamheid
 • Bevestigingsmaterialen
Beste prijs op BOL.com

#5
6-in-1 Bouwtafel set

De 6-in-1 Bouwtafel Set is een geweldige speeltafel voor kinderen die van bouwen en spelen houden. Het is een multifunctionele tafel die kinderen kunnen gebruiken om te bouwen, spelen en leren.

De tafel wordt geleverd met 85 bouwblokken die geschikt zijn voor grote Duplo bouwstenen en is ontworpen om kinderen te helpen bij het ontwikkelen van hun motorische vaardigheden, creativiteit en probleemoplossend vermogen. De tafel heeft een stevige constructie en wordt geleverd met 2 stoeltjes en 4 bakjes, waardoor het gemakkelijk is om de tafel netjes en georganiseerd te houden.

De 6-in-1 Bouwtafel Set is geschikt voor kinderen van 2 tot 5 jaar en heeft 6 verschillende speelfuncties, waaronder een bouwtafel, tekentafel, speeltafel en nog veel meer. Het is een geweldige manier om kinderen te helpen hun verbeelding de vrije loop te laten en hun eigen creaties te maken.

De tafel heeft een mooie kleurrijke uitstraling die aantrekkelijk is voor kinderen en is gemakkelijk te monteren en te gebruiken. Het is een geweldig cadeau-idee voor kinderen die van bouwen en spelen houden en biedt hen eindeloos speelplezier en leermogelijkheden.

Kortom, de 6-in-1 Bouwtafel Set is een geweldige speeltafel voor kinderen. Met zijn multifunctionele mogelijkheden, bouwblokken, stoeltjes, bakjes en kleurrijke uitstraling biedt het kinderen eindeloos speelplezier en helpt het hen bij het ontwikkelen van hun motorische vaardigheden, creativiteit en probleemoplossend vermogen.

 • Accessoires
 • Duurzaamheid
 • Bevestigingsmaterialen
Beste prijs op BOL.com

Met een speeltafel geef je kinderen een hele duidelijke speelplek. Het is dan ook niet alleen handig en leuk in bijvoorbeeld een wachtkamer of op een kinderdagverblijf, maar ook ideaal voor in de huis- of speelkamer. Het maakt van iedere ruimte meteen een speelparadijs en het is voor kinderen ook een duidelijke plek om te spelen en hun speelgoed op te ruimen. Het is handig om te weten waar je de speeltafel wilt neerzetten. In verband met het formaat, maar ook met het type spelletjes, het thema en hoeveel kinderen tegelijk de speeltafel gebruiken, alsook de stijl. Kijk in ieder geval altijd voor een zo groot mogelijk speeloppervlakte, dan wordt de ruimte die je ervoor bestemd hebt ook optimaal gebruikt. De verschillende speeltafels hebben ook allemaal verschillende mogelijkheden en functies. Denk dan bijvoorbeeld aan extra opbergmogelijkheden of het bevestigen van een papierrol. Zo kan je met een speeltafel alle kanten op en meerdere soorten creativiteit stimuleren.

Een kindertafel kan heel educatief zijn op verschillende vlakken. Afhankelijk van de spelletjes kunnen die een kind natuurlijk veel leren, maar ook op sociaal gebied heeft een kindertafel kinderen een hoop te bieden. Zo leren ze om te delen en tijd met andere, afhankelijk van waar de tafel staat, soms ook vreemde kinderen door te brengen. Het is dus erg goed voor hun sociale vaardigheden. Ook voor thuis kan een grotere speeltafel een goed idee zijn voor als kindjes vriendjes of vriendinnetjes hebben.

Ben jij op zoek naar een speeltafel? Kijk hieronder verder voor meer informatie over de aanschaf van speeltafels voor kinderen en wat de leukste en beste speeltafels dan zijn.

Voor welke leeftijden zijn speeltafels bedoeld?

Eigenlijk zijn speeltafels fijn voor alle leeftijden tot aan tieners. Het is voor kinderen fijn om een eigen plek in een gezamenlijke ruimte te hebben. Ze kunnen daar hun speelgoed en spulletjes fijn bij elkaar hebben liggen en speeltafels hebben vaak veel meer mogelijkheden dan alleen maar een tafeltje. Afhankelijk van het soort tafeltje dat jij dan kiest, kunnen ze spelenderwijs leren, van alles bouwen, een zandkasteel maken of met eendjes en bootjes in het water spelen. Natuurlijk kijk je bij het kiezen van een speeltafel wel naar de leeftijd. Niet alleen om wat je er allemaal mee kan en in welk thema het eventueel is, maar ook zodat het veilig is. Het is ook wel handig als jouw kind er makkelijk aan kan zitten.

