Speelgoed Auto: Vind hier de leukste speelgoed auto's van 2024!

Vooral jongens zijn helemaal gefascineerd door speelgoed auto's. Uit onderzoek is gebleken dat zij dit doen omdat ze op die manier fysieke interactie met anderen zoeken, en dat zij dan voor een auto kiezen in plaats van een pop, heeft te maken met het jachtinstinct en een voorkeur voor gereedschap. Mannelijke resusaapjes, die bij een experiment, konden kiezen uit een auto of een pop, lieten zien dat ook daar de voorkeur uitging naar een auto. Een voorkeur voor speelgoed zou dus aangeboren zijn. Daarnaast kan je met een speelgoedauto ook heel veelzijdig spelen.

Net zoals meisjes met een pop allerhande, en dus ook niet-poppen, spelletjes spelen. Wanneer je een kind een auto cadeau doet dan is dat dus heel veel meer dan een leuk speeltje.

De best verkochte speelgoed autootjes

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Onze favoriet

Deze set bevat maar liefst 10 Hot Wheels in diverse uitvoeringen, allemaal op een schaal van 1:64.

 • Leeftijd
 • Materiaal
 • Functies

2e beste keuze

De Little Tikes Grote Auto Transporter is een leuk speelgoedvoertuig voor kinderen die van auto's en vrachtwagens houden.

 • Leeftijd
 • Materiaal
 • Functies

3e beste keuze

De Hot Wheels Autootjes Voordeelbundel bevat twee verschillende autootjes van het populaire merk Hot Wheels.

 • Leeftijd
 • Materiaal
 • Functies

Op deze pagina:

Onze top 5 speelgoed autootjes

Nog geen keuze kunnen maken? Of wil je nog meer informatie over specifieke producten? Geen probleem! We hebben voor 5 verschillende auto sets iets meer research gedaan. Voor elk van deze producten een duidelijke beschrijving gemaakt met uiteraard de positieve punten. We hopen dat dit helpt met het maken van de juiste keuze.

#1
Hot Wheels Cadeauset met 10 Auto's - Speelgoedvoertuig

Deze set bevat maar liefst 10 Hot Wheels in diverse uitvoeringen, allemaal op een schaal van 1:64. Wanneer je een set bestelt, dan is het een verrassing welke set je thuis gestuurd krijgt. De voertuigen hebben hele realistische details, de mooiste versieringen en zijn stevig gemaakt waardoor ze tegen een stootje kunnen en kleine kinderen er geen onderdelen vanaf kunnen slopen, die ze vervolgens door kunnen slikken of in hun neus kunnen stoppen.

 • Leeftijd
 • Materiaal
 • Functies
Beste prijs op BOL.com

#2
Little Tikes Grote Auto Transporter

De Little Tikes Grote Auto Transporter is een leuk speelgoedvoertuig voor kinderen die van auto's en vrachtwagens houden. Het heeft een grote, robuuste truck die is ontworpen om kleine auto's en voertuigen te vervoeren.

De Transporter is gemaakt van duurzaam kunststof en heeft een eenvoudig te gebruiken hendel om de auto's op te tillen en te laten zakken. Het bevat ook verschillende opslagcompartimenten waar kinderen hun auto's en voertuigen in kunnen opbergen en meenemen.

De Little Tikes Grote Auto Transporter is een geweldige manier voor kinderen om hun fijne motoriek te ontwikkelen en hun verbeelding de vrije loop te laten terwijl ze spelen. Het is ook een geweldig cadeau-idee voor kinderen die van auto's houden en graag hun eigen fantasierijke spel spelen.

Kortom, de Little Tikes Grote Auto Transporter is een geweldig speelgoedvoertuig voor kinderen die uren speelplezier willen hebben terwijl ze hun fantasie de vrije loop laten. Met zijn stevige constructie en handige opslagcompartimenten, is het een geweldige keuze voor ouders die op zoek zijn naar kwalitatief hoogwaardig speelgoed voor hun kinderen.

 • Leeftijd
 • Materiaal
 • Functies
Beste prijs op BOL.com

#3
Hot Wheels Autootjes Voordeelbundel

De Hot Wheels Autootjes Voordeelbundel bevat twee verschillende autootjes van het populaire merk Hot Wheels. Deze autootjes zijn elk 6 cm groot en zijn gemaakt van duurzaam Die Cast materiaal.

