Vind hier het beste speelgoed van cars

Als je kleine kinderen hebt, dan kan je bijna niet om Cars speelgoed heen. De immens populaire animatie films spreken tot de verbeelding van kinderen en zorgt ervoor dat kinderen de meest fantastische avonturen zelf kunnen verzinnen met Cars speelgoed.

Cars heeft vele personages en jouw kindje kan dan ook altijd wel een Cars personage vinden waarmee hij of zij zich identificeert, en die dan waarschijnlijk ook favoriet is. Hoewel Bliksem McQueen de grote ster is, is er ook Cars speelgoed met de andere figuren te krijgen.

Voor kinderen is het heel erg goed om rollenspellen te spelen en met deze Cars vriendjes gaat dat heel goed. Ze kunnen creativiteit en fantasie erin kwijt, maar ook alledaagse en bijzondere gebeurtenissen op hun eigen manier ermee naspelen. Daardoor is het makkelijker om de grote wereld te begrijpen en gebeurtenissen een plekje te geven.

Cars speelgoed is leuk voor jongens en meisjes. Dit komt doordat Cars een mix is van auto's en poppen, en natuurlijk ook doordat de Cars films zo populair zijn. Er is allerhande soorten Cars speelgoed te krijgen. Van boeken tot steps en van raceauto's tot Duplo. Er is dus ook altijd wel een leuk Cars cadeau te vinden voor jouw kindje.

Het best verkochte cars speelgoed van dit moment

Doordat er zoveel Cars merchandise te krijgen is, kan het ook heel erg lastig zijn om iets te vinden wat perfect bij jouw kindje past. Let daarbij altijd op de aangegeven leeftijd en kijk naar de interesses van jouw kindje. Als jouw kind graag wordt voorgelezen, dan is een boekje over Cars natuurlijk geweldig, maar speelt jouw kind graag zelf met auto's dan is een Disney Cars set veel leuker.

Er zijn dekbedovertrekken, puzzels, knuffels, strijkkralen, waterspeelgoed en alles daartussen in te krijgen. Je vindt dus zeker Cars speelgoed waar jouw kleintje van in de wolken zal zijn. Als jouw kind een van de vele Cars fans is, dan zullen vriendjes het ook altijd leuk vinden om samen te spelen, bijvoorbeeld met een raceauto, Cars knutselen of een andere speelset.

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Onze favoriet

Cars step met mooie details en handig tasje aan het stuur. 

 • Speelplezier
 • Materiaal
 • Kwaliteit

2e beste keuze

Het Gouden Cars Voorleesboek bevat de complete Cars-trilogie. 

 • Speelplezier
 • Materiaal
 • Kwaliteit

3e beste keuze

Haal de extreme race-actie van Disney Pixar in huis met voertuigen voor XRS Modderraces! 

 • Speelplezier
 • Materiaal
 • Kwaliteit

Op deze pagina:

Onze top 5 

Cars speelgoed is leuk voor kinderen van verschillende leeftijden. Of jouw kleintje nou een peuter is, 4 jaar, 6 jaar of 8 jaar. Het is dus niet moeilijk om iets te vinden waar jouw kind blij van wordt en het zal ook niet snel gaan vervelen. Knuffels blijven leuk om te hebben en puzzels blijven leuk om te maken.

Om het toch wat makkelijker te maken, vind je hier de Top 5 van het leukste en beste Cars speelgoed. Dat helpt jou om een betere keuze te maken, zodat jouw kleintje heerlijk kan spelen met het leukste Cars speelgoed.

#1
Cars My First Scooter - Step

De eerste stappen op een step zet jouw kleintje maar wat graag met deze Cars My First Scooter Step, helemaal in het Cars thema. Samen met Bliksem McQueen rijdt jouw kleintje zo overal naartoe. Deze step heeft 3 wielen, 1 aan de voorzijde en 2 aan de achterzijde, voor extra stabiliteit. Aan het stuur hangt een handig Cars tasje om spulletjes in mee te nemen en het extra brede bord zorgt ervoor dat jouw kleintje stevig staat.

