De leukste cadeaus voor een Meisje van 1 jaar

Je zoekt een cadeautje voor een meisje van 1 jaar. Dat kan best nog wel moeilijk zijn. Weet je al welk speelgoed zij al heeft? Zoek je iets waar ze ook nog iets aan heeft als ze ouder is? Wil je haar iets leerzaams geven of gewoon iets wat plezier voor eventjes biedt. Met kinderspeelgoed is de keuze voor 1-jarigen eindeloos. Je kan het zo gek niet bedenken of het bestaat wel in een of andere vorm voor een eenjarige meid. Het is ook de eerste keer dat dit meisje iets meemaakt. Of het nu voor de verjaardag, de Sinterklaas of de Kerst is, je wil dat natuurlijk onvergetelijk maken. Het mooie aan de leeftijd van 1 jaar is toch wel dat deze kindjes nog blij zijn met alles. Zelfs met een mooie strik kan een meisje van 1 jaar al helemaal in de wolken zijn. Alles is nieuw en de hele wereld ligt voor ze om te ontdekken. Jouw cadeautje kan daarbij helpen en kan voor nog meer plezier zorgen.

Het is in ieder geval aan te raden om iets te kiezen wat de zintuigen prikkelt. Veel kleuren, geluidjes vinden meisjes van 1 jaar ook geweldig, een bepaalde stof of juist hout. Iets om op te drukken of aan te trekken. Iets waarmee ze (nog) beter mee leren lopen of juist iets zachts om heerlijk mee te knuffelen. Meisjes van 1 jaar zijn onderzoekend en ondernemend. Ze willen de wereld ontdekken en jouw cadeautje kan daarbij helpen.

Hieronder vind je de 10 leukste cadeaus voor meisjes van 1 jaar. Ze zijn niet alleen leuk, maar ze leren er ook nog eens van. Dat kan zijn in de ontwikkeling of met de motoriek. Een meisje van 1 jaar heeft nog heel veel te leren en hoe jonger je daar mee begint, en hoe leuker je het maakt, des te makkelijker het voor ze is.

VTech Baby Activiteiten Kubus

Met heel veel kleuren leren en ontdekken. Deze vrolijke activiteiten kubus zit vol met allerhande mogelijkheden. Leer nieuwe dieren en geluidjes, cijfers, etenswaren en nog heel veel meer kennen. De interactieve knoppen zitten vol met grappige geluiden, zinnetjes en muziek. Het schattige interactiev...

[volledige beschrijving lezen]

Wat vonden wij positief

Steeds iets nieuws ontdekken op de verschillende kubusvlakken

Met melodietjes en gezonden liedjes

Leerzaam en stimuleert de hand/oog coördinatie

1

VTech Baby Activiteiten Kubus - Educatief Babyspeelgoed

Educatief speelgoed

Kleine kinderen vinden speelgoed natuurlijk geweldig interessant, dus waarom niet het nuttige met het aangename combineren? Zo kan speelgoed de ruimtelijke ontwikkeling verbeteren, helpen de cognitieve vaardigheden te ontwikkelen, De motorische vaardigheden stimuleren, de fijne motoriek helpen ontwikkelen, de creativiteit bevorderen en helpen bij het ontwikkelen van probleemoplossende vaardigheden. Net zo goed als dit in de natuur geldt, geldt voor mensenkindjes ook dat spelen eigenlijk leren is. Hoe bewuster jij daar mee omgaat, des te makkelijker een meisje van 1 jaar ook leert en dingen oppikt. Denk dan bijvoorbeeld aan taal en cijfers, kleuren en vormen. Allemaal machtig interessant voor eenjarige meisjes.

De eerste 2 levensjaren zijn belangrijk in de leerontwikkeling. De fijne motoriek wordt verder ontwikkeld en dat geldt ook voor de oog/hand coördinatie. Vanaf een paar maanden oud gaan meisjes al op ontdekkingstocht en zullen ze van alles vastgrijpen. Zeker speelgoed. Op die manier kunnen ze veilig zelf onderzoeken en ontdekken hoe de grote wereld in elkaar steekt.

Best verkochte educatief speelgoed

Bol.com

VTech Baby Mijn Eerste 100 Woordjes Dieren - Educatief Babyspeelgoed

€19,99

Bol.com

Little Dutch Houten Regenboog Telraam Pink

€16,95

Bol.com

Fladderende gele eend - Muzikaal speelgoed - Speelgoed - Kwakende eend - Fladderen Eend - Gele eend - Interactief speelgoed - Educatief speelgoed - Leren - Lopend speelgoed - Veilig voor kinderen - Baby speelgoed

€19,99

Bol.com

Knuffel Little Goose 18 cm - Little Dutch

€10,95

Bayer My Piccolina Interactieve Babypop - 38 cm Verzorg jij deze schattige pop?

