Springkussen: Vind hier de beste springkussen van 2024

Voor kinderen is een springkussen een groot feest. Meestal zie je dan alleen op een speciaal evenement of in een overdekte speeltuin. Sommige mensen willen nog wel eens een springkussen huren voor een bijzonder feestje, maar ook dat is niet voor iedereen weg gelegd.

Tegenwoordig kan je zelf ook kleine springkussens kopen. Misschien heb je een grote tuin, waar een springkussen makkelijk en veilig kan staan, of je hoort bij een vereniging en een springkussen is dan leuk voor bepaalde evenementen.

Gelukkig kan je tegenwoordig ook een springkussen voor prive gebruik kopen. Je kan dan een springkussen uitzoeken in een thema dat bij jou en jouw kindje past, en dat past bij waar je het springkussen wil plaatsen. Je hebt dan niet alleen een kinderparadijs als er kinderfeestjes zijn, maar op elk moment.

Er zijn allerhande soorten, maten en uitvoeringen springkussens te krijgen. Van een multiplay springkussen, kleine springkussens en grote springkussens, in aantrekkelijke kleuren, en met of zonder extra's zoals een glijbaan, luchtkussens, hoge muren, stormbanen, met ballen, een klimwand of een rodeostier. Waar het vooral om gaat, is dat je een veilig springkussen voor jouw kindje hebt.

De best verkochte springkussen

Aangezien er behoorlijk wat keuze is, kan het ook lastig zijn om het gaafste springkussen te kiezen. Het is in ieder geval belangrijk dat kinderen vrij kunnen ravotten, op een veilige en verantwoorde manier. Dan halen ze ook het meeste springplezier uit een springkussen en hoef jij je geen zorgen te maken dat het mis gaat.

Er zijn springkussens in verschillende prijsklassen te krijgen, dus je bent echt niet meteen een kapitaal kwijt als jij een springkussen voor jouw kleintje wil halen, en het biedt daarnaast ook wel urenlang speelplezier. De vrienden van jouw kindje zullen maar wat graag komen spelen of je nou een heel springkasteel hebt, een multiplay springkussen kiest of gaat voor een eenvoudig luchtkussen.

Deze Top 5 Gaafste Springkussens van 2024 helpt jouw al een heel eind op weg bij het maken van jouw keuze. Je krijgt een goed idee van wat er allemaal te krijgen is, de mogelijkheden en de prijzen, en je kan ook nog meteen een springkussen van jouw keuze bestellen. Makkelijk gaat eigenlijk niet.

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Onze favoriet

Het Springkussen Jump-O-Lene Kasteel is een perfect speelgoed voor kinderen om zich urenlang te vermaken.

 • Capaciteit
 • Veiligheid
 • Duurzaamheid

2e beste keuze

Het Avyna Springkussen New Castle 5-1 - Happy Bounce is de perfecte keuze als je op zoek bent naar een kwalitatief springkussen voor kinderen.

 • Capaciteit
 • Veiligheid
 • Duurzaamheid

3e beste keuze

Het Avyna Springkussen Fun Palace Big 9-1 - Happy Bounce is een fantastisch speeltoestel voor kinderen.

 • Capaciteit
 • Veiligheid
 • Duurzaamheid

Op deze pagina:

Onze Top 5

Welk springkussen jij ook kiest, je wil een leuk springkussen, gemaakt van kwaliteit, veilig om in te spelen en een springkussen dat heel veel plezier zal brengen. Niet alleen voor een kinderfeestje, maar voor elk moment dat jouw kindje wil spelen. Je hebt dan gewoon jouw eigen attractie in de tuin staan.

In de Top 5 vind jij de allergaafste springkussens van 2024, en daar zit voor iedereen wel iets tussen. Je krijgt een goed idee van wat er te krijgen is, wat de mogelijkheden zijn, en aan welk budget je dan dient te denken. Je kan ze zelfs meteen bestellen, want je weet zeker dat ze garant staan voor uren speelplezier, kwaliteit en natuurlijk veiligheid.

