Watertafel

Watertafel

Ontdek hier de 5 beste watertafels!

Kinderen vinden het heerlijk om te spelen met water. Lekker spetteren met speelgoed, bakjes, gietertjes, bekertjes en alle andere spulletjes die je maar kan bedenken en die waterbestendig zijn. Met een watertafel kan dat opeens binnen en buiten. Het is niet alleen maar geweldig voor kindjes om te spelen met een watertafel, maar het is ook heel erg goed voor ze. Het heeft namelijk een effect op de gehele ontwikkeling van jouw kindje.

Je kan een watertafel natuurlijk ook met iets anders dan water vullen. Denk dan onder meer aan (speel)zand, maar bijvoorbeeld ook met waterparels, gekleurde macaroni of andere producten. Waarom zou je dat doen? Dat lees je verderop. Er zijn allerhande soorten watertafels. Gecombineerd met andere functies, zoals bijvoorbeeld een zand en watertafel. Hele uitgebreide watertafels met allerhande attributen en extra speeltjes. Van verschillende materialen, zoals bijvoorbeeld een watertafel hout of plastic. Vaak nemen watertafels wat ruimte in, mocht je weinig ruimte hebben, dan is een watertafel in een koffer misschien een beter idee.

Wil jij een zand watertafel voor jouw kindje aanschaffen, maar zie jij door alle opties niet meer wat nou een goede keuze is?

De best verkochte Watertafels!

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Hieronder vind je de 5 beste watertafels.

Nog geen keuze kunnen maken? Of wil je nog meer informatie over specifieke producten? Geen probleem! We hebben voor 5 verschillende Watertafels iets meer research gedaan. Voor elk van deze producten een duidelijke beschrijving gemaakt met uiteraard de positieve punten. We hopen dat dit helpt met het maken van de juiste keuze.

Zand- en watertafel met deksel

Met deze watertafel heb je ook meteen een fantastische zandtafel en een tekentafel/speeltafel. Deze zand watertafel heeft een deksel en kan binnen en buiten gebruikt worden. Er zitten een waterafvoer, een waterrad, een waterfontein en een glijbaan bij de set. De afmeting is 80 bij 36 centimeter.

Voordelen:

Goede kwaliteit

Goed ontwerp te gebruiken als zand en watertafel en als speel/teken tafel.

Nummer 1

Step2 Tropical Rainforest Watertafel

Leren hoe water werkt in een tropisch regenwoud. Met leuke figuurtjes zoals een toekan. Een kikker en een visje. Gebruik het waterrad of de vergiet en laat het regenen op het dak van het regenwoud. Deze watertafel heeft een aftapplug die niet kan lekken, een waterrad en een waterfontein. Er past bijna 19 liter water in de watertafel.

Voordelen:

Leuk ontwerp Heel stoer

Eindeloos speelplezier met veel extra's voor nog meer waterpret

Inclusief piraten poppetjes

Nummer 2

Watertafel Piratenboot

Wie houdt er nou niet van piraten? Deze watertafel in de vorm van een piratenschip staat garant voor uren speelplezier. Er zitten twee piraatjes bij, er is een haai die water spuit, een fantastisch waterkanon, met een verbeterde pomp, een anker dat binnen gehaald kan worden en er is een fontein die de hele tijd stroomt. De afmeting is 97 bij 74 bij 20 centimeter.

Voordelen:

Leuk super stoer ontwerp

Eindeloos speelplezier Met veel extra's voor veel waterpret

Inclusief Piraten poppetjes.

Nummer 3

Little Tikes Fountain Factory Watertafel

Jouw kleintje kan nu helemaal zelf een fontein bouwen. De buizen kunnen heel makkelijk met elkaar verbonden worden, de leidingen op verschillende manieren gekoppeld en er zijn diverse kranen om te gebruiken. Er zitten ook nog een waterafvoer, een waterrad en een waterfontein met een pomp bij. De afmeting is 18,75 bij 73,66 bij 72,39 centimeter.

Voordelen:

Leuk ontwerp vrolijk en kleurrijk ontwerp

Kan op veel verschillende manieren opgebouwd worden

3 accessoires

Nummer 4

Zandbak tafel en watertafel 22-delig

Deze watertafel is heel handig opgedeeld met drie bakken en jouw kleintje kan dus met alles tegelijk spelen. Zand, water en natuurlijk met alle zand- en waterspeeltjes die erbij inbegrepen zijn en met het waterrad en de glijbaan. De tafel is heel makkelijk in elkaar te zetten en de afmeting is 45 bij 22 bij 35 centimeter.