 • Speelplezier
 • Materiaal
 • Kwaliteit
Beste prijs op BOL.com

#2
Disney Pixar Cars - Het gouden Cars voorleesboek

Ieder kind vindt het heerlijk om voorgelezen te worden en met dit Gouden Cars Voorleesboek krijg je alle drie de verhalen van Cars in een boek. Het is een hardcover en net iets kleiner dan een A4, dus past perfect in een tas voor onderweg. De illustraties spreken tot de verbeelding en nemen jouw kleintje mee in het verhaal. Het boek heeft 79 pagina's.

 

 • Speelplezier
 • Materiaal
 • Kwaliteit
Beste prijs op BOL.com

#3
Cars XRS Cruz Ramirez - Speelgoedauto

Dit is niet zomaar een speelgoedauto, maar eentje waarmee je off road races kan rijden. Deze uitvoering is van de welbekende Ramirez, maar er zijn ook andere figuren te krijgen. Deze auto heeft hele grote wielen, met geweldige vering en is geschikt voor alle ondergronden. Het voertuig is gemaakt op een schaal van 1:55 en staat garant voor veel speelplezier en heel veel avonturen. Verzamel alle XRS Cars auto's zodat je samen met vriendjes kan spelen.

 • Speelplezier
 • Materiaal
 • Kwaliteit
Beste prijs op BOL.com

#4
LEGO Juniors Cars Guido en Luigi's Pitstop

Met de LEGO Juniors Cars Guido en Luigi's Pitstop set kun je een leuke scène uit de populaire animatiefilm naspelen. De set bevat een pitstop-garage, een brandstofpomp en een lanceerplatform voor de auto's. Het pitstop-team, bestaande uit Guido en Luigi, staat klaar om de auto's van Lightning McQueen en Cruz Ramirez te helpen bij hun pitstop.

De set is ontworpen voor kinderen van 4 tot 7 jaar en bevat eenvoudig te bouwen onderdelen en een stapsgewijze handleiding. De set is ook compatibel met andere LEGO Juniors sets, waardoor kinderen hun eigen racewereld kunnen creëren.

De set bevat in totaal 75 stukjes en is ideaal voor jonge autoliefhebbers die houden van de spannende wereld van Cars.

 • Speelplezier
 • Materiaal
 • Kwaliteit
Beste prijs op BOL.com

#5
Ravensburger puzzel Cars 3 Legendes van de baan

De Ravensburger puzzel "Cars 3 Legendes van de baan" bestaat uit drie verschillende puzzels van elk 49 stukjes. De puzzels zijn geïnspireerd op de Disney-Pixar animatiefilm "Cars 3" en bevatten afbeeldingen van de beroemde raceauto's Lightning McQueen, Cruz Ramirez en Jackson Storm. Het formaat van elke puzzel is 18 x 18 cm, waardoor de puzzelstukjes groot genoeg zijn voor kinderen om ze gemakkelijk vast te pakken en te plaatsen. De puzzels zijn gemaakt van hoogwaardige materialen die duurzaam zijn en lang meegaan. Met deze puzzel kunnen kinderen hun puzzelvaardigheden verbeteren terwijl ze genieten van de spannende wereld van Cars 3.

 • Speelplezier
 • Materiaal
 • Kwaliteit
Beste prijs op BOL.com

Wat is Cars speelgoed?

Cars speelgoed is speelgoed gebaseerd op de Disney Pixar animatiefilm Cars. De wereld in Cars bestaat helemaal uit auto's, en andere voertuigen. De hoofdpersoon is een racewagen genaamd Bliksem McQueen. Alles draait om racen in het leven van Bliksem McQueen, en daarom zijn natuurlijk allemaal avontuurlijke gebeurtenissen.

Onderweg gebeurt er van alles waarbij Bliksem oplossingen moet bedenken om de volgende race te halen. Hij maakt nieuwe vriendjes, die hem op hun beurt weer steunen. De films draaien natuurlijk om vriendschappen en het overkomen van moeilijkheden, om zo het uiteindelijke doel te bereiken en natuurlijk om de race te winnen.

