Houten Knikkerbaan

Houten Knikkerbaan

Houten speelgoed is natuurlijk duurzaam en vaak ook mooier dan plastic speelgoed. Een houten knikkerbaan is dan ook een mooi stukje speelgoed waar kinderen op een veilige manier uren mee kunnen spelen. Hout bevat geen giftige stoffen en het slijt minder snel. Hout is tijdloos en dat geldt ook voor knikkeren en de knikkerbaan. Een houten knikkerbaan kan dan ook generaties lang meegaan. Je hebt houten knikkerbanen in alle mogelijke modellen en uitvoeringen. Zo zijn er houten knikkerbanen die je heel makkelijk kunt uitbreiden, hele grote maar ook kleine knikkerbanen van hout. Je kan er alle kanten mee op en het is dan ook niet voor niks dat houten knikkerbanen momenteel erg populair zijn.

Een houten knikkerbaan is duurzaam en gaat lang mee. Jouw kindje kan er dus jaren speelplezier aan hebben.

Wil jij ook een houten knikkerbaan voor jouw kind? Lees hieronder dan verder voor de Top 12 houten knikkerbanen en eerst natuurlijk nog wat meer informatie.

[ Klik hier voor meer informatie over normale knikkerbanen! ]

Hier een paar Houten knikkerbanen

Waar moet je op letten bij het kopen van een houten knikkerbaan?

Leeftijd kind

Een houten knikkerbaan is tijdloos en in principe voor alle leeftijden. Toch wil je pas met een knikkerbaan beginnen vanaf een jaar of drie. Dit omdat er vaak kleine onderdelen bij zitten en je wil natuurlijk niet dat jouw kindje bijvoorbeeld een knikker af slikt. Daarnaast moet het ook leuk zijn. Wanneer het een hele ingewikkelde houten knikkerbaan is voor een jong kindje, dan kan het heel frustrerend werken dat niet alles lukt. Is het te simpel voor een ouder kindje, dan zal de interesse snel verdwenen zijn.

Uitbreidingsmogelijkheden

In principe gaat een houten knikkerbaan echt heel erg lang mee. Het is dan handig en fijn als je de knikkerbaan met de tijd uit kan bouwen. Op die manier blijft het leuk en interessant en heeft jouw kindje ook iets om naar uit te kijken. Jongere kinderen hebben voldoende aan een simpele set up, maar voor oudere kinderen kan het dan snel gaan vervelen.

Ruimte die nodig is.

Een knikkerbaan heeft natuurlijk ruimte nodig. Hoe groter en uitgebreider de knikkerbaan, des te meer ruimte je nodig hebt om het uit te stallen. Wanneer je deze ruimte niet hebt, dan kan het vervelend zijn om de knikkerbaan steeds te moeten opzetten en afbreken.

Houten Haba Knikkerbane.

De houten knikkerbanen van Haba zijn fantastisch voor kinderen die van een uitdaging houden. Je kan de verschillende sets namelijk combineren en dus steeds verder uitbreiden. Op die manier kan jouw kind unieke banen helemaal zelf, keer op keer, verzinnen en bouwen. Bij het ontwikkelen van de diverse constructies houdt Haba er rekening mee dat het helpt bij het vrij en driedimensionaal denken en bouwen. Ze leren hoe de verschillende factoren, zoals onder meer hellingen, snelheden en valhoogtes, de gang van de knikker beïnvloeden.

Haba heeft meerdere keren de Toys and Games Award gewonnen. Dat geeft al aan dat ze niet alleen met leuk spelen bezig zijn, maar kwaliteitsmateriaal leveren, doordacht speelgoed ontwikkelen en kinderen niet alleen willen laten genieten, maar de kinderen spelenderwijs belangrijke lessen willen leren. Dit doen ze onder meer door onderdelen zoals bijvoorbeeld klankbuizentunnel, een spiraalbaan, een glastunnel, transparante snelle tubes, siliconen bochten, een lanceerplatform en een knikkerlift.

Houten Robotime Knikkerbanen.

Robotime ontwerpt, ontwikkelt, produceert en verkoopt educatieve, houten puzzels of do-it-yourself speelgoed voor kinderen en volwassenen. Het merk bestaat sinds 2007 en is ondertussen een technologisch bedrijf geworden. Het doel is om innovatieve, fantasierijke, intelligente en interactieve producten op de markt te brengen. Houten knikkerbanen passen perfect binnen dat concept en de keuze die zij bieden is dan ook simpelweg magisch te noemen. De knikkerbanen doen wat steampunk-achtig aan en zijn dan ook niet alleen heel erg geschikt voor kinderen, maar ook voor volwassenen en het kan zelfs als decoratie in jouw interieur dienen.

De knikkerbanen van Robotime zijn dan ook het meest geschikt voor oudere kinderen om zelf te bouwen en voor kleine kinderen wanneer papa of mama het leuk vindt om te bouwen zodat jouw kindje er daarna mee kan spelen. Dit heeft te maken met de kleine onderdelen, maar zeker ook met de kundigheid die nodig is om dit voor elkaar te krijgen. Je hebt dan wel ook wat. Tandwielen, liften, banen, hellingen, bochten en nog heel veel meer onderdelen die jouw kindje allemaal spelenderwijs steeds meer leren.

Houten Eichhorn Knikkerbanen.

Eichhorn ontwikkelt en produceert al meer dan 60 jaar houten speelgoed van een hoge kwaliteit. Niet alleen de gebruikte houtsoorten zijn van een degelijke premiumkwaliteit, maar ook het ontwerp en de productie gebeuren op een verantwoorde en duurzame manier. Het speelgoed is niet alleen bedoeld om kinderen te vermaken, maar ook om hun ontwikkeling te stimuleren en om ondersteuning te bieden in het leerproces. Dat allemaal spelenderwijs natuurlijk.

De kleurrijke houten knikkerbanen van Eichhorn zijn voor kleine kinderen ontzettend aantrekkelijk om mee te spelen. Een simpele opzet maakt het begrijpelijk en interessant voor de aller kleinste kindjes. Zelfs de iets uitgebreidere sets zijn overzichtelijk en voor kinderen makkelijk te overzien en te begrijpen. Speelse vormen, autootjes als extraatje en een strak design bieden kindjes vanaf 1 jaar al de mogelijkheid om te genieten van de vrolijke houten knikkerbanen.

Houten knikkerbanen zijn niet alleen ontzettend leuk en duurzaam, maar kunnen ook heel erg leerzaam zijn. Daarnaast bevorderen ze de concentratie van jouw kindje en het kan dan ook een ideaal spel zijn om tevoorschijn te halen wanneer jouw kindje wel even een rustmomentje kan gebruiken. Het is rustgevend om de gang van de knikkers te volgen. Hoe ingewikkelder de constructie is, des langer hebben kinderen er ook plezier van, maar let er wel op dat het voor kleine kindjes niet te ingewikkeld wordt allemaal. Dan kan het frustrerend zijn om er mee te spelen. Je weet in ieder geval zeker dat jouw kindje heel veel en heel lang plezier van een knikkerbaan zal hebben wanneer jij de juiste keuze maakt en een knikkerbaan kiest die past bij de wensen van jou en jouw kindje.