Springkussen

Springkussen

Vind hier de beste springkussen van 2022

Voor kinderen is een springkussen een groot feest. Meestal zie je dan alleen op een speciaal evenement of in een overdekte speeltuin. Sommige mensen willen nog wel eens een springkussen huren voor een bijzonder feestje, maar ook dat is niet voor iedereen weg gelegd.

Tegenwoordig kan je zelf ook kleine springkussens kopen. Misschien heb je een grote tuin, waar een springkussen makkelijk en veilig kan staan, of je hoort bij een vereniging en een springkussen is dan leuk voor bepaalde evenementen.

Gelukkig kan je tegenwoordig ook een springkussen voor prive gebruik kopen. Je kan dan een springkussen uitzoeken in een thema dat bij jou en jouw kindje past, en dat past bij waar je het springkussen wil plaatsen. Je hebt dan niet alleen een kinderparadijs als er kinderfeestjes zijn, maar op elk moment.

Er zijn allerhande soorten, maten en uitvoeringen springkussens te krijgen. Van een multiplay springkussen, kleine springkussens en grote springkussens, in aantrekkelijke kleuren, en met of zonder extra's zoals een glijbaan, luchtkussens, hoge muren, stormbanen, met ballen, een klimwand of een rodeostier. Waar het vooral om gaat, is dat je een veilig springkussen voor jouw kindje hebt.

De best verkochte springkussen

Aangezien er behoorlijk wat keuze is, kan het ook lastig zijn om het gaafste springkussen te kiezen. Het is in ieder geval belangrijk dat kinderen vrij kunnen ravotten, op een veilige en verantwoorde manier. Dan halen ze ook het meeste springplezier uit een springkussen en hoef jij je geen zorgen te maken dat het mis gaat.

Er zijn springkussens in verschillende prijsklassen te krijgen, dus je bent echt niet meteen een kapitaal kwijt als jij een springkussen voor jouw kleintje wil halen, en het biedt daarnaast ook wel urenlang speelplezier. De vrienden van jouw kindje zullen maar wat graag komen spelen of je nou een heel springkasteel hebt, een multiplay springkussen kiest of gaat voor een eenvoudig luchtkussen.

Deze Top 10 Gaafste Springkussens van 2022 helpt jouw al een heel eind op weg bij het maken van jouw keuze. Je krijgt een goed idee van wat er allemaal te krijgen is, de mogelijkheden en de prijzen, en je kan ook nog meteen een springkussen van jouw keuze bestellen. Makkelijk gaat eigenlijk niet.

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Onze Top 5

Welk springkussen jij ook kiest, je wil een leuk springkussen, gemaakt van kwaliteit, veilig om in te spelen en een springkussen dat heel veel plezier zal brengen. Niet alleen voor een kinderfeestje, maar voor elk moment dat jouw kindje wil spelen. Je hebt dan gewoon jouw eigen attractie in de tuin staan.

In de Top 5 vind jij de allergaafste springkussens van 2022, en daar zit voor iedereen wel iets tussen. Je krijgt een goed idee van wat er te krijgen is, wat de mogelijkheden zijn, en aan welk budget je dan dient te denken. Je kan ze zelfs meteen bestellen, want je weet zeker dat ze garant staan voor uren speelplezier, kwaliteit en natuurlijk veiligheid.

Avyna Springkussen Castle Adventure 2-in-1 Happy Bounce

Heerlijk spelen, bouncen en ravotten in een springkasteel, in jouw eigen tuin. Dat is de droom van ieder kind en een absoluut succes op kinderfeestjes. In een paar minuten heb je dit springkasteel opgeblazen dankzij de bijgeleverde blower. Het springkasteel heeft vrolijke kleuren en een stevig veiligheidsnet rondom. Er is een glijbaan om eruit te komen. Dit springkussen heeft dubbel gestikte naden en is degelijk afgewerkt. De afmeting is 375 cm bij 275 cm bij 255 cm en heeft een springoppervlak van 225 cm bij 185 cm. Er kunnen drie kindjes tegelijk op spelen, vanaf 3 jaar, en het springkussen kan in totaal 180 kilo dragen. Er zitten ook een opbergtas, haringen en een reparatieset bij.