Speeltafel Peuter

Er zijn speeltafels speciaal voor kinderen tussen de 2 en de 4 jaar oud, voor peuters dus. De afmetingen passen bij kinderen van die leeftijd, denk dan onder meer aan de hoogte van het tafeltje en een eventueel stoeltje. Het bijgeleverde materiaal past bij de leeftijd, zo zijn er geen te kleine onderdelen die af geslikt kunnen worden. Het thema past ook bij de peuterleeftijd. Groot, veel kleuren, vrolijke en guitige figuren. De educatieve onderdelen zijn dan ook altijd aangepast aan de leeftijd van een peuter.

Speeltafel kind

Er zijn speeltafels die passen bij alle leeftijden, interesses en interieur. Waar komt de speeltafel te staan? Waarvoor gaat de speeltafel gebruikt worden? Een kindje van 6 jaar zal er allicht iets heel anders mee willen doen dan een kind van 10 jaar. Ook de afmetingen van de tafel dienen bij het kind te passen. Gelukkig kan je op een website als Bol.com heel makkelijk, werkelijk honderden speeltafels filteren, onder mee op leeftijd. Je hebt dan snel de speeltafel gevonden die bij jou en jouw kindje past.

Speeltafel baby

Een speeltafel voor een baby heeft vooral veel grote onderdelen en is lekker laag zodat de baby makkelijk overal bij kan. Vaak zijn ze ook wat robuuster, omdat baby's hun balans nog niet helemaal onder controle hebben. De speeltafels voor baby's hebben meestal een bouwkant voor grote blokken en figuren en een platte kant waar ze bijvoorbeeld op kunnen knutselen of een snack kunnen op eten.

Welke soorten speeltafels zijn er?

Je zou bijna kunnen zeggen dat er alle mogelijke soorten speeltafels zijn. En dat geldt voor het gebruikte materiaal tot aan de functie of design. Of dat je nou inspiratie wilt opdoen of al gericht aan het zoeken bent naar een speeltafel, er zijn een paar soorten speeltafels die voor iedereen interessant kunnen zijn om mee te nemen in hun overwegingen.

Water speeltafel

Een water speeltafel is voor kinderen geweldig. Een zijde heeft dan sowieso een bak waarin je water kan doen. Kinderen kunnen er met hun eendjes en bootjes in spelen. Je kan ze in de tuin zetten voor wat spetterpret of om te appelhappen. Vaak wordt een watertafel gecombineerd met andere functie. Zo kan je bijvoorbeeld ook zand in plaats van water in de bak doen. Aan de andere zijde van het tafelblad zit dan vaak een derde functie, zoals bijvoorbeeld een bouwplaat.

Speel tafel met opbergruimte

Kijk dat de speeltafel die je kiest voldoende opbergruimte heeft. Er zijn speeltafels met handige bakjes die je aan de zijkanten kan hangen. Vaak zijn er in de tafel, onder het tafelblad opbergmogelijkheden en kunnen er aan de onderzijde nog opbergmogelijkheden zitten. Een speeltafel is een duidelijke speellocatie en dus ook een plek om de te gebruiken spulletjes op te bergen.

Steigerhouten speeltafel

Zeker voor oudere kinderen is een steigerhouten speeltafel helemaal geweldig. Ze kunnen helpen deze te ontwerpen en er allerhande opties bij bedenken. Zoals bijvoorbeeld een krijtbord, bepaalde opbergmogelijkheden of speelfuncties. Je kan heel makkelijk zelf een steigerhouten speeltafel bouwen. Er zijn tal van mogelijke ontwerpen en ideetjes online te vinden. Je kan ook al kant-en-klare speelhuizen van steigerhout kopen. Bol.com heeft bijvoorbeeld een grote collectie die alleen al de moeite van het bekijken waard is voor de ideeën die je kan opdoen. Steigerhouten speeltafels zijn erg duurzaam en stevig. Ze gaan lang mee en kunnen qua stijlvol design vaak ook later in een andere functie voor oudere kinderen gebruikt worden.

