Houten Knikkerbaan

Houten speelgoed is natuurlijk duurzaam en vaak ook mooier dan plastic speelgoed. Een houten knikkerbaan is dan ook een mooi stukje speelgoed waar kinderen op een veilige manier uren mee kunnen spelen. Hout bevat geen giftige stoffen en het slijt minder snel. Hout is tijdloos en dat geldt ook voor knikkeren en de knikkerbaan. Een houten knikkerbaan kan dan ook generaties lang meegaan. Je hebt houten knikkerbanen in alle mogelijke modellen en uitvoeringen. Zo zijn er houten knikkerbanen die je heel makkelijk kunt uitbreiden, hele grote maar ook kleine knikkerbanen van hout. Je kan er alle kanten mee op en het is dan ook niet voor niks dat houten knikkerbanen momenteel erg populair zijn.

Een houten knikkerbaan is duurzaam en gaat lang mee. Jouw kindje kan er dus jaren speelplezier aan hebben.

Wil jij ook een houten knikkerbaan voor jouw kind? Lees hieronder dan verder voor de Top 5 houten knikkerbanen en eerst natuurlijk nog wat meer informatie.

[ Klik hier voor meer informatie over normale knikkerbanen! ]

Onze favoriet

De Robotime Marble Parkour Knikkerbaan is een DIY 3D-houten modelbouwpakket dat perfect is voor knutselliefhebbers.

 • Materiaal
 • Gewicht
 • Speelplezier

2e beste keuze

De Eichhorn houten knikkerbaan is de perfecte keuze voor jonge kinderen vanaf 1 jaar die van uitdagend speelgoed houden.

 • Materiaal
 • Gewicht
 • Speelplezier

3e beste keuze

De Hape Ballenbaan is een kleurrijke en leuke houten speelgoedset, ontworpen om kinderen vanaf 1 jaar te vermaken en te inspireren.

 • Materiaal
 • Gewicht
 • Speelplezier

Op deze pagina:

Onze top 5 Houten Knikkerbanen

Nog geen keuze kunnen maken? Of wil je nog meer informatie over specifieke producten? Geen probleem! We hebben voor 5 verschillende houten knikkerbanen iets meer research gedaan. Voor elk van deze producten een duidelijke beschrijving gemaakt met uiteraard de positieve punten. We hopen dat dit helpt met het maken van de juiste keuze.

#1
Robotime - Knikkerbaan - Marble Parkour - DIY - 3D - Houten Modelbouw - LG501

De Robotime Marble Parkour Knikkerbaan is een fascinerend DIY 3D-houten modelbouwpakket dat perfect is voor knutselliefhebbers van alle leeftijden. Het is een geweldige manier om een uur of twee te besteden aan het bouwen van een prachtig stuk speelgoed dat niet alleen een leuke uitdaging biedt tijdens het bouwen, maar ook zorgt voor urenlang speelplezier.

Dit modelbouwpakket bevat alles wat je nodig hebt om een fantastische knikkerbaan te bouwen, inclusief gedetailleerde instructies en alle benodigde onderdelen. Met de laser gesneden houten onderdelen kan je de knikkerbaan met een hoogte van 480mm en lengte van 470mm in elkaar zetten. Het ontwerp omvat verschillende banen, bochten, liften en vallen die de knikkers door het hele parcours leiden.

Het beste van alles is dat je, na het voltooien van de bouw, de knikkerbaan naar eigen inzicht kunt aanpassen of zelfs een andere knikker kan gebruiken om het spel uitdagender te maken. Al met al is de Robotime Marble Parkour Knikkerbaan een fantastisch en boeiend DIY-project dat zowel leuk als lonend is.

 • Materiaal
 • Gewicht
 • Speelplezier
Beste prijs op BOL.com

#2
Eichhorn - Houten Knikkerbaan - vanaf 1 jaar

De Eichhorn houten knikkerbaan is de perfecte keuze voor jonge kinderen vanaf 1 jaar die van uitdagend speelgoed houden. Het is een prachtig en duurzaam stuk speelgoed dat volledig gemaakt is van hoogwaardig hout en kan gebruikt worden om de ontwikkeling van fijne motoriek en hand-oog coördinatie te stimuleren.

