Vind hier de best geteste loopmotoren van 2024!

Een loopmotor is natuurlijk de stoerste manier om kinderen te ondersteunen bij het leren lopen. Het is voor kinderen veel makkelijker om op die manier te leren hun balans te houden, terwijl ze toch vooruit of achteruit dienen te stappen om de loopmotor in beweging te krijgen. Een loopmotor heeft meestal ook veel bredere wielen waardoor het zelfs al voor hele kleine kindjes veel makkelijker is om snel die balans te vinden. Het is voor kinderen vooral ook heel erg leuk en stoer. Er zijn allerhande modellen en uitvoeringen loopmotoren te krijgen en de een is nog stoerder dan de ander. De verschillende loopmotoren hebben ook allemaal verschillende mogelijkheden en het ligt vooral aan de leeftijd welke loopmotor geschikt is voor jouw kindje.

De beste verkochte loopmotoren van dit moment

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Onze favoriet

Gave loopauto van Bandits and Angels in de vorm van een creme-kleurige retro scooter. 

 • Geluid
 • Materiaal
 • Draaggewicht

2e beste keuze

Injusa Paw Patrol loopmotor met stabiele constructie. In een mooi Paw Patrol design.

 • Geluid
 • Materiaal
 • Draaggewicht

3e beste keuze

Injusa Repsol loopmotor met stabiele constructie en robuuste wielen. 

 • Geluid
 • Materiaal
 • Draaggewicht

Op deze pagina:

Onze top 5 loopmotors

Nog geen keuze kunnen maken? Of wil je nog meer informatie over specifieke producten? Geen probleem! We hebben voor 5 verschillende loopmotoren iets meer research gedaan. Voor elk van deze producten een duidelijke beschrijving gemaakt met uiteraard de positieve punten. We hopen dat dit helpt met het maken van de juiste keuze.

#1
Bandits & Angels loopauto Scooter retro creme

Stijlvol, stoer en gewoon ontzettend gaaf. Dat is deze loopmotor van Bandits and Angels. De creme-kleurige retro scooter is niet alleen ontzettend leuk voor jouw kind, maar kan ook nog eens een ware toevoeging aan het interieur zijn. Deze loopauto hoef je zeker niet te verstoppen en jouw kindje kan er al vanaf 1 jaar mee lopen.

 • Geluid
 • Materiaal
 • Draaggewicht
Beste prijs op BOL.com

#2
Injusa PAW Patrol loopmotor

De PAW Patrol loopmotor van Injusa heeft een mooie gezeefdrukte print. Dit laat niet los zoals met stickers wel het geval kan zijn. Dankzij de stabiele constructie en de brede banden is het voor kindjes makkelijk om hun balans te houden en dus te leren lopen.

 • Geluid
 • Materiaal
 • Draaggewicht
Beste prijs op BOL.com

#3
Loopmotor Repsol

Deze coole Repsol loopmotor van Injusa heeft een hele stabiele constructie en robuuste en brede wielen die massief zijn en dus niet lek kunnen gaan, maar die evengoed wel ook voor meer balans zorgen. De wielen moeten even ingereden worden en wat stroever worden, dit kan alleen gedaan worden door de loopmotor te gebruiken.

 • Geluid
 • Materiaal
 • Draaggewicht
Beste prijs op BOL.com

#4
Loopmotor / loopfiets Winner Injusa

De Loopmotor / loopfiets Winner Injusa is een geweldig speelgoedinstrument voor kinderen vanaf 3 jaar oud. Het is een ideale manier om kinderen te helpen bij het ontwikkelen van hun motorische vaardigheden en balans, terwijl ze tegelijkertijd plezier hebben.

De Loopmotor / loopfiets Winner Injusa heeft een stevig en duurzaam ontwerp dat kinderen veilig houdt tijdens het rijden. De loopmotor is voorzien van stevige wielen en een comfortabele zitting, waardoor kinderen urenlang kunnen spelen zonder vermoeid te raken. De loopmotor is ook lichtgewicht en gemakkelijk te besturen, waardoor kinderen gemakkelijk kunnen manoeuvreren.

De loopmotor heeft een stijlvol design en is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waardoor er voor elk kind wel een passende optie te vinden is. De loopmotor is ook eenvoudig te monteren en kan gemakkelijk worden opgeborgen wanneer deze niet in gebruik is.

Kortom, de Loopmotor / loopfiets Winner Injusa is een geweldige keuze voor ouders die op zoek zijn naar een leuke en educatieve manier om hun kinderen te helpen bij het ontwikkelen van hun motorische vaardigheden en balans. Het biedt kinderen een veilige manier om te spelen en te bewegen, terwijl ze tegelijkertijd genieten van het buiten zijn.