#1
Springkussen Jump-O-Lene Kasteel

Het Springkussen Jump-O-Lene Kasteel is een perfect speelgoed voor kinderen om zich urenlang te vermaken. Dit springkussen heeft een uniek kasteelontwerp en biedt een veilige en leuke omgeving voor kinderen om in te springen, rollen en spelen.

Dit springkussen is geschikt voor kinderen van 3 tot 6 jaar en heeft een draagvermogen van maximaal 54 kg. Het springkussen is gemaakt van hoogwaardig materiaal en heeft een afmeting van 175 cm x 175 cm x 135 cm, wat voldoende ruimte biedt om meerdere kinderen tegelijkertijd te laten spelen.

Het Jump-O-Lene Kasteel is eenvoudig op te zetten en wordt geleverd met een elektrische pomp om het springkussen snel op te blazen. Het springkussen heeft ook een veiligheidsnet rondom, wat zorgt voor extra veiligheid tijdens het spelen.

Dit springkussen is perfect voor kinderfeestjes, barbecues of gewoon voor een leuke middag in de achtertuin. Het biedt een veilige en leuke manier voor kinderen om energie kwijt te raken en te genieten van een geweldige speelervaring.

Kortom, als je op zoek bent naar een hoogwaardig en veilig springkussen voor je kinderen, dan is het Springkussen Jump-O-Lene Kasteel een uitstekende keuze. Het biedt een leuke en spannende manier om kinderen te laten spelen en is perfect voor gebruik in de achtertuin of op evenementen.

 • Capaciteit
 • Veiligheid
 • Duurzaamheid
Beste prijs op BOL.com

#2
Avyna Springkussen New Castle 5-1 - Happy Bounce

Het Avyna Springkussen New Castle 5-1 - Happy Bounce is de perfecte keuze als je op zoek bent naar een kwalitatief hoogwaardig springkussen voor kinderen. Dit springkussen heeft een uniek en kleurrijk ontwerp en biedt urenlang speelplezier voor kinderen.

Het New Castle 5-1 springkussen is voorzien van diverse speelelementen, zoals een glijbaan, hindernissen en een basketbalring. Hierdoor wordt het springkussen een multifunctioneel speelparadijs en zullen kinderen zich geen moment vervelen.

Dit springkussen is geschikt voor kinderen van 3 tot 12 jaar en heeft een maximale draagkracht van 180 kg. Het springkussen heeft een afmeting van 4,2 x 3,5 x 2,75 meter en biedt daardoor voldoende ruimte voor meerdere kinderen om tegelijkertijd te spelen.

Het Avyna Springkussen New Castle 5-1 is eenvoudig op te zetten en wordt geleverd met een elektrische blower. De stof van het springkussen is gemaakt van duurzame en hoogwaardige materialen, wat zorgt voor extra stevigheid en stabiliteit tijdens het spelen.

Kortom, als je op zoek bent naar een kwalitatief hoogwaardig en multifunctioneel springkussen voor kinderen, dan is het Avyna Springkussen New Castle 5-1 - Happy Bounce een geweldige keuze. Het biedt eindeloos speelplezier en is ideaal voor verjaardagen, feesten en andere evenementen.

 • Capaciteit
 • Veiligheid
 • Duurzaamheid
Beste prijs op BOL.com

#3
Avyna Springkussen Fun Palace Big 9-1 - Happy Bounce

Het Avyna Springkussen Fun Palace Big 9-1 - Happy Bounce is een fantastisch speeltoestel voor kinderen. Dit springkussen heeft een groot en kleurrijk ontwerp en biedt verschillende speelelementen, waardoor kinderen zich urenlang kunnen vermaken.

Het Fun Palace Big 9-1 springkussen heeft een afmeting van 7,2 x 5,2 x 4,9 meter en biedt daarmee voldoende ruimte voor meerdere kinderen om tegelijkertijd te spelen. Dit springkussen heeft een maximale draagkracht van 250 kg en is geschikt voor kinderen van 3 tot 12 jaar.

Het springkussen is voorzien van verschillende speelelementen, zoals een glijbaan, klimwand, basketbalring en diverse hindernissen. Hierdoor wordt het springkussen een compleet speelparadijs voor kinderen en zullen ze zich geen moment vervelen.

