Dit zijn de 10 beste Zwembandjes van 2024!

Zwembandjes bieden urenlang zwemplezier, op een veilige manier voor kleine kinderen. Er zijn ontzettend veel soorten zwembandjes. Voor specifieke leeftijden, zoals baby zwembandjes, zwembandjes voor een peuter, kleuters, oudere kinderen en zelfs voor volwassenen.

Vroeger waren er standaard opblaasbare zwembandjes, vaak een oranje kleur of een andere felle kleur, zodat het ook goed zichtbaar was. Het ging er vooral om dat je veilige zwembandjes voor jouw kleintje had. Dat is nog wel zo natuurlijk, veiligheid staat natuurlijk voorop.

Tegenwoordig zijn het niet meer alleen de oranje, veilige zwembandjes, die de beste zwembandjes dan moeten zijn, maar zijn er ook andere kleuren en zelfs nieuwe modellen en uitvoeringen. Allemaal zodat jouw kleintje veilig het water in kan.

Goede zwembandjes voor kinderen zijn dan heel belangrijk. Ze dienen te voldoen aan de strengste veiligheidsnormen, met sterke veiligheidsventielen, twee luchtkamers, degelijke naden en voldoende drijfvermogen.

Om lekker in het water te dobberen, voor de zwemles, tijdens het zwemmen in de zee, en alle andere momenten in het water. Dankzij de zwembandjes kunnen kinderen blijven drijven en met een veilig gevoel zwemmen in het zwembad.

Er zijn zoveel zwembandjes te vinden en te krijgen, dat het een hele kluif kan zijn om die allemaal te bekijken en dan zwembandjes te vinden die perfect zijn voor jou en jouw kindje. Zwembandjes zorgen ervoor dat jouw kindje veilig in het water blijft drijven.

In de top 5 Beste Zwembandjes vind je zwembandjes die veilig zijn, die praktisch en leuk zijn en waarmee jij op een fijne manier lekker met jouw kindje kan zwemmen. De meeste bandjes zijn opblaasbare zwembandjes, in verschillende modellen en diverse uitvoeringen. Je vindt hiertussen zeker zwembandjes, je kan ze meteen bestellen of nog even verder kijken nu je goede ideetjes hebt opgedaan.

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Onze favoriet

De opblaasbare zwembandjes van Beco staan voor hoge kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid. De zwemvleugeltjes zijn gemaakt van gelamineerd folie met een dikte 33 mu/0,3mm. 

 • Kwaliteit
 • Veiligheid
 • Comfort

2e beste keuze

Deze zwembandjes geven zoveel mogelijk ondersteuning tijdens het leren zwemmen, met een zo klein mogelijke beperking van de bewegingsvrijheid. 

 • Kwaliteit
 • Veiligheid
 • Comfort

3e beste keuze

De HappySwimmer is hét zwemhulpmiddel voor jouw peuter of kleuter. Met de HappySwimmer heeft jouw kind urenlang speelplezier in het water en op de kant.

 • Kwaliteit
 • Veiligheid
 • Comfort

Op deze pagina:

Onze top 5 Beste Zwembandjes van 2024!

De Top 5 Beste Zwembandjes van 2024 biedt jou fantastische zwembandjes voor kinderen. Je kan ze bekijken, meteen bestellen en binnen no time kan jij met jouw kindje in het water spelen, en jouw kindje leren zwemmen. Let erop dat je de juiste maat zwembandjes voor kinderen kiest.

Het handige aan zwembandjes is dat je ze ook nog goed kan combineren met zwemvesten en zwembanden. Als je heel zeker wil zijn dat jouw kleintje veilig in het water blijft, dan blijf je er altijd bij, ook als jouw kindje zwembandjes om heeft. Een zwembandje kan namelijk ook lek gaan. Zwembandjes met luchtkamers zijn daarom de beste zwembandjes.

Ook die vind je terug in de Top 5 Beste Zwembandjes, en daarnaast nog een paar hele veilige, moderne, innovatieve en praktische uitvoeringen. Kijken, lezen, bestellen. Zo eenvoudig is het om de beste zwembandjes voor kinderen, snel in huis te hebben, zodat jullie heerlijk kunnen genieten in het zwembad.