Dit schattige babypopje is niet alleen heel leuk om mee te knuffelen en aan te kleden in haar lichtroze rompertje en grijze mutsje, maar ze kan ook nog eens 26 verschillende dingen doen. Als je op haar buikje duwt, dan maakt ze babygeluiden en wanneer ze de fles krijgt, dan beweegt haar mond ook ech...

[volledige beschrijving lezen]

Wat vonden wij positief

26 verschillende functies

Je kan de pop uitzetten

De batterij en aan/uitknop zitten goed verstopt

2

Bayer My Piccolina Interactieve Babypop - 38 cm

Babypop

Bijna elk meisje wil graag met poppen spelen en zelf een babypop hebben. Meisjes zijn van nature zorgend. Hierdoor begrijpen ze de grote wereld steeds beter en leren ze ook nog om met bepaalde situaties om te gaan. Het stimuleert ook de creativiteit. Een babypop is dus heel veel meer dan alleen maar leuk om mama mee te spelen. Het geeft meisjes een maatje, voor wie ze kunnen zorgen, die ze altijd bij zich kunnen hebben, aan wie ze hun gedachtes kunnen vertellen en met wie ze na kunnen doen wat ze zelf beleven. Dat kunnen hele bijzondere gebeurtenissen zijn, maar ook dagelijkse zaken, of veranderingen.

Meisjes van 1 jaar willen vaak nadoen wat mama, oma of tante doet. Met een babypop kunnen ze heerlijk alles nadoen wat hun grote voorbeelden ook doen. Daardoor leren ze ook nog eens empathisch te zijn. Voor de ontwikkeling van meisjes van 1 jaar is een babypop dus een geweldig cadeau en zeker weten dat ze er ook nog heel graag mee speelt en er veel plezier van zal hebben.

De best verkochte baby poppen van dit moment

Bol.com

Bayer - Babypop My Piccolina Interactive 38 cm (93829AA)

€31,99

Bol.com

Baby Annabell My First Annabell - Babypop 30 cm

€25,99

Bol.com

Baby Annabell Little Sophia 36 cm - Babypop

€40,00

Bol.com

VTech Little Love Manou speelt Kiekeboe - Educatief Babyspeelgoed

€26,89

2Cycle 2 -in-1 Loopfiets en Driewieler - Hout - Roze

 

Deze schattige, roze, houten loopfiets is een geweldig cadeau voor ieder meisje van 1 jaar. Het zadel is in hoogte verstelbaar en de zithoogte is 25 tot 30 centimeter. Het fietsje kan maximaal 25 kilo dragen. Met enkele handelingen maak je van deze loopfiets ook een driewieler. Dit is zeker in het b...

[volledige beschrijving lezen]

Wat vonden wij positief

Twee voor de prijs van 1

loopfiets en driewieler

Mooi en duurzaam hout

In enkele handelingen om gemonteerd

3

De best verkochte loopfietsen

Bol.com

Lena My First Scooter - Loopfiets - Meisjes - Roze;Paars

€14,99

Bol.com

Smoby Rookie Rood - Loopauto

€36,99

Bol.com

Scoot and Ride - Highwaykick 1 - Rose

€94,90

Bol.com

Topmark 4 in1 Driewieler - Loopfiets - Balance Bike - Kaya - Groen

€51,00

Dikkie Dik - Het dubbeldikke voorleesboek van Dikkie Dik + dvd

Wie kent de verhalen van Dikkie Dik niet, en hoe leuk is het om dit aan een meisje van 1 jaar cadeau te doen. Nostalgie, met een modern extraatje. Dikkie Dik beleeft 30 spannende avonturen in dit extra dikke boek. De plaatjes zijn ook extra groot, wat het vooral voor een meisje van 1 jaar heel inter...