Het Avyna Springkussen Fun Palace Big 9-1 - Happy Bounce is gemaakt van duurzame en hoogwaardige materialen, waardoor het springkussen extra stevig en stabiel is. Het springkussen wordt geleverd met een elektrische blower om het snel op te blazen.

Kortom, als je op zoek bent naar een groot en kleurrijk springkussen met verschillende speelelementen voor kinderen, dan is het Avyna Springkussen Fun Palace Big 9-1 - Happy Bounce een geweldige keuze. Het biedt eindeloos speelplezier en is perfect voor verjaardagen, feesten en andere evenementen.

 • Capaciteit
 • Veiligheid
 • Duurzaamheid
Beste prijs op BOL.com

#4
Roze Springkussen

Het Roze Springkussen is een geweldig speeltoestel voor kinderen van 2 tot 6 jaar oud. Dit opblaasbare springkussen heeft een schattig roze ontwerp en biedt verschillende speelelementen, waardoor kinderen zich urenlang kunnen vermaken.

Het springkussen heeft een afmeting van 2,5 x 2,5 meter en biedt daarmee voldoende ruimte voor meerdere kinderen om tegelijkertijd te spelen. Het springkussen heeft een maximale draagkracht van 90 kg en wordt geleverd met 1 bal en 4 ringen, wat extra speelplezier biedt voor de kinderen.

Het Roze Springkussen is gemaakt van duurzaam en hoogwaardig materiaal, wat zorgt voor extra stevigheid en stabiliteit tijdens het spelen. Het springkussen is ook eenvoudig op te zetten en wordt geleverd met een elektrische blower om het snel op te blazen.

Dit springkussen is perfect voor thuisgebruik in de achtertuin of voor evenementen zoals verjaardagsfeestjes en andere festiviteiten. Het biedt een veilige en leuke manier voor kinderen om hun energie kwijt te raken en te genieten van een geweldige speelervaring.

Kortom, als je op zoek bent naar een schattig en veilig springkussen voor jonge kinderen, dan is het Roze Springkussen een uitstekende keuze. Het biedt een leuke en spannende manier om kinderen te laten spelen en is perfect voor gebruik in de achtertuin of op evenementen.

 • Capaciteit
 • Veiligheid
 • Duurzaamheid
Beste prijs op BOL.com

#5
Avyna Happy Bounce Springkussen Fun Palace 6-1

Het Avyna Happy Bounce Springkussen Fun Palace 6-1 is een geweldig speeltoestel voor kinderen. Dit springkussen heeft een uniek en kleurrijk ontwerp en biedt verschillende speelelementen, waardoor kinderen zich urenlang kunnen vermaken.

Het Fun Palace 6-1 springkussen heeft een afmeting van 4,8 x 3,5 x 3,0 meter en biedt daarmee voldoende ruimte voor meerdere kinderen om tegelijkertijd te spelen. Dit springkussen heeft een maximale draagkracht van 180 kg en is geschikt voor kinderen van 3 tot 12 jaar.

Het springkussen is voorzien van verschillende speelelementen, zoals een glijbaan, klimwand, basketbalring en diverse hindernissen. Hierdoor wordt het springkussen een compleet speelparadijs voor kinderen en zullen ze zich geen moment vervelen.

Het Avyna Happy Bounce Springkussen Fun Palace 6-1 is gemaakt van duurzame en hoogwaardige materialen, waardoor het springkussen extra stevig en stabiel is. Het springkussen wordt geleverd met een elektrische blower om het snel op te blazen.

Kortom, als je op zoek bent naar een kleurrijk en multifunctioneel springkussen met verschillende speelelementen voor kinderen, dan is het Avyna Happy Bounce Springkussen Fun Palace 6-1 een geweldige keuze. Het biedt eindeloos speelplezier en is perfect voor verjaardagen, feesten en andere evenementen.

 • Capaciteit
 • Veiligheid
 • Duurzaamheid
Beste prijs op BOL.com

Wat zijn Springkussens?