#1
Beco - Zwembandjes - Oranje

Dit zijn de klassieke oranje zwembandjes voor kinderen. Ze staan bekend om de hoge kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid. Dankzij het gelamineerd folie van 0,33 millimeter, met extra grote en sterke veiligheidsventielen, en natuurlijk met twee luchtkamers, voor nog meer veiligheid.

Blaas eerst de helft op, doe ze dan om de armpjes, om vervolgens de andere helft op te blazen. Dan zitten ze makkelijk om de armpjes, zonder te moeten trekken en duwen, en blijven ze ook goed zitten. Deze zwembandjes zijn geschikt voor kinderen vanaf 1,5 tot 6 jaar, met een maximum van 30 kilo.

 • Kwaliteit
 • Veiligheid
 • Comfort
Beste prijs op BOL.com

#2
Bema Zwembandjes - Maat 2 - Volwassenen

Deze klassieke Bema Zwembandjes zijn geschikt voor kinderen van 12 jaar en ouder, en zelfs voor volwassen mensen. Deze zwembandjes zijn zo ontworpen dat ze zo min mogelijk beperkingen opleveren tijdens het zwemmen. De hoekjes zijn afgerond en de uitvoering is vlak. Hierdoor zitten de zwembandjes comfortabel en zakken ze niet af.

Je kan deze zwembandjes het beste eerst opblazen en dan om de armen doen. Dat is wat lastiger met omdoen, maar dan staan ze wel boller. Met een pompje is dat een ander verhaal. Dan kan je ze makkelijk leeg om de armen doen en daarna met het pompje opblazen. Deze zwembandjes maken het leren zwemmen een heel stuk makkelijker.

 • Kwaliteit
 • Veiligheid
 • Comfort
Beste prijs op BOL.com

#3
HappySwimmer - Puddle Jumper zwembandjes/zwemvest

Met dit zwemvest met zwembandjes in 1 kan jouw kleintje niet meer omkiepen in het water. Je hoeft ook niks op te blazen en er kan niks lek gaan. De romp en de armpjes blijven altijd drijven. Deze nieuwe revolutionaire uitvoering maakt het echt veilig voor jouw kleintje in het water.

Het middeldeel kan makkelijk vastgezet worden met een veiligheidsgesp met dubbele clip, die ook te verstellen is, zodat deze perfect om jouw kleintje past. Kinderen van 14 tot 23 kilo kunnen gebruik maken van dit vest met zwembandjes voor kinderen. De vrolijke panter print maakt het nog leuker om het water in te gaan.

 • Kwaliteit
 • Veiligheid
 • Comfort
Beste prijs op BOL.com

#4
Beco Sealife - Zwembandjes - Maat 0

Deze vrolijke en stevige zwembandjes zijn gemaakt van 0,2 millimeter gelamineerde folie, en hebben ieder twee luchtkamers, met grote veilige ventielen. Er zit 3 jaar garantie op deze zwembandjes. De vrolijke kleuren en schattige visjes, maken het aantrekkelijker voor kinderen om ze om te doen en er het water mee in te gaan.

Je kan ze half opblazen en dan omdoen. Zodra ze om de bovenarmen zitten, kan je ze verder opblazen. Dan zijn ze veel makkelijker om te doen. Deze zwembandjes zijn leuk voor jongens en meisjes, geschikt voor kinderen tussen de 2 en de 6 jaar, en van 15 tot 30 kilo. Deze zwembandjes zakken niet af in het zwembad.

 • Kwaliteit
 • Veiligheid
 • Comfort
Beste prijs op BOL.com

#5
Dora Zwem mouwtjes - Zwemvleugels

De Dora Zwem mouwtjes zijn kleurrijke zwemvleugels die zijn ontworpen om kinderen te helpen vertrouwd te raken met het water tijdens het zwemmen. De zwemvleugels hebben een vrolijk ontwerp met Dora the Explorer en zijn gemaakt van duurzaam materiaal dat zacht is voor de huid van het kind.