Hot Wheels is al tientallen jaren een populaire keuze voor kinderen die van auto's houden. Met deze Voordeelbundel kunnen kinderen genieten van twee verschillende autootjes die deel uitmaken van de iconische Hot Wheels-collectie.

De autootjes hebben een gedetailleerde en realistische uitstraling en zijn perfect voor kinderen om mee te spelen en te verzamelen. Het Die Cast materiaal zorgt voor een stevige constructie die tegen een stootje kan, zodat kinderen er lang plezier van kunnen hebben.

De Hot Wheels Autootjes Voordeelbundel is een geweldig cadeau-idee voor kinderen die van auto's houden en graag hun eigen fantasierijke races willen houden. Het is ook een leuke manier om kinderen te helpen bij het ontwikkelen van hun fijne motoriek en hun verbeelding te stimuleren.

Kortom, de Hot Wheels Autootjes Voordeelbundel is een fantastische keuze voor ouders die op zoek zijn naar een leuk en kwalitatief hoogwaardig speelgoed voor hun kinderen. Met twee verschillende autootjes, kunnen kinderen urenlang plezier hebben en hun eigen fantasierijke races en avonturen creëren.

 • Leeftijd
 • Materiaal
 • Functies
Beste prijs op BOL.com

#4
VTech Vrolijke Vriendjes 2 in 1 Brandweerwagen

De VTech Vrolijke Vriendjes 2 in 1 Brandweerwagen is een interactief babyspeelgoed dat speciaal is ontworpen voor kinderen tussen 1 en 5 jaar oud. Het is een veelzijdig speelgoed dat zowel kan worden gebruikt als een brandweerwagen en als een speelset.

De brandweerwagen heeft een interactieve ladder die omhoog en omlaag kan worden bewogen en de mogelijkheid heeft om muziek af te spelen en geluidseffecten te maken. Het bevat ook verschillende speelfiguren die kunnen worden gebruikt om verschillende rollenspellen te spelen.

Naast de brandweerwagenfunctie, kan de VTech Vrolijke Vriendjes 2 in 1 Brandweerwagen ook worden gebruikt als een speelset. Het bevat verschillende accessoires, zoals een brandkraan en een helikopter, die kunnen worden gebruikt om verschillende scenario's te creëren en de verbeelding van het kind te stimuleren.

Het interactieve babyspeelgoed van VTech is ontworpen om kinderen te helpen bij het ontwikkelen van hun fijne motoriek en cognitieve vaardigheden, terwijl ze ook plezier hebben en hun verbeelding de vrije loop laten. Het is een geweldig cadeau-idee voor jonge kinderen en zal zeker vele uren speelplezier bieden.

Kortom, de VTech Vrolijke Vriendjes 2 in 1 Brandweerwagen is een veelzijdig en interactief speelgoed dat perfect is voor kinderen tussen 1 en 5 jaar oud. Met zijn verschillende speelfuncties en accessoires, is het een geweldige manier voor kinderen om hun verbeelding te stimuleren en hun fijne motoriek te ontwikkelen terwijl ze plezier hebben.

 • Leeftijd
 • Materiaal
 • Functies
Beste prijs op BOL.com

#5
PLAYMOBIL City Action Brandweer ladderwagen 9463

De PLAYMOBIL City Action Brandweer Ladderwagen 9463 is een geweldig speelgoed voor kinderen die van brandweermannen en -vrouwen houden en graag hun eigen fantasierijke avonturen willen creëren. Het is een gedetailleerde en realistische weergave van een brandweerwagen die kinderen zal inspireren om hun eigen reddingsoperaties te plannen en uit te voeren.

De ladderwagen is uitgerust met een uitschuifbare ladder, een slang en verschillende andere brandbestrijdingsapparatuur. Het bevat ook een PLAYMOBIL brandweerman figuur die klaar is om de brand te bestrijden en andere reddingsoperaties uit te voeren.

De PLAYMOBIL City Action Brandweer Ladderwagen 9463 is gemaakt van duurzaam en hoogwaardig materiaal en is ontworpen om lang mee te gaan. Het is perfect voor kinderen van 5 jaar en ouder en biedt eindeloos speelplezier en verbeeldingskracht.