 • Geluid
 • Materiaal
 • Draaggewicht
Beste prijs op BOL.com

#5
Injusa Minnie - Loopmotor

De Injusa Minnie Loopmotor is een geweldige keuze voor kinderen vanaf 2 jaar oud die op zoek zijn naar een leuke manier om te spelen en te bewegen. Deze loopmotor heeft een schattig Minnie Mouse-design en is een ideaal cadeau voor jonge kinderen die fan zijn van de populaire Disney-personages.

De Injusa Minnie Loopmotor is gemaakt van hoogwaardig materiaal en heeft een stevig en duurzaam ontwerp dat kinderen veilig houdt tijdens het rijden. De loopmotor heeft een comfortabele zitting en stevige wielen, waardoor kinderen urenlang kunnen spelen zonder vermoeid te raken.

De loopmotor is gemakkelijk te besturen en kan zowel binnen als buiten worden gebruikt. Het is een geweldig speelgoed voor kinderen die hun motorische vaardigheden en balans willen verbeteren, terwijl ze plezier hebben.

Kortom, de Injusa Minnie Loopmotor is een geweldige keuze voor ouders die op zoek zijn naar een leuk en veilig speelgoed voor hun kinderen. Het biedt kinderen een leuke manier om te spelen en te bewegen, terwijl ze tegelijkertijd hun motorische vaardigheden en balans verbeteren. Met het schattige Minnie Mouse-design zal deze loopmotor zeker in de smaak vallen bij jonge kinderen.

 • Geluid
 • Materiaal
 • Draaggewicht
Beste prijs op BOL.com

Het is voor kinderen niet alleen heel erg handig om hun balans te leren vinden en te leren lopen, maar kinderen raken er onderweg ook minder snel moe van. Wanneer jouw kindje de loopmotor onder de knie heeft en zich er makkelijk op voort kan bewegen, dan kan het fijn zijn om de loopmotor mee te nemen naar bijvoorbeeld het park. Jouw kindje vindt de loopmotor natuurlijk ontzettend stoer en wil er de hele tijd mee lopen. Dit stimuleert de spieren die nodig zijn om het zelfstandig lopen onder de knie te krijgen. Zeker wanneer mensen in de familie, vrienden of kennissen ook een motor hebben, dan zal een kleintje dit helemaal geweldig vinden, want kinderen doen immers alles graag na.

Een loopmotor vinden die past bij jouw kindje en jouw smaak, kan een hele klus zijn. Er is namelijk ontzettend veel te krijgen en je wilt natuurlijk niet alleen een leuke, maar ook een veilige keuze maken. Let er dus goed op dat de loopmotor ook bij de leeftijd van jouw kindje past en blijf er in het begin altijd bij tot je in de gaten hebt dat jouw kindje er op een veilige manier zelf mee kan lopen en spelen.

Zoek jij naar een loopmotor voor jouw kindje? Kijk dan hieronder verder voor de Top 5 en meer informatie.

Wat is een loopmotor?

Na het zien van bovenstaande producten, kan het zijn dat je al een keuze gemaakt hebt. Mocht dit niet zo zijn, bekijk dan hieronder onze eigen top 5. Deze producten hebben wij geselecteerd op basis van reviews & ervaringen van gebruikers.

Een loopmotor kan je eigenlijk het beste vergelijken met een loopfiets, maar dan een klein beetje anders. Een loopmotor is doorgaans wat stabieler. Dit komt door de brede banden en vaak ook door een breder zitje. Een loopmotor kan jouw kindje helpen bij het leren maken van loopbewegingen en dus met leren lopen. Om de motor vooruit of achteruit te laten gaan, dient een kindje dezelfde spieren te gebruiken als bij het lopen. Het is voor kindjes ook fijn om zo een betere balans te leren vinden. Een loopmotor stimuleert de motoriek en de hand/oog coördinatie, en dat op een hele stoere manier, want wat is nou stoerder dan een heuse motor om mee te leren lopen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een loopmotor.

Er zijn ontzettend veel modellen en uitvoeringen loopmotoren en er is dus voor ieder kindje een geschikte loopmotor te vinden. Toch is niet iedere loopmotor ook geschikt voor ieder kindje. Om er het maximale uit te halen, buiten dat het ook nog eens heel erg leuk dient te zijn, is het wel belangrijk dat je op een paar punten let wanneer je een loopmotor voor jouw kindje wil halen.

Gewicht kind

Een loopmotor heeft normaal een maximaal draagbaar gewicht. Je wil natuurlijk dat jouw kindje er een tijdje op kan zitten en ook dat dit op een veilige manier kan. Probeer dus een loopmotor te kiezen met een maximaal draagbaar gewicht dat ruim boven het gewicht van jouw kindje zit. Meestal kan een loopmotor tussen de 25 en de 35 kilo veilig dragen.