De Dora Zwem mouwtjes zijn ontworpen om te worden gedragen om de armen van het kind en bieden een zekere mate van drijfvermogen, waardoor het kind gemakkelijker kan drijven en zwemmen. Ze zijn ook gemakkelijk op te blazen en te deflateren voor eenvoudige opslag en transport.

De zwemvleugels zijn geschikt voor kinderen tussen de 3 en 6 jaar oud en bieden een leuke en veilige manier om kinderen te helpen vertrouwd te raken met het water en te leren zwemmen. Ze zijn perfect voor gebruik in het zwembad of in de zee en bieden ouders gemoedsrust wetende dat hun kinderen veilig zijn tijdens het zwemmen.

 • Kwaliteit
 • Veiligheid
 • Comfort
Beste prijs op BOL.com

Wat zijn de veiligste zwembandjes?

In Nederland dienen zwembandjes een veiligheidskeurmerk te hebben, namelijk EN15649 en EN13138. Dan weet je altijd dat je zwembandjes hebt die veilig zijn voor kinderen. Een paar zwembandjes is snel gehaald, maar je wil wel ook dat jouw kleintje er veilig het water mee in kan, of dat nou het zwembad is of de zee.

Zwembandjes die veilig zijn, hebben twee aparte kamers voor lucht, met veilige ventielen. Die ventielen zorgen ervoor dat de zwembandjes niet meteen leeglopen wanneer de ventielen opengaan. Wanneer een luchtkamer lek gaat, dan is niet meteen het hele zwembandje lek.

Er zijn ook zwembandjes die niet opblaasbaar zijn. Die kunnen ook niet lekken en jouw kindje blijft altijd drijven. Er zijn nu ook nieuwe zwemhulpmiddelen, van niet-opblaasbare materialen, die je ook om het middel een deel hebben zitten. Hierdoor kan jouw peuter of kleuter niet omkiepen in het water.

Welke leeftijd Zwembandjes gebruiken?

Wanneer een kindje niet kan zwemmen, dan is het altijd aan te raden om passende zwembandjes te gebruiken. Kinderen voelen zich dan ook veiliger in het water. Rond een jaar of 2 worden zwembandjes aangeraden voor kinderen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en je wil wel de juiste maat voor jouw kids hebben.

Het gewicht en de maat zijn belangrijker dan de leeftijd. Kinderen kunnen vanaf 3 maanden ongeveer het water in. Met opblaasbare hulpmiddelen maak je dat een stuk veiliger, maar zwembandjes zijn daar niet per se het beste voor.

Het is aan te raden om vooral op het gewicht en het formaat te letten. Het moet comfortabel zitten, en evengoed nog veilig zijn. Zo wil je niet dat de zwembandjes afzakken. En voor de allerkleinsten wil je ook niet dat ze kunnen omkiepen in het water.

Je dient altijd bij jouw kids in het water te blijven, maar vanaf een jaar of twee, met zwembandjes, kunnen ze al iets vrijer, los spartelen, dobberen en bewegen. Hierdoor wennen ze aan het water en krijgen ze meer zelfvertrouwen.

Je gebruikt de zwembandjes voor jouw kinderen tot ze zelfstandig, goed kunnen zwemmen. Ook op de zwemles zie je dat zwembandjes nog gebruikt worden, en wanneer het juiste zwemdiploma gehaald is, mogen kindjes zonder zwembandjes het water in. Zolang ze op de zwemles nog bandjes om hebben en nog niet het juiste zwemdiploma hebben, kan je ook beter samen het water in gaan, met zwembandjes.

Hoe lang zwemmen met baby 1 jaar?

Een baby van 1 jaar mag nog niet te lang in het water zwemmen. Dat geeft veel te veel prikkels en indrukken. Het water dient ook van de juiste temperatuur te zijn. Na 15 tot 20 minuten is het eigenlijk lang genoeg, langer dan 30 minuten is echt niet aan te raden. Het water dient dan minimaal 30 graden Celsius te zijn, maar tussen de 31,5 en de 33 graden Celsius is beter.