Kortom, de PLAYMOBIL City Action Brandweer Ladderwagen 9463 is een geweldig speelgoed voor kinderen die geïnteresseerd zijn in brandweermannen en -vrouwen en graag hun eigen reddingsoperaties willen uitvoeren. Met zijn gedetailleerde en realistische weergave, zal het kinderen inspireren om hun eigen fantasierijke avonturen te bedenken en te beleven.

 • Leeftijd
 • Materiaal
 • Functies
Beste prijs op BOL.com

Er zijn heel veel soorten speelgoedauto’s te krijgen. Alle maten, alle soorten materialen, alle mogelijke prijsklassen en ga zo maar door. Een huishouden met kinderen zonder speelgoed auto’s, is bijna niet voor te stellen. Door het grote aanbod kan het lastig zijn om een keuze te maken. Wat is er nou echt leuk voor een kind, hoe is de kwaliteit, wat is betaalbaar, en ga zo maar door. En ook of je het nog wil kunnen uitbreiden. Wil je ook een race baan aan kunnen schaffen, of meerdere auto’s uit een serie? Zo zijn er hele verzamelingen ontstaan en zijn speelgoed auto’s al lang niet meer alleen voor kinderen. Ook volwassenen zijn dol op speelgoedauto’s. Vaak gaat het dan wel om iconische merken, bouwmodellen en andere redenen dan om ermee te spelen.  Een speelgoed auto kan dus een leuk cadeau voor iedereen zijn.

Je hebt speelgoed auto’s en dan heb je ook nog RC Auto’s voor kinderen. Die zijn natuurlijk helemaal magisch. De op-afstand-radiografisch-bestuurbare auto’s zijn een volgende stap voor kinderen die dol op hun speelgoed auto’s zijn. Er zijn RC-auto’s in alle soorten modellen en prijsklassen. Als je nieuwsgierig bent naar een RC Auto voor jouw kind, dan kijk je >>HIER<<  even verder

Wil jij weten wat de beste speelgoedauto’s op de markt zijn en waar jij iemand echt een plezier mee doet als cadeautje, kind of volwassene? Lees dan hieronder verder

Wat zijn de topmerken?

Met speelgoed auto's wil je toch graag een degelijke aankoop doen. De meeste kinderen gaan er niet rustig mee rijden en de autootjes zullen dus heel wat crashes en botsingen moeten kunnen doorstaan. Vaak zijn de betere merken niet eens veel duurder dan de goedkopere merken. Zeker als je voor jonge kinderen speelgoedauto's wilt kopen, dan wil je zeker niet dat er kleine onderdelen of stukjes af kunnen breken, die de kindjes dan misschien in kunnen slikken of in hun neus kunnen stoppen.

Hot Wheels

Hot Wheels, is met veel goede redenen, het meest verkochte speelgoed ter wereld. Het is origineel, vooruitstrevend, vernieuwend, van degelijke kwaliteit en de eerste op de markt. De eerste miniatuurauto werd in 1968 geproduceerd door een designteam dat onder andere bestond uit een auto-ontwerper van General Motors en ook nog een raketgeleerde. Er worden degelijke materialen gebruikt, fantastische en stoere en mooie modellen en serieus op de markt gebracht en het is dan ook niet vreemd dat Hot Wheels een hele verzamelcultuur teweeg heeft gebracht.

BMW

Zelf verkoopt BMW ook speelgoed, en ook radiografisch bestuurbare auto's, maar in de eigen winkels vind je geen gewone speelgoedauto's. Dat wil niet zeggen dat ze niet bestaan. Ze worden gewoon door andere bedrijven uitgebracht. Zo kan je bijvoorbeeld bij Bol.com 289 verschillende BMW-speelgoed auto's vinden. Dat kan een BMW gemaakt door modelbouwmerk Herpa in samenwerking met Playmobil zijn, maar ook andere speelgoedfabrikanten.

Ferrari

Ferrari verkoopt in de webwinkel wel speelgoedauto's, maar het aanbod is beperkt. Het zijn ook vaak de bijzondere uitgaves zoals bijvoorbeeld een Technic Ferrari 488 GTE AF Corse #51 van Lego. Zo zijn er ook andere speelgoedfabrikanten die met een licentie van Ferrari de modellen van Ferrari als miniatuur in productie brengen. Hierdoor kan jij bij heel veel speelgoedwinkels en webwinkels Ferrari speelgoedauto's kopen. Bij Bol.com zijn er bijvoorbeeld meer dan 600 verschillende uitgaves van Ferrari te krijgen.

