Dit zijn de 5 beste zandbakken met deksel van 2024

Een zandbak is voor kinderen een heerlijke speelplek. Ze kunnen zich er uren in vermaken. Het zand dat door hun vingers gaat, de leuke speeltjes die ze kunnen gebruiken om met het zand te spelen, de zandkastelen en andere vormen die ze kunnen bouwen, het is oneindige speelplezier en jouw kleintje kan zijn fantasie de vrije loop laten gaan en alle creativiteit loslaten. Spelen in een zandbak is hartstikke goed voor kinderen en tegenwoordig zijn er allerhande zandbakken voor in jouw eigen tuin te krijgen.

Welke zandbak jij ook kiest, het is wel zo handig als er ook een deksel op zit. Een deksel op jouw zandbak heeft namelijk veel voordelen. Je beschermt er het zand mee. Regen is niet per se verkeerd voor het zand in de zandbak. Dat wordt dan namelijk op een natuurlijke manier gezuiverd, maar dan moet het water wel ook weer weg kunnen lopen. Anders wordt het alleen maar een flinke modderboel en kan het zand uiteindelijk zelfs gaan schimmelen. Een deksel kan voorkomen dat er water in de zandbak terecht komt, maar dat is niet altijd het geval. Een deksel is vooral heel goed om rotzooi uit de zandbak van jouw kindje te houden. Denk dan bijvoorbeeld aan blaadjes en takjes van bomen en struiken, maar ook allerhande insecten en andere diertjes. Een deksel is ook goed om katten uit de zandbak te houden. Die vinden het heerlijk om een zandbak als kattenbak te gebruiken en dat is natuurlijk helemaal niet hygiënisch.

Onze favoriet

Normaal vind je schelpen op het strand, maar nu vind je zand in deze supergrote 2-delige zandbak schelpen van 102 x 88 cm in het blauw! 

 • Grootte
 • Veiligheid
 • Duurzaamheid

2e beste keuze

Deze Step2 Crabbie Sandbox is een felgekleurde rode zandbak met krab figuur ontwerp en overdekking voor buitenplezier. 

 • Grootte
 • Veiligheid
 • Duurzaamheid

3e beste keuze

Openen, zitten en spelen in deze leuke Ella zandbak Antraciet/bruin van AXI; een veelzijdige zandbak met een handig sluitsysteem. 

 • Grootte
 • Veiligheid
 • Duurzaamheid

Op deze pagina:

Onze top 5 beste zandbakken met deksel van 2024

#1
Zandbak Schelp 2-Delig

Een populaire zandbak met deksel is de zandbak schelp. Je kan het deksel ook gebruiken, bijvoorbeeld door het met water te vullen, en het dient als bescherming wanneer er niet in de zandbak gespeeld wordt. Het is ook handig wanneer je de zandbak schoon wil maken of wanneer het zand moet drogen. Je kan beide delen dan vullen met zand en het in de zon zetten. Af en toe omscheppen en jouw zand droogt veel sneller. De afmeting is 102 centimeter bij 88 centimeter bij 20 centimeter en kindjes vanaf 18 maanden kunnen in deze zandbak spelen.

 • Grootte
 • Veiligheid
 • Duurzaamheid
Beste prijs op BOL.com

#2
Step2 Crabbie Zandbak

Deze leuke krab maakt het spelen in een zandbak nog leuker. De zandbak heeft twee ingebouwde zitjes en het deksel sluit de zandbak ook echt goed af. De oogjes van de krab kunnen ook nog eens bewegen. Deze krab maakt het spelen met zand pas echt leuk. De krab is gemaakt van duurzaam materiaal, waardoor het minder snel slijt en goed bestand is tegen weersomstandigheden. De afmeting is 120,7 centimeter bij 119,4 centimeter bij 40,6 centimeter en er past 136 kilo zand in de zandbak. Er kunnen makkelijk twee kindjes in de zandbak spelen. Deze zandbak is geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar.

 • Grootte
 • Veiligheid
 • Duurzaamheid
Beste prijs op BOL.com

#3
AXI Ella Houten Zandbak in Antraciet/Bruin

Deze stijlvolle zandbak van Axi ziet er geweldig uit in iedere tuin en biedt jouw kindje veel speelplezier. Aan twee kanten zit een bankje dat opgeklapt kan worden. Het doet dan meteen dienst als deksel en beschermt de zandbak tegen ongedierte en andere rotzooitjes. Er past ongeveer 250 kilo zand in de zandbak. De zandbak heeft geen bodem, waardoor water makkelijk kan weglopen en het zand op een natuurlijke manier wordt gezuiverd. Het hout is FSC 100 procent Hemlock hout en bewerkt met water gedragen beits. Het hout rot of splintert niet en is dus zeer duurzaam. Kindjes van 18 maanden en ouder kunnen in deze zandbak spelen.