Houten speeltafel

Voor alle leeftijden vind je houten speeltafels. In alle mogelijke ontwerpen en met uiteenlopende functies. Van stijlvol tot speels en van functioneel tot eigentijds. Wanneer je eens rond gaat kijken zal je zien dat de mogelijkheden eindeloos lijken en dat in alle mogelijke prijsklassen. Er is dus voor ieder budget wel een houten speeltafel te vinden. Hout gaat vaak langer mee dan plastic, voelt ook prettiger aan en kan net zo kleurrijk en vrolijk als andere materialen zijn, terwijl het sneller bij een interieur past dan bijvoorbeeld plastic.

Water en zand speeltafel

Speeltafels met aan 1 zijde een bak, kunnen ook gebruikt worden als water- en zandtafel. Zo kan je binnen en buiten met water of zand spelen. Denk dan bijvoorbeeld ook aan een balkon waar anders weinig speelruimte is. Deze speeltafels worden vaak gecombineerd met andere speeltafelfuncties. Denk dan bijvoorbeeld aan bouwplaten aan een kant van het tafelblad zodat jouw kindje ook allerhande mooie constructie kan bouwen met bouwblokken.

Speeltafel met krijtbord

Vaak kan je houten of steigerhouten speeltafels ook met krijtbord krijgen. Hierop zit dan aan een zijde of op een gedeelte van de speeltafel krijtbord waarop kinderen met krijt kunnen tekenen of bijvoorbeeld schooltje kunnen spelen. Heb je een houten speeltafel, maar zit er geen krijtbord op, dan is het niet moeilijk om die zelf te maken. Je kan namelijk bij veel winkels krijtbordverf krijgen.

Zijn speeltafels duurzaam?

Niet alle speeltafels zijn duurzaam, maar er zijn wel een heel groot aantal duurzame speeltafels te krijgen. Gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout en op een verantwoorde manier geproduceerd, zijn dit vaak ook degelijke producten die veel langer meegaan. Door het gebruik van hout heeft het ook een tijdloze uitstraling, waardoor het later, wellicht met een andere functie, toch nog bruikbaar is.

Steigerhouten speeltafel

Met een steigerhouten speeltafel haal je niet alleen een duurzaam, maar ook nog eens een heel stijlvol product in huis. Er zijn echt ontzettend veel soorten en maten steigerhouten speeltafels voor alle leeftijden te krijgen. En als je handig bent, kan je ook altijd zelf een poging wagen. Er staan ontzettend veel ideetjes online die je allemaal kunnen inspireren. En als je niet zo handig bent, dan moet het niet moeilijk zijn om een steigerhouten speeltafel te vinden die past bij jouw wensen. Kijk voor inspiratie al eens op Bol.com. Hier vind je enkele verschillende stijlen steigerhouten speeltafels.

Veelgestelde vragen

Hoe maak je een speeltafel schoon?

Wanneer een speeltafel verschillende structuren heeft, denk dan bijvoorbeeld aan de bouwplaten voor bouwblokken, dan kan het lastig lijken om dit schoon te houden. Dat valt echter best mee. Je kan blikjes perslucht krijgen waarmee je alle kruimels en stofjes makkelijk wegblaast. Daarna kan je er met een vochtige doek overheen gaan. Laat het goed drogen voor je er weer speelgoed op terug plaatst. Je kan dan ook de tafel nog eens overdoen met ontsmettingsalcohol.

Waarom een speeltafel voor kinderen kopen?

Een speeltafel heeft veel voordelen. Zo heeft jouw kindje een duidelijke plek om te spelen en om speelgoed te bewaren. Het bevordert de concentratie als ze op hun eigen plekje spelen. De meeste speeltafels hebben meerdere functies, waardoor kinderen continue uitgedaagd worden om creatief bezig te zijn. Ze leren met een speeltafel ook met andere kinderen samen te spelen, speelgoed en spulletjes te delen en dus ontwikkelen ze hun sociale vaardigheden bezig. Veel speeltafels hebben ook een educatieve functie. Afhankelijk van de aangewezen leeftijd staan er bijvoorbeeld rekensommen, cijfers, kleuren, vormen of letters op de tafel.

Onze favoriet

Op één zijde van het blad zit een bouwplaat (geschikt voor Duplo® blokken) en de andere kant is het tafelblad helemaal vlak. 

Beste prijs op BOL.com