Little Tikes

Little Tikes heeft allerhande soorten auto speelgoed. Van speelgoedauto's tot truck, grote bussen, dirt diggers en nog een paar andere soorten voertuigen. Allemaal van een degelijke kwaliteit, voor alle leeftijden. Het speelgoedmerk bestaat al sinds 1970 en produceert en verkoopt sindsdien innovatief speelgoed van de beste kwaliteit. Je vindt er niet alleen voor alle leeftijden speelgoed, maar ook voor bijvoorbeeld activiteitencentra, speelhuizen of voor de voorschoolse ontwikkeling.

Jaguar

Jaguar brengt zelf ook speelgoedauto's uit, of miniaturen, maar eigenlijk alleen voor select publiek. Er zijn echter heel wat speelgoedfabrikanten die ferrari miniaturen of speelgoedauto's in Ferrari modellen uitbrengen. Zo vind je bij Bol.com 86 Ferrari uitvoeringen en 1 Jaguar F-Type. Daarnaast zijn er ook meerdere resultaten van samenwerkingsverbanden te ontdekken. Zo heeft bijvoorbeeld ook Ferrari's in het assortiment zitten.

Lamborghini

Bijna iedere speelgoedfabrikant die zich autootjes bezighoudt, heeft ook een miniatuur Lamborghini op de markt gebracht. Het is dan ook niet moeilijk om dit model speelgoedauto's te vinden. In iedere speelgoedwinkel en op online verkoopsites. Bol.com heeft bijvoorbeeld 320 verschillende uitvoeringen en modellen van diverse speelgoedfabrikanten in het assortiment.

Carrera

Carrera heeft licenties met behoorlijk wat merken en brengt dan ook allerhande speelgoedauto's op de markt. Allemaal kenmerken zij zich door zeer goede kwaliteit voor een betaalbare prijs. Ook van dit merk vind je bij Bol.com meer dan honderd exemplaren, zowel merkauto's zoals Ferrari, maar ook fantasie auto's zonder merk. Allemaal van de beste kwaliteit en realistische uitvoeringen. Ook van dit merk vind je overal verzamelaars.

Wat zijn de leukste speelgoedauto sets voor een kind van 1 jaar

Voor kinderen van 1 jaar wil je natuurlijk een stevige, vrolijke, stoere auto vinden. Er mogen geen kleine onderdelen bij zitten en het moet zo stevig zijn dat er geen stukjes af kunnen breken, ook als er onbeholpen mee omgegaan wordt. Hout is dan een aangeraden materiaal. Dit is duurzaam en stevig, voelt prettig en natuurlijk aan voor kleine kindjes en ze kunnen er mee gooien, erin bijten, of andere dingen mee doen, zonder dat het meteen beschadigd raakt. Een goed voorbeeld hiervan is de Little Dutch Speelgoed – Hulpverleningsauto’s – Speelgoedvoertuig. Natuurlijk zijn er ook andere degelijke materialen die zeer geschikt voor kindjes van 1 jaar zijn. Je kan onder meer bij Bol.com heel makkelijk aangeven voor welke leeftijdscategorie je een speelgoedauto set koopt.

Wat zijn de leukste speelgoedauto sets voor een kind van 2 jaar

Kinderen van 2 jaar hebben een steeds ontwikkelende motoriek, daar passen dan ook andere auto’s bij dan voor jongere kinderen. Ze zijn evengoed wel nog robuust, en kunnen tegen een stootje, zodat er geen onderdelen afbreken, die jouw kindje dan pijn kunnen doen. Het zijn leuke en herkenbare vormen in vele kleuren. Ook de materialen die gebruikt worden zijn duurzaam en niet schadelijk. Zo is hout een veelgeliefd materiaal voor speelgoedauto sets voor een kind van 2 jaar. Een goed voorbeeld hiervan is de New Classic Toys – Mini Voertuigen set – 3 stuks. De politieauto, brandweerwagen en ambulance zijn gemaakt van degelijk hout dat veilig is voor de aller kleinste kindjes.

Onze favoriet

Deze set bevat maar liefst 10 Hot Wheels in diverse uitvoeringen, allemaal op een schaal van 1:64.

Beste prijs op BOL.com