Deze houten knikkerbaan bevat vijf kleurrijke houten ballen die door de baan rollen en over verschillende obstakels en draaiende onderdelen heen gaan. Het spel stimuleert de zintuigen van het kind en leert ze om problemen op te lossen door te experimenteren en te onderzoeken.

De eenvoudige en stevige constructie van de Eichhorn houten knikkerbaan zorgt ervoor dat kinderen gemakkelijk en veilig kunnen spelen. Het speelgoed is ontworpen om te blijven staan en is stevig genoeg om kinderen veilig te laten spelen zonder zorgen over losse onderdelen.

Kortom, de Eichhorn houten knikkerbaan is een fantastisch speelgoed voor kinderen vanaf 1 jaar en biedt urenlang speelplezier terwijl het de ontwikkeling van de fijne motoriek en hand-oog coördinatie stimuleert.

 • Materiaal
 • Gewicht
 • Speelplezier
Beste prijs op BOL.com

#3
Hape Ballenbaan

De Hape Ballenbaan is een kleurrijke en leuke houten speelgoedset, ontworpen om kinderen vanaf 1 jaar te vermaken en te inspireren. Het is een fascinerende en uitdagende knikkerbaan die de ontwikkeling van fijne motoriek en cognitieve vaardigheden stimuleert, terwijl het ook de verbeelding en creativiteit van kinderen prikkelt.

De ballenbaan bevat verschillende houten onderdelen zoals zigzagbanen, torenspiraal en gaten waar ballen doorheen rollen en heen en weer schommelen. De set bevat ook drie kleurrijke ballen, gemaakt van massief hout, die gemakkelijk door de baan rollen en in de hand van het kind passen.

De Hape Ballenbaan is gemaakt van duurzaam hout en verf op waterbasis, waardoor het veilig en betrouwbaar is voor kinderen om mee te spelen. Het is eenvoudig in elkaar te zetten en kan worden aangepast en uitgebreid met andere Hape knikkerbaansets voor nog meer speelplezier.

In het kort, de Hape Ballenbaan is een prachtig en educatief speelgoed dat zowel plezier als leren combineert en zorgt voor eindeloos speelplezier voor kinderen vanaf 1 jaar oud.

 • Materiaal
 • Gewicht
 • Speelplezier
Beste prijs op BOL.com

#4
Robotime - Knikkerbaan - Marble Explorer - DIY - 3D - Houten Modelbouw - LG503

De Robotime Marble Explorer Knikkerbaan is een fascinerende DIY 3D-houten modelbouwset die zowel uitdagend als vermakelijk is voor bouwers van alle leeftijden. Het is een fantastische manier om enkele uren creatief bezig te zijn en een prachtig stuk speelgoed te bouwen dat zorgt voor urenlang speelplezier.

Dit modelbouwpakket bevat alles wat nodig is om een ??uitdagende en complexe knikkerbaan te bouwen, inclusief gedetailleerde instructies en alle benodigde onderdelen. De baan is ontworpen met verschillende niveaus, bochten, liften en vallen om de knikkers door het hele parcours te leiden en de verbeelding van kinderen te prikkelen.

Met de laser gesneden houten onderdelen kan je de knikkerbaan van 450 mm hoog en 238 mm breed in elkaar zetten en aanpassen naar eigen inzicht. De set wordt geleverd met verschillende houten knikkers die gemakkelijk door de baan rollen en zorgen voor een eindeloos knikkerbaanplezier.

Kortom, de Robotime Marble Explorer Knikkerbaan is een geweldig DIY-project dat uitdaging en plezier combineert en zorgt voor urenlang speelplezier voor kinderen en volwassenen.

