Speelzand

Speelzand

Spelen met zand is niet alleen heel erg leuk voor kinderen, maar het is ook nog eens ontzettend goed voor hun ontwikkeling. Ze proberen nieuwe dingen, ontdekken nieuwe dingen, bedenken nieuwe dingen, en dat geeft ze meer zelfvertrouwen.

Het stimuleert ook de motorische ontwikkeling en de emotionele, de sociale en communitieve ontwikkeling. Speelzand is dus heel wat meer dan alleen maar leuk.

Je denkt dan dat er alleen maar in de zandbak gespeeld kan worden, maar niets is minder waar. Met speelzand, ook wel kinetisch zand genoemd, kan er overal gespeeld worden, zonder dat het een rommeltje wordt, of alles opeens vies is.

Het fijn speelzand plakt als het ware aan elkaar en het zijn geen losse korreltjes. Hierdoor is het makkelijk op te ruimen, maar kan jouw kindje er ook veel makkelijker mee bouwen.

Dit zijn de 10 beste Speelzand speelgoed van 2022

Je zou denken dat er speelzand is, en dat was het dan. Niets is minder waar. Speelzand is verkrijgbaar in allerhande kleuren, met of zonder glitters of andere extraatjes, in hele thema's, met vele vormpjes. Je kan er dus alle kanten mee op en er is altijd wel speelzand te krijgen, waarmee jouw kindje uren speelplezier zal beleven.

Deze Top 10 van het beste Speelzand speelgoed van 2022 geeft jou al een hele goede indruk van de mogelijkheden, en helpt jou bij het maken van een keuze.

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Onze top 5 beste Speelzand

De Top 5 beste speelzand speelgoed bestaat uit kinetisch speelzand. Hiermee kan jouw kind overal spelen, zonder er een rotzooitje van te maken. Met de sets, die je makkelijk kan uitbreiden, biedt jij jouw kind nog meer creativiteit en speelplezier.

Kinderen vinden het heerlijk om met speelzand te spelen en met deze sets raken ze niet uitgespeeld.

Kinetic Sand 2,5 kilo - Kinetisch Zand - Speelzand

Dit speelzand lijkt net op echt zand, maar het is kinetisch speelzand. Het voelt lekker aan tussen de vingers en kruimelt zoals zand, maar zodra je het samen pakt, blijft het de vorm aanhouden die je het geeft. Jouw kindje kan zo alle mogelijke vormen en bouwwerkjes maken. Het plakt ook niet aan de handen of de tafel.

Voordelen:

Net echt zand

2.5 kilo kinetisch speelzand. Ook voor binnenhuis

Onze nummer 1 speelzan

Kinetic Sand Zandbakspeelset Groen Sensorisch Speelgoed

Deze kleurige zandbak speelset met fel groen speelzand is een feest voor ieder kind. De blauwe zandbak om het speelzand in te doen en het schepje om de vormpjes mee te vullen. Er zit een fantastische kasteelvorm bij, waarmee jouw kleintje een eigen kasteel kan bouwen en er zitten twee vormpjes van zeedieren bij.

Voordelen:

Leuke en handige vormpjes

Schep en hark in 1

Inclusief zandbak en speelzand

Nummer 2

Goliath Super Sand Knight Castle Speelzand 12-delig

Ridderpoppetjes en kasteeltorens en muren, zelfs een echte poort, vlaggen, een trapje, alles wat jij nodig hebt om het kasteel te veroveren of te beschermen. En dat betekent ook een werkende katapult waarmee jij het kasteel kan bombarderen. Er zit 1 kilo zandkleurig speelzand bij deze kasteelset.

Voordelen:

Inclusief een rode en een blauwe ridder

Zand schietende katapult

Kasteeltorens en andere details

Nummer 3

Shape It Modelleer Zand Paars

Dit paarse speelzand modelleer je in alle mogelijke vormen en je kan er allerhande constructies mee bouwen. Het kinetische speelzand voelt lekker aan. Het kruimelt tussen de vingers, maar zodra het samen gepakt wordt, behoudt het te vorm en gedraagt het zich als nat zand.

Voordelen:

Meer dan 2 kilo paars speelzand Plakt niet aan de handen of de tafel Houdt goed een vorm vast

Nummer 4

Kinetic Sand Speelzand Blauw 907 gram Sensorisch Speelgoed

Dit blauwe, kneedbare speelzand voelt lekker aan en is makkelijk om mee te werken. Het voelt lekker aan tussen de vingers, maar wanneer het bij elkaar gepakt wordt, dan plakt het fijn aan elkaar. Het plakt dan weer niet aan de handen en de tafel of vormpjes. Het is makkelijk weer bij elkaar te pakken en op te ruimen.

Voordelen:

Bijna 1 kilo paars speelzand

Plakt niet

Knoeit niet en kan binnenshuis gebruikt worden

Nummer 5

Waarom Speelzand kopen?

Speelzand heeft een hele positieve werking op de ontwikkeling van jouw kind. Het is goed om de sensorische zintuigen te stimuleren, voor de creativiteit, voor de sociale en communicatieve vaardigheden, voor de fijn motorische vaardigheden, en het is hartstikke kalmerend en het ondersteunt de concentratie.

Jouw kindje leert er probleemoplossend van denken en om op onderzoek uit te gaan of nieuwe dingen te proberen. Ze kunnen dankzij de vormpjes ook van alles leren over vormen en kleuren, thema's en andere onderwerpen.

Speelzand is dus heel veel meer, dan alleen maar ontzettend leuk voor kinderen, wat het natuurlijk ook nog eens is.
En je hebt er ook geen zandbak voor nodig, dat is ook heel handig

Speelzand kopen? Houd hier rekening mee

Speelzand is eigenlijk voor alle leeftijden en niet schadelijk voor kinderen. Je wil evengoed in de gaten houden dat ze geen hele zak opeten. Er zitten in ieder geval geen schadelijke stoffen in.

Kijk evengoed naar de leeftijd die staat aangegeven bij de set die jij wil kopen. Wanneer ze het zand per ongeluk opeten, dan is dat nog niet schadelijk voor de gezondheid. Het kan zijn dat vormpjes bijvoorbeeld te klein zijn voor een bepaalde leeftijd.

Bij speelzand sets zitten vaak ook vormpjes en andere artikelen. Denk dan bijvoorbeeld aan een schepje of een emmertje. Dit komt dan meestal ook in een bepaald thema. Kijk voor een thema wat jouw kind aanspreekt. Je kan speelzand sets laterna altijd nog aanvullen.

Kijk goed naar de hoeveelheid die je denkt nodig te hebben. En naar de eventuele kleuren. Want speelzand is te krijgen in de mooiste kleuren. Als je te weinig speelzand hebt, en jouw kind kan dan geen vormpjes maken, dan is dat een teleurstelling. Te veel speelzan is eigenlijk amper mogelijk.