Voordelen:

Dubbel gestikte naden

3 kinderen tegelijk tot 180 kilo draagkracht

Inclusief stevig veiligheidsnet blower reparatieset en haringen

De Gaafste Springkussen!

Bestway 53310 Up In and Over Opblaasbaar Springkussen met Glijbaan

Met dit blauw met rode springkussen haal jij een geweldige attractie zo jouw tuin in. Dit springkussen is in enkele minuten opgezet, dankzij de meegeleverde blower. Er zit een veiligheidsnet rondom, zodat kindjes er niet uit kunnen vallen, en er is een glijbaan om eruit te glijden. De afmeting is 200 cm bij 245 cm bij 145 cm en het is geschikt voor kinderen tussen de 3 en de 8 jaar oud. In totaal kan het springkussen 91 kilo dragen. Er zit 2 keer een speciale haring voor de blower, en 8 x een haring voor het springkussen bij. Er zitten ook een handige opbergtas en een setje voor reparatie bij.

Voordelen:

Handig formaat ook voor de kleinere tuin geschikt

Inclusief blower om het springkussen op te blazen

Opgezet in enkele minuten

Ook heeeel Gaaf!

Outsunny Opblaasbaar Springkasteel met Glijbaan voor 2 Kinderen met Blazer

Dit magische springkussen is heel snel opgeblazen, dankzij de bijgeleverde blower. Dankzij de sterren en de vormgeving lijk je zo in een sprookje terecht te zijn gekomen. Kinderen kunnen heerlijk en veilig springen, dankzij het veiligheidsnet. Ze kunnen zelfs een balletje door de basketbalring gooien. Dit springkussen is geschikt voor kinderen tussen de 3 en de 12 jaar en het springkussen kan maximaal 90 kilo dragen. De afmeting is 225 cm bij 220 cm bij 215 cm en er kunnen maximaal 2 kindjes tegelijk in spelen. Het springkussen is gemaakt van stevig en degelijk polyester. Met de gele staven kan je het springkussen vast in de grond zetten.

Voordelen:

Inclusief basketbalring Zeer snel opgezet en opgeblazen Handelbaar en makkelijk plaatsbaar formaat

De nummer 3!

Fisher Price Ballenbad Locomotief 132 x 94 x 89 cm

Geen zin om te springen, maar wel om met ballen te spelen, dan is deze opblaasbare trein perfect voor jou. De ballenbak is snel opgeblazen en heeft de vorm van een trein. Aan de voorzijde zit zelfs een geheime deur, zodat kindjes makkelijk in en uit de ballenbak kunnen komen, en er zit een echte hoorn met geluid op de trein. De afmeting is 132 cm bij 94 cm bij 89 cm en kan zowel binnen als buiten gebruikt worden. Je kan de ballenbak ook vullen met water. Er zitten 25 ballen in verschillende kleuren bij deze opblaasbare ballenbak. De trein zelf heeft ook vrolijke kleuren. Kindjes vanaf 2 jaar kunnen in deze ballenbak trein spelen.

Voordelen:

Handelbaar formaat voor binnen en buiten

Kan ook gevuld worden met water

Inclusief 25 gekleurde ballen

Nummer 4

Springkussen Jump-O-Lene Castle Bouncer

Dit super kleurrijke springkussen heeft en extra zachte springbodem en extra hoge muren, voor nog meer veiligheid tijdens het springen. Er is een kleine opening waar kindjes door kunnen kruipen. Het springkussen is gemaakt van stevig vinyl en het kan binnen en buiten gebruikt worden. De afmeting is 175 cm bij 175 cm bij 135 cm. Er zit geen pomp bij het springkussen. Het is geschikt voor kinderen tussen de 3 en de 6 jaar, 2 tot 3 kindjes tegelijk kunnen op het springkussen spelen, en er kan in totaal maximaal 54 kilo op het springkussen. Er zit ook een reparatie plakker bij de set.