Een baby is nog veel te jong voor zwemlessen, maar zal snel genoeg ontdekken dat er ze bewegen wanneer ze met de beentjes trappelen. Hoe drukker een baby in het water is, des te sneller de baby ook vermoeid zal raken. Je kan beter wat korter, dan te lang in het water liggen met jouw baby.

Zwembandjes kopen? Houd hier rekening mee

 Om veel plezier in het zwembad te hebben, dien je wel de juiste zwembandjes te kopen. Maar waar dien je dan rekening mee te houden?

Je kan kiezen voor zwembandjes, maar ook voor een zwemband, een combinatie van een vest en bandjes, een zwemzitje of zelfs een zwemring. Als ouders wil je dat jouw kids veilig in het water kunnen spelen, dus dat ze ook bewegingsvrijheid hebben, terwijl er toch die extra veiligheid is.

Opblaasbare zwemhulpmiddelen zijn er in heel veel verschillende soorten en het is geen speelgoed. Het is evengoed wel leuk als er een leuke opdruk op staat of een leuke vorm heeft. Dit motiveert kinderen alleen maar om ook het water in te gaan. Er zijn algemene zwembandjes te krijgen, maar ook specifiek voor jongens of meisjes.

Je wil natuurlijk dat een zwemband uit meerdere lucht kamers bestaat, degelijke ventielen heeft, en van een hoge kwaliteit materiaal is gemaakt. Je kan ook kiezen voor een zwemband die vastzit met een veiligheidsgesp, en waaraan ook zwembandjes zitten. Deze hoef je niet op te blazen en kunnen dus ook niet lekken.

De zwemband met vest en bandjes kan ook niet omkiepen in het water. Jouw kindje kan dan ook los spelen en spatteren, ook al dien je er wel bij te blijven, dat geeft jouw kind toch meer vrijheid en een veilig gevoel, maar geen enkele zwemhulpmiddelen zijn altijd 100 procent veilig.

Kijk altijd goed naar de leeftijd en het gewicht dat staat aangegeven bij de zwembandjes of andere zwemhulpmiddelen. Het gewicht is belangrijk voor het drijfvermogen en het omkiepen in het water. Het moet ook goed, comfortabel zitten en niet te makkelijk afglijden.

Controleer ook altijd goed de naden en van welk materiaal de zwembandjes gemaakt zijn. Hoe dikker het vinyl, des te beter. Afgeronde hoeken zijn ook wel zo prettig, dan kan het geen pijn doen. En bij zwembandjes die je niet hoeft op te blazen, is het juist fijn als het gemaakt is van een zachter stofje.

De klassieke oranje zwembandjes zijn goed te zien, maar niet per se aantrekkelijk voor kinderen. Wanneer jouw kindje niet zo dol is op water, dan kan het helpen als de zwemhulpmiddelen, zoals de zwembandjes, een leuke, vrolijke of favoriete opdruk hebben.

Zwembandjes zijn ook goed om het zwemmen te leren. Als jouw kindje al op zwemles zit, dan kan je dezelfde zwembandjes nemen om te oefenen. Vaak worden de gangbare zwembandjes hiervoor gebruikt. Daarvan weet je als ouder dat het veilig is en dat ze ook comfortabel zijn voor jouw kindje.

Je kan beginnen met een zwemband en zwembandjes en als jouw kindje daar veel plezier mee in het water heeft, dan kan je bijvoorbeeld ook kiezen voor een Happyswimmer of een ander zwemhulpmiddel. Je weet dan zeker dat jouw kindje er comfortabel inzit en niet kan omkiepen in het water. Let er wel op dat te kleine kinderen niet te lang in het water blijven.

Onze favoriet

De opblaasbare zwembandjes van Beco staan voor hoge kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid. De zwemvleugeltjes zijn gemaakt van gelamineerd folie met een dikte 33 mu/0,3mm. 

Beste prijs op BOL.com