Er zijn drie volwaardige Cars films en een serie korte filmpjes genaamd Cars Toons. Cars speelgoed is allemaal geinspireerd op deze films. Er zijn echt allerhande Cars producten te krijgen. Van spulletjes voor school, om te knutselen, tot een puzzel, waterspeelgoed, strijkkralen en raceauto's.

Cars speelgoed? Houd hier rekening mee

Cars speelgoed is heel populair en er is dan ook veel namaak op de markt. Dat is vaak van mindere kwaliteit, en heel vaak niet eens zo goed nagemaakt. Als je op zoek bent naar Cars speelgoed, dan is dat wel het eerste om op te letten.

Daarnaast wil je ook dat het speelgoed bij de leeftijd van jouw kindje past. Wanneer jouw kindje te oud is voor het speelgoed, dan zal het snel gaan vervelen en zal er waarschijnlijk niet eens mee gespeeld worden. Is jouw kindje te jong voor het speelgoed, dan kan het onveilig zijn om mee te spelen, maar ook heel erg frustrerend voor jouw kindje.

Je wil natuurlijk ook dat het bij de interesses van jouw kindje past. Een kind kan wel fan zijn van Cars, maar misschien hebben ze geen interesse voor raceauto's, dan is het zonde om die wel aan te schaffen. Een voorleesboek of puzzels kunnen dan veel leuker zijn.

Iets waar weinig mensen bij stilstaan is waar het speelgoed gebruikt zal worden. Je denkt vanzelf dat dit thuis zal zijn, maar vaak genoeg willen kinderen hun favoriete speelgoed mee kunnen nemen. Het is dan fijn als het compact genoeg is voor onderweg en als er onderweg, bijvoorbeeld in de auto, ook mee gespeeld kan worden.

Speelt jouw kindje alleen met het Cars speelgoed of zal het gedeeld worden met vrienden. Je wilt dan dat er genoeg speelgoed is om mee te spelen, dan kan bijvoorbeeld een set met meerdere autootjes of meerdere knutsel spulletjes handig zijn, en dat het niet te snel kapot gaat of kwijt kan raken. Zo voorkom je dat er onmin ontstaat tussen jouw kindje en de vrienden en vriendinnen.

Voordelen van een Cars speelgoed

Cars speelgoed kan de algehele ontwikkeling van jouw kind ondersteunen. Het ligt er natuurlijk ook een beetje aan welk soort speelgoed je dan kiest. Maar met de meeste soorten Cars speelgoed kan jouw kindje zijn fantasie de vrije loop laten gaan, wat de creativiteit natuurlijk ontzettend stimuleert.

De grote wereld beter begrijpen

Cars zijn figuren, poppen, maar dan in een andere vorm gegoten. Ze hebben een persoonlijkheid. Door met deze figuren te spelen, kunnen kinderen bepaalde rollen aannemen. Zo kunnen ze alledaagse en bijzondere gebeurtenissen beter verwerken en een plekje geven. Het helpt ze ook om probleemoplossend te leren denken. En het helpt ze om de grote wereld weer ietsje beter te begrijpen.

Cars figuren als voorbeeld

Kinderen zijn dol op de Cars figuren en zien het als voorbeelden. Als Bliksem McQueen iets kan doen of durft, waarom zouden zij dat dan niet durven of doen. Het kan kinderen dus stimuleren om dingen te doen die ze anders wat eng vinden. Denk dan bijvoorbeeld aan zelfstandig op de driewieler te steppen.

Leren lezen en vergroten van de woordenschat

In het geval van een voorleesboek kan het kinderen stimuleren om te willen leren lezen. Zij willen zelf al die letters begrijpen en niet alleen maar voorgelezen worden. Het vergroot daarmee ook nog eens hun woordenschat en het helpt ze om woorden sneller, makkelijker en beter te begrijpen.

