Vind hier het leukste waterspeelgoed voor binnen & buiten

Waterspeelgoed is heerlijk voor kinderen, en ook voor volwassenen. Met warm weer lekker met je favoriete waterspeelgoed spetteren, kliederen, spelen en knoeien. Elkaar nat maken, spelletjes spelen en ondertussen heerlijk afkoelen. Geen betere manier to enjoy summer! Maar ook in bad wordt veel met waterspeelgoed gespeeld.

Of je nou een dagje strand gepland hebt, naar het zwembad gaat of gewoon lekker in de tuin iets op wil zetten, met waterspeelgoed zal jouw hele gezin zich geen moment vervelen. Jongens en meisjes, kleine en grotere kinderen, en ook voor de volwassenen, waterpret is leuk voor iedereen.

Op warme zomerdagen ga je lekker naar buiten, maar met veel waterspeelgoed kan je ook in de badkamer of garage leuk spelen. Je hebt dan geen zwembandjes nodig. Dat geldt natuurlijk niet voor een super soaker of een waterpistool. Dat is echt buitenspeelgoed.

Houten speelgoed is niet altijd geschikt om mee in water te spelen, maar dat laat nog een heel breed assortiment waterspeelgoed over. Wat dan het leukste waterspeelgoed is? De Top 5 vind je hieronder.

De best waterspeelgoed van 2024!

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Onze favoriet

Intex Opblaasbare Schilpad - Bloemen Opdruk - Lengte x Breedte 1.91m x 1.70m

 • Materiaal
 • Geluid
 • Speelplezier

2e beste keuze

Deze Waterfall Discovery Wall met accessoires is een exclusief ontwerp van Step2! 

 • Materiaal
 • Geluid
 • Speelplezier

3e beste keuze

Kinderen gebruiken hun fantasie voor het samenstellen van de buizen. 

 • Materiaal
 • Geluid
 • Speelplezier

Op deze pagina:

De 5 beste waterspeelgoed

Nog geen keuze kunnen maken? Of wil je nog meer informatie over specifieke producten? Geen probleem! We hebben voor 5 verschillende waterspeelgoed iets meer research gedaan. Voor elk van deze producten een duidelijke beschrijving gemaakt met uiteraard de positieve punten. We hopen dat dit helpt met het maken van de juiste keuze.

#1
Intex Opblaasbare Schilpad

Een supergroot opblaasbaar speelgoed schildpad voor in het zwembad of aan het water. Wie wil dat nou niet? De stijlvolle bloemenprint op de vrolijke schildpad maakt het ook nog eens mooi waterspeelgoed. De schildpad is 191 bij 170 centimeter en is belastbaar tot 100 kilo. Zowel kinderen, als volwassenen, kunnen hier gebruik van maken.

 • Materiaal
 • Geluid
 • Speelplezier
Beste prijs op BOL.com

#2
Step2 Waterfall Discovery Waterwand met doolhof

Met deze dubbelzijdige watermuur is jouw kleintje een hele tijd zoet. De 13 accessoires kunnen aan beide zijdes geplaatst worden en het waterdoolhof kan dan ook steeds veranderd worden. Schep water in bovenin en zie hoe het water door de radjes, al zigzaggend een weg naar onderen vindt.

 • Materiaal
 • Geluid
 • Speelplezier
Beste prijs op BOL.com

#3
Little Tikes Fountain Factory

Helemaal zelf een waterfontein in elkaar zetten en zelf bepalen welke richting de fontein uitgaat en hoe de buizen lopen. De leidingen worden makkelijk verbonden en er kunnen verschillende kranen worden gebruikt. Dankzij de waterpomp komt het water in de toren. De afmeting is ongeveer 19 bij 74 bij 73 centimeter.

 • Materiaal
 • Geluid
 • Speelplezier
Beste prijs op BOL.com

#4
Smoby KS - Glijbaan

De Smoby KS Peuter glijbaan is een leuke en veilige manier voor jonge kinderen om te leren glijden. De glijbaan is ontworpen voor kinderen vanaf 2 jaar en heeft een stabiele constructie met brede treden en anti-slip materiaal, zodat kinderen gemakkelijk en veilig naar boven kunnen klimmen en naar beneden kunnen glijden. Het is een ideale manier voor kinderen om hun motorische vaardigheden te ontwikkelen en plezier te hebben in de buitenlucht. De Smoby KS Peuter glijbaan is gemaakt van duurzaam en stevig materiaal en is gemakkelijk in elkaar te zetten en op te bergen. Met een lengte van 90 cm is het een compacte glijbaan die ook geschikt is voor kleinere tuinen of terrassen.

 • Materiaal
 • Geluid
 • Speelplezier
Beste prijs op BOL.com

#5
AquaPlay 1516 - Waterbaan

De AquaPlay LockBox is een leuke en educatieve waterbaan voor kinderen vanaf 3 jaar oud. Met een afmeting van 85x65 cm is de baan compact en gemakkelijk op te zetten, zodat kinderen snel aan de slag kunnen met het bouwen en bedenken van hun eigen waterwereld. De AquaPlay LockBox is voorzien van verschillende onderdelen, zoals een sluis, een pomp en een waterrad, waardoor kinderen leren over de werking van water en de interactie tussen verschillende onderdelen van de baan. Het speelgoed is gemaakt van duurzaam en milieuvriendelijk kunststof en is geschikt voor zowel binnen als buiten. Door het compacte formaat is de AquaPlay LockBox ook gemakkelijk op te bergen wanneer het niet in gebruik is. Kortom, de AquaPlay LockBox is een leuke en leerzame manier om kinderen te laten spelen met water en hun creativiteit te stimuleren.