 • Materiaal
 • Gewicht
 • Speelplezier
Beste prijs op BOL.com

#5
Robotime - Knikkerbaan - Marble Climer - DIY - 3D - Houten Modelbouw - LG504

De Robotime Marble Climer Knikkerbaan is een unieke en spannende DIY 3D-houten modelbouwset die zowel bouwers als knikkerliefhebbers zal bekoren. Het is een uitdagend en leuk project dat de verbeelding prikkelt en creativiteit stimuleert, terwijl het tegelijkertijd urenlang speelplezier biedt.

Dit modelbouwpakket bevat alle benodigde onderdelen en gedetailleerde instructies om een ??intrigerende en complexe knikkerbaan te bouwen. De baan heeft een hoogte van 415 mm en breedte van 320 mm, en bevat verschillende onderdelen zoals ladders, zigzagbanen, bogen en draaiende wielen, waardoor de knikkers door de baan kunnen klimmen.

Met de laser gesneden houten onderdelen is de knikkerbaan gemakkelijk in elkaar te zetten en aan te passen aan persoonlijke voorkeuren. Het pakket wordt geleverd met verschillende houten knikkers die gemakkelijk door de baan rollen en zorgen voor eindeloos knikkerbaanplezier.

Kortom, de Robotime Marble Climer Knikkerbaan is een fantastisch DIY-project dat plezier en uitdaging biedt en perfect is voor knutselaars en knikkerliefhebbers. Het is een geweldig cadeau voor kinderen en volwassenen die houden van creatief bezig zijn en plezier beleven aan het bouwen van unieke en spannende speelgoedmodellen.

 • Materiaal
 • Gewicht
 • Speelplezier
Beste prijs op BOL.com

Waar moet je op letten bij het kopen van een houten knikkerbaan?

Leeftijd kind

Een houten knikkerbaan is tijdloos en in principe voor alle leeftijden. Toch wil je pas met een knikkerbaan beginnen vanaf een jaar of drie. Dit omdat er vaak kleine onderdelen bij zitten en je wil natuurlijk niet dat jouw kindje bijvoorbeeld een knikker af slikt. Daarnaast moet het ook leuk zijn. Wanneer het een hele ingewikkelde houten knikkerbaan is voor een jong kindje, dan kan het heel frustrerend werken dat niet alles lukt. Is het te simpel voor een ouder kindje, dan zal de interesse snel verdwenen zijn.

Uitbreidingsmogelijkheden

In principe gaat een houten knikkerbaan echt heel erg lang mee. Het is dan handig en fijn als je de knikkerbaan met de tijd uit kan bouwen. Op die manier blijft het leuk en interessant en heeft jouw kindje ook iets om naar uit te kijken. Jongere kinderen hebben voldoende aan een simpele set up, maar voor oudere kinderen kan het dan snel gaan vervelen.

Ruimte die nodig is.

Een knikkerbaan heeft natuurlijk ruimte nodig. Hoe groter en uitgebreider de knikkerbaan, des te meer ruimte je nodig hebt om het uit te stallen. Wanneer je deze ruimte niet hebt, dan kan het vervelend zijn om de knikkerbaan steeds te moeten opzetten en afbreken.

Houten Haba Knikkerbanen.

De houten knikkerbanen van Haba zijn fantastisch voor kinderen die van een uitdaging houden. Je kan de verschillende sets namelijk combineren en dus steeds verder uitbreiden. Op die manier kan jouw kind unieke banen helemaal zelf, keer op keer, verzinnen en bouwen. Bij het ontwikkelen van de diverse constructies houdt Haba er rekening mee dat het helpt bij het vrij en driedimensionaal denken en bouwen. Ze leren hoe de verschillende factoren, zoals onder meer hellingen, snelheden en valhoogtes, de gang van de knikker beïnvloeden.