Verbetering van de motoriek

Cars Duplo of Lego helpt jouw kind om de motoriek te verbeteren. Leren bouwen is goed voor kinderen en dat is natuurlijk veel leuker in een thema als Cars, waar ze fan van zijn. Dat geldt eigenlijk voor alles waar iets mee te leren valt. Wat heel vervelend kan zijn voor kinderen en waar ze zich zelfs tegen kunnen verzetten, gaat het spelenderwijs leren onbewust en met heel veel plezier.

Communicatie en sociale ontwikkeling

Spelen doen kinderen meestal met andere kindjes samen. Cars speelgoed kan dus ondersteunen bij de communicatieve en sociale ontwikkeling van jouw kindje. Opeens is het belangrijk om te overleggen en afspraken te maken, of te wachten tot je aan de beurt bent. Dat leert jouw kind het beste door samen met andere kindjes te spelen en met Cars speelgoed is dat natuurlijk veel leuker.

Verschillende soorten Cars speelgoed

Je kan het zo gek niet bedenken of er is Cars speelgoed van te krijgen. Daarnaast zijn er ook nog heel veel andere Cars producten op de markt gebracht. De Disney Cars komen in alle soorten speelgoed. Echt leuk speelgoed om mee te spelen, leuk en leerzaam educatief speelgoed, speelgoed sets om samen met vrienden mee te spelen.

Voertuigen, puzzels, dekbedovertrekken, houten speelgoed, kunststof speelgoed. Bedenk het maar, er bestaan Cars items van. De film is onmeetbaar populair en daardoor willen kinderen het Cars speelgoed hebben, maar niet alle kindjes houden van hetzelfde speelgoed, of hebben dezelfde leeftijd.

Wat voor een peuter geweldig is, kan voor een kind van 6 jaar al hartstikke saai zijn. De een is dol op McQueen en een ander is fan van de beroemde transportwagen Mack. De Disney Cars spreken in ieder geval heel veel kinderen aan en Disney Pixar speelt daarop in door zoveel mogelijk soorten producten op de markt te brengen.

Alle figuren uit Cars

Je kan jouw kind een verlanglijstje laten maken en daarop ook aangeven welke figuren uit Cars de favorieten zijn. Het is dan heel makkelijk om speelgoed van dat figuur erbij te vinden. Je weet dan ook zeker dat jouw kind blij zal zijn met het Cars speelgoed.

 • Bliksem McQueen

 • Doc Hudson

 • Sally Carrera

 • Mater of Takel

 • Ramone

 • Luigi

 • Guido

 • Flo

 • Sarge

 • Chick Hicks

 • Fillmore

 • Bob Cutlas of Cullas

 • Lizzie

 • Dusty of Klink

 • Rusty of Klank

 • The King

 • Mevrouw The King

 • Mack

 • Peterbilt

 • Sheriff

 • Darrel Cartrip

 • Ferrari

 • Herv of Harv

 • Red

 • Boost

 • Wingo

 • Snot Rod

 • DJ

 • Meneer Van

 • Minnie of Mevrouw Minny

 • Tex

 • Fred

 • Jay Limo

 • Junior

 • Mario Andretti

 • Tia

 • Mia

 • Kori Turbowitz

Voor veel kinderen is het leuk om alle figuren te sparen. Dat kan zijn in de vorm van Lego of Duplo, maar ook van miniaturen of boeken en puzzels. Het Cars speelgoed is van een degelijke kwaliteit en gaat lang mee. Je kan het dus doorgeven aan andere kindjes of het bewaren als herinnering voor later.

Maar eerst heeft jouw kind veel speelplezier aan et Cars speelgoed en ondertussen leren kinderen spelenderwijs nieuwe dingen en wordt hun algehele ontwikkeling ondersteunt. Cars speelgoed is meer dan leuk speelgoed. Het is herkenbaar, vertrouwd, spannend, avontuurlijk, leuk en interessant. Het zorgt ervoor dat jouw kind altijd iets leuks heeft om mee te spelen. Of dat nu alleen is of met vrienden en vriendinnen samen. Die het maar wat leuk zullen vinden om samen met jouw kindje met het Cars speelgoed te spelen.

 

Onze favoriet

Cars step met mooie details en handig tasje aan het stuur. 

Beste prijs op BOL.com