Springkussens worden ook wel eens een springkasteel of luchtkussens genoemd. Het is een andere benaming voor hetzelfde. Springkussens zijn grote opblaasbare attractie, waar kinderen in kunnen gaan, om naar hartelust te springen, op een veilige manier.

Het springkussen zit vast aan een blower, waardoor deze opgeblazen wordt en blijft. Het wordt vaak een springkasteel genoemd, omdat het er heel vaak uitziet als een kasteel. Een springkussen heeft meestal een zachte opblaasbare bodem, soms een extra zoals een glijbaan, een basketbalring of een stormbaan.

Je ziet ze meestal op een evenement, kinderfeestjes of een ander soort feest. Daar zijn het meestal hele grote springkussens, waar veel kindjes tegelijk in kunnen springen en spelen. De springkussens voor thuis, binnen of buiten, zijn vaak niet zo groot. Er kunnen dan bijvoorbeeld 3 kindjes tegelijk op springen en spelen, en er is een maximaal gewicht dat op het springkussen kan.

Je hebt springkussens die je alleen buiten kan gebruiken, maar er zijn ook springkussens die je binnen kan gebruiken. Buiten kan je water op het springkussen spuiten tijdens warme dagen. Een springkussen is leuk voor een kinderfeestje, maar net zo geweldig op een gewone dag. Kleintjes kunnen er altijd hun energie in kwijt.

Een eigen springkussen is voor kleintjes wel heel speciaal en in de Top 5 zie je dat er voor de meeste budgetten en ruimtes wel een springkussen te krijgen is. Je hoeft echt niet meteen een professioneel springkussen te kopen. Jonge kinderen zullen net zo goed plezier beleven aan het kleie opblaasbare springkussen dat je gewoon voor thuis kan kopen.

Waarom een Springkussen kopen?

Een springkussen kopen doe je vooral om jouw kinderen een plezier te doen. Ze zullen er uren geweldig speelplezier mee beleven. Of je nou kiest voor een multiplay springkussen of een eenvoudiger exemplaar, voor kinderen heeft het iets magisch, en dan hoeft het echt geen professioneel springkussen te zijn.

Hoewel het voor jouw kinderen een geweldige attractie is, is dat niet de enige reden om een springkussen te kopen. Het is ook nog eens goed voor de algehele ontwikkeling van jouw kindjes, en de rest van de familie, jong en oud.

Het zal duidelijk zijn dat het goed is voor de conditie, de motoriek en het lichaambewustzijn. Maar dat is zeker niet het enige. Het is ook goed voor de sociale en communicatieve vaardigheden. Op het springkussen samen spelen met andere kindjes, dan moet je soms op je beurt wachten, of je botst tegen elkaar op.

Wanneer jouw kleintje iets nieuws wil doen, een bepaalde sprong, dan zal dat niet altijd meteen lukken, maar door het oefenen en proberen, lukt het uiteindelijk toch, en dat is heel erg goed voor het zelfvertrouwen van jouw kindje. En dat stimuleert ook weer tot het uitproberen van nieuwe dingen, en daarmee ook de creativiteit.

Een springkussen is dus niet alleen goed voor de fysieke ontwikkeling van jouw kind, maar ook voor de mentale ontwikkeling. En kinderen beleven er natuurlijk uren speelplezier mee, ongeacht welke gelegenheid het is, een evenement, een kinderfeestje, of gewoon omdat het springkussen in de tuin staat en het kan.

Zijn Springkussens veilig?

Het is een lastige vraag om te beantwoorden of dat springkussens veilig zijn. Ze horen dat wel te zijn, maar het ligt natuurlijk ook aan hoe jij en jouw kindje ermee omgaan. Springkussens horen sowieso te voldoen aan allerhande veiligheidsregels en voorschriften. Daar mag het dus niet aan liggen.

Op een springkussen kunnen kinderen best wel wild spelen. Ze springen in het rond, botsten tegen elkaar op, tuimelen over elkaar heen, en het is dus niet zo vreemd dat er ook wel eens iets mis kan gaan. Daarom zijn er bepaalde regels om te handhaven wanneer jouw kindjes op een springkussen spelen. Het kan namelijk wel heel veilig gaan allemaal.