Haba heeft meerdere keren de Toys and Games Award gewonnen. Dat geeft al aan dat ze niet alleen met leuk spelen bezig zijn, maar kwaliteitsmateriaal leveren, doordacht speelgoed ontwikkelen en kinderen niet alleen willen laten genieten, maar de kinderen spelenderwijs belangrijke lessen willen leren. Dit doen ze onder meer door onderdelen zoals bijvoorbeeld klankbuizentunnel, een spiraalbaan, een glastunnel, transparante snelle tubes, siliconen bochten, een lanceerplatform en een knikkerlift.

Houten Robotime Knikkerbanen.

Robotime ontwerpt, ontwikkelt, produceert en verkoopt educatieve, houten puzzels of do-it-yourself speelgoed voor kinderen en volwassenen. Het merk bestaat sinds 2007 en is ondertussen een technologisch bedrijf geworden. Het doel is om innovatieve, fantasierijke, intelligente en interactieve producten op de markt te brengen. Houten knikkerbanen passen perfect binnen dat concept en de keuze die zij bieden is dan ook simpelweg magisch te noemen. De knikkerbanen doen wat steampunk-achtig aan en zijn dan ook niet alleen heel erg geschikt voor kinderen, maar ook voor volwassenen en het kan zelfs als decoratie in jouw interieur dienen.

De knikkerbanen van Robotime zijn dan ook het meest geschikt voor oudere kinderen om zelf te bouwen en voor kleine kinderen wanneer papa of mama het leuk vindt om te bouwen zodat jouw kindje er daarna mee kan spelen. Dit heeft te maken met de kleine onderdelen, maar zeker ook met de kundigheid die nodig is om dit voor elkaar te krijgen. Je hebt dan wel ook wat. Tandwielen, liften, banen, hellingen, bochten en nog heel veel meer onderdelen die jouw kindje allemaal spelenderwijs steeds meer leren.

Houten Eichhorn Knikkerbanen.

Eichhorn ontwikkelt en produceert al meer dan 60 jaar houten speelgoed van een hoge kwaliteit. Niet alleen de gebruikte houtsoorten zijn van een degelijke premiumkwaliteit, maar ook het ontwerp en de productie gebeuren op een verantwoorde en duurzame manier. Het speelgoed is niet alleen bedoeld om kinderen te vermaken, maar ook om hun ontwikkeling te stimuleren en om ondersteuning te bieden in het leerproces. Dat allemaal spelenderwijs natuurlijk.

De kleurrijke houten knikkerbanen van Eichhorn zijn voor kleine kinderen ontzettend aantrekkelijk om mee te spelen. Een simpele opzet maakt het begrijpelijk en interessant voor de aller kleinste kindjes. Zelfs de iets uitgebreidere sets zijn overzichtelijk en voor kinderen makkelijk te overzien en te begrijpen. Speelse vormen, autootjes als extraatje en een strak design bieden kindjes vanaf 1 jaar al de mogelijkheid om te genieten van de vrolijke houten knikkerbanen.

Houten knikkerbanen zijn niet alleen ontzettend leuk en duurzaam, maar kunnen ook heel erg leerzaam zijn. Daarnaast bevorderen ze de concentratie van jouw kindje en het kan dan ook een ideaal spel zijn om tevoorschijn te halen wanneer jouw kindje wel even een rustmomentje kan gebruiken. Het is rustgevend om de gang van de knikkers te volgen. Hoe ingewikkelder de constructie is, des langer hebben kinderen er ook plezier van, maar let er wel op dat het voor kleine kindjes niet te ingewikkeld wordt allemaal. Dan kan het frustrerend zijn om er mee te spelen. Je weet in ieder geval zeker dat jouw kindje heel veel en heel lang plezier van een knikkerbaan zal hebben wanneer jij de juiste keuze maakt en een knikkerbaan kiest die past bij de wensen van jou en jouw kindje.

Onze favoriet

De Robotime Marble Parkour Knikkerbaan is een DIY 3D-houten modelbouwpakket dat perfect is voor knutselliefhebbers.

Beste prijs op BOL.com