[volledige beschrijving lezen]

Wat vonden wij positief

Inclusief DVD

Leerzame en leuke raadspelletjes op de DVD

30 avonturen met Dikkie Dik

4

Voorleesboekjes

Hoe jonger kinderen kennismaken met lezen en boeken, des te beter zullen zij zich ontwikkelen in taal. Boeken zorgen namelijk voor taalprikkels. En dan denk je misschien dat een meisje van 1 jaar dat nog niet meekrijgt, maar dat is toch zeker niet het geval. Om te beginnen is het al leuk om een boekje vast te pakken, naar de kleuren en plaatjes te kijken en het is heerlijk rustgevend voor kindjes als ze voorgelezen worden. Ze kunnen dan meekijken, aanwijzen en opgaan in het verhaal. Voor een meisje van 1 jaar zijn duidelijke en eenvoudige afbeeldingen het beste. De kleuren kunnen contrasterend zijn of zwart/wit. Er is weinig tot geen tekst en er zijn elementen die de aandacht trekken. Denk dan bijvoorbeeld aan een geluidje, een spiegelend oppervlak of een zacht iets wat ingedrukt kan worden. Het is hanteerbaar en veilig. Spelenderwijs breiden kindjes hun woordenschat dankzij het voorlezen uit.

Meest populaire voorleesboeken voor meisjes van 1

Bol.com

Dikkie Dik - Het dubbeldikke voorleesboek van Dikkie Dik

€16,99

Bol.com

Voor de allerliefste… - Het voorleesboek voor de allerliefste opa!

€15,99

Bol.com

Het vrolijke voorleesboek voor meisjes

€14,99

Bol.com

Teletubbies - Teletubbies voorleesboek

€8,95

TOMY Octopus Familie

Op alle mogelijke manieren met water spelen met de allerleukste badfamilie. Het gezin heeft maar liefst 8 veelkleurige kleine octopusjes en in het midden vind je de grote mama Mum Tala. Het drijvende eilandje houdt de familie bij elkaar, maar alle kleintjes kunnen ook afzonderlijk van elkaar spelen....

[volledige beschrijving lezen]

Wat vonden wij positief

Gemaakt van duurzaam materiaal

Stimuleert de motorische vaardigheden

Geen batterijen nodig

5

Bad- en waterspeelgoed

Speelgoed voor in bad maakt de verplichte routine opeens een heel stuk leuker. Met bad- en waterspeelgoed spelen is natuurlijk superleuk en leerzaam. In water beweegt alles anders en is het ook anders om iets vast te pakken bijvoorbeeld. Een balletje kan op het water stuiteren, een bootje vaart en een eendje drijft. Tegenwoordig is het bad- en waterspeelgoed een heel stuk interessanter en er is voor meisjes van 1 jaar dan ook van alles te vinden. Je ziet door de badeendjes het water niet eens meer. Je kan het bad speelgoed natuurlijk ook meenemen in het zwembad of naar het strand. Het is dan ook een heel stuk minder eng om het grote zwembad in te gaan of om in de zee te spelen. Bijna hetzelfde als thuis.

Met bad- en waterspeelgoed maak je de baddertijd niet alleen veel leuker, je maakt er een echt waterfestijn van en wanneer jouw meisje ergens anders het water ingaat en haar waterspeeltjes bij zich heeft, dan zal het allemaal veel makkelijker gaan.

Best verkochte badspeelgoed

Bol.com

Nûby - Badspeelgoed - Drijvende Octopus - 18m+

€17,99

Bol.com

Allerion Bad Organizer - Badspeelgoed Baby - 3 verschillende modellen – Opbergtas – Inclusief speelgoed

€29,95

Bol.com

Sophie de giraf badpuzzel

€22,90

Bol.com

PlayMaxx Badspeelgoed - Badspeeltjes voor Baby, Peuter & Kleuter - 0, 1, 2, 3, 4 & 5 Jaar

€25,95

Little Dutch Blokkenkar Wild Flowers

Voor een meisje van 1 jaar is deze Wild Flowers blokkenkar van Little Dutch een fantastisch mooi cadeau. Het duurzame hout en de vrolijke kleuren, maken de blokken en de kar een lust voor het oog. De blokken zijn er in verschillende vormen met daarop fantastische tekeningen van bloemen en insecten....

[volledige beschrijving lezen]

Wat vonden wij positief

Gemaakt van duurzaam hout en met kindvriendelijke verf

Blokken in verschillende vormen met afbeeldingen van insecten en bloemen

Stijlvol en past mooi in ieder interieur

6

Blokkenkar

Een blokkenkar is voor kinderen dubbelplezier. Ze kunnen het gebruiken als loopkar, waarbij ze ondersteuning hebben bij het lopen en beter hun balans kunnen bewaren en ze kunnen er geweldige constructies mee maken, want de kar is gevuld met allemaal mooie blokken in allerhande vormen. Het bevordert de motoriek, de fijne motoriek en de oog-hand coördinatie. Jouw meisje kan er ook lekker het speelgoed mee verslepen en natuurlijk alles netjes opruimen wanneer het spelen met de blokken gedaan is. Het wegzetten is dan een eitje. Een blokkenkar voor een meisje van 1 jaar is dus een geweldig cadeau waarmee ze niet alleen maar heel leuk kunnen spelen, maar ook nog eens heel veel van leren.