Voordelen:

Goed ontwerp handig opgedeeld in 3 bakken

Eindeloos speelplezier met maar liefst 22 onderdelen en speeltjes

Makkelijk te monteren

Nummer 5

Wat is een watertafel?

Een watertafel is een tafel waaraan kinderen met water kunnen spelen. Dit kan zowel binnen als buiten zijn. Er zijn allerhande soorten watertafels. Vaak in bepaald thema en met extra speeltjes waarmee kinderen leren hoe water zich gedraagt. Een watertafel kan ook als zandtafel gebruikt worden en wanneer er een deksel bij zit, ook nog eens als speeltafel. De meeste watertafels zijn gemaakt van plastic, maar je kan ook kijken voor een houten watertafel.

Waarom een watertafel voor je kind kopen?

Prikkels zijn goed voor kinderen. Ze worden zich bewust van hun zintuigen. Ze horen, ruiken, voelen, proeven en zien. Dit heet sensoriek. Motoriek is de mogelijkheid om te bewegen. Een watertafel voegt deze twee vaardigheden samen en daardoor ondersteunt het de algehele ontwikkeling van een kind. Training van de sensomotoriek zorgt er bijvoorbeeld voor dat een kind een bal kan vangen. Zo ontdekken kinderen de kenmerken van voorwerpen en dingen. Het is ook een manier voor kinderen om hun eigen lichaam te leren kennen.

Het is belangrijk dat kinderen de sensomotoriek actief trainen. Wanneer dat niet gebeurt dan kunnen er problemen in de ontwikkeling ontstaan. Dit kan zijn met taal en rekenen, maar ook op sociaal gebied. Zo leren kinderen om met andere kindjes samen te spelen en ontwikkelen ze hun communicatieve vaardigheden.

Met water spelen, en dus ook met een watertafel spelen, stimuleert het probleemoplossend denken. Ze leren begrijpen hoe water zich gedraagt. Daarom hebben veel watertafels ook allemaal extra bewegende onderdelen. Hoe loopt het water door het waterrad? Waarom spuit het uit de fontein? Hoe stroomt het over de glijbaan?

Waar moet je op letten bij het kopen van een watertafel?

Een watertafel klinkt hartstikke leuk, maar waar moet je eigenlijk over nadenken als je een watertafel wil aanschaffen voor jouw kindje?

Het eerste is natuurlijk de leeftijd van jouw kindje. Bij sommige watertafels zitten kleine onderdelen die niet voor alle leeftijden geschikt zijn. Daarnaast heeft zand watertafel ook een bepaalde hoogte. Je wilt dat jouw kindje er lekker aan kan staan en makkelijk met het water kan spelen, maar het is ook wel fijn als jouw kleintje de watertafel niet te snel ontgroeit. De hoogte is daarvoor belangrijk en of je de tafel eventueel kan verstellen.

Een watertafel neemt natuurlijk ruimte in en het is wel zo fijn als je die ruimte dan hebt. Niet alle watertafels zijn makkelijk weg te ruimen. Kijk dus goed naar de ruimte die je hebt en of de watertafel daar past. Wil je bijvoorbeeld een watertafel voor buiten, dan is het wel zo fijn als er een deksel op zit, zodat er geen rotzooi in komt. En dan kan de tafel ook meteen als speel/tekentafel gebruikt worden.

De interesses van jouw kleintje zijn ook belangrijk. Kies je voor een piraten watertafel of toch voor een eenvoudig en strak ontwerp? Hoe meer de watertafel past bij de interesses van jouw kleintje, des te meer zal er ook mee gespeeld worden. Komen er vaak andere kindjes spelen? Dan is het ook wel handig als daar de ruimte voor is, anders krijgen ze ruzie om niks. Kies jij voor een houten watertafel of is plastic toch wat fijner te onderhouden en kleurrijker? Wil je dat jouw kleintje lekker kan spetteren met water, of wil jij dat jouw kindje er ook nog van alles van leert?

Er zijn watertafels in alle mogelijke prijsklassen. Je kiest natuurlijk voor een uitvoering die bij jouw budget past.

Veel gestelde vragen (FAQ)

Een watertafel maak je het beste schoon met een vochtige doek. Losse onderdelen kan je eventueel bij de afwas mee pakken. Zet je de watertafel een tijdje weg? Zorg dan dat alle onderdelen goed droog zijn.