Bespreek de regels goed met de kindjes die op het springkussen komen spelen en ben ook streng bij het handhaven van die regeltjes.

 • De schoentjes moeten uit

 • Er mag alleen met toezicht gespeeld worden

 • Er mag maar een maximaal aantal kinderen tegelijk op het springkussen

 • Er mag niet op de zijwanden geklimd worden

 • Bij de in- en uitgang mag ook niet gespeeld worden, zodat kindjes er altijd uit kunnen

 • Er mag niet te wild gespeeld worden, laat een kindje dat te wild speelt even kalmeren buiten het springkussen

 • Er mag geen ander speelgoed op het springkussen

 • Er mag niet gegeten of gedronken worden op het springkussen

Wanneer iedereen zich aan deze regeltjes houdt, dan is de kans dat er iets gebeurt minimaal, en kan iedereen veilig op het springkussen spelen.

Wat heb ik allemaal nodig voor een Springkussen?

Bij een springkussen zitten andere producten die je nodig hebt om veilig een luchtkussen te gebruiken. De accessoires zitten meestal al bij de set, maar let daar wel op, want dit is niet altijd het geval en dan dien je die producten apart aan te schaffen. Het zou vervelend zijn als je het luchtkussen eindelijk hebt en jouw kindjes moeten dan nog langer wachten voor ze plezier beleven aan de attractie.

 • Je hebt natuurlijk een luchtkussen nodig

 • Een blower om het luchtkussen op te blazen en deze hoog te houden

 • Harinkjes of staafjes om het luchtkussen, en eventueel de blower, vast te zetten

 • Je hebt stroom nodig, zodat de blower ook werkt

 • Het is wel aan te raden om een stevig grondzeil onder het luchtkussen te plaatsen

 • Je hebt ruimte genoeg nodig om het luchtkussen veilig te plaatsen

Voor luchtkussens heb je eigenlijk niet heel veel extra's nodig. Het meeste wordt er meestal bijgeleverd. Zorg dat je genoeg ruimte in je tuin hebt om het luchtkussen te plaatsen.

Een Springkussen kopen? Houd hier rekening mee

Je kan wel gewoon een springkussen kiezen en kopen, maar er zijn wel enkele dingen waar je rekening mee dient te houden wanneer je een luchtkussen wil kopen.

Heb je de ruimte waar je het springkussen wil plaatsen goed opgemeten en schoon gemaakt? Het liefste heb je rondom het springkussen nog 1,5 tot 2 meter vrij, zodat kindjes veilig kunnen spelen. Let er op dat het luchtkussen past op de plaats waar dat je deze wil neerzetten.

Past het bij de leeftijd van de kindjes die erop gaan spelen? Je wil natuurlijk dat kindjes er veilig op kunnen spelen en daarom is het belangrijk om je te houden aan de leeftijd die staat aangegeven bij de luchtkussens.

Hoeveel kindjes gaan er tegelijk op spelen? Als jij zelf 2 kindjes hebt, en zij spelen altijd met nog 2 vriendjes, dan kijk je naar luchtkussens waarop minimaal 4 kindjes kunnen spelen. Het kan ook een goede aanleiding zijn om kinderen te leren om op hun beurt te wachten, tijd in de gaten te houden, etcetera.

Hoeveel gewicht kan het luchtkussen dragen? Bereken hoe zwaar de kindjes samen zijn, en kijk dan voor luchtkussens die dat gewicht kunnen dragen. Het zou vreselijk zijn als het springkussen kapot gaat, omdat de kindjes samen te zwaar zijn om erop te spelen.

Wil je er nog andere mogelijkheden bij dan alleen springen op het springkussen? Er zijn ook springkussens met een glijbaan, een basketbalring of een stormbaan. Je kan ook kiezen voor een ballenbak of andere accessoires.

Onze favoriet

Het Springkussen Jump-O-Lene Kasteel is een perfect speelgoed voor kinderen om zich urenlang te vermaken.

Beste prijs op BOL.com