Jouw meisje heeft veel bouwplezier, kan alle speeltjes makkelijk verplaatsen, leert meteen ook op te ruimen en het bevordert haar ontwikkeling. Het is ook nog eens goed voor de creativiteit om met de blokken allerhande creaties te maken.

Best verkochte blokkenkarren van dit moment

Bol.com

Janod Sweet Cocoon - Duwkar Blokken Abc

€69,99

Bol.com

Janod Tatoo ABC Buggy - 30 Blokken

€58,80

Bol.com

Janod Pure - Blokkenkar

€32,98

Little Dutch Pure & Nature Houten Regenboog Telraam

Dit geweldige regenboog telraam van Little Dutch heeft 5 verschillende gekleurde ijzeren bogen en deze staan op een houten voet. Aan iedere boog zitten tien kralen, in dezelfde kleur als de boog. Het stijlvolle design zorgt ervoor dat je het telraam niet eens hoeft op te bergen. Zoals met alles van ...

[volledige beschrijving lezen]

Wat vonden wij positief

Stijlvol ontwerp en staat mooi in elk interieur

Duurzame kindvriendelijke materialen

Spelenderwijs leren tellen en rekenen

7

Telraam

Leren rekenen en tellen is voor veel kinderen een heel stuk makkelijker wanneer het visueel en tastbaar is. Een telraam is daarvoor uitermate geschikt. En hoe jonger kindjes beginnen met een telraam, des te makkelijker het leren tellen en rekenen ze ook af zal gaan. Het is ook nog eens heel erg leuk om met de gekleurde kralen en stangen te spelen. Telramen zijn al heel oud en worden al duizenden jaren gebruikt. Er zijn tegenwoordig nog steeds landen waar ze in het dagelijks leven worden gebruikt. Denk dan bijvoorbeeld aan de supermarkt. Voor een meisje van 1 jaar is het natuurlijk hartstikke leuk om zo te beginnen met tellen en spelen.

Je helpt niet alleen de ontwikkeling van je kind, maar het juiste telraam is ook nog eens leuk om neer te zetten en dan kan jouw meisje er ten allen tijden mee spelen. De mooie kleuren en vrolijke kralen nodigen uit om aangeraakt en verschoven te worden. Spelenderwijs leren is nog nooit zo leuk en eenvoudig geweest.

Best verkochte telramen

Bol.com

Little Dutch Houten Regenboog Telraam Pink

€16,95

Bol.com

Goki Telraam 58529

€13,35

Bol.com

Melissa & Doug Houten Telraam - Abacus

€19,99

Bol.com

Vigatoys - Telraam/abacus

€19,75

Wobbel Starter Bos (Groen) - Houten Balance Board van 70 centimeter

Voor een meisje van 1 jaar is deze speciale Wobbel Starter, ook wel de My First Wobbel genoemd. Voor de allerkleinste kindjes is de wobbel eigenlijk wat groot en een speciaal ontwikkelde mini-Wobbel is dan ook het perfect voor de kleintjes. Het balansbord is kleiner, maar kan evengoed nog een gewich...

[volledige beschrijving lezen]

Wat vonden wij positief

Duurzame materialen

Makkelijk te reinigen

Onverwoestbaar

Kan tot 100 kilo dragen

8

Balansbord

De balansborden hebben ondertussen allerhande namen, maar het komt allemaal op hetzelfde neer. Ze worden al een eeuwigheid gebruikt op onder meer Vrije Scholen, en zijn tegenwoordig populair bij de meeste mensen. Ze hebben alle mogelijke functies. Je kan ze gebruiken voor oefeningen, er een tunnel mee maken, een glijbaan, als hek, een lekkere ruststoel die ook nog schommelt, of een hutje. Het stimuleert het spelen, de creativiteit, maar het helpt ook om allerhande spieren te trainen, het lichaam en de spieren te leren voelen en kennen, zodat kinderen bewuster worden van hun lichaam en hun lichaamsdelen. Het bevordert het de hand-oog coördinatie, helpt het bij het oefenen met het evenwicht en wordt ook het evenwichtsorgaan gestimuleerd.

Wanneer je een meisje van 1 jaar een balansbord cadeau doet dan geef je niet alleen heel veel speelplezier, maar jarenlange ondersteuning bij de ontwikkeling. Hier kan zij zelfs als volwassenen nog plezier aan beleven.