 • Grootte
 • Veiligheid
 • Duurzaamheid
Beste prijs op BOL.com

#4
Plum Treasure Beach houten zandbak

Deze zandbak ziet er niet alleen heel natuurlijk en stijlvol uit, waardoor het een aanvulling is voor iedere tuin, maar is ook nog eens heel erg praktisch. Er zitten vier bankjes langs de randen, waar kinderen op kunnen zitten om fijn te spelen. Het meegeleverde textiel bodem doek zorgt ervoor dat het zand zich niet mengt met de ondergrond en voorkomt dat er diertjes of wortels in terecht komen. Er zit ook een afdekdoek bij, wat het zand beschermt tegen ongedierte en andere rotzooitjes. De afmeting is 116 centimeter bij 116 centimeter bij 16 centimeter en er past 75 kilo zand in de zandbak. Kindjes vanaf 18 maanden kunnen in de zandbak spelen.

 • Grootte
 • Veiligheid
 • Duurzaamheid
Beste prijs op BOL.com

#5
Paradiso Toys zandbak Freddy de Kikker

Welk kindje wil er nou niet met zand spelen in de Freddy de Kikker zandbak. De zandbak heeft twee ingebouwde zitjes, waarop jouw kleintje kan lekker kan zitten, samen met een vriendje. De zandbak is 38 centimeter diep. Je kan Freddy de Kikker ook vullen met water, zodat je een super leuk zwembadje hebt. Het deksel beschermt tegen rotzooitjes en ongedierte en zorgt ervoor dat de zandbak waterdicht is. De afmeting is 84 centimeter bij 92 centimeter bij 38 centimeter en kindjes vanaf 18 maanden kunnen in de zandbak spelen.

 • Grootte
 • Veiligheid
 • Duurzaamheid
Beste prijs op BOL.com

Er zijn ook zandbakken met deksel, waarbij de deksel meer functies heeft dan alleen maar het zand beschermen. Je kan de deksel dan ook vullen met zand of gebruiken als waterbad. Jouw kindje kan dan op warme dagen ervoor kiezen om ook lekker af te koelen. Het is dan wel aan te raden om de zandbak en de waterbak niet naast elkaar te zetten, anders krijg je een modderbad. Er zijn ook zandbakken met een deksel waarbij het deksel ook als dakje gebruikt kan worden. Jouw kindje wordt dan beschermd tegen de zon en kan heerlijk in de schaduw spelen.

Een zandbak met deksel heeft dus heel veel voordelen en is eigenlijk altijd wel aan te raden. Let er goed op wat de functie van het deksel is. Zo zijn er deksels die gewoon los op de zandbak liggen en die je moet verzwaren, bijvoorbeeld als er veel wind staat. En houd er dus ook rekening mee dat niet alle deksels ervoor zorgen dat de zandbak ook waterdicht is. Het zand wordt wel altijd beschermd en daardoor gaat het veel langer mee. Als jouw kindje veel in de zandbak speelt, dan dien je het zand eens per jaar, soms twee keer per jaar, te vervangen, maar bij een zandbak met een deksel, gaat het zand doorgaans veel langer mee. Het kan je dus ook een hoop geld en gedoe besparen.

Waarom een zandbak met deksel kopen?

Een zandbak is hartstikke leuk in de tuin en kan voor heel veel speelplezier zorgen. Een zandbak zonder deksel kan dat wel ook erg vies worden. Er kunnen blaadjes in vallen en andere rotzooitjes, maar er kunnen ook insecten in terecht komen. En dan zijn er nog de katten. Die vinden een zandbak de ideale plek om als kattenbak te gebruiken en dat is natuurlijk niet echt fris. Een zandbak met een deksel beschermt het zand en de zandbak tegen al deze ongewenste indringers.

Daarnaast kan je een zandbak met deksel vaak ook gebruiken als waterbadje, dit is vooral zo bij de kunststof uitvoeringen. Wanneer het heel warm is, heeft jouw kleintje een heerlijk plekje om af te koelen. Vooral de zandbak schelp is heel erg populair hiervoor. Je kan de zandbak dan vullen met zand en met warm weer de deksel vullen met water. Dat is dubbel speelplezier voor jouw kleintje. Deze uitvoering is ook handig wanneer het zand nat is geworden en je het wil drogen. Je kan het zand dan verdelen over de twee delen en het zo makkelijker laten drogen.

Niet alle zandbakken met deksel zijn ook waterdicht. Dat is juist fijn, want water zuivert het zand op een natuurlijke manier. Je wil dan wel ook dat het water goed weg kan lopen, en een waterdoorlatende bodem is dan wel een must.

Onderhoud van een zandbak met deksel

Een zandbak met deksel vergt veel minder onderhoud dan een zandbak zonder deksel. Er kan namelijk veel minder rotzooi in terecht komen. Denk dan aan blaadjes en insecten of andere rotzooitjes, maar vooral ook katten en andere dieren worden geweerd. Die vinden een zandbak heerlijk om hun behoefte in te doen en dat is niet zo fris. Een deksel zorgt ervoor dat er niets in het zand terecht kan komen. Het is ook wel prettig met heel winderig weer. Het zand kan dan niet uit de zandbak waaien.

Een zandbak met deksel zorgt er dus voor dat de zandbak veel minder onderhoud nodig heeft. Het zand blijft schoon en je hebt er bijna geen onderhoud aan. Het zand gaat dan ook veel langer mee en hoeft minder vaak vervangen te worden.

Onze favoriet

Normaal vind je schelpen op het strand, maar nu vind je zand in deze supergrote 2-delige zandbak schelpen van 102 x 88 cm in het blauw! 

Beste prijs op BOL.com