 • Materiaal
 • Geluid
 • Speelplezier
Beste prijs op BOL.com

Wat is waterspeelgoed?

Waterspeelgoed is speelgoed dat je met water of in water kan gebruiken. Het mag dus nat worden en vaak kan je het water in het spel betrekken. Heerlijk om af te koelen tijdens warme dagen en leuk voor in het zwembad of om mee te nemen wanneer jullie een dagje aan het water gaan liggen.

Er zijn ontzettend veel soorten waterspeelgoed en ook nog eens in allerhande thema's. In de meeste gevallen is het buitenspeelgoed, maar er is ook waterspeelgoed dat je mee in bad kan nemen of waarmee in de garage of wasruimte gespeeld kan worden.

De mogelijkheden en het assortiment loopt uiteen van zwembanden of een waterpistool tot luchtbedden of watertafels en alles daar tussen. Toys voor aan het strand, een luchtbed voor aan het strand of voor in het zwembandjes, er zijn allerhande soorten buitenspeelgoed. Waterspeelgoed valt daar ook onder en je kan het zo gek niet bedenken of er is wel waterspeelgoed voor te bedenken.

Waarom assortiment waterspeelgoed voor kinderen kopen?

Waterspeelgoed is niet alleen heel leuk voor kinderen, maar ze kunnen er ook nog heel veel van leren. Hoe komt het dat bepaalde waterpistolen verder kunnen schieten? Waarom kan de watertafel niet mee naar het strand? Kan je er alleen met water mee spelen of kan je het ook gebruiken met zand? Hoe loopt het water door het speelgoed? De meeste water toys en andere water producten zijn dus ook nog eens heel erg leerzaam.

Het helpt kinderen ook bij hun sociale en emotionele ontwikkeling. Niet iedereen vindt het grappig om nat gespoten te worden en het kan ook lastig zijn om een waterspeelgoed te moeten delen. Kids fun begint bij hun sociale ontwikkeling. Het is namelijk veel leuker om samen te spelen en waterspeelgoed stimuleert dat.

Waterspeelgoed kopen? Houd hier rekening mee

Er is zoveel keuze in waterspeelgoed dat het zomaar kan dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Kan je wat tips gebruiken over waar je op moet lekker als je waterspeelgoed wil kopen? Die vind je hieronder.

Wat wil je ermee kunnen doen?

Wil je het waterspeelgoed mee kunnen nemen naar het strand, het zwembad of wil je het in bad of in de tuin gebruiken? Moet jouw kind er zelfstandig mee kunnen spelen of wil je juist dat er samen gespeeld kan worden? Wil je opblaasbaar speelgoed wat je makkelijk met je mee kan nemen, of mag het best op een vaste plek in de tuin blijven staan?

Je kan met buitenspeelgoed alle kanten op, maar niet alles is ook geschikt voor in het zwembad. Terwijl je andere producten met water en met zand kan gebruiken. Bepaal dus eerst wat jij en jouw kind allemaal met het speelgoed willen kunnen doen.

Jouw budget

Je hebt al waterspeelgoed voor een paar euro, maar je kan er ook makkelijk tientallen euro's aan uitgeven. Je moet dat niet alleen kunnen besteden, maar ook willen uitgeven. Gelukkig is er voor ieder budget leuk buitenspeelgoed voor in het water te vinden. Denk bijvoorbeeld aan waterballonnen. Die kosten maar een paar cent, maar staan wel garant voor uren waterpret.

Waar is jouw kindje fan van?

Er is waterspeelgoed te krijgen in alle mogelijke en bedenkbare thema's. Hoe leuker jouw kind het thema vindt, des te meer er ook met het speelgoed gespeeld zal worden.

Paw Patrol, Micky Mouse, Tender Toys, Paradiso Toys, Disney Frozen, Minnie Mouse, Disney Cars, Rubo Toys, Hello Kitty, Peppa Pig, Toy Story, Toys Amsterdam, Kids at Work, Hot Wheels, Star Wars, Baby Shark, Finding Dory, Brandweerman Sam, Wave Runner, Dive Stix, Minions, Nijntje, Happy People, en zo kan er nog een hele lading bij.

Allemaal producten die je met en in water kan gebruiken. Speelgoed zoals Star Wars waterpistolen, een Hello Kitty luchtbed, mooi waterspeelgoed van Brandweerman Sam. Het is allemaal te krijgen en jouw kindje zal veel liever zwembandjes van zijn favoriete karakter hebben dan een heel duur, maar saai luchtbed. Je kan jouw kind ook altijd een verlanglijstje laten maken.

De leeftijd van jouw kind

Ook waterspeelgoed kan gevaarlijk zijn. Bijvoorbeeld als er kleine onderdelen bijzitten. Je wil niet dat jouw kind die dan per ongeluk af slikt. Kijk daarom goed naar de aanbevolen leeftijd. Sommige waterspeelgoed producten zijn geschikt voor kleine kinderen en ander speelgoed is beter voor grotere kinderen.

Onze favoriet

Intex Opblaasbare Schilpad - Bloemen Opdruk - Lengte x Breedte 1.91m x 1.70m 

Beste prijs op BOL.com