Dit zijn momenteel de best verkochte balansborden

Bol.com

Wobbel Original Mosterd (geel) - Blank gelakt houten balance board van 90 cm met geel wolvilt

€130,10

Bol.com

Wobbel Original Honing vilt mosterd

€169,25

Bol.com

Wobbel Starter Lucht (blauw) - Houten balance board van 70 centimeter - Geschikt voor 0 tot 3 jaar

€92,38

Little Dutch Poppenbuggy

Met deze poppenbuggy van Little Dutch heeft jouw kleine meid niet alleen een hele mooie, frisse poppenwagen, maar ook nog eens een fijne loopwagen. De poppenbuggy is eigenlijk voor iets oudere kindjes, dus toezicht is wel nodig. De houten poppenbuggy heeft een stevig frame en houten wielen. Het Spri...

[volledige beschrijving lezen]

Wat vonden wij positief

Stevig houten frame

Schattig design met bloemetjes en roze wielen

Rubberen randen om de houten wielen

9

Poppenwagen

Een poppenwagen voor een meisje van 1 jaar als cadeau is natuurlijk geweldig. De kleine meid heeft waarschijnlijk al een lievelingspop en dat zij die dan kan rondrijden in een poppenwagen is natuurlijk helemaal fantastisch. Daarnaast zal het haar ook nog helpen bij het leren lopen. De wagen kan dan een fijne steun zijn. Naast een pop kan er natuurlijk ook een lievelingsbeer in. Ook tijdens het wandelen is het fijn voor jouw meisje om met een poppenwagen te lopen. Ze zal minder snel moe zijn en helemaal trots zijn dat ze haar pop mee kan nemen. Ze heeft dan natuurlijk ook veel meer zin om te lopen.

Een poppenwagen geeft een meisje van 1 jaar ook de mogelijkheid om nog meer voor haar pop te zorgen. Kinderen doen graag alles na en haar pop in de wagen leggen, toedekken en rondrijden, hoort daar natuurlijk allemaal bij. Wanneer je een meisje van 1 jaar een poppenwagen cadeau doet, dan heeft zij er niet alleen heel veel plezier van, maar het helpt haar ook nog eens bij haar ontwikkeling.

De populairste poppenwagens van dit moment

Bol.com

howa Houten Poppenwagen "Cosy Cactus" met opvouwbare kap 2550

€64,95

Bol.com

Prénatal Poppenwagen Hout - Voor Binnen en Buiten - Roze

€39,99

Bol.com

Baby poppenwagen gondel - houten poppenwagen - poppenbuggy - wit

€59,00

Bol.com

Mini Matters houten poppenwagen

€29,99

Allerion Houten Puzzel Set - 4 Stuks

Een meisje van 1 jaar houdt van afwisseling en dat is precies wat jij haar cadeau doet met deze houten puzzel set. Maar liefst 4 houten puzzels waardoor ze altijd kunnen kiezen en afwisselen. De afbeeldingen zijn felgekleurd en iedere puzzel heeft een eigen thema. De stukken zijn extra groot en hebb...

[volledige beschrijving lezen]

Wat vonden wij positief

4 verschillende puzzels

Grote stukken met felle kleuren

Handige opbergdoos

10

Baby Puzzels

Puzzelen is ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Het is veel meer dan een leuk tijdverdrijf. Het verandert het denkproces op en positieve manier. Daarnaast is het ook nog eens zo dat het, zeker bij kleine kinderen, het de fijne motoriek en de cognitieve vaardigheden bevordert. Voor een meisje van 1 jaar is het de ideale leeftijd om te beginnen met puzzelen. Vaak zijn dit hele kleurrijke, grote stukken en spreken de afbeeldingen kleine kinderen aan. Zo leren ze vormen kennen, passen en meten, vastpakken en op de juiste plek leggen en daarvoor moeten ze zich ook echt concentreren en geduld hebben. Allemaal heel nuttig om te trainen. Ze leren ook hoe ze problemen moeten oplossen, bijvoorbeeld door de stukjes eerst te sorteren. En wat zeker niet onbelangrijk is, ze trainen er hun herinneringsvermogen en het kortetermijngeheugen mee. Daarnaast leren ze ook om door te zetten en om met hun frustratie om te gaan. Een babypuzzel is dus heel veel meer dan tijdverdrijf en plezier.

De populairste baby puzzels

Bol.com

Trixie houten vormen puzzel | dieren | dierenpuzzel | speelgoed | houten puzzel

€17,95

Bol.com

Trixie houten dieren puzzel | Mr. Polar Bear | speelgoed | IJsbeer

€12,95

Bol.com

Trixie houten dieren puzzel | combinatiepuzzel | speelgoed | babypuzzel

€22,95