Voordelen:

Extra hoge muren voor veilig spelen

Kleine opening

Voor binnen en buiten 

Nummer 5

Wat zijn Springkussens?

Springkussens worden ook wel eens een springkasteel of luchtkussens genoemd. Het is een andere benaming voor hetzelfde. Springkussens zijn grote opblaasbare attractie, waar kinderen in kunnen gaan, om naar hartelust te springen, op een veilige manier.

Het springkussen zit vast aan een blower, waardoor deze opgeblazen wordt en blijft. Het wordt vaak een springkasteel genoemd, omdat het er heel vaak uitziet als een kasteel. Een springkussen heeft meestal een zachte opblaasbare bodem, soms een extra zoals een glijbaan, een basketbalring of een stormbaan.

Je ziet ze meestal op een evenement, kinderfeestjes of een ander soort feest. Daar zijn het meestal hele grote springkussens, waar veel kindjes tegelijk in kunnen springen en spelen. De springkussens voor thuis, binnen of buiten, zijn vaak niet zo groot. Er kunnen dan bijvoorbeeld 3 kindjes tegelijk op springen en spelen, en er is een maximaal gewicht dat op het springkussen kan.

Je hebt springkussens die je alleen buiten kan gebruiken, maar er zijn ook springkussens die je binnen kan gebruiken. Buiten kan je water op het springkussen spuiten tijdens warme dagen. Een springkussen is leuk voor een kinderfeestje, maar net zo geweldig op een gewone dag. Kleintjes kunnen er altijd hun energie in kwijt.

Een eigen springkussen is voor kleintjes wel heel speciaal en in de Top 5 zie je dat er voor de meeste budgetten en ruimtes wel een springkussen te krijgen is. Je hoeft echt niet meteen een professioneel springkussen te kopen. Jonge kinderen zullen net zo goed plezier beleven aan het kleie opblaasbare springkussen dat je gewoon voor thuis kan kopen.

Waarom een Springkussen kopen?

Een springkussen kopen doe je vooral om jouw kinderen een plezier te doen. Ze zullen er uren geweldig speelplezier mee beleven. Of je nou kiest voor een multiplay springkussen of een eenvoudiger exemplaar, voor kinderen heeft het iets magisch, en dan hoeft het echt geen professioneel springkussen te zijn.

Hoewel het voor jouw kinderen een geweldige attractie is, is dat niet de enige reden om een springkussen te kopen. Het is ook nog eens goed voor de algehele ontwikkeling van jouw kindjes, en de rest van de familie, jong en oud.

Het zal duidelijk zijn dat het goed is voor de conditie, de motoriek en het lichaambewustzijn. Maar dat is zeker niet het enige. Het is ook goed voor de sociale en communicatieve vaardigheden. Op het springkussen samen spelen met andere kindjes, dan moet je soms op je beurt wachten, of je botst tegen elkaar op.

Wanneer jouw kleintje iets nieuws wil doen, een bepaalde sprong, dan zal dat niet altijd meteen lukken, maar door het oefenen en proberen, lukt het uiteindelijk toch, en dat is heel erg goed voor het zelfvertrouwen van jouw kindje. En dat stimuleert ook weer tot het uitproberen van nieuwe dingen, en daarmee ook de creativiteit.

Een springkussen is dus niet alleen goed voor de fysieke ontwikkeling van jouw kind, maar ook voor de mentale ontwikkeling. En kinderen beleven er natuurlijk uren speelplezier mee, ongeacht welke gelegenheid het is, een evenement, een kinderfeestje, of gewoon omdat het springkussen in de tuin staat en het kan.

Zijn Springkussens veilig?

Het is een lastige vraag om te beantwoorden of dat springkussens veilig zijn. Ze horen dat wel te zijn, maar het ligt natuurlijk ook aan hoe jij en jouw kindje ermee omgaan. Springkussens horen sowieso te voldoen aan allerhande veiligheidsregels en voorschriften. Daar mag het dus niet aan liggen.