Design/Thema

De mogelijkheden zijn zo ongeveer eindeloos bij het kiezen van een design of een thema. Zoek jij een stijlvolle motor die ook in je interieur past zodat je deze niet steeds hoeft op te bergen of is jouw kindje fan van een bepaalde cartoon of superheld, of wil jij juist een zo realistisch mogelijke loopmotor, misschien omdat papa of mama een bepaalde motor hebben? Het kan allemaal en het is allemaal te krijgen.

Leeftijd kind

De leeftijd van jouw kindje is ook belangrijk. In verband met de stabiliteit bijvoorbeeld. Een heel jong kindje heeft een stabielere loopmotor nodig dan een ouder kindje dat al wat meer balans heeft. Ook is de zithoogte dan van belang en bijvoorbeeld of jij makkelijk kan helpen door bijvoorbeeld te ondersteunen dankzij een handvat aan de achterkant van de loopmotor. Je wil natuurlijk ook dat jouw kindje er een tijd plezier van heeft en dat hij of zij niet heel snel te groot of te zwaar is voor de loopmotor.

Zithoogte

Een loopmotor heeft vaak een iets breder zitvlak dan bijvoorbeeld een loopfiets. Hierdoor staan de beentjes van jouw kindje verder uit elkaar en dient de zithoogte dus iets lager te zijn dan bij bijvoorbeeld een loopfiets. Jouw kindje dient goed met de voetjes aan de grond te kunnen komen en dan het liefste met gebogen knietjes erop kunnen zitten, zodat de loopbeweging ook makkelijk gemaakt kan worden. Dit is ook erg belangrijk voor jouw kindje om de balans goed te kunnen vinden.

Verschillende thema's

Het zal geen verrassing zijn dat er heel veel thema's zijn voor loopmotoren. Vooral bekende figuren en cartoons zijn populair bij kindjes. Samen op avontuur met de favoriete cartoon of stripheld van jouw kindje. Het stimuleert kindjes om nog meer gebruik te maken van de loopmotor.

Loopmotor Repsol

Zeker wanneer iemand in de directe omgeving van jouw kindje een motor heeft, is deze loopmotor Repsol geweldig. Net zo stoer als papa en mama of een oom met de motor op pad gaan. Kinderen die motoren helemaal geweldig vinden, zullen zich de koning te rijk voelen op de loopmotor Repsol.

Loopmotor Injusa

Injusa heeft heel veel loopmotoren, vooral in racemotor uitvoeringen en dus heel realistisch. Heeft papa een bepaalde motor? Dan is het niet moeilijk om een loopmotor voor jouw kleine te vinden die lijkt op de grote motor die in de garage staat. Voor kinderen is dat natuurlijk een geweldige ervaring. Ze doen immers graag na wat volwassenen ook doen.

Loopmotor PAW Patrol

De helden van PAW Patrol vind je ook op loopmotoren. Jouw kindje kan samen met zijn favoriete superhelden op avontuur en dat stimuleert jouw kindje nog meer om gebruik te maken van de loopmotor. Er zijn behoorlijk wat uitvoeringen en modellen van PAW Patrol en het is dan ook zeker de moeite om even te kijken welke geschikt is voor jouw kindje.

Frozen loopmotor

Voor een loopmotor van Frozen hoef je niet lang te zoeken. Er zijn verschillende uitvoeringen en modellen. Van stoer tot schattig en voor verschillende leeftijden. Wanneer jouw kindje fan is van Frozen dan zal een loopmotor in dit thema zeker een goede aanschaf zijn, want jouw kindje zal alleen nog maar op avontuur willen met de figuren van Frozen en de loopmotor dus veel willen gebruiken.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de beste loopmotoren vanaf 1 jaar

Er zijn behoorlijk wat loopmotoren voor kindjes vanaf 1 jaar te vinden. Zoek jij echter een veilige en stijlvolle loopmotor? Dan ga je voor de Retro Scooter van Bandits and Angels. Deze loopmotor heeft 3 wielen en is daardoor veel stabieler. Ook heeft deze loopmotor een anti-kantelblok waardoor jouw kindje niet om kan kiepen.

Wat zijn de beste loopmotoren vanaf 2 jaar

Kinderen vanaf 2 jaar hebben veel plezier met de Bumba loopmotor van Injusa. Met drie wielen is deze uitvoering lekker stabiel en de vrolijke kleuren en Bumba het clowntje maakt het een feest om met de loopmotor op pad te gaan. De zithoogte met 24 centimeter is ideaal voor de meeste kindjes van 2 jaar.

Wat zijn de beste loopmotoren vanaf 3 jaar

De loopmotor Repsol heeft een stabiele constructie en robuuste wielen. Door de twee, in plaats van drie, wielen dient jouw kindje al zelf meer balans te vinden. Deze Repsol loopmotor heeft ook een iets hoger zitvlak, van 29 centimeter waardoor het uitermate geschikt is voor 3-jarige kindjes.