Op een springkussen kunnen kinderen best wel wild spelen. Ze springen in het rond, botsten tegen elkaar op, tuimelen over elkaar heen, en het is dus niet zo vreemd dat er ook wel eens iets mis kan gaan. Daarom zijn er bepaalde regels om te handhaven wanneer jouw kindjes op een springkussen spelen. Het kan namelijk wel heel veilig gaan allemaal.

Bespreek de regels goed met de kindjes die op het springkussen komen spelen en ben ook streng bij het handhaven van die regeltjes.

 • De schoentjes moeten uit

 • Er mag alleen met toezicht gespeeld worden

 • Er mag maar een maximaal aantal kinderen tegelijk op het springkussen

 • Er mag niet op de zijwanden geklimd worden

 • Bij de in- en uitgang mag ook niet gespeeld worden, zodat kindjes er altijd uit kunnen

 • Er mag niet te wild gespeeld worden, laat een kindje dat te wild speelt even kalmeren buiten het springkussen

 • Er mag geen ander speelgoed op het springkussen

 • Er mag niet gegeten of gedronken worden op het springkussen

Wanneer iedereen zich aan deze regeltjes houdt, dan is de kans dat er iets gebeurt minimaal, en kan iedereen veilig op het springkussen spelen.

Wat heb ik allemaal nodig voor een Springkussen?

Bij een springkussen zitten andere producten die je nodig hebt om veilig een luchtkussen te gebruiken. De accessoires zitten meestal al bij de set, maar let daar wel op, want dit is niet altijd het geval en dan dien je die producten apart aan te schaffen. Het zou vervelend zijn als je het luchtkussen eindelijk hebt en jouw kindjes moeten dan nog langer wachten voor ze plezier beleven aan de attractie.

 • Je hebt natuurlijk een luchtkussen nodig

 • Een blower om het luchtkussen op te blazen en deze hoog te houden

 • Harinkjes of staafjes om het luchtkussen, en eventueel de blower, vast te zetten

 • Je hebt stroom nodig, zodat de blower ook werkt

 • Het is wel aan te raden om een stevig grondzeil onder het luchtkussen te plaatsen

 • Je hebt ruimte genoeg nodig om het luchtkussen veilig te plaatsen

Voor luchtkussens heb je eigenlijk niet heel veel extra's nodig. Het meeste wordt er meestal bijgeleverd. Zorg dat je genoeg ruimte in je tuin hebt om het luchtkussen te plaatsen.

Een Springkussen kopen? Houd hier rekening mee

Je kan wel gewoon een springkussen kiezen en kopen, maar er zijn wel enkele dingen waar je rekening mee dient te houden wanneer je een luchtkussen wil kopen.

Heb je de ruimte waar je het springkussen wil plaatsen goed opgemeten en schoon gemaakt? Het liefste heb je rondom het springkussen nog 1,5 tot 2 meter vrij, zodat kindjes veilig kunnen spelen. Let er op dat het luchtkussen past op de plaats waar dat je deze wil neerzetten.

Past het bij de leeftijd van de kindjes die erop gaan spelen? Je wil natuurlijk dat kindjes er veilig op kunnen spelen en daarom is het belangrijk om je te houden aan de leeftijd die staat aangegeven bij de luchtkussens.

Hoeveel kindjes gaan er tegelijk op spelen? Als jij zelf 2 kindjes hebt, en zij spelen altijd met nog 2 vriendjes, dan kijk je naar luchtkussens waarop minimaal 4 kindjes kunnen spelen. Het kan ook een goede aanleiding zijn om kinderen te leren om op hun beurt te wachten, tijd in de gaten te houden, etcetera.

Hoeveel gewicht kan het luchtkussen dragen? Bereken hoe zwaar de kindjes samen zijn, en kijk dan voor luchtkussens die dat gewicht kunnen dragen. Het zou vreselijk zijn als het springkussen kapot gaat, omdat de kindjes samen te zwaar zijn om erop te spelen.

Wil je er nog andere mogelijkheden bij dan alleen springen op het springkussen? Er zijn ook springkussens met een glijbaan, een basketbalring of een stormbaan. Je kan ook kiezen voor een ballenbak of andere accessoires.